2019-06-28
早排喺將軍澳牛角食過一次午餐,雖然份量係少但肉質真係唔錯,幾好味。朋友話旺角有一間牛角係燒肉放題,價錢抵好多,就約埋一齊試吓。午巿放題最遲係14:20入座,我哋因為要等齊人大概14:45入座,喺門口揀定食Lv2嘅放題,最後落單時間係15:30,16:00離座,都食得幾趕。坐低後用Ipad落單,外面自助區有飲品,前菜,沙律,湯,甜品。食物上得幾快,不過肉就真係唔好食,第一份比我哋嗰啲就好少少,之後好多都好鞋,雖然係任食,但係差唔多三百蚊嘅午餐完全唔值。自助區嘅前菜每款都加咗少少青瓜或洋蔥,增加口感。下面嘅明太子玉子唔錯,味道無咁單調,冷麵嘅汁有啲淡。呢兩款係落單點嘅前菜,牛舌有啲咬口,魷魚個醬好味,兩款都唔錯唔錯。我哋嘅選擇有炸雞同薯角兩款炸物,即炸熱辣辣,個炸漿又唔會硬。第一次燒青口,都幾新鮮,唔乾。美國見島特選和牛扁脊肉,燒完後鞋,油脂少,一啲都唔好食,朋友話呢碟所謂嘅和牛完全咬唔到,普通牛肉都不如。芝士雞腿肉,我哋係就咁放喺芝士上連錫紙兜燒,食落好似烚咁,雞肉無味,芝士亦無味,雞肉似嫩嘅芝士。香草雞腿肉就嫩啲有啲味。雞翼大隻味道唔重味。牛舌一向係我好鐘意食嘅嘢,唔同味只係加咗醬,薄
自助區嘅前菜每款都加咗少少青瓜或洋蔥,增加口感。
下面嘅明太子玉子唔錯,味道無咁單調,冷麵嘅汁有啲淡。
第一次燒青口,都幾新鮮,唔乾。
香草雞腿肉就嫩啲有啲味。
雞翼大隻味道唔重味。
牛舌一向係我好鐘意食嘅嘢,唔同味只係加咗醬,薄薄哋好快熟,幾爽口。
兩款菌牛油本菇及牛油金菇係落單,自助區有兩三款蔬菜。
大腸唔夠淋,牛肚好韌。
腩肉部份偏瘦,豬頸肉又厚又無肉味,日本熊本豚肉眼好鞋,真係食唔到。
自助甜品有泡芙,朱古力撻,窩夫,另有自助雪糕機。
自助飲品有睇落一樣嘅自斟芒果汁,橙汁,雜果賓治,另有熱飲嘅朱古力,咖啡。