招聘中
$15,000-$18,500
$17,500-$19,500
$19,000-$22,500
月薪
更多筍工 (5)
2021-06-15 3345 瀏覽
之前喺唔同地方都幫襯過文青至愛嘅「牧羊少年咖啡館」,原來最近佢仲喺港島區插旗添⛳️。銅鑼灣店位於Fashion Walk商場地下層,即係喺正LOG-ON樓下。星期五晚上嚟到餐廳,預期中要等位先有得食。攞籌嘅方法係自行影低屏幕個預約頁面,到時再顯示比店員睇,慳返啲紙,係一個環保之舉♻️。題外話,呢度嘅店員幾好禮貌,特別係門口嗰位男士。餐廳座位唔算特別多,但感覺似有兩層,因為店內有樓梯級。呢度嘅裝修設計幾靚,行型格路線😎,但印上竹林圖案嘅牆身又帶點小清新嘅味道。由於唔太肚餓,所以就唔係嗌咗好多鹹食🍽。菜式選擇豐富,有沙律、小食、薄餅、意粉同肉扒等,定價算合理,但如果有提供套餐就更佳😬。留意返,有部份食物唔係全日供應㗎。黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉($98),🍝意粉好大碟,熱辣辣送上。我揀呢款係貪佢夠特別,但出到嚟發現原來唔太啱我味蕾🙈。因為苦瓜偏甘苦,唔似涼伴嗰啲變清爽;而鹹蛋就有流沙嘅質感,但味道偏淡。整體略嫌唔夠鹹同笠身咗啲,不過口味嘅嘢因人而異,可能係我重口味吧😜。照燒汁煎乾蒜牛柳粒($78),呢個小食一啲都唔小,粗略估計牛柳粒有超過廿粒!🐮牛柳粒配上照燒汁食勁夾,而且仲加埋炸蒜,真係惹
黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉
照燒汁煎乾蒜牛柳粒
照燒汁煎乾蒜牛柳粒($78),呢個小食一啲都唔小,粗略估計牛柳粒有超過廿粒!🐮牛柳粒配上照燒汁食勁夾,而且仲加埋炸蒜,真係惹味香口到不得了。牛粒嘅牛味濃郁,係得個別幾粒近筋位嘅比較韌,其餘嘅都好軟嫩。
咖啡館又點少得甜品呢🍮️?其實你當呢度係甜品店都得。甜品製作需時,你預食到咁上下就同店員講可以準備定。
法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕
法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕($88),梳乎厘超級正😋,即焗即上,完美脹起,動L效果強勁。梳乎厘鬆化輕盈,外皮微脆,內層食落並唔似一陣風或者過濕。再者,黑糖薑汁調味恰到好處,將兩者嘅精華提煉出嚟。薑汁微辣暖喉,黑糖唔太甜,又有中和嘅作用。🍨伴旁嘅雪糕則錦上添花,為甜品製造一冷一熱嘅對比效果。
卡魯哇咖啡酒提拉米蘇
卡魯哇咖啡酒提拉米蘇($68),作為提拉米蘇專員嘅我當然唔會錯過食Tiramisu嘅機會☕️。甜品以杯裝上,大大杯,層次分明。但佢嘅口感同平日食開嘅唔同,芝士層似打溶再製,中間亦加入咗朱古力粒,同傳統嘅有別🤔。佢有自家特式,但尚未能吸引到我。
蘋果蜜桃鮮打紅茶
蘋果蜜桃鮮打紅茶($52),第一下望到紅茶嘅時候,我以為係咖啡,由於係鮮打,所以不乏泡沫🍹。茶味清香唔苦澀,🍎蘋果味較蜜桃味突出,味道完勝用濃縮果汁沖製嗰啲。
總括嚟講,牧羊少年確係有佢嘅賣點👍,雖然今餐未必每款食物都好合我心意,但並唔代表佢質素有問題。價錢方面,佢分分鐘比起旺角樓上Cafe還要平。喺同價嘅情況下,我諗唔到有乜原因會唔揀佢。最後,我上載埋餐廳嘅完整餐牌以供參考,佢本餐牌都特別過人㗎,成本雜誌咁📚。
2021-06-04
照燒汁煎乾蒜牛柳粒
法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕
2021-06-08 223 瀏覽
呢間黃店cafe超多分店,我哋都bookmark咗好耐,終於去咗試!最最最驚喜係個甜品🤤,正餐都唔錯,而且價錢唔算好貴,我哋應該會再翻兜👐🏻▪️香煎加拿大保濕豬鞍配蘋果泥 $158▪️豬鞍個面煎得好靚😱,入面都好有肉汁,似係慢煮過之後再煎香,不過就冇點醃過🤔,幾乎冇咩味,同埋唔算好嫩滑,需要蘋果泥嚟提味🤭 另外伴碟嘅薯蓉唔太重牛油味~感覺呢款係適合鍾意淡口味、冇太多調味嘅人。▪️黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $108▪️初頭會以為個意粉好鹹😳,但食落完全唔會呀,鹹蛋同忌廉嘅比例岩岩好,感覺好香黃金鹹蛋味加上有小小奶香味咁,再配上4隻鳳尾蝦,蝦食落都好爽口😍,成碟好快比我地清晒🤣▪️法式蘋果撻配雲呢拿雪糕 $78▪️本身諗緊叫窩夫定呢個,最後決定正確😎,真係好有驚喜😱,一片片蘋果切到好薄片,食落唔會太酸,最正最正係邊邊位嘅酥皮超鬆化超脆口😍,加埋雪糕一冷一熱真係呢餐飯完美嘅終結,絕對要推薦比大家試試👍🏻▪️冰水果茶 $46▪️正正常常水果茶嘅味道,唔太特別🤔,同埋細杯左小小😂

▪️香煎加拿大保濕豬鞍配蘋果泥 $158▪️

▪️黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $108▪️

▪️法式蘋果撻配雲呢拿雪糕 $78▪️

▪️冰水果茶 $46▪️
正正常常水果茶嘅味道,唔太特別🤔,同埋細杯左小小😂
  • 法式蘋果撻配雲呢拿雪糕
2K
位於銅鑼灣的牧羊少年咖啡館,是本港第一間以旅遊為主題的咖啡店。上次跟朋友來吃過午餐,覺得質素相當不錯,因此今天相約媽媽來吃晚餐,菜式的味道和質素,同樣令人滿意。 我們準時七時到達,門外已排著長長的人龍,果然深得無數年輕人歡迎呀。由於餐廳有限時,每枱客人只有90分鐘用餐時間。特別是有點選窩夫的客人,會吃得有點趕急。 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉 $98 賣相不俗的香草青醬雞肉蘆筍意大利粉,味道也相當不錯呢! 每條意粉都被青醬包裹,鹹香並重,雞肉軟腍,不會乾柴,下次也可以試試其他口味。 千島海鮮薄餅 $138 香噴噴的千島海鮮薄餅,海鮮整齊排列,有大蝦、墨魚和蟹柳,色彩鮮艷豐富。薄餅香脆可口,猶如餅乾,吃多幾片也不會太飽呀。 提拉米蘇 $68 京都春日 草莓窩夫 $108 我要大力推薦牧羊少年咖啡館的草莓窩夫呀! 不論是 賣相、造型、味道、香氣也屬出色之作。大大份的窩夫,焗至完美焦啡色澤,外層酥脆,內層軟綿,配上雪糕、忌廉和草莓,好好吃呀~ 藍莓乳酪 $56
位於銅鑼灣的牧羊少年咖啡館
,是本港第一間以旅遊為主題的咖啡店。

香草青醬雞肉蘆筍意大利粉 $98

千島海鮮薄餅 $138

提拉米蘇 $68

京都春日 草莓窩夫 $108

藍莓乳酪 $56
2021-05-28
2021-04-23 5239 瀏覽
牧羊少年咖啡館喺2012年開業以嚟已經有超過五間分店, 可以話係街知巷聞, 但我從來都未食過🤣 知道開咗港島區第一間分店, 地點就腳, 放工約朋友食飯就啱晒! 大約7pm, 餐廳已經開始有人等, 但餐廳安排入座流程都幾順暢, 唔駛等好耐。蒜蓉牛油炒鬼佬雜菜 $68時令雜菜種類多, 清新之選燒汁焗八爪魚丸 $68本身以為係章魚小丸子, 原來真係放湯嗰種八爪魚丸, 成粒即炸彈牙, 燒汁開胃!炙燒荷蘭汁豬肉排 $78餐廳採用嘅部位脂肪少, 肉質嫩滑juicy。荷蘭汁入口creamy唔膩, 無諗過呢個配搭咁夾!千島海鮮薄餅 $138比起茄醬或燒烤醬, 我更鍾意千島醬做底嘅Pizza, 餅底厚薄適中, 隻蝦大隻又爽口士多啤梨窩夫配雲呢拿雪糕 $108健康關係特別吩咐餐廳走糖霜同jam。窩夫外脆內軟, 口感鬆化, 食完都唔會覺得好濟, 難怪有啲客人喺晚飯後嚟食甜品! 另外叫咗兩杯茶(洋甘菊, 生薑檸檬)解渴。服務員態度有禮, 又好主動執枱換餐具, 整體晚餐非常滿意, 每道菜都好高質!

蒜蓉牛油炒鬼佬雜菜 $68
時令雜菜種類多, 清新之選
燒汁焗八爪魚丸 $68
燒汁焗八爪魚丸
炙燒荷蘭汁豬肉排 $78
千島海鮮薄餅 $138
士多啤梨窩夫配雲呢拿雪糕 $108
另外叫咗兩杯茶(洋甘菊, 生薑檸檬)解渴。
2021-04-21
燒汁焗八爪魚丸
炙燒荷蘭汁豬肉排
以前曾經食過牧羊少年嘅分店🤩,感覺唔錯價錢又唔係貴👌🏻,最近知道佢喺銅鑼灣都開咗新店好似反應都唔錯🙌🏻,特登搵埋朋友去食下。🤤.📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)估唔到新分店會有鹹蛋味嘅菜式🍴,以為食落會好鹹好濃,點知奶香味較為突出🥛,唔算太鹹✨。醬汁充分咁包住麵條🍝,味道唔錯👌🏻,仲有幾隻大蝦做配料🦐,好食✌🏻。.📍千島海鮮薄餅($138)見到好多人都有食pizza🍕,我哋都點返個👅。薄底pizza唔好咁易膩🥳,睇落落咗好多芝士好吸引🧀,不過味道唔夠豐富👉🏻👈🏻。配料嘅墨魚仔同蝦都好爽口🐙🦐,只係調味略為不足🤦🏻‍♀️。.📍日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)基本上每個人嚟到都會點呢道嘅窩夫,冇諗到會如咁大份🤩,有4大件而且非常厚身👏🏻,食落蛋香味濃郁夠鬆軟🐣,再配上旁邊嘅香蕉、朱古力雪糕同朱古力醬真係好好食🍌🍫🍦,必點!.Menu
黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉
黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉
📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)
千島海鮮薄餅
千島海鮮薄餅
📍千島海鮮薄餅($138)
日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用
📍日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)
Menu
2021-03-19
2021-09-05 0 瀏覽
平時行過沙田文化博物館就見得多,入去食都係第一次!但就揀左銅鑼灣分店,成個環境都摩登好多,主要用灰、白雲石牆身、餐枱,雖然面積吾太大但好有空間感。星期五大概下午茶3點幾去到,吾洗排隊安排左梳化位俾我地坐,4人枱3個人座都好寬敞。面頭嘅蘋果片舖得非常有心思,厚度亦適中。雲尼拿雪糕中和左蘋果嘅酸,甜而不膩。底層係蘇皮口感,切落底感覺有啲空心,食完吾會飽,做飯後甜品過下癮都不錯。整體好有驚喜!食材好新鮮,上枱時候仍然係熱嘅。最欣賞薯角同乳酪,厚切薯角食落好滿足亦吾會話太重油感。乳酪亦吾係水汪汪個種,口感結身,配埋脆米十分之飽肚。食材嘅配色都有增強食欲嘅效果!全餐最滿足!半隻燒春雞份量十足,擺盤亦好精美,雞肉口感嫩滑,個燒汁亦吾會太咸。薯蓉口感幼滑,再加埋其他蔬菜,夠唒飽。燒春雞餐跟湯,吾太重廿荀味,口感幾creamy,飲落仲有啲廿荀蓉。
法式蘋果批配雲尼拿雪糕

半隻燒春雞配薯蓉
甘荀湯
冰果茶
2021-08-28 0 瀏覽
好早之前見朋友分享過這餐廳,覺得名字特別,一直沒有機會試,今天路過Fashion Walk,2:30還是好多人排隊,3:30再經過就用排隊機取號,好欣賞餐廳無紙化取票,用手機影下排隊號。本來衝著午餐餐牌上有蕃薯條伴碟的雞肉漢堡,可惜已售罄,唯有退而求其次,點了牛油果芒果雞肉芝麻醬沙律,和伯爵茶咖啡,份量很足夠,雞肉嫩滑,蔬菜、牛油果和芒果都好新鮮,看來是現切,不是預先切了的。就是芝麻醬有點鹹;咖啡中規中矩,不太有伯爵茶獨有香味,只有少許苦澀味。餐後再點了一客甜品,想吃的Apple tart 沒有供應,餐牌上寫著Tiramisu不是傳統的口味,份量有點大,但味這道很不錯,裡面有手指餅碎和果仁碎或是朱古力碎,口感特別。一定要提的是餐廳好繁忙,但全體侍應都超殷勤和有耐性,又有禮貌,服務很快,不像現時大部份其他餐廳因人手不足而侍應好像有點煩躁感。所以明白為何餐廳可在疫情仍不斷擴充開分店,仍然客似雲來,從餐牌冊上看到餐廳疫情前會不時舉辦文化、旅遊分享活動,很有意思。
2021-08-28
  • 牛油果香芒烤雞沙律
2021-08-14 27 瀏覽
#dinner #銅鑼灣一早就有聽聞過呢間人氣文青餐廳,不過實在太人氣好多分店都要排長龍( ;´Д`)有次比我經過發現fashion walk入面都有一間,而且唔洗排隊,就衝咗入去食喇!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و炙燒荷蘭汁豬肉排🥩呢份小食居然有兩層肉排'(*゚▽゚*)'!肉排切好而且肉質嫩滑,配荷蘭汁好好食!走嘅時候見到幾乎每一台都有點,好受歡迎٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و叫啱野食真係好開心牛油果香芒烤雞沙律🥗呢個就有少少失望喇!睇menu張相就好靚,不過嚟到芒果有啲生,比較酸,烤雞都比上面個肉排遜色不少,沙律菜平平無奇都係普通胡麻醬生菜。(´・_・`)三文魚籽車打芝士汁鳳尾蝦長通粉🦐🍝呢個好食!車打芝士汁好香濃但係唔會膩,有驚喜٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و啲蝦都幾彈牙,不錯不錯!食物質素比想像中好,環境上入到去先發現原來幾細,平日夜晚去全晚都唔多人,有幾張吉台,不過唔知點解啲店員就好趕,係咁提你要交台又last order咁(。 ́︿ ̀。)follow my ig for more food pics and stories!ig: something_good_x
#dinner #銅鑼灣

炙燒荷蘭汁豬肉排🥩
牛油果香芒烤雞沙律

牛油果香芒烤雞沙律🥗
三文魚籽車打芝士汁鳳尾蝦長通粉

三文魚籽車打芝士汁鳳尾蝦長通粉🦐🍝

ig: something_good_x
三文魚籽車打芝士汁鳳尾蝦長通粉
第一次寫食評,如果有咩寫得唔好,可以的話,DM話聲我聽。話說女朋友同我講左好多次話想食呢間銅鑼灣新開既餐廳。仲要係💛黃店💛。我見地點都幾方便,幾近女朋友收工,又可以順手點去佢幫手攞位,我就提議不如去呢間。嘻嘻!聰明的我。環境都算唔錯,裝修型格又有時尚感,燈光偏暗,係唔知點解部iPhone明明現場黑孖孖,都可以影到咁光猛。光度大概係張相再調暗一半到啦。唔講咁多廢話啦,去食物相先。鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉 $98個意粉花神野唔多,呢個價錢來講質素算係超班,好食過出面連鎖餐廳$150個既意大利粉。忌廉同芝士既汁嘅質感杰杰得啱啱好,又好有奶味。煙三文魚又唔會煮到太熟同太碎,味道鮮甜。灸燒荷蘭汁豬肉排 $78呢個菜對我來講真係好驚喜。份量非常之足料。豬扒厚切。我開頭見到佢啲豬排分開咗兩層,諗住下面嗰層一定係生菜或者薯條啦。點知原來下面嗰層都係豬排。最面嗰層荷蘭汁,味道淡淡地質地好似芝士醬咁,啱啱好襯托返豬扒嗰種嘅肉味,令到塊豬扒食落嘅感覺好Juicy,完全冇油膩感。唯一要小心嘅就係,唔好食晒第一層豬扒就唔少心食晒上面啲荷蘭汁。記得要留返啲俾樓下嗰層,如果唔係就要變咗灸燒豬肉排乾啃。法式芥末雞肉
第一次寫食評,如果有咩寫得唔好,可以的話,DM話聲我聽。

話說女朋友同我講左好多次話想食呢間銅鑼灣新開既餐廳。
仲要係💛黃店💛。

唔講咁多廢話啦,去食物相先。

鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉 $98
鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉

灸燒荷蘭汁豬肉排 $78
灸燒荷蘭汁豬肉排

呢個菜對我來講真係好驚喜。份量非常之足料。
點知原來下面嗰層都係豬排。

法式芥末雞肉薄餅

呢個薄餅相比起上面意粉同埋豬排,做比較冇咁令人驚喜。餅皮比較薄身,餡料分別有蘑菇同埋雞肉。雖然話有芥末(mustard,
英式芥辣),坦白講就唔係幾食得出芥辣嘅味道啦。成個pizza都係普普通通,雞肉嘅份量都比較少,係呢方面係會有較大嘅改善空間。
2021-08-10
鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉
灸燒荷蘭汁豬肉排
2021-08-02 102 瀏覽
新派食肆 牧羊少年咖啡館 走文青路線 人氣少不了 這天6:00pm到店 接待的員工說 入座限時 1.5小時 果然是人氣長龍店 已開有7 間分店 深得年青人喜愛 銅鑼灣店在 OpenRice 7間之中 唯一零負評的 😎😎小食拼盤 🍢🍢有八爪魚丸 春卷 雞翼 坎伯蘭腸 煙辣腸 薯角 (缺貨換成薯條) 配上兩款沾醬 每款小食都出色 尤其兩款肉腸 高質 上桌時燙口 沾上醬汁超好吃 美味無比 😍😍法式芥末雞肉薄餅 🐔🐔切塊雞肉 新鮮磨菇片 配上法式芥末醬 芝士 烤至少許焦香 口味新鲜 滋味 如薄餅底能薄些 就完美 純屬個人喜好 🍕🍕炙燒荷蘭汁豬肉排 🐷🐷豬肉排烤得 外香內軟 肉質 Juicy 荷蘭汁極濃厚 但也不會太膩 吃下幾塊 便有飽腹感 別小看每碟份量 足夠三四人分享 🍖🍖法式蘋果撻 配 雲呢拿雪糕 🍨🍨蘋果撻 餅底酥脆 上面舖滿塊塊蘋果 甜中帶微酸 可能是用 青蘋果製作的 配了雪糕 如天堂般美味 😇😇法式黑糖薑汁梳乎厘 配 雲呢拿雪糕梳乎厘 有少許流心 濃濃薑汁奶香 極致美味呀!簡直好食到 要打個冷震添 🥧🥧濃縮香料熱可可咖啡 ☕☕香甜可口 綿花糖溶化 更濃郁 甜味却適中 高熱量之選 🍫🍫

小食拼盤 🍢🍢

濃縮香料熱可可咖啡 ☕☕
香甜可口 綿花糖溶化 更濃郁 甜味却適中 高熱量之選 🍫🍫

冰水果茶 🍹🍹
清甜可口 冰凉透心 夏天消暑凍飲 🍊🍊

葵青劇院 單車館 文化博物館 K11 購物藝術館 Fashion Walk等 從經營者 選址清晰 對像是青年 由裝飾風格 至員工形象 都充滿活力 魅力 這種感覺在本地是少見的 🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♀️🚶‍♀️

離開時 門外人頭湧湧 目測八成 是青年人 而且是對生活品味 有態度的 📚📚

2021-07-30
  • 小食拼盤
  • 法式芥末雞肉薄餅
2021-08-02 85 瀏覽
放假和老婆到銅鑼灣行街,來到這間牧羊小年咖啡館試試,我們很喜歡吃沙律,十分適合我們😋😋~煙三文魚凱撒沙律😋😋煙三文魚卷成花朵好特別,羅馬生菜及麵包粒很新鮮,醬汁剛剛好,份量十足~紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律配蜜糖芥末醬😋😋藜麥配杏仁脆片很香脆,番茄仔、芒果及葡萄十分新鮮多汁,份量十足再食埋甜品就大滿足~蜂蜜蛋糕😋😋舖上木糠粉,甜度適中很好味~雜莓批😋😋甜甜酸酸幾回味店員服務態度十分細心,值得讚揚👍👍
~煙三文魚凱撒沙律😋😋
~紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律配蜜糖芥末醬😋😋
再食埋甜品就大滿足
~蜂蜜蛋糕😋😋
舖上木糠粉,甜度適中很好味
~雜莓批😋😋
甜甜酸酸幾回味
店員服務態度十分細心,值得讚揚👍👍
2021-07-30 108 瀏覽
上次經過已想試,但碰啱午餐時間好多人,所以冇試。今日二點多來,不用等位。點了香芒牛油果雞肉沙律同玫瑰牛奶咖啡。先來咖啡,幾香玫瑰味,但稍嫌唔夠熱,所以好快飲完。之後個沙律到,份量幾多,蔬菜同生果都新鮮。之前叫左醬另上,試左少少,味道唔錯。下次會再來試意粉同甜品。
2021-07-28 83 瀏覽
今天晏就三點去左銅鑼灣分店,即場拎飛🤩第左大概十五分鐘就有得入去eat. (如果食夜晚,原來網上有得訂位)整過都幾好食,我地2個人叫左以下幾樣野:1.黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉$108好香鹹蛋味,不過我本身對鹹蛋普通🤣 放落意粉度覺得口感怪怪,太濃🤣 2.京都春日(草莓🍓窩夫配雲尼拿雪糕🍦)$108本身整要十五分鐘,所以我地都無後上,直接整好就上時間點好!3.燒汁焗八爪魚丸$68呢個正,我哋覺得好好食!推薦😚4.飲品:牛奶可可朱古力 凍$52太濃了,好流,好似食緊甜品🤣最後埋單$370✊🏻

整過都幾好食,我地2個人叫左以下幾樣野:
1.黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉$108

2.京都春日(草莓🍓窩夫配雲尼拿雪糕🍦)$108
本身整要十五分鐘,所以我地都無後上,直接整好就上時間點好!

3.燒汁焗八爪魚丸$68
呢個正,我哋覺得好好食!推薦😚

4.飲品:牛奶可可朱古力 凍$52
太濃了,好流,好似食緊甜品🤣

最後埋單$370✊🏻

2021-07-26 68 瀏覽
星期六的晚餐試了銅鑼灣的牧羊少年咖啡館。感恩等了十分鐘就有位 ,被安排坐到一個對住書櫃的座位。邊等食物,邊看下書櫃上的旅遊書,寫意的打發時間,且吸收知識。😀金沙鹹蛋黃鳳尾蝦$98用小煎pan上碟 有特色看上去 賣相金黃 好吸引金沙的鹹蛋炒得好平均 分佈在每隻蝦上咸度適中推薦♥️忌廉鮮牛油果烤雞肉長通粉$98忌廉長通粉炒得好入味,雞肉切得分明,烤得剛剛好,雞肉肉質保留肉的新鮮,最健康是裏面有牛油果,現在好流行食牛油果 ,牛油果的益處好多,尤其對女性。💕心太軟朱古力流心蛋糕配雲尼拿雪糕 $68是甜品中一向是我的最愛。朱古力係流心的,焗得剛剛好,不會硬身。配上雲尼拿雪糕,一熱一凍,完全被融化 。旁邊也是香滑的cream。作飯後甜品,一定係最佳至選。😚牧羊少年咖啡館地址: 銅鑼灣記利佐治街11-19號fashion walk 地下17號舖
星期六的晚餐試了銅鑼灣的牧羊少年咖啡館。

金沙鹹蛋黃鳳尾蝦$98
用小煎pan上碟 有特色
看上去 賣相金黃 好吸引
金沙的鹹蛋炒得好平均 分佈在每隻蝦上
咸度適中
推薦♥️

忌廉鮮牛油果烤雞肉長通粉$98
忌廉長通粉炒得好入味,
雞肉切得分明,烤得剛剛好,
雞肉肉質保留肉的新鮮,
最健康是裏面有牛油果,
現在好流行食牛油果 ,牛油果的益處好多,
尤其對女性。💕

心太軟朱古力流心蛋糕配雲尼拿雪糕 $68
甜品中一向是我的最愛。
朱古力係流心的,焗得剛剛好,不會硬身。
配上雲尼拿雪糕,一熱一凍,完全被融化 。
旁邊也是香滑的cream。
作飯後甜品
一定係最佳至選。😚

牧羊少年咖啡館

2021-07-26 62 瀏覽
本身想飲咖啡又唔想去星巴克,行過見到幾吸引價錢OK種類繁多,咁就入嚟啦食咗一個英式早午餐👍🏼好飽好滿足仲要跟個南瓜忌廉湯,黑松露炒蛋好味👍🏼百零蚊我覺得合理