早排同朋友傾計問起大家覺得邊間任食火鍋最正話依間係必食😂於是我就黎左喇😎真係無論星期幾幾點都係要等位 唔想排隊可以book枱架🤩自助區好大好大😎沙律涼拌前菜同生果🍉衛生又新鮮生根響鈴魚皮任拎醬料區選擇好多 重點係有我最愛既烏醋😍丸類菜類都係自助 雪櫃超凍超新鮮❄️款式多 重點推介企鵝墨魚丸🐧、水蓮、羽衣甘藍🥬飲品方面除左紙包支裝飲品🧃仲有自家製冷泡茶🫖同珍珠奶茶🧋酒類有梅酒、清酒、啤酒可以揀🥹✿ SRF美國極黑和牛片$298 ✿湯底揀左香辣沙嗲湯🌶️套餐包括SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、封門柳、西班牙豬五花片新鮮肉味重🤩海鮮方面嗌左爽脆墨魚、帆立貝、脆鯇魚片、鮮甜海蝦、鮮甜沙白全部都好鮮甜🙂‍↕️另外仲嗌左啲餃類同滑類🥟用QR code落單 仲可以嗌熟食小食推薦芝麻雞翼、鹽酥雞、醬爆糍粑🍗食飽就要食甜品喇😏有杯裝乳酪、豆腐花、軟雪糕🍦、Haagen-Dazs飽到捧住個肚走🤪🤪🤰🏻

早排同朋友傾計問起大家覺得邊間任食火鍋最正

沙律涼拌前菜同生果🍉衛生又新鮮
生根響鈴魚皮任拎

醬料區選擇好多 重點係有我最愛既烏醋😍

丸類菜類都係自助 雪櫃超凍超新鮮❄️
款式多 重點推介企鵝墨魚丸🐧、水蓮、羽衣甘藍🥬

飲品方面除左紙包支裝飲品🧃
仲有自家製冷泡茶🫖同珍珠奶茶🧋
酒類有梅酒、清酒、啤酒可以揀🥹

✿ SRF美國極黑和牛片$298 ✿

湯底揀左香辣沙嗲湯🌶️

新鮮肉味重🤩

海鮮方面嗌左爽脆墨魚、帆立貝、脆鯇魚片、鮮甜海蝦、鮮甜沙白
全部都好鮮甜🙂‍↕️
另外仲嗌左啲餃類同滑類🥟

用QR code落單 仲可以嗌熟食小食
推薦芝麻雞翼、鹽酥雞、醬爆糍粑🍗

飽到捧住個肚走🤪🤪🤰🏻
  • 珍珠奶茶
2024-07-26 5543 瀏覽
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀) @beefstationtst💁🏻清甜椰子雞鍋🉐香濃蕃茄豬骨鍋的鴛鴦鍋個人認為清甜椰子較鮮甜惹味🥥,作為湯底的雞件也很大嚿而另一個湯底方面,雖然一開始覺得酸性太濃烈,不過之後也慢慢接受到💁🏻除了平常最常見的美國豬梅肉片、西班牙豬五花、澳洲羊肉片 、牛肉片外,也有一些新奇有趣的食物💁🏻還有海鮮,除了有鮮甜的沙白,海蝦,脆鯇魚片等等,竟然還有花膠,切好的海參無限量供應🈵🈵🈵💁🏻當然還有不可少的丸類和小食極度推介金沙魚丸和有哈哈笑😀😀模樣的丸子,裏面可以爆出像流心奶黃般的金沙醬,我覺得超級好味,吃少量已經很滿足😌💁🏻小食方面,熱騰騰的紅豆黑糖之類的東東會在醬爆糍粑中爆發,很讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另外,想挑戰新食物的話,可以嘗試一下魚卵卷,吃下會沒有什麼味道,不過也可以嘗試一下。是否推薦↩️?✅yes, 好味又抵食,拍拖定同聚會都岩曬啊
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
@beefstationtst
💁🏻清甜椰子雞鍋🉐香濃蕃茄豬骨鍋的鴛鴦鍋
個人認為清甜椰子較鮮甜惹味🥥,作為湯底的雞件也很大嚿

💁🏻當然還有不可少的丸類和小食

是否推薦↩️?
✅yes, 好味又抵食,拍拖定同聚會都岩曬啊

• 金沙丸
老豆媽咪番左嚟香港繼續食呀!唔好比佢停!今次去試火鍋放題~3個🐮魔王嚟啦揀左$298套餐120分鐘任飲任食包括:SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、帆立貝、西班牙豬五花片、封門柳、竹笙釀蝦滑、田雞腿、爽脆墨魚、燒乳鴿皇、脆鯇魚片、美顏花膠、海蔘鴛鴦鍋:清甜椰子雞鍋&冬瓜瑤柱豬骨鍋湯底真材實料,除左椰子海底椰,冬瓜外,仲有豬骨、紅棗,杞子,好似老火湯咁好飲。自助區比起其他放題多好多野揀:各式各樣既蔬菜、雜菌、丸、烏冬、王子麵、出前一丁、魚皮、響鈴、生根、多款配料醬汁、飲品櫃6個~有樽仔奶茶又有珍珠奶茶、亦有暖飲品櫃、清酒梅酒任飲,甜品除左雪糕、軟雪糕、糖水、芝士撻、冬甩等~飲品:我地先拎冷泡茶、香港奶茶~唔錯茶味幾出、雪梨海底椰~唔甜又可以潤下喉。仲有自助圍巾,就算著白色衫都唔怕~超貼心。每枱已經有樽湯底隨時加,掃完QR Code湯底同埋各式各樣牛肉速速上枱,每碟都有塊牌仔介紹咩牛淥幾秒~食到最嫰最啱時候既口感~咁多款牛最鍾意SRF美國極黑和牛片,牛味最重亦最嫰滑~海鮮:沙白鮮味肥美無沙、海蝦都幾大隻實肉、海蔘QQ彈彈唔錯、花膠比較爽口、帆立貝好大粒、墨魚新鮮爽脆。鮮蝦雲吞入面有兩隻
老豆媽咪番左嚟香港繼續食呀!唔好比佢停!
今次去試火鍋放題~3個🐮魔王嚟啦

鴛鴦鍋:清甜椰子雞鍋&冬瓜瑤柱豬骨鍋

仲有自助圍巾,就算著白色衫都唔怕~超貼心。

鮮蝦雲吞入面有兩隻蝦,非常爽口。生菜&油麥菜新鮮,綠油油,最特別係有羽衣甘蘭,萵筍吸晒湯汁係我既最愛。

甜品:食左haagen dazs曲奇味雪糕、榴槤雪條、糯米滋、朱古力蛋糕、芝士撻、楊枝甘露、漿爆滋粑~呢個好驚喜,一咬開紅糖熱辣辣係中間,甜度剛剛好。

仲有好多野未試,奈何胃真係無位~
$298真係超抵CP值極高~完全無漏單~非常抵讚
2024-06-17
  • 海蔘
  • SRF美國極黑和牛片
每逢約三五知己食飯都非常頭痕,呢間應該幫到大家解決呢個難題,因為選擇夠多而且時間足,我今日相約友人到訪了尖沙咀一間主打放題火鍋的「牛站」享受是日晚餐❗餐廳員工招呼到位,排咗一陣就好快安排入座,裝修雅致而且餐廳座位舒適,同時亦準備QR code作點餐,而且上餐速度快而準,同樣收拾都迅速!⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298🍲湯底- 清甜椰子雞鍋:這個湯底有一種特別的風味,清甜中帶有椰子的香氣,非常開胃。🥩肉食:肉食方面有多種高品質的美國牛肉選擇。我嘗試了SRF美國極黑和牛片,這種牛肉非常嫩滑多汁,入口即化。另外,他們還有美國安格斯牛板腱、牛肩胛片和封門柳等選擇,每種肉都有自己獨特的口感和風味。🦐海鮮:海鮮方面都有多種選擇包括日本帆立貝、海蝦、沙白和脆鯇魚片等。這些海鮮都非常新鮮,質量上乘。帆立貝鮮嫩多汁,海蝦鮮甜彈牙,沙白和脆鯇魚片都具有鮮美的口感。🥟其他配料及小食:除了肉食和海鮮外,還提供多類型的配料和小食,如麻辣小龍蝦、燒乳鴿皇、炸雲吞和鹽酥雞。這些配料和小食豐富多樣,能夠滿足各種口味需求。🥤飲品及雪糕:在飲品方面提供自家冷泡茶、盒裝涼茶及自由斟飲料有清酒及咖啡等,實有一款啱

⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298

🍲湯底- 清甜椰子雞鍋:
這個湯底有一種特別的風味,清甜中帶有椰子的香氣,非常開胃。

🥩肉食:

🦐海鮮:

🥟其他配料及小食:

🥤飲品及雪糕:
在飲品方面提供自家冷泡茶、盒裝涼茶及自由斟飲料有清酒及咖啡等,實有一款啱你心水。另外,懷舊雪條及Haagen-Dazs雪糕是完美的甜點選擇為呢餐作完美的結尾。

總括而言,今次火鍋提供了每樣都係高品質的肉食和海鮮選擇。配料和小食的選擇同樣豐富,能夠滿足唔同人既口味需求,值得推薦給大家去品味一個令人滿意的用餐體驗。
2024-04-03
2024-04-26 3990 瀏覽
牛站麻辣火鍋位於尖沙咀繁華地段,店內裝潢溫馨舒適。自助區有、熟食、小食、甜品、飲品……,當中的麻辣小龍蝦為亮點,麻辣麻辣,鮮香帶辣,回味無窮。乳鴿皇皮脆肉嫩,乳鴿的鮮美在口中爆發,是一道不可多得的美味。鴛鴦鍋站秘製麻辣鍋拼花膠雞鍋的雙重風味,花膠雞鍋湯底濃郁滋補,花膠的滑潤與雞肉的鮮美完美結合。芝麻雞翼外皮酥脆,內肉多汁,芝麻的香氣讓人回味無窮。SRF肩胛肉眼肉質鮮嫩,肉香濃郁,肩胛部位的嚼勁與肉眼的柔嫩形成鮮明對比脂肪分布均勻,涮后肉香四溢。美國安格斯牛板腱肉質緊實,肉味醇厚,是肉食愛好者的不二之選。美國極黑和牛片頂級和牛的肉質細膩,入口即化,每一口都是奢華的享受。特上牛小排肉質細嫩,脂肪與瘦肉的完美結合,涮后風味十足。澳洲羊肉片羊肉質地柔軟,涮后鮮美與湯底完美融合。海鮮類帆立貝、海蝦、海蜆新鮮甜美,海鮮的原汁原味在麻辣鍋中得到了完美的釋放。餐后甜品清新解膩,為這場味蕾盛宴畫上完美的句點。
牛站麻辣火鍋位於尖沙咀繁華地段,店內裝潢溫馨舒適。

芝麻雞翼外皮酥脆,內肉多汁,芝麻的香氣讓人回味無窮。

特上牛小排肉質細嫩,脂肪與瘦肉的完美結合,涮后風味十足。

澳洲羊肉片羊肉質地柔軟,涮后鮮美與湯底完美融合。

餐后甜品清新解膩,為這場味蕾盛宴畫上完美的句點。
5天前 0 瀏覽
同朋友來到了尖沙咀打邊爐,當然要食牛站。今次點了120分鐘SRF美國極黑和牛片套餐。要了一個鴛鴦鍋湯底,麻辣和冬瓜湯底。牛站最出名的就是自助區好大又多唔同種類既野食,飲品,甜品,水果等等,一定有款岩心水。SRF美國極黑和牛片和牛片的牛肉油脂分佈均勻,食入口帶有香濃的牛味,而且入口即化美國安格斯牛板腱牛板腱的肉質是柔嫩的,油花適中,而且有好多肉汁飲品是有好多唔同款式任飲。包括有自家冷泡茶,紙包飲品,汽水,咖啡等,最特叮的就是有梅酒和清酒任飲,好抵而甜品都有小泡芙等,唔同款式。而我就最愛雪糕是Haagen-Dazs啦,食完一杯又一杯。呢度既食物款式真係超多,今次好多野都未試到,下次一定要再來,慢慢品嚐。📍牛站(駅)麻辣火鍋放題 加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

SRF美國極黑和牛片

美國安格斯牛板腱
牛板腱的肉質是柔嫩的,油花適中,而且有好多肉汁

📍牛站(駅)麻辣火鍋放題
加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

6天前 0 瀏覽
牛站麻辣火鍋放題喺尖沙咀,真係一個好正嘅選擇!入到去,一陣麻辣香味就撲面而來,令人食指大動。佢哋嘅食材新鮮,特別係牛肉,切得薄薄,煮落去好嫩滑,真係唔可以錯過。鍋底方面,佢哋有幾種選擇,我試咗豬骨鍋,適合唔食辣嘅朋友。想食辣嘅,佢個麻辣鍋孑香,搭配各種蔬菜、豆腐同海鮮,真係食到唔停口。環境方面雖然唔算特別豪華,但乾淨整齊,適合聚餐,自助區好大好多配料飲品選擇!總括來講,牛站麻辣火鍋放題真係值得一試,無論係同朋友聚會定係家人團聚,都係個好選擇!下次一定再來!

6天前 0 瀏覽
放工相約好友來到尖沙咀牛站打個邊爐,一排無黎人氣依然!晚市7點多的時間坐滿了人!選了$298任食120分鐘的SRF美國極黑和牛餐,坐低先選湯底!一邊台式麻辣一邊龍蝦頭鍋。先去自助區拎啲餐前小食。西瓜、麻辣魚皮、付味螺肉、麻辣雞軟骨、蕃茄仔。仲有魚皮、響鈴、芋頭和蔬菜等火鍋料!火鍋上枱先飲返杯珍奶慰勞一下辛勞工作的自己!雞軟骨、芝麻雞翼、燒乳鴿都好味!美國SRF極黑和牛一次黎了4盤,過足牛肉癮.每盤油花都好靚,入口肥美滑嫩,慾罷不能。同場必食仲有醉雞翼!海鮮係另一亮點,大蝦、大蜆、帶子、花膠、八爪魚、魚片都好新鮮,而且仲有海參!!食落爽彈,好有咬口。肩胛肉和牛舌也是必食!牛舌不算薄,每塊都很肥美,又爽彈,配麻辣鍋最滋味。Encore了一轉牛舌、牛板腱、肩胛肉和一大盤大蜆,食肉得好滿足!最後的甜品差不多每款都試了一個,芋圓奶凍好足料,芋圓又煙煙韌韌,正!仲有Tiramisu、芒布甸、楊枝甘露、大福,伯爵茶布甸,仲巾可愛豬仔造型乳酪凍,全部都有水準!仲有記得招牌必點的紅糖糍粑!最後食多杯新出品的Häagen-Dazs雪糕便乖乖收手了。十分滿足。

2024-09-04
2024-09-14 0 瀏覽
8號風球後既第一餐今日一落波就book左呢個食火鍋2個人食到飽飽好滿足😌乳鴿味道一般火鍋配料都幾多選擇牛肉類都吾差👍🏻👍🏻下次會再同屋企人黎食😬😬
8號風球後既第一餐
今日一落波就book左呢個食火鍋
2個人食到飽飽好滿足😌
乳鴿味道一般
火鍋配料都幾多選擇
牛肉類都吾差👍🏻👍🏻
下次會再同屋企人黎食😬😬
2024-09-06
食物ok 正常,算多款式+環境ok 唔會嘈到傾唔到計但職員態度有問題,特別係中年既一男一女,講埋令人不悅難堪既說話,黎食餐飯都要受氣類似模式既邊爐放題仲有大把選擇,呢間無下次
食物ok 正常,算多款式+環境ok 唔會嘈到傾唔到計

類似模式既邊爐放題仲有大把選擇,呢間無下次
絕對值得去這間放題餐廳👍 以前一向都不喜歡放題,但經過今次嘅體驗,完全令我改觀了!去完之後才知道為何那麼多人排隊😘這裏不僅食物種類豐富,而且性價比超高!😍🌟四小時火鍋放題,只需$168起,小龍蝦任吃😋!午間特惠,只要兩點後入座就能享受88折!🍲多款台式自選火鍋湯底,牛肉款式更是多到眼花缭亂!有美國牛肩胛片、美國特級肩胛肉眼片、美國安格斯牛板腱、特上牛小排、澳洲M5和牛等等,每款都新鮮美味!🤤清酒啤酒汽水冰淇淋任吃!海鮮更是新鮮到不行,牡蛎、鮑魚、帆立貝、花膠、海參、脆肉鲩魚片、田雞髀、鮮雞子,款式多到吃不完!🍤👍服務超好,上菜速度快,以這個價錢,食物質素非常高,物超所值!🤞

這裏不僅食物種類豐富,而且性價比超高!😍

2024-08-28
2024-09-12 0 瀏覽
之前來過一次,已經覺得這家火鍋店值得再訪!這次特地帶朋友來到尖沙咀的分店,地理位置相當方便。這裡人氣依然火爆,門口經常排著長隊,但排隊速度還算快。**湯底:鴛鴦鍋** 選擇了龍蝦湯與椰子雞湯的搭配,味道非常不錯。龍蝦湯底好濃郁椰子雞湯好清甜😋來到牛站,牛肉絕對是必不可少的!這裡有各式各樣的優質牛肉供大家隨意挑選,包括美國極黑和牛和安格斯牛板腱,品質相當高。除了主菜,牛站的自助吧也非常豐富,提供各式各樣的任食選擇。蔬菜和飲品區的選擇也很基本,但種類繁多,梅酒和清酒可以隨意暢飲。此外,還有小食區,提供小龍蝦、肉燥飯,甚至還有軟糖!冷盤水果和甜品區也很豐富,Häagen-Dazs雪糕任食,真是太划算了。這裡的食物種類繁多,絕對能滿足每一位朋友的需求!肉類和海鮮新鮮可口,特別推薦來到牛站必試的乳鴿。放題的食物水準也10分高質 讓我忍不住想再來幾次!😜

**湯底:鴛鴦鍋**

2024-09-11 0 瀏覽
約Friends去打邊爐👭🏻梗係揀去老地方「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食3號特上牛小排餐(2位)😉.鴛鴦鍋🍲揀咗瑤柱花膠雞鍋同清甜椰子雞鍋🐓前者有大量花膠,足料滋補☺️後者椰香味十足🥥十分清甜👍🏻.肉類🥩有特上牛小排、澳洲M5和牛🇦🇺美國牛頸脊🇺🇸 SRF美國極黑和牛片🐄美國牛肩胛片🐂特上牛小排同澳洲M5和牛雖然油花唔係好多🥺但肉味濃郁😍肉質鮮嫩😋.海鮮🌊鮑魚新鮮爽彈😆鮮甜海蝦同鮮甜沙白🦐🐚鮮甜大隻,海蝦彈牙🤤.火鍋配料🥢有鵝腸同黑毛肚🪿🐮黑毛肚好大塊,口感爽脆😗.熟食🍽️麻辣小龍蝦麻辣入味🌶️🦞燒乳鴿皇皮脆肉嫩🐥保留唔少肉汁💯.小食及炸物🍤醬爆糍粑同榴槤炸彈🔥2款都爆漿😛.自助吧🍽️有小菜🥕🧄🌶️水果🍉🍍台式肉燥飯🍚炸物🐟🐷糖水🥣丸類🦀蔬菜區🥔🍅🎃麵食🍜.甜品🍮有唔同甜品杯🧁蕨餅、大福、蛋糕🍰泡芙、雪糕、軟雪糕🍦雪條等🍨.飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵涼茶、果汁🧃啤酒🍺梅酒🥃同咖啡等☕️
火鍋配料🥢有鵝腸同黑毛肚🪿🐮黑毛肚好大塊,口感爽脆😗
小食及炸物🍤醬爆糍粑同榴槤炸彈🔥2款都爆漿😛
  • 麻辣小龍蝦
2024-09-08 0 瀏覽
鐘意打邊爐放題嘅朋友 相信都會有黎過牛站(駅)麻辣火鍋食飯 而今次我再次同朋友黎到尖沙咀分店食晚飯😜 我地叫左個SRF肩胛肉眼套餐 可以係咁食靚靚牛肉 同埋放題食品 好滿足😍🍀SRF肩胛肉眼套餐我地揀左胡椒豬肚鍋湯底 豬肚嘅份量超級多 隨意夾都夾到一舊🤣 湯底嘅味道亦都好香濃 淥肉類定係海鮮都好適合☺️ 依個套餐 我地食得最多就係SRF美國極黑和牛 牛肉味濃郁 就咁食吾點醬汁都好入味🤩 另外美國牛肩胛肉 美國安格斯牛板腱口感有嚼勁 每一啖都好香牛肉味🐮 封門柳今日冇咁新鮮 不過之前冇事架😉 美國豬梅肉片有咬口 豬肉新鮮 好香豬肉味😚 而放題食物 我叫左啲燒乳鴿皇 芝麻雞翼 同埋醬爆糍粑食 同平時放題水準一樣 好好食😛 整體食物質素都吾錯 種類又多 係個打邊爐放題好選擇🥰

🍀SRF肩胛肉眼套餐
2024-09-04 518 瀏覽
呢間超人氣嘅《牛駅》120分鐘任飲任食台式火鍋放題,地點位於尖沙咀地帶非常方便,加上店內地方濶落,坐得舒服之餘,我哋點咗個$298中間價位嘅任食火鍋,性價比都不錯🥰!湯底有十多款選擇,我哋就點咗個清甜椰子雞鍋,湯料十足之餘亦越煲越入味!肉類方面~ 無肉不歡嘅人就啱哂😊QR code落單即點即切,送餐都好快,美國牛肩胛片、手切封門柳、安格斯牛板腱,亦有豬梅肉片和醉雞等等..賣相都好靚,實有一款啱食👍🏻👍🏻!而海鮮~可以每件點餐,咁就試哂咁多款都唔怕啦🤭有海蝦、花膠、沙白、帆立貝和墨魚等等...雖然唔算好大隻,但清冼得好乾淨亦好鮮甜👍🏻!