2019-06-10 859 瀏覽
觀塘區糖水舖多係多但我覺得好食係得呢間有時夜晚仲會排曬隊架....不過我揀左晏就食我叫左個榴蓮椰子唔知點解個榴蓮椰子入面係椰子水jelly黎如果係啲椰奶或者椰汁會唔會仲好食呢不過榴蓮同椰子水jelly既配搭好清新最尾仲整左啲椰子肉出黎食丸丸不忙係男友叫既,係凍食架佢中意食芋圓,真係無叫錯丸子同芋圓都好煙韌,配埋芒果係一流飲埋啲凍芒果汁,夏天食真係好消暑價錢又唔算貴既,而且有免費花茶飲添!推介:/5
觀塘區糖水舖多係多但我覺得好食係得呢間
有時夜晚仲會排曬隊架....不過我揀左晏就食
我叫左個榴蓮椰子

唔知點解個榴蓮椰子入面係椰子水jelly黎
如果係啲椰奶或者椰汁會唔會仲好食呢
不過榴蓮同椰子水jelly既配搭好清新
最尾仲整左啲椰子肉出黎食
丸丸不忙係男友叫既,係凍食架
佢中意食芋圓,真係無叫錯
丸子同芋圓都好煙韌,配埋芒果係一流

飲埋啲凍芒果汁,夏天食真係好消暑

價錢又唔算貴既,而且有免費花茶飲添!

推介:
2019-06-08 237 瀏覽
期間限定 蜜瓜味比利士窩夫 $68冰藍icy +$9打卡影相一流,好令,尤其杯野飲窩夫系外脆內軟,即整既,皮好脆,好值得試下!但側邊既蜜瓜5夠甜,同埋5夠多醬撈窩夫食,約莫2人份量,所以5算貴。杯冰藍系類似水果+汽水,建議要撈均d,我飲到底先發現其實幾好飲,配番窩夫幾夾,清d,冇咁漏
期間限定 蜜瓜味比利士窩夫 $68
冰藍icy +$9

打卡影相一流,好令,尤其杯野飲

2019-06-04 230 瀏覽
是不是每個女仔都有兩個胃呢剛剛同女朋友食完豐富既正餐,仲話飽到行唔郁。但轉過頭不到半小時,又lur食甜品🤷🏻‍♂️ 話唔食甜品唔夠大滿足。 佢話甜品係用第二個胃去裝,我都唔太明白係咩邏輯。但千萬唔好同佢拗😶Anyway, 行過依間甜品店,環境幾靚! 職員又好友善咁介紹,仲咁岩有千秋位,岩哂女友打卡影呃like 相叫左兩款椰皇系列甜品,我食最愛既榴槤飄香椰皇子;女友心大心細樣樣都想試,最後椰皇燉鮮奶湯丸勝出。甜品整體質素高,甜度天然,偏屬少甜椰香味出! 榴槤雪糕勁正; 而女友既鮮奶燉蛋香夠滑夠香,芝麻湯丸煙煙韌韌有咬口!質素唔錯!值得再試
是不是每個女仔都有兩個胃呢
甜品整體質素高,甜度天然,偏屬少甜
質素唔錯!值得再試

2019-05-14 212 瀏覽
好少食甜品但係今日突然間好口痕去到淘大都唔知食啲咩好軟體見到呢間鋪頭好似幾靚就俾佢個冇面吸引左過嚟入到去就點左個哈密瓜窩夫同埋佢一楓糖點一點窩夫味道好襯都幾好食賣相又靚同埋加少少錢就有杯特飲以呢個價錢來講算係物超所值
好少食甜品但係今日突然間好口痕
同埋佢一楓糖點一點窩夫味道好襯
都幾好食賣相又靚
同埋加少少錢就有杯特飲
以呢個價錢來講算係物超所值

今日落大雨心情有d厭悶👉👈所以放工後特別安排同男友黎食下甜品~~😜😜其實自開張以黎都黎左好多次🤗平時次次都要等位,可能今次好早黎(平日夜晚7點左右),成間餐廳得一枱客人😛😛餐廳入面唔係好大,不過成間舖頭用木材原色做主調,混搭嘅白色嘅牆身同餐枱,加上柔和偏黃嘅燈光,令人感覺置身喺森林小木屋之中🏡🙂臨走仲睇到餐廳入面有一個位係千秋凳咁樣咖😍😍不過由於當時有其他客人坐緊,就唔方便影相嚕~ 焦糖香蕉比利時窩夫($58)整得好有心思嘅waffle😘除左主角朱古力窩夫好有朱古力味之外,其他"配角"都絕對唔會失色 - 雪糕可以簡味道(vanilla/芒果/朱古力/綠茶),除左有糖漿之外,仲有d朱古力脆脆,曲奇餅碎同開心果碎😊😊口感勁有層次!!香蕉有焦糖脆面~仲暖暖地咖😍😍😍超正!!!沖繩雪花冰($45)好靚好豐富好多料🤩🤩仲滿到影影下相有粒藍莓跌左出黎🤭除左有好多唔同嘅水果之外,仲有棉花糖芋圓同開心果粒😋不過海鹽味雪花冰真係有d咸..唔係個個會鐘意嘅口味🤔但冰藍色嘅雪花冰影相打咭係幾靚🙈🙈食完真係大滿足呀😆👍👍
今日落大雨心情有d厭悶👉👈
所以放工後特別安排同男友黎食下甜品~~😜😜

焦糖香蕉比利時窩夫($58)
焦糖香蕉比利時窩夫

沖繩雪花冰($45)
沖繩雪花冰

食完真係大滿足呀😆👍👍
焦糖香蕉比利時窩夫
沖繩雪花冰
2019-05-04 67 瀏覽
甜入心九龍灣一間好出色老字號甜品店最近出咗個新嘅產品就係奶蓋黑糖吐司同哈密瓜窩夫奶蓋吐司好特別可以自己淋奶油同埋黑糖上去吐司脆脆嘅好似法式吐司咁奶油味唔會油,加黑糖絕對唔會太甜👍🏻👍🏻而且仲有雪糕,價錢係好抵出邊旺角一定冇同埋試咗個哈密瓜窩夫窩夫好好味又熱又脆,仲要配左兩個好甜嘅哈密瓜🤭又甜又多水好正另外朋友都是左個心太軟,有留心嘅朱古力配雪糕好好味唔會太油因為出邊好多都會整到個朱古力好油👍🏻分量十足一定要再返食
甜入心
九龍灣一間好出色老字號甜品
最近出咗個新嘅產品
就係奶蓋黑糖吐司同哈密瓜窩夫
奶蓋吐司好特別可以自己淋奶油同埋黑糖上去
吐司脆脆嘅好似法式吐司咁
奶油味唔會油,加黑糖絕對唔會太甜👍🏻👍🏻
而且仲有雪糕,價錢係好抵出邊旺角一定冇

同埋試咗個哈密瓜窩夫
窩夫好好味又熱又脆,
仲要配左兩個好甜嘅哈密瓜🤭又甜又多水好正

另外朋友都是左個心太軟,
有留心嘅朱古力配雪糕
好好味唔會太油
因為出邊好多都會整到個朱古力好油👍🏻分量十足

一定要再返食
2019-05-03
宵夜
2019-05-03 76 瀏覽
最近食完飯總係好想食甜品,喺呢間甜品店嘅門口見到推介呢個黑糖芝士奶蓋toast,個樣真係好吸引!就決定入去try try!😜😜😜我同男朋友兩個人share一份黑糖芝士奶蓋吐司,食落果然好鬆化,好似酥皮咁😜 好大份!兩個人share先啱啱好!一個人實食唔晒呀!😍😍 芝士奶蓋同黑糖都係自己落,咁樣就唔怕會太甜,或者唔啱自己口味!😀😀😀 另外加9蚊仲可以配埋杯好好飲既柚子龍眼梳打,好清涼解渴,so refreshing!抵食好味推介👍👍👍

2019-04-23 102 瀏覽
甜品永遠係女孩子第二個胃💕😍今次去呢間小店食咗兩款甜品!!朱古力雪花冰啲朱古力味夠濃郁,而且甜而不漏🍫入邊仲有好多配料😍棉花糖✨小丸子✨曲奇碎✨層次分明焦糖香蕉比利時窩夫淨係賣相已經好吸引⭐️特別係窩夫外脆內軟🤤而且有兩件咁多👍🏻👍🏻👍🏻配上忌廉同埋焦糖香蕉🍌簡直係甜到入心,而且雪糕球仲有唔同味可以揀🍨價錢經濟實惠嘅甜品小店💕我個人就覺得佢嘅份量都比較大,三個女仔可以叫兩份都ok~
甜品永遠係女孩子第二個胃💕😍今次去呢間小店食咗兩款甜品!!

2019-03-23
  • 焦糖香蕉比利時窩夫
2019-04-10 109 瀏覽
蜜瓜窩夫🍦🍈有兩件蜜瓜,超甜又多汁再加埋蜜瓜味雪糕一球,窩夫新鮮即整又熱又脆👍👍👍😋將窩夫搽上蜜瓜味雪糕再加小小忌廉超好味😋😋香草綠豆沙加芝麻湯圓👍👍煲到起沙加埋芝麻味湯丸👍好味道😋
蜜瓜窩夫🍦🍈
將窩夫搽上蜜瓜味雪糕再加小小忌廉超好味😋😋
香草綠豆沙加芝麻湯圓👍👍
煲到起沙加埋芝麻味湯丸👍好味道😋
2019-04-06 102 瀏覽
係淘大睇完戲🎬後,想搵啲野食同友人討論下劇情,呢間啱啱開係戲院隔離嘅甜品舖自然成為首選,所以店內一早已經坐滿晒人,大家都討論緊啱啱睇緊戲,如果唔想被劇透,大家就要留意下喇!點咗個香芒🥭比利時窩夫配鮮忌廉伴楓糖🍯同巨峰🍇鮮果冰茶🍹,因為窩夫係現烤加上客人眾多,等咗差唔多20分鐘先上,熱騰騰嘅窩夫加上黃黃嘅芒果🥭同雪糕🍦,賣相好啱打卡,而味道呢?芒果🥭好鮮甜,但窩夫烤焦咗少少,但配埋只有甜味嘅雪糕🍦就啱啱好,冇咩特別嘅驚喜。巨峰🍇鮮果冰茶冇 menu 相咁層層分明,飲落只有淡淡嘅茶味,鮮果味欠奉,幸好杯中嘅生果🍓🥭都尚算鮮甜,加返少少分啦!

2019-03-28
宵夜
2019-03-30 93 瀏覽
正呀 熱既比凍既好食戀上椰皇子 $48其實係芋圓湯丸小丸子燉奶 咁凍食個熱辣辣既椰皇好正另外仲有好多其他甜品食本身想試吓佢哋嘅芒果同埋龍眼冰估唔到食咗一個椰皇只之後已經好飽所以唯有留返下次啦
正呀 熱既比凍既好食

本身想試吓佢哋嘅芒果同埋龍眼冰
估唔到食咗一個椰皇只之後已經好飽
所以唯有留返下次啦
2019-03-27 76 瀏覽
👁‍🗨 草莓比利時窩夫(7/10)💲 58呢個草莓窩夫本身係配朱古力味既窩夫,不過朋友吾想食朱古力味,就特別要求店員整番個原味😂佢既窩夫真係即叫即整,上到枱熱辣辣,外脆內軟,帶有微微蛋香🤡配有一球朱古力雪糕,同香甜既🍓食完飯再食佢,真係夠哂滿足👁‍🗨天荒地老榴槤摩天輪 (7/10)💲 42猶豫一大輪後,揀左呢個榴槤摩天輪🎡未食已經聞倒濃郁既榴槤味🤩入面有一粒粒好得意好好咬好似西米既珠珠😂除左有榴槤蓉,仲真係會食倒少量既榴槤肉,絕對真材實料😇不過成碗野就好似食左一舊榴槤咁,搞到飽上加飽😂🔛 整體評分(7/10)
👁‍🗨 草莓比利時窩夫(7/10)💲 58

👁‍🗨天荒地老榴槤摩天輪 (7/10)💲 42

🔛 整體評分(7/10)
2019-03-26 707 瀏覽
🎐熊妹難得同阿豬媽黎到九龍灣食飯,阿豬媽意猶未盡,當然chur住熊妹要食埋糖水🥣先返屋企🏠,熊妹也樂意奉陪👩‍👧。📌熊妹就帶阿豬媽黎到《甜入心》試啲新派甜品🍮。📌內裡有好多花花草草擺設💐同心型掛飾💝,門口位仲有張吊吊千鞦椅,係一間充斥著甜蜜的氛圍的🌹浪漫滿屋。📌門口掛著五顏六色🎨的餐牌,甜品款色多蘿蘿,花多眼亂👀,心大心細💕的熊妹又選擇困難症發作喇。📌特色甜品餐牌,其中以椰皇子🥥為主打。📌經典甜品餐牌,冷、熱,中式、港式咩都有。桃寶燕窩椰皇燉奶,$55📌阿豬媽一眼就被椰皇子系列吸引著,一揀就揀個最矜貴的燕窩款喇,真識食。椰皇裡裝滿熱辣辣燉鮮奶,非常香滑,奶味🍼香濃又唔會好甜,讚👍🏻!面頭鋪上阿豬媽同熊妹都愛的桃膠,唔知真定假的燕窩,幾爽口,但份量唔多。椰子肉蒸燉過後變得軟熟,充滿椰子香味,連埋燉奶食真係襯到絕。阿豬媽食得好陶醉,最後成個椰皇肉都刮得清清的,得返個椰殼。公主出巡,$35📌阿豬媽點左個皇子🤴🏻,熊妹就點返個公出👸🏻陪皇子喇。面頭有卜卜脆,可可脆片,芒果🥭,芒果雪糕🍦,咖啡布甸粒粒同啫喱粒粒,下面仲盛托一個意式奶凍🍮,真係超豐富,超多料,超級讚!全部都好好味,好足抖,熊妹特別
📌熊妹就帶阿豬媽黎到《甜入心》試啲新派甜品🍮。

📌特色甜品餐牌,其中以椰皇子🥥為主打。

📌經典甜品餐牌,冷、熱,中式、港式咩都有。

桃寶燕窩椰皇燉奶
桃寶燕窩椰皇燉奶,$55

阿豬媽食得好陶醉,最後成個椰皇肉都刮得清清的,得返個椰殼。

公主出巡
公主出巡,$35
📌阿豬媽點左個皇子🤴🏻,熊妹就點返個公出👸🏻陪皇子喇。

全部都好好味,好足抖,熊妹特別喜愛咖啡布甸粒粒同意式奶凍,因為味道超出,好特別!

📌埋單時熊妹意外發現原來淘大花園住戶或者學生有9️⃣折優惠,即刻bling bling眼🤩攞張學生證👩‍🎓出黎先,9折埋,好抵喎!

📌原來外賣自取都有95折,另外仲做埋網上外賣平台🐼, 網上外賣平台🛍同ubereats🍴,實行多線發展增加生意🔝,夠多元化!找不到不encore的理由吧~
2019-03-20
$40 (宵夜)
桃寶燕窩椰皇燉奶
公主出巡
2019-03-22 50 瀏覽
喺附近食完晚飯行吓行吓就想食甜品見到呢間裝修幾靚幾時吸引左我嘅眼球仲走埋去食添。其實都食過兩三次㗎啦品質唔錯嘅, 當晚嗌左一個焦糖香蕉窩夫。 窩夫係真係新鮮整起熱騰騰非常脆口,個香蕉配上焦糖簡直係一個完美配搭成個顏色好有秋天嘅感覺窩夫系列呢一間餐廳真係算做得唔錯下次會再去試其他產品
窩夫系列呢一間餐廳真係算做得唔錯下次會再去試其他產品
2019-03-14 103 瀏覽
已經食過甜入心好多次,第一次食係幾年前係沙田,椰皇布甸出浴王子,第一次食嘅時候係驚為天人😂覺得超好食!因為好清香嘅椰子味,又唔會太甜,因為本身我唔係咁鍾意食甜野,呢間甜品店係我唯一鍾意嘅鋪頭。我亦都介紹咗好多朋友過嚟食,佢其他嘅甜品都好出色,例如心太軟同埋沙冰👍🏻仲有,九龍灣呢間鋪雖然唔係好大間,但係門口有個大型嘅心心燈牌,好搶眼好sweet, 都幾啱情侶黎食嘢。我上次一個人食咗兩個椰皇😂男朋友都覺得好好食👍🏻

我上次一個人食咗兩個椰皇😂男朋友都覺得好好食👍🏻