2025-05-30
【油尖旺區】【牛極】識飲識食嘅同事介紹旺角一間餐廳畀我食,咁我就梗係點都去會一會佢。點知去到我發現佢要排隊,吖,首先我係唔食排隊店嘅,浪費我生命嘅時間,幾好食都係假。其次係我嗰陣嘅食飯時間又真係唔係多,支撐唔到一條未知嘅隊伍,所以就去咗隔離嘅牛極。我記得我人生第一次食石燒牛都係喺旺角牛極,嗰陣唔太中意呢種食法,而家就慢慢接受咗,因為我識得點整生啲嚟食,哈哈。喺門口見到 $260 嘅「一人前戰斧牛排」好吸引,有 500g,就叫嚟食。侍應會問我切唔切咁上,時間關係,我決定畀佢切咗先啦。上菜,都幾大碟肉,不過都係普通牛肉質素。同埋唔知點解感覺佢好似唔係一整塊扒咁切,而係切咗唔同嘅部位砌出嚟咁,感覺啫,冇求證過。不過咁樣又幾好,乜肉質都有得食。加 $10 要埋罐「烏龍茶」,包埋自助吧嘅嘢飲、嘢食,埋單 $270,我接受到。。。(地址:旺角通菜街78號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #glob
(地址:旺角通菜街78號地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #牛極 #一人前戰斧牛排 #烏龍茶 #1am1771 #1ambackup