一開就爆紅到話要早幾個月book.....本人最唔鍾意打電話book位了所以心諗疫情 一大早開門walk in去就得啦 一定無人所以 12月25號11點多就到咗。但一上到去發現已經排咗一條長隊了幸好都入到去。環境 ..坐位都好舒適。因為假日所有餐都要加$20我就揀咗$168特級安格斯吃到飽&鴛鴦鍋要加$50牛夫人秘方麻辣鍋(大辣) & 眷村白玉酸菜鍋麻辣鍋不錯但酸菜鍋太淡唔夠酸。少有的無糖冷泡茶。我呢啲唔飲氣水嘅人每次去放題都只能飲罐裝茶 好悶豬肉太薄 但入口唔肥最平套餐我牛肉 入口 口感有點硬安格斯 牛味好重 口感好軟encore咗15碟 好滿足 唔會愈出愈少 愈黎愈薄好抵食!牛魔王朋友們快啲黎牛肉滑好特別 都彈牙十分出色同驚喜的蕃薯。加上酸梅粉 口感好棉好香甜唔油膩鹽酥雞都唔錯 小食都有5種鴨血本身有滷過好入味。 口感都好嫰滑好足料嘅海鮮甜品一人一份 ,但好可惜無芋圓!。另外90分鐘都真係食得好趕。。剛食完一輪就要last order快快手叫哂野 但剛點咗好多野 重未食哂就已經要埋單話時間差不多了真係要自己揀想平少少快食 定貴少少可以慢慢食了

幸好都入到去。環境 ..坐位都好舒適

因為假日所有餐都要加$20

安格斯 牛味好重 口感好軟
encore咗15碟 好滿足 唔會愈出愈少 愈黎愈薄
好抵食!牛魔王朋友們快啲黎
牛肉滑好特別 都彈牙

十分出色同驚喜的蕃薯。加上酸梅粉 口感好棉好香甜唔油膩
鹽酥雞都唔錯 小食都有5種

鴨血本身有滷過好入味。 口感都好嫰滑
好足料嘅海鮮

甜品一人一份 ,但好可惜無芋圓!

真係要自己揀想平少少快食 定貴少少可以慢慢食了
2020-12-25
2020-11-17 2048 瀏覽
位於大鴻輝呢棟大廈中不乏火鍋店,選擇眾多。不過呢間近期人氣熱爆的牛大人都要黎開分店,緊係要試下!不過聽講晚餐booking 超full,今次食午餐時間人數相對較少,坐位都鬆動d!阿嬤養生濃湯鍋🥘材料有紅棗、龍眼肉、桃膠等等,味道甘香鮮濃,啱晒怕重口味和怕熱氣嘅我!澳洲和牛M5牛肩卷必點!牛肉切得細薄,口感軟腍,肉味香濃!安格斯特選牛板鍵雪花紋理都幾清晰,而食落肉質爽滑上腹牛五花牛媽秘製滷牛筋呢個都必點,滷水牛筋超入味,放湯煮一陣牛筋已經好軟腍,而且滷水味依然保持!蟹籽墨汁漿一定要試!!個人覺得牛大人嘅滑都做得十分出色!墨魚味香濃,口感超彈牙有質感,值得encore!干貝鮮魚漿干貝味比較出,質感會比較細滑。私房鴨血除咗火鍋配料,小食要必叫鴨血,鴨血花椒八角味香濃,如果可以辣啲更好!飲品選擇都好多,除咗有汽水包裝飲品外,自家製茶飲非常吸引,有白桃烏龍、桂花烏龍、菊花普洱。蔬菜標注台灣直送嘅蔬菜,選擇都幾多,一盒盒連盒蓋放好,欣賞d菜擺得井井有條!醬料、麵款式夠哂多!台中仙草凍埋單可以點埋仙草凍!本身無太大期望,以為似普通既涼粉,點知比想像中滑!甜度ok
位於大鴻輝呢棟大廈中不乏火鍋店,選擇眾多。

阿嬤養生濃湯鍋🥘

澳洲和牛M5牛肩卷
必點!牛肉切得細薄,口感軟腍,肉味香濃!
安格斯特選牛板鍵
雪花紋理都幾清晰,而食落肉質爽滑
上腹牛五花

牛媽秘製滷牛筋

蟹籽墨汁漿

干貝鮮魚漿
干貝味比較出,質感會比較細滑。

私房鴨血

蔬菜

醬料、麵
款式夠哂多!

• 澳洲和牛M5牛肩卷
2020-11-16 1845 瀏覽
呢日去完宜家買完家品後就搵地方醫肚,疫情關係見好耐都無打過火鍋,就去拜會一吓牛大人啦揀咗午市時段嚟食連早餐都可以慳返,90分鐘午餐吃到飽有三個價錢選擇,每個相差都喺三十元,要食當然食極上和牛吃到飽啦,種類選擇多又可以食到和牛台灣鳳梨雞鍋原以為這款湯底會帶有鳳梨清香,但原來台式做法是將鳳梨用麵鼓醬醃製以帶出湯的鹹鮮味,配以清熱的苦瓜及甜美的大白菜,用上湯熬煮而成,入口鮮味回甘醬料區醬料區除咗提供各式醬料外還有烏冬、麵類、肉燥飯供應;個人喜愛洋蔥牛肉醬,用嚟配牛肉非常惹味飲品區長長的凍櫃,上層擺滿冷泡花茶,下層就有罐裝及紙包飲品隨你揀澳洲和牛/安格斯牛板腱極上和牛吃到飽嘅主角就喺澳洲和牛M5牛肩卷,肉質軟腍帶油花;而安格斯特選牛板腱就肉味濃郁有嚼頭漿類一次過試齊五款漿類,有手打旗魚漿、台灣海鮮漿、澎湖花枝漿、真味牛肉漿、爽滑豬肉漿,個人推介真味牛肉漿,彈牙得嚟又夠滑台式手工餃瓜仔雞水餃同福建燕餃,瓜仔雞水餃口感爽脆同燕餃不同,喺我至愛台灣特色小吃魚香皮蛋豆腐,豆腐軟滑配埋皮蛋甘香,又幾夾喎台灣直送區除了手機點餐外,其他火鍋配料都可以在這裡有齊,蔬菜、菇類同瓜類都喺台灣直送,非常新鮮自助食品

台灣鳳梨雞鍋

醬料區

飲品區

長長的凍櫃,上層擺滿冷泡花茶,下層就有罐裝及紙包飲品隨你揀

澳洲和牛/安格斯牛板腱

漿類

台式手工餃

台灣特色小吃

魚香皮蛋豆腐,豆腐軟滑配埋皮蛋甘香,又幾夾喎

台灣直送區

自助食品區

呢度嘅丸類種類非常多,但可惜肚只得一個,必試蝨目魚丸及寬粉

台中仙草凍

仙草凍相當多料,有椰果,紅豆,花生同黑糖珍珠,配埋忌廉就更加香,食埋碗甜品呢餐先至完美
2020-11-03
2020-11-15 1429 瀏覽
趁第四波疫情未爆得好勁,首次walk-in食牛大人成功,1730入座,1930離座仲有特價!,而且用佢app做會員送鴛鴦湯底或者全單九折,用ig打卡仲送野飲,大家留意下喇。原來除左上網訂位,仲留左啲位置比人walk in,大家都可以試下。之前試過上網book好多次都失敗,今次walk-in就有!隔離枱都好似有依個情況。佢既湯底好足料,我地叫左雞蒜湯,入面有半隻雞同勁多蒜頭,不過要淆一陣湯先出味。佢既食物類型款式,可以自己去拎,可以用電話落單。每個枱有個兜可以出去拎菜同丸,開頭仲突登叫佢拎多個,但後尾發覺可以用電話點餐。廢事成日帶除口罩就無再出去拎了。手機點餐有好多肉類同海鮮,有啲仲係台灣直送。推薦佢既M5澳洲牛肉,真係幾好食。另外佢既丸類同炸物都不錯。仲有野飲,如茶類,都幾好!白桃烏龍勁正!臨尾仲有雪糕食添,仲要係movenpick!任食兩個鐘,好快就完既感覺,值得一試。P.S 今次walkin就有大房坐好幸運🤪😍

臨尾仲有雪糕食添,仲要係movenpick!

任食兩個鐘,好快就完既感覺,值得一試。

P.S 今次walkin就有大房坐好幸運🤪😍
2020-11-08 2751 瀏覽
去長沙灣整完車牌行埋宜家傢俬興起想打邊爐醒起牛大人新推出午市放題決定試吓午市九十分鐘放題任食同樣分為精選嫩牛/特級安格斯牛/極上和牛三款套餐價錢相差港幣三十左右;另外可以加多港幣三十升級海鮮醬料區勁多醬油配料任搭嫌煩或者選擇困難嘅話仲有預先調配好嘅洋蔥牛肉同特調豬肉醬可以選擇台灣鳳梨雞鍋雞湯選用鳳梨以及苦瓜熬製台灣古早風味清熱解毒同時止渴醒胃澳洲和牛M5牛肩卷/安格斯特選牛板腱特級安格斯牛以及極上和牛吃到飽套餐主要分別就係在於呢款牛肉,和牛牛肩肉質緊緻而且油脂豐腴;特級安格斯牛吃到飽套餐主打牛板腱肉,質感柔緻同時油花均勻個人嚟講都幾推薦蟹籽墨汁漿/干貝鮮魚漿墨汁以及鮮魚兩款漿滑同樣亦係極上和牛吃到飽套餐限定鮮甜彈牙加埋蟹籽干貝口感好正台灣海鮮漿/澎湖花枝漿/真味牛肉漿三款吃到飽套餐都包任食另外五款漿滑全部採用台灣直送食材製作個人覺得漿滑正過啲丸台式蝦餃/瓜仔雞水餃試左兩款寫住必吃嘅餃然後絕對有比瓜仔雞水餃餡料爽脆嘅口感驚艷到魚香皮蛋豆腐等食嗰時叫咗啲台灣特式小吃食吓其中皮旦甘香綿軟配搭豆腐清涼嫩滑又幾好食自助火鍋配料吧大量蔬菜以及丸類全部任食重點係有個人最鍾意嘅寬粉淥完吸哂湯汁絕對係打

醬料區

台灣海鮮漿/澎湖花枝漿/真味牛肉漿

台式蝦餃/瓜仔雞水餃

魚香皮蛋豆腐

自助火鍋配料吧

大量蔬菜以及丸類全部任食重點係有個人最鍾意嘅寬粉淥完吸哂湯汁絕對係打邊爐必備

飲品

除咗基本汽水同埋紙包飲品之外仲有自己
家製樽裝冷泡茶而且比起上次嚟食多咗款白桃烏龍揀

台中仙草凍

仙草配料豐富有齊紅豆花生以及珍珠椰果撈埋忌廉鮮奶香甜滑溜滿足哂

2020-11-03
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 安格斯特選牛板腱
2021-01-06 0 瀏覽
寒冷天氣下再戰牛大人12點開門 我準時到達 入座率已達7成 週末來說 比我想像中少😂 我walk-in 成功。我以為已經食唔到第一輪揀左$198 餐 週末再加$10湯底選擇了台灣鳳梨雞湯 係牛大人推介之一的湯底。雖然有苦瓜, 但唔覺有苦味 反而有啲清甜味 點左好多碟牛肉同豬肉 澳洲M5和牛比較肥少少 , 牛板建都唔錯小食 食左鹽酥雞,台式香腸同炸蕃薯 。熱辣辣同好脆 但last order 再encore 左啲小食就凍同埋無咁脆了甜品仲有仙草凍每人一份,味道偏甜飲品都有幾款茶類選擇 我揀左 白桃烏龍 ,白桃味很濃,而洛神花茶有少少酸
寒冷天氣下再戰牛大人
揀左$198 餐 週末再加$10
點左好多碟牛肉同豬肉
澳洲M5和牛比較肥少少 , 牛板建都唔錯
甜品仲有仙草凍每人一份,味道偏甜
2020-12-23 103 瀏覽
火鍋周街都有,為何牛大人咁多人幫襯???真材實料,特色火鍋材料,出色飲品,食得要快,快到唔記得拍相,死啦!下次下次一定記得拍片!我特別喜歡飲品是洛神花茶,大大支任你飲,食品唔駛講啦,係人都👍!
火鍋周街都有,為何牛大人咁多人幫襯???
2020-12-12 149 瀏覽
近來多左啲台式火鍋店黎香港開舖,不過問返啲台灣朋友佢地話冇聽過牛大人個名。我地12點左右到,已經排左一條人龍等入座。個場都大,所以好快我地地被安排入座。新會員有9折優惠,記得下載個apps拎優惠券,不過最平嗰個餐係冇優惠架。我地加$30任食海鮮,男朋友話花甲好好食好有驚喜,佢不停encore到唔知幾多碟。我覺得有驚喜嘅係佢嘅枝裝茶同小食。枝裝茶我最鍾意飯洛神花茶,只係我冇影到相。小食我最鍾意台灣腸,我叫左好多碟。不過最伏係甜品,啲仙草未解凍,仲係冰,最搞笑係,點解會有花生,搞禍哂成碟甜品。總結黎講,其實係好普通嘅火鍋店,唔係人地講到咁勁咁好食,相信大家都係抱著一試嘅心態,問我值唔值得排,唔……其實唔值,而且價錢都比其他火鍋店高,仲要食嘅都係一般野,而且係得一碗嘅伏甜品,雪糕都冇。要讚係啲枝裝茶,可以解一解油膩感。

小食我最鍾意台灣腸,我叫左好多碟。

2020-10-18
  • 台灣腸
  • 洛神花茶
2020-12-12 207 瀏覽
小弟今日放假,所以就同女友黎試試牛大人午市住食打邊爐啦!今次係第二次幫襯荃灣分店,上次食晚市,今次就試左個90分鐘午餐吃到飽-精選嫩牛吃到飽!當日我地下晝1點半左右去到即刻入得,一坐低就叫左個麻辣鍋少辣,香味撲鼻,湯底好足料,十分惹味!食材方面客人可以用手機掃QR code 下單,另外一些丸類蔬菜就需要自己行出去自助區拎。野飲方面我地簡左試左幾款牛大人樽裝冷泡茶飲料,白桃烏龍係我最愛,清新既茶味好消滯。我地點好餐之後,食材好快就上枱!雖然係午餐但食物質素都keep到!上腹牛五花同西班牙豬梅肉片都好好食,油脂分布得啱啱好,質素唔會似出面有啲任食邊爐俾啲勁肥嘅肥牛,所以我地不停encore! 另外仲試左花枝丸、鴨血、滷肉飯、燕餃、蛋餃!最後以仙草甜品作結。整體今餐牛大人我地食到飽之餘,性價比仲好高,而且環境都好乾淨企理、服務態度唔錯,值得再黎!
小弟今日放假,所以就同女友黎試試牛大人午市住食打邊爐啦!

2020-12-11
  • 洛神花茶
2020-12-10 147 瀏覽
一直聽人講牛大人好好食 但要排兩三個鐘搞到都唔敢去Σ(-᷅_-᷄๑)見今日放假 一早同老公講定要4點半去排隊我地去到都係4:40分 諗住應該無問題啦點知前面已經超多人排緊隊原來有好多人仲一早已經訂咗位果一刻個心都即刻驚一驚 因為前面應該有50-60人排咗一陣終於到我地 好彩仲入到5點果轉偷聽到後我地一對嘅情侶已經要等到7:30入座真係覺得自己好好彩(*´-`)等到5點大家陸續入座無論4人定2人枱 位置都幾闊落疫情關係周圍都有膠板圍住幾有私隱度因為第一次食 就揀咗個中等價錢嘅餐試下水溫先 湯底就揀咗招牌麻辣湯底 小辣叫完湯底就可以掃下枱面上嘅qr code準備落單!落單都係全自助形式!除咗上網落單 出面仲有調味料吧丸類同蔬菜類雪櫃同飲品雪櫃~種類都算幾多 同埋佢用有蓋嘅膠盒裝住比人感覺好衛生ᕦ(ò_óˇ)ᕤ 我同老公就分頭行事 我負責坐係位上網落單主要係肉類 我都全部都叫咗1份!仲叫咗滷水大腸 牛筋 同墨魚滑!而老公就去拎調味料同菜!個煲同食物都上得好快!先講下個湯底 湯底都幾夠味個人覺得唔洗調味料都得!但唔係好夠辣味!下次可能要食下中辣先得!好啦到食今晚最重要嘅牛啦!望落個樣都幾靚 肥瘦
一直聽人講牛大人好好食 但要排兩三個鐘
搞到都唔敢去Σ(-᷅_-᷄๑)
見今日放假 一早同老公講定要4點半去排隊
我地去到都係4:40分 諗住應該無問題啦
點知前面已經超多人排緊隊
原來有好多人仲一早已經訂咗位
果一刻個心都即刻驚一驚 因為前面應該有50-60人
排咗一陣終於到我地 好彩仲入到5點果轉
偷聽到後我地一對嘅情侶已經要等到7:30入座
真係覺得自己好好彩(*´-`)

等到5點大家陸續入座
無論4人定2人枱 位置都幾闊落
疫情關係周圍都有膠板圍住幾有私隱度
因為第一次食 就揀咗個中等價錢嘅餐
試下水溫先 湯底就揀咗招牌麻辣湯底 小辣
叫完湯底就可以掃下枱面上嘅qr code準備落單!
落單都係全自助形式!
除咗上網落單 出面仲有調味料吧
丸類同蔬菜類雪櫃同飲品雪櫃~
種類都算幾多 同埋佢用有蓋嘅膠盒裝住
比人感覺好衛生ᕦ(ò_óˇ)ᕤ

我同老公就分頭行事 我負責坐係位上網落單
主要係肉類 我都全部都叫咗1份!
仲叫咗滷水大腸 牛筋 同墨魚滑!
而老公就去拎調味料同菜!
個煲同食物都上得好快!

先講下個湯底 湯底都幾夠味
個人覺得唔洗調味料都得!
但唔係好夠辣味!下次可能要食下中辣先得!

好啦到食今晚最重要嘅牛啦!
望落個樣都幾靚 肥瘦適中
安格斯牛板腱同美國SRF極黑牛下肩胛都好好食!
焯耐咗都唔會好韌 雖然未至於入口即溶!
但性價比都幾高!
口感好好 忍唔住食完一舊又一舊!
而上腹牛五花就太肥啦~一片有一半都係肥肉!
食一兩舊已經好滯!
佢啲牛肉一份就只有兩三片
數量就少啲 唯有落多幾次單啦!

我地仲叫咗墨魚滑 但係就有啲失望
因為肉質偏淋 唔係爽口果種 又唔彈牙
味道真係好一般 唔叫都唔可惜!

反而台式蝦餃就有驚喜
有啲似魚皮餃 但幾彈牙~幾好食~

滷水豬肚 大腸同牛筋都幾好食 好入味
本身已經熟咗 焯一陣就食得
不過數量就更少 每樣只有兩件!

而飲品我地總共拎咗3次
佢地自家製嘅桂花烏龍 菊花普洱 洛神花茶 白桃烏龍 我地都有拎!
4種味道都好好 清清地
同麻辣火鍋其實好夾
飲完會覺得成件事無咁熱氣
仲可以消滯 肉都食多幾舊!!

最後仲有甜品揀!
係MOVENPICK呀~
老公唔鍾意食雪糕就揀咗珍珠鮮草!
雪糕好食就唔洗講啦 但最估唔到珍珠鮮草都唔錯喎!

總共食兩個鐘 都幾飽
但係都仲好想繼續食( ´ ▽ ` )
希望下次有機會再去食!
2020-11-29
  • 麻辣湯底
2020-12-03 154 瀏覽
因為要清大假,所以約了好朋友中午去食晚上要等位好耐的牛大人,係同事介紹好食的牛任食打邊爐。我哋大約2點開始食,不用等位!一入到舖頭,好大陣好香的麻辣味,愛辣但又怕太辣的我們,叫了小辣,但原來唔可以滿足我哋,不停要佢比辣椒我地😅講返食物,我哋揀左至貴的套餐,其實都係$200有找,有好多唔同款式牛和豬都好新鮮,好好味!仲有鴨血,牛肚等的,有熟食,叫左個鹽蘇雞,仲唔熱的,食左2粒就放棄了。可能因為我地晏入座,有的食物例如夾完就沒有refill了,比較失望飲品有好多款式,不同的茶類,有牛大人獨特的樽

我哋大約2點開始食,不用等位!

飲品有好多款式,不同的茶類,有牛大人獨特的樽
2020-12-03 101 瀏覽
今日兩姐妹拍拖撐枱腳,話說佢發現荃灣有牛大人,二話不說就決定同我來個午餐滾一滾。我哋12點walk in,上到去已經好多人等位,不過好快就安排到入座,入面都大地方,以卡位為主,木系台風為主流,古色古香。先揀湯底,跟住就掃QR Code揀肉類,佢地有三個級別選擇,我地人小小,揀咗極上和牛吃到飽,可以全部任點~湯底有8款比你揀,可以加錢雙拼,而我哋揀咗紅燒牛骨鍋,跟手就出自助區搵嘢食~自助區分三個位置,醬料好多選擇,除平日常見的,仲有洋蔥牛肉醬丶腐乳醬丶台灣甜辣醬丶蘿蔔泥丶烏醋同特調豬肉醬。而飲品除平日常見的飲料外亦有特制的自家茶飲,台灣直送也有好幾款特別丸子和時蔬,每款也用盒子裝好,新鮮衛生~返埋位已經上咗湯底同肉食小吃,佢地小食有鹽酥雞丶台灣香腸同凍皮蛋豆腐,外面仲有個自取滷牛肉飯,不算大碟,用嚟餐攝胃不錯,皮蛋豆腐夠嫩滑,而鹽酥雞同台灣香腸都肉嫩多汁同脆口。肉類方面我地分別叫咗上腹牛五花、安格斯牛板腱同和牛M5牛肩捲,另加滷大腸丶滷牛肚丶蟹子墨汁漿同干貝鮮蝦魚漿同私房鴨血。先講和牛牛肩捲,它的牛味最濃厚,入口即化,口感香滑甜美,放落牛肉鍋淥連醬也不用沾,牛迷切勿錯過。而牛板腱相對就較

先講和牛牛肩捲,它的牛味最濃厚,入口即化,口感香滑甜美,放落牛肉鍋淥連醬也不用沾,牛迷切勿錯過。而牛板腱相對就較有咬口,點洋葱牛肉醬食味道更佳。而牛五花就肥瘦均勻,點沙茶醬吃是絕配~滷大腸同牛肚本身已經滷得夠淋身,所以淥一會就食得,特別要介紹係鴨血同漿類,鴨血不但唔腥,而且又爽又滑,一定要Encore。而蟹子墨汁漿不但爽甜,咬落內裡仲有餡料,味道仲拿捏到位,而干貝煎蝦魚漿就集鮮味精華一身,好味鮮甜。
食完肉類就要食返D蔬菜緩衝一下,粟米丶娃娃菜丶萵筍丶西洋菜⋯到咁上下仲有甜品遞上,係一碗珍珠丶紅豆丶花生和鮮草的糖水,集香甜軟糯一身

細妹嘅介紹真不錯,不但台風十足,而且上菜快又無漏單,食物質素高又地道,下次可以帶我隻牛魔王過嚟征服佢!
2020-12-01 131 瀏覽
話說牛大人網上訂位並非易事~想食佢就要提早4點去排隊攞籌~拎完又要hea幾個鐘唔知去邊先到7點~於是家姐就建議我去荃灣呢間牛大人食午餐時段位於荃灣大鴻輝中心16樓~雖然同地鐵站有一段距離但勝在有90分鍾午餐吃到飽~仲要即刻有位~地方好大,好光猛~安排好坐位之後~就要揀食咩餐~第一次食,我哋揀咗$198極上和牛吃到飽~而湯底就揀咗牛大人紅燒牛骨湯~肉類同小食等等都係用手機掃QR code落單嘅~完全唔洗DL APP,簡單易用~揀完嘢食,就緊係出去巡視一下~醬油區有好多選擇,可以自己調製~亦有調製好嘅~上面仲放滿我超愛嘅王子麵 飲品除咗有基本罐裝,包裝飲品之外,仲有牛大人自家冷泡茶~丸類,蔬菜都係要出去自助區拎嘅~有好多台式製品,乾淨又整齊~拎完食物同飲品返到去~湯底同食物都已經送到~嘩~湯底超濃郁~適合重口味人士澳洲和牛M5牛肩卷放入呢個湯底,牛味好出不過食唔到太勁牛味可以揀呢個上腹牛五花~有啲肥膏中和返~安格斯特選牛板腱~味道不錯,喪食之選~注意唔好淥太耐,唔係就好韌~鴨血~夾得起唔易散,唔腥又有咬口~澎湖花枝漿,蟹籽墨汁漿澎湖花枝漿裏面充滿一粒粒嘅墨魚粒,爽口彈牙而蟹籽黑汁漿就有陣陣
話說牛大人網上訂位並非易事~
想食佢就要提早4點去排隊攞籌~
拎完又要hea幾個鐘唔知去邊先到7點~
於是家姐就建議我去荃灣呢間牛大人食午餐時段

位於荃灣大鴻輝中心16樓~
雖然同地鐵站有一段距離
但勝在有90分鍾午餐吃到飽~仲要即刻有位~

地方好大,好光猛~

安排好坐位之後~就要揀食咩餐~

第一次食,我哋揀咗$198極上和牛吃到飽~
而湯底就揀咗牛大人紅燒牛骨湯~

肉類同小食等等都係用手機掃QR code落單嘅~
完全唔洗DL APP,簡單易用~

揀完嘢食,就緊係出去巡視一下~

醬油區有好多選擇,可以自己調製~亦有調製好嘅~
上面仲放滿我超愛嘅王子麵

飲品除咗有基本罐裝,包裝飲品之外,仲有牛大人自家冷泡茶~

丸類,蔬菜都係要出去自助區拎嘅~
有好多台式製品,乾淨又整齊~

拎完食物同飲品返到去~湯底同食物都已經送到~
牛大人紅燒牛骨湯
嘩~湯底超濃郁~適合重口味人士
澳洲和牛M5牛肩卷
澳洲和牛M5牛肩卷放入呢個湯底,牛味好出
上腹牛五花
不過食唔到太勁牛味可以揀呢個上腹牛五花~
有啲肥膏中和返~
安格斯特選牛板腱
安格斯特選牛板腱~
味道不錯,喪食之選~
注意唔好淥太耐,唔係就好韌~
鴨血~夾得起唔易散,唔腥又有咬口~
澎湖花枝漿,蟹籽墨汁漿
澎湖花枝漿,蟹籽墨汁漿
澎湖花枝漿裏面充滿一粒粒嘅墨魚粒,爽口彈牙
而蟹籽黑汁漿就有陣陣墨魚味道~係必吃之選~

小食類有鹽酥雞,皮蛋豆腐仲有我最愛嘅小香腸
任食唔嬲
幾鍾意佢細細碟咁比你~試咗如果唔啱食都唔洗驚食唔晒嘛~
反正任食,唔夠咪再叫囉~

最後埋單仲有甜品 -- 芋圓
唉~飽到無朋友啊~

一開頭有懷疑唔夠時間食~
但其實食到一半已經好飽
90分鐘對我嚟講絕對夠時間~