鍾意打邊爐既我,覺得一年四季都合適。呢日去咗日式放題火鍋餐廳既牛気,任飲任食,好滿足呢~店內地方非常闊落,感覺以日式風格設計,裝修別具一格,環境潔淨舒適。讚好牛気社交平台專頁,即可獲得禮品一份 及 。餐點主題:韓風祭 ~ LV4 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題 牛気最新推出既韓風祭,有多款特色既韓國食品,蜂蜜炸雞翼配韓國蜂蜜芥末醬、韓式醬豬手、韓式炒飯、韓式芝麻拉麵、泡菜餃子、韓式蘿蔔燜牛肋條、韓式上湯小籠包等等,樣樣都咁吸引,一於點咗先。蜂蜜炸雞翼配韓國蜂蜜芥末醬雞翼炸至金黃香脆,入面嫩滑有肉汁,點埋韓國蜂蜜芥末醬,少少甜,帶有芥末辛香,口感層次豐富。韓式炒牛肉喜歡食少辣既人就唔好錯過呢款啦,牛肉用上韓式香辣調味料醃製後,肉質嫩滑,微辣好食。韓國泡菜餃子呢款係手工餃子,粒粒餡料飽滿,只要輕輕淥下就可以食得,皮薄餡靚,裡面又多汁,好滋味。韓國年糕條年糕放入火鍋湯底一陣,直至變到軟身即可食用。年糕煙煙韌韌,有嚼口,吸入湯底更美味。韓國芝麻拉麵 & 韓國辛辣麵辛辣麵就食得多,今次試吓芝麻拉麵先,麵條好掛湯汁,彈牙爽口,成碗好快就食晒。火鍋湯底有多款選擇,亦有
讚好牛気社交平台專頁,即可獲得禮品一份 [御守] 及 [達摩鎖匙扣]。

蜂蜜炸雞翼配韓國蜂蜜芥末醬

韓式炒牛肉

韓國泡菜餃子

韓國年糕條

韓國芝麻拉麵 & 韓國辛辣麵
火鍋湯底有多款選擇,亦有北海道昆布湯、秘製牛肉清湯、完熟番茄濃湯、黑蒜豚骨湯、日式牛骨濃湯(微辛)及川椒麻辣湯(辛辣)等等,想一次過試2款湯底亦可 +$10。

揀選鴛鴦湯底,北海道昆布湯清甜味道,以及黑蒜豚骨湯,味道濃厚豐腴,十分鮮味,濃而不膩,香氣十足,配料食材新鮮,放入湯燙一燙,吸收晒海鮮湯底嘅精華,食起上嚟更鮮甜更好味。

澳洲毂飼黑安格斯牛 - 色澤鮮艷,肉質軟嫩,充滿濃厚嘅牛肉香味,每一啖都香氣十足。
SPF美國極黑牛 - 賣相已經好吸引,品質極佳,脂肪分布均勻,入口即化。
美國肩胛肉眼 - 高質素嘅牛肉,肉質結實有嚼勁,油花豐富,濃郁嘅牛肉風味。

日本帆立貝 - 厚身嘅帆立貝,肉質爽口,帶點清甜。
挪威三文魚刺身 - 三文魚肉質非常嫩滑,有著清新、鮮美嘅口感。
花膠 - 花膠都幾厚身,滋補養顏又可滿足口感。
大海蝦 - 肉有彈性,蝦味重味道鮮美。

自助吧熱食 :
吉列炸蝦 - 炸到外層金黃鬆脆,蝦肉鮮味同彈牙。
意式蕃茄肉丸 - 肉丸彈牙,吸收醬汁嘅味道,酸甜好開胃。
紅酒燉牛肉 - 牛肉燉至軟身,鮮嫩多汁,吸入左濃厚嘅紅醬汁,紅酒香味散發出來。
日式蟹棒冷豆腐 - 口感清爽,開胃小食。
脆炸薯條 - 金黃香脆,薯味濃郁,點埋醬汁更滋味。

自助吧甜品 :
焦糖芝士巴斯克 - 外面焦香,內裡濕潤柔軟,芝士味濃厚。
咖啡拖肥味雪糕 - 幼滑嘅雪糕,每一口都有濃郁嘅拖肥同咖啡味,食咗好幾杯。
脆皮提拉米蘇大福 - 外皮煙韌嘅大福,包住帶點酒香嘅提拉米蘇,口感層次豐富。

自助區擺放多種食物及飲品供應 : 有機菇菌、本地有機農耕蔬菜、新鮮丸類、粉麵、醬料、關東煮、前菜小食、湯品、水果、特飲、雪糕雪條、甜點等等,款式實在太吸引啦。

2025-06-23
  • 韓式炒飯
  • 脆皮提拉米蘇大福
  • 焦糖芝士巴斯克
  • 日式蟹棒冷豆腐
牛気🔟周年 今期做緊🇰🇷韓風祭🇰🇷韓流襲牛気😆多咗好多韓式食品,啱晒韓迷韓式泡菜🌶️、甜蓮藕、酸甜蘿蔔韓式醬豬手,蘿蔔燜牛肋條、醬油熟蝦🦐韓式爆辣雞鎚🍗、蜜糖炸雞翼韓國年糕條、韓式芝麻拉麵、辛辣麵🍜韓式泡菜餃子、手工餃子🥟米酒大福、銀耳杞子燉雪梨🍐LV4 澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF 美國極黑牛放題加海鮮放題成人$338 ▶️ 特價$298火鍋湯底鴛鴦鍋揀咗最新嘅韓式雪濃牛尾湯,乳白色嘅牛骨湯夠清甜,仲有一大嚿牛尾,另一邊牛肉清湯。🐮澳洲穀飼黑安格斯牛、SRF 美國極黑牛🐄,脂肪少D,肉味濃,除咗牛,仲可以食雞🐔同豚肉🐷海鮮有大大粒日本帆立貝,h花膠夠滋補養顏,小刺參幾爽口,脆鯛魚片估唔到係脆肉鯇咁脆🐟仲有挪威三文魚刺身🍣夠肥美韓式醬油熟蝦🦐,蝦肉彈肉,醬油夠鮮味👍🏻甜品區馬卡龍、黑芝麻豆腐花、米酒大福、芝士蛋糕都好有質素😋如果你鍾意韓式美食,又係火鍋控,就千祈唔好錯過今次嘅韓風祭🇰🇷韓韓出狀元📚一齊集5️⃣字俾應屆DSE考生只要身份證有個5️⃣字就有禮物🎁打咭上載社交平台有免費牛気御守一個
牛気🔟周年
今期做緊🇰🇷韓風祭🇰🇷韓流襲牛気😆
多咗好多韓式食品,啱晒韓迷
韓式泡菜🌶️、甜蓮藕、酸甜蘿蔔
韓式醬豬手,蘿蔔燜牛肋條、醬油熟蝦🦐
韓式爆辣雞鎚🍗、蜜糖炸雞
韓國年糕條、韓式芝麻拉麵、辛辣麵🍜
韓式泡菜餃子、手工餃子🥟
米酒大福、銀耳杞子燉雪梨🍐

成人$338 ▶️ 特價$298
仲有挪威三文魚刺身🍣夠肥美
韓式醬油熟蝦🦐,蝦肉彈肉,醬油夠鮮味👍🏻

甜品區馬卡龍、黑芝麻豆腐花、米酒大福、芝士蛋糕都好有質素😋

韓韓出狀元📚
一齊集5️⃣字俾應屆DSE考生
只要身份證有個5️⃣字就有禮物🎁

打咭上載社交平台
有免費牛気御守一個

2025-04-03 997 瀏覽
為了抗衡寒冷🥶天氣,同同事決定打邊爐(在吃貨的世界,所有事都可以係食嘢嘅理由😂😂)超鍾意食牛,就決定試下「牛気充天」的牛気🐮我們選了Lv4餐,職員話現在慶祝「牛気十周年」,期間限定嘅特色食品亦都可以食,感覺真係好抵😍🔸Lv4餐✨澳洲穀飼黑安格斯牛✨✨SRF 美國極黑牛✨賣相吸引,油花非常靚,好似大理石紋咁。一啖入口,牛味濃,口感柔軟嫩滑,真係超正👍🏻👍🏻✨牛骨髓✨口感好特別,滑滑捋捋,都幾好食。✨海鮮✨選擇非常多❤️日本帆立貝非常大隻,大海蝦🦐非常彈牙,墨魚滑🦑口感爽脆,食落鮮味十足。仲有花膠及小刺參,前者養顏,後者爽脆,口感好豐富。✨蝦滑✨他們的蝦滑,是一大包上枱的,蝦肉含量超過95%😍自己落手整,唧大大條都唔心痛,好玩又食得過癮。✨竹笙蝦滑✨竹笙蝦滑外軟且吸飽湯汁,但裏面非常實在及彈牙,食落好得意。🔸 「牛気十周年」主打全牛宴及港式情懷系列,真的超級豐富。✨黃金蒜香生蠔✨✨香濃牛尾湯✨✨風味咖喱牛筋腩✨✨北海道產馬鈴薯牛肉餅✨生蠔🦪大隻又肥美,蒜香味十足。牛筋腩炆得非常軟腍,入味。牛肉餅炸得外脆內軟,一口下去,入面餡料滿滿。✨臘味糯米飯✨✨雞蛋仔味雪糕✨✨玫瑰雪燕蛋撻✨✨辣酒煮黃金螺
超鍾意食牛,就決定試下「牛気充天」的牛気🐮

🔸Lv4餐
✨澳洲穀飼黑安格斯牛✨
✨SRF 美國極黑牛✨

✨牛骨髓✨
口感好特別,滑滑捋捋,都幾好食。

✨海鮮✨

✨蝦滑✨

✨竹笙蝦滑✨
竹笙蝦滑外軟且吸飽湯汁,但裏面非常實在及彈牙,食落好得意。

🔸 「牛気十周年」
主打全牛宴及港式情懷系列,真的超級豐富。

✨黃金蒜香生蠔✨

✨雞蛋仔味雪糕✨
✨玫瑰雪燕蛋撻✨
✨辣酒煮黃金螺✨
✨桃膠雪蓮子燉銀耳✨

雞蛋仔味雪糕真的很特別,食落有啲似吉士忌廉味,非常好食。玫瑰雪燕蛋撻,非常酥脆,雪燕份量比想像中多,有意外驚喜。

✨自助區✨
有多款蔬菜、丸類、關東煮、馬卡龍、乳酪雪糕等超多食品可以選擇,豐富程度令人心花怒放😍😍,性價比真的很高👍🏻👍🏻

喜歡款式多嘅朋友,絕對不要錯過。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#火鍋 #海鮮火鍋 #牛気 #屯門火鍋 #屯門 #屯門美食 #屯門好去處 #big_big_foodie #big_big_foodie食勻屯門
2025-07-03 0 瀏覽
想食高質又多樣化的火鍋放題??卡卡定必推介這間火鍋放題店最近她們推出以「韓風祭」主題,真係唔可以錯過~除了有靚牛肉及海鮮選擇之外更有不少美味具特色的韓式食物特別要讚這裡所提供蔬菜是來自本地的水耕菜除了平時常見的蔬菜之外今次仲比我發現添加了矜貴的食材 #石斛苗 及 #黑松茸菌估唔到能吃到鮮甜味美而有質素的蔬菜真的欣賞公司不停推出不同主題及不斷提高食材的質素就這用心經營,完全值得卡卡經常回訪及支持香港食肆❤️今次選了 Lv 5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題 同阿仔考試前打氣,當然要食豪DD加上而家惠顧Lv5或以上級別放題套餐即可免費升級 #日本特選和牛肩胛肉眼 無限任食!正呀!油脂分佈平均,肉味冧滑及入口即溶呀!牛脂在口中浮游太幸福呀!😍還有上等澳洲穀飼黑安格斯牛🐄及美國肩胛肉眼🥩兩款牛肉味肥瘦適中及有濃濃牛味套餐更有任食肥美新鮮的挪威三文魚刺身🐟及多款海鮮選擇:日本帆立貝、青口、蠔等多款新鮮美食主題「韓風祭」提供多款正宗韓式美食放題任食~無限享用!先食韓式泡菜、甜蓮藕及酸甜蘿蔔開開胃再來個爽彈麻香味濃的醬油熟蝦 韓式炸雞當然唔少得🤭蜂蜜炸雞翼配韓國蜂蜜芥末醬及韓式爆辣雞槌辛辣一款唔辣,一款辛

想食高質又多樣化的火鍋放題??
卡卡定必推介這間火鍋放題
最近她們推出以「韓風祭」主題,真係唔可以錯過~
除了有靚牛肉及海鮮選擇之外
更有不少美味具特色的韓式食物
特別要讚這裡所提供蔬菜是來自本地的水耕菜
除了平時常見的蔬菜之外
今次仲比我發現添加了矜貴的食材 #石斛苗 及 #黑松茸菌
估唔到能吃到鮮甜味美而有質素的蔬菜
真的欣賞公司不停推出不同主題及不斷提高食材的質素
就這用心經營,完全值得卡卡經常回訪及支持香港食肆❤️

今次選了 Lv 5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題
同阿仔考試前打氣,當然要食豪DD
加上而家惠顧Lv5或以上級別放題套餐
即可免費升級 #日本特選和牛肩胛肉眼 無限任食!正呀!
油脂分佈平均,肉味冧滑及入口即溶呀!
牛脂在口中浮游太幸福呀!😍
還有上等澳洲穀飼黑安格斯牛🐄及美國肩胛肉眼🥩
兩款牛肉味肥瘦適中及有濃濃牛味
套餐更有任食肥美新鮮的挪威三文魚刺身🐟
及多款海鮮選擇:日本帆立貝、青口、蠔等多款新鮮美食

主題「韓風祭」提供多款正宗韓式美食放題任食~無限享用!
先食韓式泡菜、甜蓮藕及酸甜蘿蔔開開胃
再來個爽彈麻香味濃的醬油熟蝦
韓式炸雞當然唔少得🤭
蜂蜜炸雞翼配韓國蜂蜜芥末醬及韓式爆辣雞槌辛辣
一款唔辣,一款辛辣,完全滿足不同口味的我倆
當然唔少得韓式年糕條及韓式泡菜餃子
唔夠飽?仲有韓國芝麻拉麵及韓式炒飯
就連韓國辛拉麵都有呀!夠哂“韓”呀!
好似去咗韓國食飯一樣~
估唔到嚟打邊爐都可以食到多款韓國美食呀‼️

甜品重點必食軟雪糕‼️
皆因雪糕幼滑兼奶味超濃郁‼️
草莓牛奶及低糖牛奶是期間限定😋
仲有其他品牌雪條雪糕選擇添!
其他必試甜品:軟糯香甜的米酒大福、清潤的銀耳杞子燉雪梨、少甜的馬卡龍、楊枝甘露、滑滑豆腐花及自製棉花糖等等....
次次來牛気火鍋放題總是覺得幸福滿滿的大滿足呀!

📍牛気

最近真係忙到暈,咁岩朋友話考完試想放鬆下,於是約埋一齊去搵間好食既地方chill一chill。聽講「牛気」推出左全新期間限定主題「韓風祭」,只要揀Lv4或以上既放題套餐,就可以無限任食韓國「醬油熟蝦」,仲有一大堆人氣韓式料理!最吸引既係,消費後只要係social media讚好或追蹤「牛気」,再留言,就可以免費拎到超可愛既「牛気達摩廚師鎖匙扣」或「牛気御守」,為考生打打氣,順便放鬆下心情,於是即刻book位試下啦!.LV5 豪州極尚和牛+海鮮放題,午市$398/位我地揀左LV5既豪州極尚和牛+海鮮放題,午市每位$398,性價比真係幾高!呢個套餐主打6款高質和牛,包括澳洲、美國同日本既和牛,全部任食!仲有雞肉、豚肉、海鮮如鮑魚、帆立貝,仲有三文魚刺身都係任食。自助吧更加誇張,小食、韓式料理、火鍋配料、飲品、甜品同雪糕全部任飲任食,食到飽都吾怕!🍖🦞,火鍋湯底,鴛鴦鍋試新味湯底方面,我地加左$10揀鴛鴦鍋,一邊係麻辣湯,辣得過癮又夠香,另一邊係期間限定既味噌海老鹽湯,味道好濃郁,海老既鮮甜同味噌既鹹香完美融合,飲落暖胃又舒服,兩款湯底都好岩配唔同食材,食到停吾到!🍲.牛肉、豚肉、雞肉,質素

LV5 豪州極尚和牛+海鮮放題,午市$398/位
火鍋湯底,鴛鴦鍋試新味

牛肉、豚肉、雞肉,質素一流
肉類真係「牛気」既重頭戲!首推澳洲極尚和牛,入口即化,油脂分布均勻,牛味濃郁,食完仲想encore。澳洲穀飼黑安格斯牛都好正,肉質嫩滑,帶點咬口,味道好香。日本特選和牛肩胛肉眼(期間限定)更加驚喜,油花靚到不得了,食落好juicy,牛香爆棚!仲有其他選擇如穀飼牛肩肉、Prime美國肩胛肉眼、特選牛小排同SRF美國極黑牛等等,豚肉同雞肉都有好多款,例如雞腿肉同日本赤雞雞爽肉,選擇多到眼花!🥩

海鮮任食,養顏又滿足
海鮮方面都吾輸蝕,有花膠、日本帆立貝、蝦滑、鮑魚、魷魚、海蝦、青口同小刺參等等。特別要講下鮑魚,真係任食,想養顏既朋友可以多食d花膠同小刺參,鮮甜又滋補,食完皮膚好似即刻靚左咁!🦪

刺身壽司、迷你丼,新鮮又好味
除左火鍋刺身壽司都好值得試!有挪威三文魚刺身,新鮮肥美,仲有明太子三文魚丼、吉列蠔丼同蔥吞拿魚腩丼等等,每款都精緻又好味🍣

火鍋配料,自助吧選擇多到爆
火鍋配料真係多到數吾晒!有手工白菜豬肉餃同韭菜豬肉餃,食落好juicy,餡料夠香,用手機落單好方便。自助吧仲有超過20款配料任拎,例如濃爆芝士丸、香菇貢丸、藤椒牛丸、鮮冬菇、芝士腸、韓國手工餃子、豆卜、花枝丸、京蔥、蟲草花、南瓜、蕃茄、生菜、粟米等等。麵類都有手打拉麵、綠茶麵、韓國芝麻拉麵同辛辣麵。特別推介麻吉燒,有花生味同芝麻味,入口Q彈,好似食湯圓咁,裏面既芝麻蓉同花生蓉好濃厚,超正!🥟

韓風祭,韓式料理任食
配合「韓風祭」,自助吧推出左一系列韓國料理,有米酒大福、關東煮、韓式炒牛肉、韓式醬豬蹄、咖喱魚蛋、韓式蘿蔔炆牛條、韓式爆辣雞鎚、韓式甜蓮藕、韓式泡菜同韓國年糕條等等,韓迷一定會鐘意,食到好似去左韓國咁!🇰🇷

甜品、雪糕、飲品,完美收尾
食完主菜,甜品同飲品都好有驚喜!甜品有馬卡龍、焦糖芝士巴克斯(強烈推介,入口濃郁,芝士味同焦糖甜度剛剛好,超滿足),仲有木桶豆腐花,清新解膩。飲品有汽水、紙包飲品、荔枝烏龍茶、熱豆漿,仲有軟雪糕任食,食完火鍋黎杯凍飲或者雪糕,真係爽到飛起!🍨

午餐
2025-06-14 336 瀏覽
屯門市廣場三樓 牛気🐮LV 4 澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題湯底🍲 免費升級至味噌海老鹽湯濃濃嘅蝦味~肉類🥩平時食開既豬,牛,雞都有提供,牛肉質素整體上都唔差,推介澳洲穀飼黑安格斯牛同埋SRF美國極黑牛,前者口感軟嫩適中,後者牛味較重,唔同部位個口感都有不同仲有手打牛滑~ 海鮮🦞有大海蝦、青口、花膠、水魷、竹笙蝦滑、墨魚滑、蝦滑、小刺參、日本帆立貝 以及無限追加醬油熟蝦當中海蝦好大隻爽口彈牙、水魷爽脆 仲有三文魚刺身任食 喺lV4限定㗎~ 壽司及丼飯🍱到除咗三文魚刺身 仲有多款壽司 蟹柳壽司、玉子壽司、八爪魚壽司、熟蝦壽司、鮑川壽司、鰻魚壽司丼飯有 迷你明太子三文魚丼、迷你吉列蠔丼、迷你蔥吞拿魚腩啦,唔得丼不過為咗留肚食肉 今次就冇食到壽司啦~蔬菜🥬有本地水耕菜專區 有油麥菜、唐生菜 推薦~韓風祭🇰🇷牛気今期主題喺韓風祭 有唔同韓式特色小食 例如銀耳杞子燉雪耳、蜂蜜炸雞翼、韓式醬豬蹄等等甜品🍧今期雪糕專區有低糖牛奶雪糕同草莓牛奶雪糕 臨走前一定要食返杯
屯門市廣場三樓 牛気🐮

仲有手打牛滑~

海鮮🦞

壽司及丼飯🍱到
除咗三文魚刺身 仲有多款壽司
不過為咗留肚食肉 今次就冇食到壽司啦~

蔬菜🥬
有本地水耕菜專區 有油麥菜、唐生菜 推薦~

韓風祭🇰🇷
牛気今期主題喺韓風祭
有唔同韓式特色小食
例如銀耳杞子燉雪耳、蜂蜜炸雞翼、韓式醬豬蹄等等

甜品🍧
心思思想食個日式火鍋放題任食牛肉早前去過牛氣涮涮鍋印象都幾好我同老婆決定再去試下今次去屯門市中心3樓店員安排座位之後向我們介紹拍照食品既照片到自己的社交平台戶口# tag 牛氣 送撥扇以及牛氣御守兩款設計都幾靚🥰係Lv1-Lv6套餐之中我哋揀咗Level4任食澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題牛氣涮涮鍋原來依家增設左韓國祭有不同的韓式公仔麵和小食🤤可以有多種選擇💪🏻湯底之中我選擇咗鴛鴦鍋一個係壽喜燒湯底另一個韓式雪龍牛尾湯係店員推介比我地試一啖 好濃郁的肉味 用來淥海鮮、丸類、或者公仔麵就最好不過壽喜燒湯底淥牛肉就非常之適合任食牛肉要掃店員提供俾你嘅QR code落單既任食牛肉之中我最喜歡美國肩胛肉眼、牛小排、美國極黑牛以上三個部位 大大塊 肉味都非常濃郁😋除咗以上之外店舖裏面都有提供好多款式俾大家揀未能一一詳盡🙇🏻‍♂️有本地蔬菜、沙律、丸類、特色糖水、日本關東煮、雪糕甜品、多款汽水果汁涼茶都係任飲😋韓國祭期間中特別有韓式特色熟食(韓式炆蘿蔔牛肋條、韓式炒飯、韓式豬蹄、韓式炒牛肉)韓國祭期間中特別推出醬油熟蝦以及醬油蓮藕瞬間喺韓國食醬油漬海鮮一樣😋食到飽一飽之後食埋低糖
心思思想食個日式火鍋放題任食牛肉

湯底之中我選擇咗鴛鴦鍋
一個係壽喜燒湯底

另一個韓式雪龍牛尾湯係店員推介比我地
試一啖 好濃郁的肉味
用來淥海鮮、丸類、或者公仔麵就最好不過
壽喜燒湯底淥牛肉就非常之適合
任食牛肉要掃店員提供俾你嘅QR code落單既

任食牛肉之中我最喜歡
美國肩胛肉眼、牛小排、美國極黑牛
以上三個部位 大大塊 肉味都非常濃郁😋
除咗以上之外
店舖裏面都有提供好多款式俾大家揀
未能一一詳盡🙇🏻‍♂️
有本地蔬菜、沙律、丸類、特色糖水、日本關東煮、
雪糕甜品、多款汽水果汁涼茶都係任飲😋
韓國祭期間中特別推出醬油熟蝦以及醬油蓮藕
瞬間喺韓國食醬油漬海鮮一樣😋

食到飽一飽之後食埋低糖牛奶雪糕同馬卡龍
低糖牛奶雪糕好smooth 好滑😋
忍唔住食咗幾杯、馬卡龍甜度又適中。

兩位大人加埋一 埋單7XX
任食牛肉涮涮鍋以及咁多款食品
價錢和性價比可以接受😉
  • 牛小排
  • 低糖牛奶雪糕
  • 極黑牛
  • 肩胛肉眼
2025-06-03 302 瀏覽
講到火鍋放題,屯門嘅牛気真係抵到爆!LV4已經有多款牛肉選擇,黑安格斯牛係我嘅心頭好,牛味香濃但唔重,肉質嫩滑得誇張,入口即化,食到停唔下來🥩!仲有熟食自取、壽司同丼飯,選擇多到眼花,壽司新鮮,丼飯醬汁惹味,食得超滿足🍣!我哋選咗韓式雪濃牛尾湯做湯底,湯底濃郁奶白,牛尾嘅精華滲晒入湯,配上海鮮同牛肉,簡直係天作之合🦑!海鮮新鮮彈牙,牛肉吸晒湯汁,啖啖都係韓式風味,暖胃又過癮!火鍋料仲有好多選擇,蔬菜、菇類、丸類樣樣齊,食到撐晒肚!食完仲送咗護身符同cute到爆嘅公仔做紀念品😜,真係好有心!黑安格斯牛同韓式雪濃湯底係必試

2025-05-23
2025-05-26 299 瀏覽
🇰🇷🇰🇷🇰🇷韓風祭🇰🇷🇰🇷🇰🇷增加左吸引力🥰🥰.今次叫左:Lv5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題星期五梗係要食好啲,仲可以食足120分鐘和牛🐮海鮮🦐都任食有鮑魚,大蝦,青口,魚等等.🇰🇷🇰🇷韓風祭🇰🇷🇰🇷🇰🇷今次遇到韓風祭🥰仲有韓式雪濃牛尾湯底😍 醬油熟蝦,泡菜,年糕,韓式手工餃子等等嘅特色小食.🥂🍻啤酒同清酒都任飲,岩哂酒鬼們牛気屯門市廣場1期3樓
🇰🇷🇰🇷🇰🇷韓風祭🇰🇷🇰🇷🇰🇷
增加左吸引力🥰🥰
今次叫左:Lv5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題
星期五梗係要食好啲,仲可以食足120分鐘
和牛🐮海鮮🦐都任食
有鮑魚,大蝦,青口,魚等等

🇰🇷🇰🇷韓風祭🇰🇷🇰🇷🇰🇷
今次遇到韓風祭🥰

🥂🍻啤酒同清酒都任飲,岩哂酒鬼們

牛気
屯門市廣場1期3樓
2025-05-17 176 瀏覽
屯門市廣場是美食集中地, 又到午飯時間, 好想食牛肉放題, 這間專門店地方好闊落, 尤其蔬菜區更有空間感, 各飲食區都清潔整齊。點選了澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題。牛肉多款又高質, 穀飼牛肩肉 PRIME美國肩脾肉眼、 特選牛小排、 SRF美國極黑牛、 澳洲穀飼黑安格斯牛等, 肉味濃郁香滑, 極黑牛尤其肥美, 黑安格斯牛彈牙好有質感。海鮮方面同樣出色, 大海蝦好有分量, 蝦肉爽脆鮮甜。花膠膠質豐富,煙韌厚滑。鯛魚片爽脆鮮味,小刺參好有驚喜,爽脆彈牙,口感和一般刺參不遑多讓。蔬菜有多款又新鮮,標明是本地水耕菜,尤其是唐生菜,真係特別鮮甜爽脆。還有關東煮和多款丸類、甜品、小食和汽水飲品。總括來說,闊落環境加上高質食材,令人吃得愉快舒適。

還有關東煮和多款丸類、甜品、小食和汽水飲品。

總括來說,闊落環境加上高質食材,令人吃得愉快舒適。

2025-05-17 135 瀏覽

還有關東煮和多款丸類、甜品、小食和汽水飲品。
總括來說,闊落環境加上高質食材,令人吃得愉快舒適。
吃過一次就愛上的牛気,因為食物多元化又質素高。這次跟愛吃火鍋的朋友一起來吃,適逢牛気十周年·牛気沖天,推出「烚年」全牛宴和港式情懷食品,很配合我們下班吃飯慶祝的感覺😂坐低就收到禮物🎁memo & 御守選了平常都會選的Lv 4 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題($338)🌟朋友愛澳洲穀飼黑安格斯牛質地軟腍🌟我愛SRF 美國極黑牛牛味濃🌟我和朋友都愛海鮮,新鮮,這次我特別喜歡花膠、三文魚刺身😍🌟「全牛宴」我自己很喜歡咖喱牛筋和牛腩,夠腍夠入味😋牛肉小籠包也很特別👍🏻🌟 「港式情懷」試了辣酒煮黃金螺,大大隻;桃膠雪蓮子燉銀耳很滋潤😍🌟另外也點了期間限定的焗蠔🤤🌟甜品櫃的鮮菠蘿和馬卡龍都好吸引🤭🌟楊枝甘露忍不住最後都要點🤣🌟朋友好鍾意個芋頭雪條😂
坐低就收到禮物🎁memo & 御守

🌟朋友愛澳洲穀飼黑安格斯牛質地軟腍
🌟我愛SRF 美國極黑牛牛味濃
🌟我和朋友都愛海鮮,新鮮,這次我特別喜歡花膠、三文魚刺身😍
🌟另外也點了期間限定的焗蠔🤤
🌟甜品櫃的鮮菠蘿和馬卡龍都好吸引🤭
🌟楊枝甘露忍不住最後都要點🤣
🌟朋友好鍾意個芋頭雪條😂

2025-04-08
✨【十週年特別體驗】✨牛気充天適逢品牌十週年,牛気特別推出【烚年】雙主題:🐮「全牛宴」- 嚴選全球頂級牛肉部位 🎞「港式情懷」- 重現經典香港風味 🥩Lv4套餐亮點: • 澳洲穀飼黑安格斯牛:肉味濃郁帶淡淡榖物香 • SRF美國極黑牛:油花如雪花般細緻 • 海鮮拼盤:日本帆立貝+挪威三文魚刺身+補身花膠 🔥【全牛宴限定菜式】 1️⃣ 和牛盲盒(每日驚喜): • 隨機提供不同部位的和牛 🍡丸滑類: 1️⃣ 手打黃金蝦丸 • 蝦肉含量高 • 中間有流心芝士餡 • 煮3分鐘至浮起即可 2️⃣ 竹笙蝦滑 • 竹笙包裹著蝦滑 • 吸湯能力一流 • 雙重口感很特別 2️⃣ 清燉牛尾湯: • 熬煮8小時以上的濃郁湯底 • 牛尾膠質豐富,搭配白蘿蔔超暖胃 🍡【港式情懷驚喜】 1️⃣ 辣酒煮黃金螺: • 螺肉爽彈帶微微酒香 2️⃣ 玫瑰雪燕蛋撻: • 酥皮鬆化,內餡加入珍貴雪燕 3️⃣ 雞蛋仔味雪糕: • 完美復刻街頭雞蛋仔香氣 • 花膠:厚身,煮後軟糯 • 豚肉片:肥瘦相間,麻辣湯底最佳搭配 • 蔬菜拼盤:種類豐富,有娃娃菜、金針菇等 環境方面,座位寬敞,抽風系統不錯,吃完身上不會有太重火鍋味。服務態度良好,加湯和換碟都很及時。

✨【十週年特別體驗】✨牛気充天
適逢品牌十週年,牛気特別推出【烚年】雙主題:
🐮「全牛宴」- 嚴選全球頂級牛肉部位

• 吸湯能力一流
• 雙重口感很特別
2️⃣ 清燉牛尾湯:
• 熬煮8小時以上的濃郁湯底
• 牛尾膠質豐富,搭配白蘿蔔超暖胃

🍡【港式情懷驚喜】
1️⃣ 辣酒煮黃金螺:
• 螺肉爽彈帶微微酒香

2️⃣ 玫瑰雪燕蛋撻:
• 酥皮鬆化,內餡加入珍貴雪燕

3️⃣ 雞蛋仔味雪糕:
• 完美復刻街頭雞蛋仔香氣

• 花膠:厚身,煮後軟糯
• 豚肉片:肥瘦相間,麻辣湯底最佳搭配
• 蔬菜拼盤:種類豐富,有娃娃菜、金針菇等

整體而言,以這個價位能吃到如此品質的牛肉和海鮮,性價比確實不錯。建議可以第一輪先點海鮮和高級牛肉,第二輪再嘗試其他配料。最好避開週末晚上7-8點的高峰時段,等候時間會較短。
💡用餐小貼士:
可要求鴛鴦鍋 一次多種口味

#牛気十週年 #全牛宴 #港式火鍋 #屯門必食 #限定美食
👉🏻 想知更多隱藏食法?追蹤@feifei_gl 獲取最新情報!
2025-04-05 177 瀏覽
今日同朋友去咗屯門市廣場嘅【牛氦】食日式火鍋放題,試咗LV5澳洲極上和牛+海鮮套餐,QRcode 落單超方便,唔使驚漏單,上菜速度又快,可以專心同朋友吹水!**肉食控天堂**澳洲極上和牛油花均勻,輕輕一灼就入口即化,牛味香濃;日本黑毛和牛肉質更稔滑,牛脂甘香,兩款都 encore 咗好幾轉!海鮮亦冇令人失望,大蝦鮮甜爽口,鮑魚厚身彈牙,完全唔似放題質素。**十週年驚喜**適逢餐廳慶祝十週年,特設多款牛主題熟食,日式燒汁牛肉入味嫩滑,咖喱牛筋腩燜得軟腍,仲有幾款小食輪流供應,等湯滾時慢慢食啱晒。**配料新鮮選擇多**自助區蔬菜種類豐富,水蓮清脆、粟米爆甜,連平時唔多食菜嘅朋友都大讚!火鍋配料如芝心丸、響鈴都高質,飲品櫃有齊汽水、無糖茶等,滿足唔同口味。**總結**食到高質和牛、海鮮,加上十週年限定熟食,性價比超高!服務貼心,環境寬敞,絕對係屯門區日式放題首選,會再encore!
**肉食控天堂**
**十週年驚喜**
**配料新鮮選擇多**
**總結**
牛気終於十周年喇❣️❣️為左慶祝呢件咁開心嘅事,特別推出期間限定主題 - 🐮牛気十年 •烚出香港情🇭🇰🔥,滿載美味與驚喜‼️真係好吸引丫🥰💕💕加上佢地首次推出既🌟牛気沖天🇯🇵✈️活動🌟亦都好震撼,只要成為佢哋既會員同消費,就有機會贏取價值$5000既日本旅遊禮券,過去日本梨返轉夢幻之旅❤️咁嘅好事,小妹梗係唔可以錯過啦🤣今次期間限定火鍋主題以「全牛宴🐮」同「港式情懷🇭🇰」為概念,惠顧指定套餐仲可以免費升級做任食特選和牛 -「🐮日本縣產和牛盲盒🎁」🤭小妹同朋友揀左✨Lv5:澳洲極上和牛 + 海鮮放題✨澳洲極上和牛肥瘦均勻肉嫩滑🥩,已經好鬼正✌🏻;點知個餐免費升級既日本熊本縣黑毛和牛油花勁靚,牛香勁重,口感仲更加嫩添🫶除此之外,美國極黑牛、澳洲穀飼黑安格斯等等亦都質素唔錯,對我地呢d牛魔王極度友好🥰搞到今餐已經數唔到encore左幾多碟😂海鮮方面,樣樣都好新鮮,我哋最鍾意爽口彈牙嘅鮑魚😛至於新登場既牛肉小籠包、咖喱牛筋腩同比較少見既🥚雞蛋仔味雪糕🍦,亦都充滿風味,令人好有驚喜✌🏻🐮牛気📍屯門屯盛街1號屯門市廣場一期3樓3235 3236 3237及3239號舖

咁嘅好事,小妹梗係唔可以錯過啦🤣

小妹同朋友揀左✨Lv5:澳洲極上和牛 + 海鮮放題

🐮牛気