餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (屯門市廣場1期)
資訊:

屯門可以吃到燒肉放題就只限市中心分店,V City 分店只以吃定食套餐。🚇交通:近屯門市中心輕鐵站,在牧羊少年Cafe對面。🏠環境:室內面積大,以沉實為主題,配合澄黃色的燈光,深紅色或啡色卡座,顯得低調而奢華。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️午市:特別價格燒肉放題SS1 $288/2位,另需原價加一。🍚牛角飯平常放題是不會吃飯,但來到牛角就一定要點牛角飯,特別要加多紫菜和多汁,非常出色,連本來不吃飯的朋友都要吃上一碗。🐮一口牛和牛五花牛肉只有兩類,配搭不同醬料醃製,😍個人喜歡一口牛,大小剛好,易熟多汁,🤤很濃郁牛味,而牛五花的油脂比例較高😝,所以較香口,但油膩😅,建議配生菜🥬吃。🐷豚肉燒😣個人極不推薦,完全無味道!🐔雞腿肉和雞中翼雞腿肉厚切,燒熟時間較久,入口肉質嫩身而皮焦香,都不錯。🥗前菜:海蜇柚子醋沙律🥗、拍青瓜🥒、豆腐都不錯,沙律微酸開胃,又可以解膩,值得推薦。🥲可惜這個套餐是沒有甜品🍦,不過飲品選擇也多,🥤梳打特飲值得點。
🚇交通:近屯門市中心輕鐵站,在牧羊少年Cafe對面。
🏠環境:室內面積大,
以沉實為主題,
配合澄黃色的燈光,
深紅色或啡色卡座,
顯得低調而奢華。
🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。

🍽️午市:
特別價格燒肉放題SS1 $288/2位,另需原價加一。
🍚牛角飯
🐮一口牛和
牛五花
牛肉只有兩類,配搭不同醬料醃製,
😍個人喜歡一口牛,大小剛好,易熟多汁,🤤很濃郁牛味,
🐷豚肉燒
😣個人極不推薦,完全無味道!
🐔雞腿肉和雞中翼
雞腿肉厚切,燒熟時間較久,入口肉質嫩身而皮焦香,都不錯。
🥗前菜:海蜇柚子醋沙律🥗、
拍青瓜🥒、
豆腐都不錯,沙律微酸開胃,又可以解膩,值得推薦。

2024-01-30
  • 一口牛和牛五花
2024-02-14 311 瀏覽
又係一個無限次encore嘅燒肉店,牛角。差唔多間間分店都去過🤣係諗唔到食咩又想食肉之選!又有得揀任食,又有得揀餐,輕食又得飽食亦可以。牛嘅選擇都多,亦都高質。牛角飯更加唔使講,食四五碗都得,唔係講笑🤣
  • 牛角飯
2024-01-19 432 瀏覽
和牛二品、四品燒肉盛盒,包括日本九州黑毛和牛牛肋肉、黑毛和牛一口牛,仲有美國上級牛頸脊和厚燒牛舌等等。牛肉油花分佈均勻,口感細嫩多汁,味道香濃!定食有前菜、昆布湯、牛角飯同飲品,都算豐富~牛角飯依舊好味仲可以額外加追不同嘅食材,例如車海老、牛油廣島蠔,都好鮮甜~仲點咗個石鍋辛奇豆腐海鮮湯,有帶子、八爪魚、蜆肉,仲有好多泡菜。豆腐滑嫩,湯都好好飲~

定食有前菜、昆布湯、牛角飯同飲品,都算豐富~牛角飯依舊好味

2023-11-29 680 瀏覽
由第一年佢進駐香港嘅時間,就已經覺得呢間燒肉店非常之好食,雖然肉類款式唔算多,但係勝在質素咁多年都keep住喺度同埋午市嘅套餐都十分之抵食,每次食都一定要加一個紫菜飯,絕對絕對係必食之選

2023-09-13 1133 瀏覽
kabu系統一直都係本人至愛, 並都好幾年做佢既金會員基本上每次都係食C餐或以上, 最鐘意除左係牛之外仲好鐘意食佢個腸仔同埋蕃薯, 簡直係一絕再加上冇得頂既牛肉飯 對於牛方面 牛小排一定係冇得輸的  超級好食
kabu系統一直都係本人至愛, 並都好幾年做佢既金會員
基本上每次都係食C餐或以上, 最鐘意除左係牛之外
仲好鐘意食佢個腸仔同埋蕃薯, 簡直係一絕
再加上冇得頂既牛肉飯
對於牛方面 牛小排一定係冇得輸的  超級好食
2023-05-27 2465 瀏覽
每次食燒肉都諗起牛角跟住就會好想食佢嘅燒肉放題我哋揀咗中間嗰個餐因為本身另外一個朋友唔食牛,好似食中間嗰餐抵啲選擇其實唔係好多 但係最重要係肉質OK起碼上枱唔係冇冰粒!明太子蕃茄好好食 一個人食咗兩碟仲有明太子豆腐 都係好好食可能個人好鍾意食明太子呢個牛油白菇,大家要試吓超正呀,好邪惡啲肉都OK 㗎 雖然唔係最高質 但係入口都OK另外佢嗰個甜番薯超級好食如果大家燒嘅話,要擺喺側邊慢慢烤 如果唔係就好快變咗黑色!
每次食燒肉都諗起牛角
跟住就會好想食佢嘅燒肉放題
我哋揀咗中間嗰個餐
因為本身另外一個朋友唔食牛,好似食中間嗰餐抵啲
選擇其實唔係好多 但係最重要係肉質OK
起碼上枱唔係冇冰粒!

明太子蕃茄好好食 一個人食咗兩碟

仲有明太子豆腐 都係好好食
可能個人好鍾意食明太子

呢個牛油白菇,大家要試吓
超正呀,好邪惡

啲肉都OK 㗎 雖然唔係最高質 但係入口都OK

另外佢嗰個甜番薯超級好食
如果大家燒嘅話,要擺喺側邊
慢慢烤 如果唔係就好快變咗黑色!
2023-03-05 2967 瀏覽
我最近去咗「牛角」食咗一次,話說係一個非常正嘅食評體驗。入到去就有一股淡淡嘅燒烤香氣,好啱食燒烤嘅我。食物都係新鮮嘅,而且每樣菜式都做得好好味。我食咗好多菜式,有幾款係我印象特別深刻。首先係汁煮牛舌,牛舌煮得好軟,滲透咗鮮味,配埋汁煮都好適中,真係一道出色嘅菜式。梅子蕃茄都好好味,味道新鮮,而且加咗啲醬汁,味道更加豐富。牛油金菇亦都好棒,金菇爽脆,加咗啲牛油,真係好好味。如果你鍾意食牛舌,一定要試試佢哋嘅口燒牛舌,牛舌燒得剛剛好,肉汁都唔會流失,肉質好嫩滑,而且搭配埋啲蔬菜,口感更加豐富。如果你鍾意食海鮮,就一定要試下佢哋嘅牛油廣島蠔。啲蠔鮮甜多汁,再加埋啲牛油,真係滋味無窮,夠味夠爽口。最後,我都試咗佢哋嘅玉子飯同牛角飯。玉子飯煮得剛剛好,唔會太軟太硬,仲有啲微甜味,好適合我呢啲鍾意食甜嘅人。牛角飯都幾特別,有啲辣椒醬,加咗啲黑芝麻,味道好香濃。總括黎講,「牛角」真係係一間好正嘅燒烤店,不單止係食物好味,仲有啲好嘅服務。如果你係一個燒烤愛好者,你一定要嚟一次嚟試吓佢哋嘅牛肉同埋其他嘅菜式,一定唔會令你失望。

2023-03-05
  • 牛角飯
  • 梅子番茄
2023-01-19 2468 瀏覽
屯門 | 牛角日本燒肉專門店今日遲左收工 所以索性等9點後 食夜割優惠用手機apps 早d拎定飛如果早到仲可以係屯門市廣場行下街🤩🤩而家多左好多唔同類型既鋪頭入返正題,我地簡左個B餐因為貪佢有溫泉蛋牛角飯食😋😋一坐底佢地就自動自覺拎 前菜黎跟住用手機掃QR Code 落單仲多左幾樣限定野食/ 飲品🤩🤩新出既櫻花蝦明太子豆醬好好食😋😋跟住例牌都係 叫豬牛雞 去燒肉上菜都好快手 食到10:30 左右就頂唔順啦 太飽😂
屯門 | 牛角日本燒肉專門店
今日遲左收工 所以索性等9點後 食夜割優惠
用手機apps 早d拎定飛
如果早到仲可以係屯門市廣場行下街🤩🤩
而家多左好多唔同類型既鋪頭
入返正題,我地簡左個B餐
因為貪佢有溫泉蛋牛角飯食😋😋
上菜都好快手
食到10:30 左右就頂唔順啦 太飽😂

2023-01-19
2022-12-31 1840 瀏覽
日燒識食一定食牛角要食牛角一定要食晏晝,因為冇咁多人而且有套餐晚上嘅話就要好早已經攞定位牛角角重點一定係佢嘅紫菜飯,平時唔鍾意食飯嘅我,點都要食返佢一碗牛角飯而且燒肉種類都多,咁耐以嚟都冇失準
日燒識食一定食牛角
要食牛角一定要食晏晝,因為冇咁多人而且有套餐
晚上嘅話就要好早已經攞定位
而且燒肉種類都多,咁耐以嚟都冇失準
2022-12-15 1739 瀏覽
冬天好想食啲熱辣辣嘅嘢,於是就約過嚟試下牛角,好耐之前已經聽朋友講過呢間唔錯。可能因為係平日,一去到就即刻有位,唔使等。入去之前佢會問你想放題/散嗌。放題都有分ABCDE餐,價錢$300-1000左右。但因為嗰日唔算好肚餓,所以我哋決定咗散嗌。見到個Menu,十品燒肉盛盒好似好吸引,可以試十種唔同既肉,整體來講,偏瘦既肉牛味都幾出,唔錯。和牛油脂分佈好靚,有入口即溶嘅感覺,真係啖啖油脂,不過一塊起兩塊止好啦,食多幾塊真係好濟😂後期我哋仲嗌多左碟美國上級牛肋肉,推薦👍🏻如果齋食肉可能會有啲濟,建議大家可以嗌埋溫泉玉子飯一齊食,溫泉蛋同啲紫菜飯撈埋,飯帶有少少蛋香,好好食,再夾埋啲燒肉,完美😚蔬菜佢個連埋牛油俾你一齊燒,好入味👍🏻飲品方面,推薦大家試吓梅酒,甜甜地好易入口,好香,適合女仔飲💕評分:7.5-8/10

蔬菜佢個連埋牛油俾你一齊燒,好入味👍🏻

評分:7.5-8/10
一般既牛角,都有分牛角Buffet(任食放題) &  逐份叫既普通牛角。而呢間牛角就係將兩樣野結合左一齊,的確幾新鮮有趣。而今次我地就選擇左食BUFFET。牛角BUFFET既質素一向都有保證,無論係牛類 (例如牛肉粒,和牛,牛舌)或係豬類(例如五花肉),都好好食。唯一我唔推薦既就係雞肉,因為無論係雞塊、雞翼都係冇乜突別,所以留肚食牛、豬好過。但係有一樣少少地都要食下,就係牛角飯啦。牛角飯既配合係好特別,首先係飯加紫菜,再加埋牛角旨鹽烤肉醬,因為佢係有獨特大蒜味的鹽味醬料,所以配合肉又好,飯又好,都非常好食。
2022-11-23
2022-11-06 2612 瀏覽
當天晚上和朋友到屯門市廣場的牛角食放題,我們叫了c餐,價錢要398蚊, 但由於同行的人有金會員,所以有85折,埋單連加一,每人只需375元。它的座位十分不闊落,4個人也坐得十分舒服,更有位擺袋。內裏的抽油煙機功能十分好,油煙味沒有十分重。它提供的頭盤質素普普通通, 但餐內也有蠔,帆立貝和多春魚等海鮮。 帆立貝和熊孩子有牛油浸着,所以在燒烤網上烤完後都十分香, 牛油亦沒有淹蓋海鮮的鮮甜味,所以配合十分好。 多春魚燒完非常香,而且充滿魚子,十分爽脆,問題是十分難燒,非常易痴網。但即使黐底,我們也可叫侍應換網,他們換網的速度非常快,態度也十分好。而我們叫了很多美國SRF安格斯和牛,和牛油脂充足,非常有牛香味,燒完後點醬汁非常好食。牛角飯也是十分好食,蛋香紫菜和飯十分夾,正正正。價錢我認為是十分值,因為和牛非常有質素, 難怪每天也這麼多人排隊。

,油煙味沒有十分重。

頭盆

帆立貝

牛油廣島蠔

美國SRF安格斯和牛

,燒完後點醬汁非常好食。
牛角飯

牛角飯也是十分好食
,蛋香紫菜和飯十分夾,正正正。

價錢我認為是十分值
,因為和牛非常有質素, 難怪每天也這麼多人排隊。
2022-10-13
頭盆
帆立貝
牛油廣島蠔
美國SRF安格斯和牛
牛角飯
作為牛角嘅忠實fans,已經嚟第NNN次。首先唔講其他肉類,先講醬汁,好鍾意蒜鹽醬、燒汁🤤🤤配飯配肉都係無得頂👍每隔一段時間就要去食一次,好似上左癮咁😂今次叫左辛味醬汁豚肉、牛肩脊肉、牛肋肉、美國STF和牛牛肋肉、日本佐賀產A5極上和牛牛肋骨🤤🤤基本每個grade嘅牛都有啲,所以係有好大分別😂A5牛呢個價錢真係算平。豚肉嘅性價比又係好高。最最抵食我覺得係牛肋肉🤤有肉味得嚟又唔會韌。服務幾好,好主動問我哋有咩需要,好客氣。環境舒服寬敞👏

服務幾好,好主動問我哋有咩需要,好客氣。

環境舒服寬敞👏
2022-09-29 1130 瀏覽
早前因為中華電力喺朗屏嘅電纜發生大火,所以中電就向受影響嘅居民派發共一百元嘅心意券,朋友用唔著就俾咗我,初初都唔知點用好,一睇個list 見到有牛角,就決定嚟多多吃肉。平日早割時間(18:00前)嚟,完全唔使等位,餐廳座位非常闊落。一開始就叫左唔同嘅前菜試下,食下啲蔬菜之後先大快朵頤咁食肉,基本上冇一款牛肉係唔好食,每款都好香牛味,只係肉質有唔同嘅韌度,同埋唔同嘅油脂分布。特別想讚嘅係牛肚好爽,腸亦清得好乾淨。另外雞同豬都好唔錯。好開心佢有蒜片同生菜叫,咁就可以用韓式食法😆,只不過爭左個韓式醬。

2022-09-06 1365 瀏覽
慶祝生日晚飯,3個人想食燒肉又坐得舒服D,就去左牛角。見到滙豐信用卡1人套餐只要叫2位就有折,所以就叫了2個1人套餐,另外再散叫小帶子,生蠔,泡菜鍋及飲品。套餐有前菜,沙律,溫泉蛋牛角飯, 帶子,蟹膏蟹蓋, 雞肉,豬肉,牛舌,牛肉,和牛, 真係相當豐富。 肉類都相當新鮮及有質素, 當然牛舌比較爽脆,和牛就比較好味, 入口溶化但比較多油, 所以幾塊就夠啦。 另外個飯加咗燒汁真係好好味,配泡菜鍋都一流。 其他嘢食都ok, 而山蠔就比較肥美好味, 呢個生日飯多元化又好味又舒服。