招聘中
月薪 (面議)
$15,000-$18,000
月薪 (面議)
2024-02-12 98 瀏覽
年初三好彩爭鮮有開工,午餐有著落,轉出歲歲有金執,俾我拎左黎影相,仲有年年油甘日😂,油甘魚壽司特價8元件,味道唔錯喎! 多左款新野食,蝦壽司上有鹹蛋蟹膏醬,隻蝦就麻麻,不過個醬幾好食喎!😋唔知有無得賣架呢?
2023-12-10 118 瀏覽
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk最平🤑 × 鬆軟玉子😍 × 迴轉😚今次係關於一間好平嘅連鎖迴轉壽司舖🍣🎎,同樣都係呢個品牌,不過今次喺迴轉帶上面攞咗啲貴啲嘅碟。💸💰首先試嘅係帶子壽司🍣🍤味道令人滿意。調味適中,增添咗味道層次。😋🍣🌟跟住係軍艦🦀🍣,配料嘅味道結合得恰到好處。軍艦壽司嘅外觀精緻。🤤🦐🍣最後試嘅係刺身🐟🍣,質感鮮嫩,味道都唔錯。整體嚟講,刺身嘅質素正正常常,值得一試。🔪🍣👌如果想食抵食又平價嘅壽司,呢間舖係一個好選擇。🍣👍💯💰 黑色碟($12)💰 白色碟($16)🥢 爭鮮迴轉壽司
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
最平🤑 × 鬆軟玉子😍 × 迴轉😚

如果想食抵食又平價嘅壽司,呢間舖係一個好選擇。🍣👍💯

💰 黑色碟($12)
💰 白色碟($16)
🥢 爭鮮迴轉壽司
2023-10-23 92 瀏覽
我都預料咗壽司一定唔會好新鮮㗎喇,三文魚嘅香味唔算好突出(係有少少味咁咯🤏🏽),同埋唔會厚切🍣💤不過$8-$1x呢個價格,又有得坐40mins,算係抵食嘅😊
2023-09-06 91 瀏覽
其實爭鮮都好高質㗎,有圖有真相,啲魚其實都好大大件,最重要係夠平呀嗎! 同埋葵芳呢一間夠大,好多時候去親都唔使等位就可以入🤩🤩🤩 同埋佢門口都可以買外賣壽司,所以絕對啱晒無論係想堂食或者外賣嘅你❤️❤️❤️
2023-08-17 71 瀏覽
想食壽司又唔想食咁貴一定要黎爭鮮食!呢度本身款式選擇好多,基本嘅都有齊晒!唔係話特別好食不過勝在夠平!超多學生嚟食~我地叫左玉子壽司 蟹籽壽司 三文魚壽司等等都唔錯,醋飯唔會太酸👍🏻
2023-07-11 161 瀏覽
原本諗住同🤴🏻食個吞拿魚蓉🐟壽司🍣,但入到去坐低先發現已經完咗轉咗做 ‘ 熱帶Fun 饗 ’ 泰國風嘅壽司,有啲失望😗😗,不過唔緊要照食啦!😙😙~~~ 炙烤魷魚🦑(冬陰功風味)~~~我就麻麻哋冬陰功味,好彩呢款冬陰功味亦都唔算重,魷魚彈牙唔韌!😄😄~~~泰式檸檬帆立貝~~~泰式檸檬味有好清新嘅檸檬香同帆立貝都幾夾,可以再叫!😁😁~~~泰式虎蝦~~~滴咗青檸檬汁嘅虎蝦,更加能帶出蝦嘅鮮味, 可以一試!☺️☺️🤴🏻就攞咗幾碟熟食嘅壽司🍣,鰻魚、八爪魚🐙軍艦、螺肉,味道就真係中規中矩,正常啦!😃😃

~~~ 炙烤魷魚🦑(冬陰功風味)~~~
~~~泰式檸檬帆立貝~~~
泰式檸檬味有好清新嘅檸檬香同帆立貝都幾夾,可以再叫!😁😁
~~~泰式虎蝦~~~
2023-05-17
$50.5 (晚餐)
2023-07-02 112 瀏覽
如果揀一樣食物,我真係一家會揀壽司,個日收工,一定又食唔到壽司郎,唔知點解成日葵芳個間壽司郎都可以咁多人嫁,係咪葵芳啲人太鍾意食壽司,食唔到壽司郎唯有去食葵涌廣場個間爭鮮,爭鮮唔駛排隊就有位直接入得去坐,因為太肚餓了不停係咁拎野食,我覺得值得推介既係佢個吞拿魚溶飯,冇記錯好似係16蚊,但佢上面個吞拿魚溶真係好好味,我好似仲食左3個,因為食第一個就覺得超正,最尾2條友竟然食左400幾蚊爭鮮,平時食壽司郎都係差唔多價錢,睇黎我地真係食左好多野
2023-06-15
2023-06-04 122 瀏覽
相信大家都會知道呢間壽司店,今次同朋友過嚟食,水準亦都不變都唔錯性價比高嘅平價壽司店首先係油甘魚刺身16元油甘魚刺身唔差嘅,正常水準有油香味亦都有拎多幾碟油甘魚壽司8元,呢個非常抵食都係四蚊一件,味道正常相信大家都會拎啲熟食例芝士青口,車後唔差嘅同埋佢啲芝士唔會話太滯火炙壽司方面:油香味都係正常,唔會話燒得太熟例如三文魚,可以拎多幾碟而呢個應該係泰式嘅前菜都分辨到唔知乜嘢食材,食完會比較開胃性價比最高嘅就係呢碟壽司,烤三文魚腩壽司:油香味超香亦都係我食過最鍾意食嘅壽司蟹膏三文魚壽司:呢個8蚊,而且味道有驚喜,好鍾意呢種配搭,大家可以多食幾件蟹膏生蝦壽司都係唔錯嘅選擇,總括而言質素正常性價比亦都很高
首先係油甘魚刺身16元
油甘魚刺身唔差嘅,正常水準有油香味亦都有拎多幾碟

油甘魚壽司8元,呢個非常抵食都係四蚊一件,味道正常

而呢個應該係泰式嘅前菜都分辨到唔知乜嘢食材,食完會比較開胃

蟹膏生蝦壽司都係唔錯嘅選擇,總括而言質素正常性價比亦都很高

2023-06-02
2022-11-02 396 瀏覽
掛左8號風球放半日假,去爭鮮食埋個quick lunch 才返屋企。試左新品推介的金沙炸蝦卷,在壽司卷上加了鹹蛋黄醬,可惜完全食吾出炸蝦的味道。另一款又有鹹蛋黃的甜品,就是鹹蛋黃芝士蛋糕,頂層鹹蛋黃,中層芝士,底層朱古力,這三種味道的配搭都幾新鮮。還有第一次食的麻辣冰山蚌壽司,冰山蚌好爽口,加埋少少辣味,啱晒我口味。
2022-06-14 442 瀏覽
平時覺得爭鮮的外帶壽司質素一般,所以一般都會到回轉壽司買外帶。今次叫了一個外賣拼盤兩個人share, 有三文魚 袋子 蝦 北極貝等等,全部刺身都很鮮甜可口,值得一讚。唯一我覺得壽司飯的醋味有點太多😅😅,但整體以這個價錢食到新鮮的壽司已經很不錯了❤️

2022-01-23 478 瀏覽
對我們這些錢包不深的人來說爭鮮是一個想食壽司時不錯的選擇。這間爭鮮門口有冷藏櫃可以買外賣。店不算大,加上依家疫情,坐位會比較疏。焦糖鮑片壽司這是我和老公的最愛,第一次試時已經很喜歡,但不是常常會碰到,後來才知道可以向店員order的,上面的焦糖有些甜,沾點豉油,咸咸甜甜,還帶有一些鮑片鮮味,好味!芝士鰻魚壽司之前好像未見過,所以就試下,反正芝士和鰻魚心也是我的喜愛。一口咬下去芝士味十足,但就感覺不到鰻魚了,感覺有D浪費了鰻魚了。????三文魚又是之前沒見過的,但我食完後也說不出我吃了什麼??只知道是辣的,有三文魚。。。我們估是泰式掛?HAHA泰式螢光魷魚為什麼上一碟會估是泰式主要是因為今期新出有這款"泰式螢光魷魚"一言難盡。。。魷魚口感很差,感覺很"散", 和那個汁味道也不太夾一共食左$12碟,未算飽,係葵涌廣場食爭鮮的好處係,食完唔夠重可以出去掃小食。
對我們這些錢包不深的人來說爭鮮是一個想食壽司時不錯的選擇。

這間爭鮮門口有冷藏櫃可以買外賣。
店不算大,加上依家疫情,坐位會比較疏。

芝士鰻魚壽司
芝士鰻魚壽司

之前好像未見過,所以就試下,反正芝士和鰻魚心也是我的喜愛。

????三文魚

又是之前沒見過的,但我食完後也說不出我吃了什麼??
只知道是辣的,有三文魚。。。我們估是泰式掛?HAHA

泰式螢光魷魚
泰式螢光魷魚

2022-01-16
2021-11-09 421 瀏覽
最近外賣了壽司郎之後,覺得難以置信這間要排隊食既出品,然後好想寫下爭鮮……爭鮮外賣很一般,老實說除了比較平沒有太大吸引力,所以開了堂食也沒想過去食,後來有一次在公司附近同同事找地方下午茶就試下,點知意外地有好感,堂食品質和外賣很不一樣,他們的外賣都是乾乾瘦瘦,沒什麼生氣的,但那次堂食爭鮮,種類不多,但起碼好食,而且你會想回頭食,今天試了葵芳店,也沒失望,重點是8蚊一件你仲想點!那個不知什麼名堂燒三文魚入口溶化醬汁好味,帶子三文魚都鮮甜,燒鰻魚居然咁有厚度,今天初試餃子,都好食就是涼的餃子感覺差了,今天等唔到油甘魚出場!我唔知壽司郎堂食會唔會有好大分別,但食完佢個外賣,件件都無咩味道喎,得件鰻魚好小小……同場加那張食到最後先記得影既壽司神郎出品

那個不知什麼名堂燒三文魚入口溶化醬汁好味

2021-11-08
2021-04-02 827 瀏覽
同男友黎開葵芳附近行街行到六七點晚飯時間,終於肚餓 加上撞正星期日,晚飯時間了所以都排長龍見幾多人等緊我想食爭鮮迴轉壽司好耐,外帶我都食得多 但係爭鮮嘅 迴轉,我係第一次食所以都想試下葵芳呢間分店嘅水準如何等咗一陣終於到我地,侍應安排我哋坐最開面嘅位, 睇住啲壽司轉下轉下咁 我有眼甘甘咁望住,花多眼亂好難揀呀~一坐低即刻忍唔住,拎咗啲我最鍾意食嘅三文魚&油甘魚壽司等等啲壽司好大件,刺身好肥美而且仲好好食,水準一啲都唔差㗎碟蜆肉 亦都好好食好新鮮 一碟入面有成差唔多十粒蜆而且每粒都好大粒不過我食一碟就夠啦,都係過吓口癮最有驚喜嘅係呢啲甜品,我純粹本身只係見個樣好得意咁,個外形好似朵花花咁所以拎嚟諗住試下,點知 一試難忘超好食,男朋友都忍唔住咗拎多碟嚟食 推薦大家試下呢個朱古力mousse有啲似雪凍咗嘅雪糕蛋糕咁㗎
同男友黎開葵芳附近行街
行到六七點晚飯時間,終於肚餓
加上撞正星期日,晚飯時間了
所以都排長龍見幾多人等緊
我想食爭鮮迴轉壽司好耐,外帶我都食得多
但係爭鮮嘅 迴轉,我係第一次食

所以都想試下葵芳呢間分店嘅水準如何

等咗一陣終於到我地,侍應安排我哋
坐最開面嘅位, 睇住啲壽司轉下轉下咁
我有眼甘甘咁望住,花多眼亂好難揀呀~

一坐低即刻忍唔住,拎咗啲我最鍾意食
嘅三文魚&油甘魚壽司等等

壽司好大件,刺身好肥美

而且仲好好食,水準一啲都唔差㗎

碟蜆肉 亦都好好食好新鮮

一碟入面有成差唔多十粒蜆
而且每粒都好大粒

不過我食一碟就夠啦,都係過吓口癮

最有驚喜嘅係呢啲甜品,我純粹本身
只係見個樣好得意咁,個外形好似朵花花咁
所以拎嚟諗住試下,點知 一試難忘

超好食,男朋友都忍唔住咗拎多碟嚟食
推薦大家試下呢個朱古力mousse

有啲似雪凍咗嘅雪糕蛋糕咁㗎

2021-03-28
2020-11-13 668 瀏覽
數數手指都有幾年冇食過爭鮮,因為以前學生年代成日食,到出嚟搵咗錢就去揀啲好啲嘅餐廳食。今次嚟到附近行完街,口痕想試吓而家係咩質素,估唔到好有驚喜!三文魚望落都幾新鮮,肥美,朋友話好過另一間連鎖壽司店。鰻魚好大件,好厚身,有少少骨!最另外意外驚喜係有海膽壽司,而且一啲都唔腥,係塊紫菜淋左啲,一次食兩件🤣今次實在令我對平民迴轉壽司店改觀,得閒食下平平哋嘅壽司都幾開心,又可以過吓口癮🤣大家如果行行吓街想坐下,食返幾件壽司,呢度都係一個好選擇😛

三文魚望落都幾新鮮,肥美,朋友話好過另一間連鎖壽司店。
鰻魚好大件,好厚身,有少少骨!

2020-06-13 584 瀏覽
長岐良美,想食日本野梗係食返啲平價壽司啦,爭先雖然係平㗎但識食都可以食到靚野通常我都淨係食一碟一件嗰啲壽司,例如三文魚腩,赤海蝦壽司,$8一碟真係唔可以要求多多有呢個質素都真係賺咗!葵芳分店好唔同就係比其他分店乾淨得多,而且座位較多,唔需要等好耐位下次經過葵芳除咗掃街之外想搵個地方坐下平平哋可以搵間爭鮮食!呢間質素唔錯而且服務態度又好又有得外賣服務!