2023-12-09
喺附近買完嘢求其入咗呢間茶餐廳度食,見佢舊舊地以為係老字好,結果食完就知佢純粹只係冇乜裝修嘅舊茶餐廳😅首先講衛生情況,一坐低侍應會擺低一杯茶同插住啲餐具,唔認真睇都冇乜野,睇真啲就會發現杯茶勁多油同勁多一粒粒唔知乜野浮係面,啲叉中間既罅有啲疑似係食物殘渣既野癡住。啲野食黎到一拎起隻刀叉,個刀柄同叉柄完全係黐粒粒咁🤮勁嘔心,用濕紙巾抹咗幾次先繼續用。到野食質素,啲野食可以話係我食過最差既茶餐廳🤮我叫左個西多士加紅豆冰,諗住呢個組合通常都唔會中伏。點知個紅豆冰一嚟到,飲咗啖,杯野勁大浸酸味,同個侍應講杯嘢有問題,佢乜都冇講就拎去倒咗,我叫到先換咗杯好立克比我,味道正常,但個杯一樣咁污糟。不過杯紅豆冰要加$4,所以佢後尾幫我轉返個價錢。到個西多士,個西多士炸完出嚟唔熱,勁油勁腍,似係食咗一嚿比油浸過嘅花生醬麵包🤢食落勁大浸油味。個frd叫咗個公仔麵,味道正常。總括而言,我個人唔太推薦呢間茶餐廳🤢嘢食味道難食啲餐具又勁污糟咁🤮 $42去食個大快活下午茶都冇咁嬲😅