6天前
其實同一日我試過另外一間 崩沙腩,食完之後覺得伏伏地, 因為想買啲返屋企畀家人所以見附近又有一間牛公館,雖然未 試過 咁咪入去 犧牲下 做個實驗囉....都算唔錯喎食飯時間都畀我咁好彩搵到卡位, 可能我個樣唔夠靚仔所以好多新入嚟嘅客人佢哋都唔敢同我搭枱( 對唔住各位 followers , 我自會檢討一下) 我當然叫崩沙腩但係難得原來佢有牛沙瓜( 最近唔係好多粉麵店有), 咁咪叫個雙拼囉。服務員其實雖然 窩窩(raw)地但係都好有禮貌咁問我 要唔要加飲品( 因為之前 我睇過其他食評話佢哋最失敗嘅係職員嘅禮貌), 我亦都好有禮貌問佢沖奶茶係唔係用植脂奶定黑白奶,佢哋話用『植脂奶』咁我梗係打死都唔會 飲奶茶啦, 終於加咗12蚊叫咗個檸檬梳打。崩沙腩嚟到 其實 個樣真係唔算靚仔等你食落去 好有牛肉味喎,以咁嘅價錢真係算好唔錯; 相反牛沙瓜睇落去真係個樣係“掂”㗎,但係食落去呢就普普通通稍為 咸咗少少, 不過都收貨㗎。嗰杯飲品就真係普普通通啲檸檬唔夠味所以 兩樣加埋衝撞之下 都唔算太好飲臨走我都買咗個 牛沙瓜 + 墨魚丸 湯河,再加一個崩沙腩 + 坑腩 湯河....回到家後家人覺得味道可以牛腩
回到家後家人覺得味道可以牛腩都算出色。