6天前 0 瀏覽
週末長假期入嚟長洲逛一逛留港消費,當自己去咗旅行今日同屋企人嚟長洲行吓休息吓當然唔少得就係要食嘢掃街啦嚟到長洲必須一定要食超巨大魚蛋離遠已經見到好多人排隊,排晒長龍呢一間店唔止有巨大魚蛋仲有兩三款丸類但係我同屋企人第一時間都係買超巨大魚蛋佢哋嘅魚蛋好彈牙一串有兩粒,每一粒個size大概好似一個小朋友嘅拳頭仔咁大😂😂買咗兩三串食,老闆同我哋講每日限定數量賣晒就收工㗎啦佢哋每日大概下晝四五點就收工所以大家如果要嚟食嘅話盡早啦~
週末長假期入嚟長洲逛一逛
留港消費,當自己去咗旅行
今日同屋企人嚟長洲行吓休息吓
當然唔少得就係要食嘢掃街啦

嚟到長洲必須一定要食超巨大魚蛋
離遠已經見到好多人排隊,排晒長龍
呢一間店唔止有巨大魚蛋仲有兩三款丸類
但係我同屋企人第一時間都係買超巨大魚蛋
佢哋嘅魚蛋好彈牙
買咗兩三串食,老闆同我哋講每日限定數量
賣晒就收工㗎啦
佢哋每日大概下晝四五點就收工
所以大家如果要嚟食嘅話盡早啦~
外賣自取
  • 大魚蛋
2024-04-14 5 瀏覽
搭11點船嚟到長洲,特登留肚入嚟食嘢。嚟到長洲必須要食長洲大魚蛋,碼頭落船之後行幾步就到甘永泰魚蛋,大魚蛋$10/2粒,呢幾年都冇加價,比其他舖頭平(有一間$12/2粒,一間$13/2粒)。魚蛋彈牙,冇乜粉漿,可惜大魚蛋只有原味,唔似其他鋪有咖喱汁或者沙嗲汁。.甘永泰魚蛋 (長洲)長洲新興街106號地舖

大魚蛋

甘永泰魚蛋 (長洲)
長洲新興街106號地舖
2024-04-10 0 瀏覽
長洲周圍都有魚蛋賣, 決定幫襯呢間係因為佢對比其他舖頭係最平。 十蚊一串,一串兩粒。我叫咗一串原味魚蛋,原味嘅魚蛋可以品嚐到魚蛋最原始嘅味道。魚蛋攞出嚟嘅時候係熱呼呼的, 咬落去肉質爽同彈牙。

一串大魚蛋
2024-04-06
一串大魚蛋
2024-04-04 30 瀏覽
每次經過長洲,都一定會食長洲大魚蛋!今次嗌咗全長洲大魚蛋加麻辣味,魚蛋有好濃郁嘅魚味同夠晒彈牙,仲好大粒添!加埋麻辣味醬汁,夠晒香同惹味,好吸引🤩另外仲叫咗個魚肉釀豆卜,呢款小食係即叫即炸嘅,所以炸出嚟第一啖食個口特別香口同脆卜卜,中間嘅魚肉醃得好夠味,一啖食落口嘅時候好有層次。同埋舖頭好細心,炸完之後會攞紙巾包住食物先比客人,呢個做法好好,因為紙巾可以幫手吸收返多餘嘅油,食落就唔會好油膩!整體嚟講,啲食物都幾唔錯。而且呢間舖頭開得好早,就算我哋早啲入長洲都可以食住小食先,再慢慢遊覽長洲嘅風景,真係好呀!
2024-03-12 104 瀏覽
最近去咗長洲做嘢,每次去長洲一定順路食甘永泰魚蛋,今次食咗大魚蛋同炸墨魚丸,已經大不如前☹️以前去長洲都會食甘永泰,因為佢地嘅新鮮炸魚蛋同墨魚丸係好有魚味,熱辣辣有質感好好食🫢但今次食落去,特別係墨魚丸,勁凍!質感就硬咗🥶雖然裡面仲有墨魚粒足料,但應該放係度一段時間又唔翻炸,所以味道同口感大打折扣😫仲要賣$20,相比其他店舖嚟講有啲貴,但性價比底咗🫡大家有冇試過類似嘅情況呢?希望我今次嘅體驗只係個別例子啦🙈

仲要賣$20,相比其他店舖嚟講有啲貴,但性價比底咗🫡
大家有冇試過類似嘅情況呢?希望我今次嘅體驗只係個別例子啦🙈
2024-03-02
2024-02-23 113 瀏覽
今日突然放咗半日假冇嘢做走咗入長洲😆入長洲意思意思點都要食返個大魚蛋🍢由於係第一站所以有D肚餓🫢忍唔住叫咗3串~分別有大魚蛋、豆卜同墨魚丸😍第一次叫豆卜估唔到都幾好食!佢冇好油仲好脆口~食完就去下一站繼續食了🤩

2024-01-07 186 瀏覽
甘永泰魚蛋地址:長洲新興街106號地舖好耐未入過長洲🤣,見到呢間好多人排隊所以就幫襯咗個長洲大魚蛋(麻辣)🍡$10,魚蛋有濃郁魚味好彈牙,再加上麻辣鮮香十足,好食好食好食,正😍。hahahh----------------
甘永泰魚蛋
地址:長洲新興街106號地舖

----------------
2023-12-24 159 瀏覽
來長洲當然要食大魚蛋,呢條街很多檔都有,甘永泰似老字號,所以就試呢間。要了大魚蛋及炸豆卜,服務態度當然就係零,街邊小食也不能要求太多。魚蛋不算好有魚味,打得亦不夠均勻彈牙,炸豆卜是炸得鬆脆,但每咬一口都滿口是油,太油膩試一試就算!吃完在旁邊見到一隻大甲由經過,雖然都預左衛生一定差,但眼不見為乾淨,見到還是不大舒服!
2023-12-06 145 瀏覽
用餐日期:2023/12/04用餐時段:早餐時段用餐費用(每人):$20餐廳環境:沒室內座位 外賣形式服務:服務員服務態度正常味道:點了3串魚肉釀豆卜魚肉釀豆卜 :這款是即叫即炸的 店家炸好後會用紙巾包著食物交給客人 這做法非常好 因紙巾可幫忙吸走食物上多餘的油 豆卜炸得非常鬆脆 中間包著的魚肉還是濕潤 一起食味道超好 值得購買總結:這家的魚蛋不貴味道也很好 而且店家都算開得較其他店早些 如早到長洲的可先去這家掃食幾串再行街
用餐日期:2023/12/04
用餐時段:早餐時段
用餐費用(每人):$20
餐廳環境:沒室內座位 外賣形式
服務:服務員服務態度正常
味道:點了3串魚肉釀豆卜
2023-12-04
5 分鐘 (外賣自取)
$20 (早餐)
2023-11-19 190 瀏覽
長洲有好多標誌性食物,其中甘永泰的炸豆卜可以說是能代表長洲地標食物之一。炸豆卜好像只有長洲才有,總之就是外邊找不到有地方賣。豆卜釀入魚肉再高溫油炸,炸得豆卜香脆鬆化,超脆口之餘又有魚肉的彈性,一啖接一啖很快就吃完。炸墨魚丸亦都炸得外邊金黃食。肉質實在彈牙。記得買的時候叫職員再翻炸。那就可以吃到熱的食物。2023年已經賣$20/1串。付錢那一刻是有點心痛,未試過的就一定要試。

炸豆卜好像只有長洲才有,總之就是外邊找不到有地方賣。
炸豆卜,炸墨魚丸

一啖接一啖很快就吃完。

炸墨魚丸亦都炸得外邊金黃食。肉質實在彈牙。
記得買的時候叫職員再翻炸。那就可以吃到熱的食物。
2023-10-21
  • 炸豆卜
2023-11-16 174 瀏覽
这家店真的蛮过分的………五点多的时候想去多买点鱼蛋打包带回家!(他们家有的可以按斤卖~)结果他们家已经打烊了🥲🥹太过分了‼️我这大老远的…还好我一下船就跑去吃了串~否则就要留遗憾了….🍃环境:环境没啥环境~比较老旧啦…没看到可以刷八达通的还好今天出门带现金了💰💁服务:都是年纪大的本地人服务一般般咯~🍢出品: 大鱼蛋 💰1010块钱一串,性价比超级高个头很大,QQ弹弹,鲜味十足🫣下次我一定要多买点带回家
这家店真的蛮过分的………
五点多的时候想去多买点鱼蛋打包带回家!
(他们家有的可以按斤卖~)
结果他们家已经打烊了🥲🥹
太过分了‼️
我这大老远的…
还好我一下船就跑去吃了串~
否则就要留遗憾了…
🍃环境:

服务一般般咯~

🍢出品:
大鱼蛋 💰10
10块钱一串,性价比超级高
个头很大,QQ弹弹,鲜味十足
🫣下次我一定要多买点带回家
大鱼蛋
  • 大鱼蛋
以前每次入黎長洲都會食串豆卜魚肉 一直都覺得必食但今次再食完全唔熱唔脆 差左好多 相都懶得影我買個時都覺得佢黑口黑面 再加上親眼目睹有個女仔係我前面比錢買完魚蛋 個呀姐將佢魚蛋放左落個盤到 個女仔未攞到屬於佢既魚蛋之後望左2望 呀姐就好大聲個樣好惡咁講: 係呢到呀!雖然唔係同緊我講但我個時對正個呀姐 我都嚇親!心諗咩事,使唔使咁火滾?佢真係完全搵交嗌既款 明明個女仔乜都無講只係搵下佢串魚蛋姐 唔知仲以為係爭佢錢 定佢到底發生左咩事?以前買都唔覺原來咁惡。味道大不如前仲惡到咁,無心做不如執左佢,唔好當d客係你發洩工具,簡直係垃圾人定律,將自己情緒倒去比其他人。
以前每次入黎長洲都會食串豆卜魚肉 一直都覺得必食
但今次再食完全唔熱唔脆 差左好多 相都懶得影

2023-11-05 107 瀏覽
大魚蛋細粒了,之前買會提供廚房紙,禮貌地問她攞,很沒禮貌說不提供😡周圍有很多賣大魚蛋的店舖,很多還有不同口味,下次一定不會在這兩裏買,老字號的通病,就係唔休賣,態度好差
2023-05-11 608 瀏覽
🍽️甘永泰魚蛋 📍長洲新興街106號地下-💫細魚蛋( $20/5粒 )嚟到長洲,識食一定係食細魚蛋!細魚蛋有濃郁魚味,加埋胡椒,令到魚蛋彈牙得來完全唔腥!係食過最好食嘅魚蛋!💫三文魚丸配芝士丸( $20/五粒)三文魚丸有獨特香味,好吸引🤤🤤芝士丸相對冇咁特別,但係有拉絲效果-🌟以前甘永泰冇咁多人認識,唔需要排咁長龍,但而家5:00啲丸就幾乎賣晒😅😅😅🌟個人心聲:黎長洲一定要食細魚蛋!細魚蛋世一!🤌🏻🤌🏻🤌🏻推薦指數:5/5抵食指數:4/5#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #長洲 #cheungchau #甘永泰魚蛋
🍽️甘永泰魚蛋
📍長洲新興街106號地下

💫細魚蛋( $20/5粒 )

💫三文魚丸配芝士丸( $20/五粒)
🌟個人心聲:黎長洲一定要食細魚蛋!細魚蛋世一!🤌🏻🤌🏻🤌🏻

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

2023-04-30 385 瀏覽
老字號魚蛋店,但完全好失望。排長龍以為味道很好,但食完覺得不值得排隊,先不論價錢,魚蛋味道普通,是凍的。排到買左串小魚蛋,臨離開前突然想要多串大魚蛋,呀姐態度串串要人重新排過。沒有下次

沒有下次