2021-02-14 838 瀏覽
好多人都話爭鮮啲壽司係劣食,我想話咁平仲想點?其實啲壽司唔差。不過我想介紹吓啲甜品,好有驚喜好好味。呢度有好多芝士蛋糕,唔會太甜同埋有好濃嘅芝士味。泡芙呢都唔錯,不過知道同超市嗰啲冇咩分別。另外茶碗蒸都會想推介一下,蛋味好香濃同埋都好足料!
2021-01-01 553 瀏覽
因為傳說中話深水埗嘅呢一間爭鮮質素比其他店舖都好,所以就趁年尾同事們豪豪地叫一次直送嚟office度,今次係買foodpanda佢直接送過嚟。最值得稱讚係佢個包裝裏面連埋咗兩個凍包, 所以嚟到嘅時候唔會覺得嗰啲刺身已經唔新鮮,仲係好凍嘅, 唔知平時去賣自取點會唔會都包得咁好。叫咗一個精緻宴會同埋一份三文魚刺身,唔會差過其他貴價壽司店,冇因為送過嚟就畀啲好差嘅部位,三文魚肥瘦適中入口仲有香濃嘅魚油味唔腥。精緻宴會一盒有25件,咩都有啲, 啱曬開party
精緻宴會一盒有25件,咩都有啲, 啱曬開party

2020-12-30
20 分鐘 (外賣送餐)
慶祝紀念
除夕
  • 三文魚刺身
2020-01-28 1065 瀏覽
點解今次突然之間要寫一次爭鮮呢?因為其實我搬咗嚟深水埗已經兩年半呢間爭鮮我幫襯過無數次皆因佢係我食過嘅爭鮮最好嘅!不論食物質素,肉嘅大細,佢都係做得最好 爭鮮係集團式經營,所以價錢係一模一樣但係唔知點解呢間嘅質素係特別好我一定要介紹下環境就冇乜嘢好講㗎喇燒三文魚壽司,見到係必食佢燒三文魚嘅厚度好高,油脂分泌好多非常非常非常好食呢個三文魚你一定要細心留意佢都一樣有啲背脊位,有啲腩位 所以你要細心留意去揀佢厚薄亦都有不同 但係呢一間係最容易搵到大件夾抵食嘅三文魚壽司我老婆最愛嘅海膽不過我從來都唔會食,因為係孖碟墨魚壽司,每次見到我起碼食兩碟但係呢個真係唔係成日有單件裝油甘魚壽司,呢度嘅單件裝塊肉永遠厚大到一個點!非常抵食我夠膽講喺其他迴轉壽司舖呢碟嘢起碼二十幾蚊單件裝燒三文魚壽司佢absolutely係三文魚皮同埋肉之間嗰層灰色嘢,非常之油脂豐富,非常之香必食必食必食黃金魷魚壽司冇特別,只係好抵食,同埋我勁鍾意食魷魚呢個係新產品唔知佢叫乜,但大家千祈唔好攞就係一隻煎蛋加啲茄汁加舊飯支豆螺肉壽司,近排去改良咗,將啲大粒嘅螺肉切碎咗,更加好咬,更加豐富埋單15碟,132蚊講真如果你去過其他嘅壽
點解今次突然之間要寫一次爭鮮呢?
因為其實我搬咗嚟深水埗已經兩年半
呢間爭鮮我幫襯過無數次
皆因佢係我食過嘅爭鮮最好嘅!
但係唔知點解呢間嘅質素係特別好
我一定要介紹下

環境就冇乜嘢好講㗎喇

燒三文魚壽司,見到係必食
佢燒三文魚嘅厚度好高,油脂分泌好多
非常非常非常好食

呢個三文魚你一定要細心留意
佢都一樣有啲背脊位,有啲腩位
所以你要細心留意去揀
佢厚薄亦都有不同
但係呢一間係最容易搵到大件夾抵食嘅三文魚壽司

我老婆最愛嘅海膽
不過我從來都唔會食,因為係孖碟

墨魚壽司,每次見到我起碼食兩碟
但係呢個真係唔係成日有

我夠膽講喺其他迴轉壽司
呢碟嘢起碼二十幾蚊

單件裝燒三文魚壽司
必食必食必食

黃金魷魚壽司
冇特別,只係好抵食,同埋我勁鍾意食魷魚

呢個係新產品
唔知佢叫乜,但大家千祈唔好攞
就係一隻煎蛋加啲茄汁加舊飯

當然唔係因為佢近我屋企啦
係因為我食過其他地方嘅爭鮮真係唔得
而最搞笑係我去台灣食爭鮮
反而係最唔得
深水埗呢間爭鮮一定會令你對爭鮮一個全新體驗同評價!
2020-01-26
2019-10-23 622 瀏覽
吃的壽司在爭鮮😋温書温到悶悶地,當要要食啲好野為自己打打氣😤好耐冇食過日本野,所以就去咗近近地而且又平嘅爭鮮😎自己食自己攞好方便,不過唯一唔好嘅就係冇得特別訂制叫佢送過嚟,而且排隊時間都好長
吃的壽司在爭鮮😋
温書温到悶悶地,當要要食啲好野為自己打打氣😤
好耐冇食過日本野,所以就去咗近近地而且又平嘅爭鮮😎
2019-10-20
15 分鐘 (堂食)
2019-10-15 496 瀏覽
因為去開油麻地,之後坐地鐵去食午餐加晚餐,因為已經3:30pm了。當午餐加晚餐食工人姐姐未食過迴轉壽司,咁我帶佢食拉。之前出左海膽壽司勁好味。一問之下,最可惜而家冇得食拉。我最愛食仍是三文魚腩真的是我至愛,$8/件超曬值。火灸燒牛肉唔錯,$16/件超值。之前食過海膽勁低食,$16/2件超級低。芝士蛋糕唔甜還可以,但下次會選擇泡夫。技豆很好味,自已試過整没那麼甜。兩個人食左$150超低食,食到勁飽。
工人姐姐未食過迴轉壽司,咁我帶佢食拉。
之前出左海膽壽司勁好味。一問之下,最可惜而家冇得食拉。
我最愛食仍是三文魚腩真的是我至愛,$8/件超曬值。

火灸燒牛肉唔錯,$16/件超值。
之前食過海膽勁低食,$16/2件超級低。
芝士蛋糕唔甜還可以,但下次會選擇泡夫。
技豆很好味,自已試過整没那麼甜。

兩個人食左$150超低食,食到勁飽。

2019-09-15 374 瀏覽
相信大家對爭鮮都應該好熟悉,好多人都食過佢既外賣壽司,而其實佢既迴轉都值得食,雖然價錢比外賣貴d,不過材料新鮮d,而且款色多d,三不五時都有新食品推出。如果一個人想簡簡單單,平平地坐底食下壽司,爭鮮絕對會係當中既首選。不過食物質素就好睇分店,呢一間我覺得還好,比起其他分店就一般左d,個人會比較推介銅鑼灣果間。呢一間我會推介佢即場燒既火炙三文魚,貪佢夠新鮮,而且燒得好味,每次出菜,都會立即俾人拎哂。而佢新推出既蠔壽司就一般般,建議都係食返大路既壽司會比較好,例如三文魚、鰻魚、八爪魚等等。食清酒煮蜆好睇運氣,咁岩我食果碟無沙,不過隔離果碟就好多沙,見住佢地食左幾集都吐出來,可以既話盡量睇清楚先好拎。 天婦羅就要食即叫既,因為迴轉帶上既可能係已經擺左一排。

好味火炙三文魚

新推出既蠔壽司

好味火炙三文魚
2019-06-19 389 瀏覽
試新野~日本新潟抹茶大福外貌唔太吸引, 唔太食到抹茶味, 唔夠凍, 餡太甜奶凍我拎呢個倒轉左擺, 賣相冇咁好, 但味道不錯, 有微微嘅椰汁味😋帶子壽司蒜蓉沙律醬紐西蘭青口青口比預期中新鮮,有少少海水味, 味道鮮甜👍🏻鰻魚壽司塊鰻魚好大,好吸引, 但比較多骨,啲骨唔係好咬得爛

試新野~

日本新潟抹茶大福
外貌唔太吸引, 唔太食到抹茶味, 唔夠凍, 餡太甜

帶子壽司

蒜蓉沙律醬紐西蘭青口
青口比預期中新鮮,有少少海水味, 味道鮮甜👍🏻

鰻魚壽司
塊鰻魚好大,好吸引, 但比較多骨,啲骨唔係好咬得爛
2019-02-08 505 瀏覽
今日年初二嚟深水埗感受下過年賣物嘅氣氛,行到肚餓想揾個靜靜地嘅地方食返小小嘢於是就揀左爭鮮同 人頭湧湧嘅深水埗街道唔同,呢到嘅人比較小,裝修企理好舒服作為海膽愛好者嘅我竟然比我係迴轉帶到見到有海膽 仲要唔係以前一半海膽一半青瓜個啲,係一舊過嘅海膽 即刻拎咗碟嚟食海膽雖然稱唔想話好新鮮,但比起佢以前乾爭爭 個啲海膽算係正常好多,以8蚊一碟嘅價錢嚟講我收貨 總共食咗成3碟三文魚腩壽司油脂豐富,點小小豉油一擺落口,魚油嘅香味就係口入面爆發出嚟 超好食呢舊野真係不得了,係特大鰻魚壽司舊鰻魚大過舊飯好多,側小小上高望落去已經望唔到舊飯,而且肉厚 大舊到我唔可以成舊擺落口要分2啖咁食美中不足嘅係舊鰻魚凍嘅,如果暖嘅話會再好食好多另外想提下呢到有個戴藍色章嘅壽司師傅服務態度真係好好

作為海膽愛好者嘅我竟然比我係迴轉帶到見到有海膽
仲要唔係以前一半海膽一半青瓜個啲,係一舊過嘅海膽
即刻拎咗碟嚟食

總共食咗成3碟

超好食

呢舊野真係不得了,係特大鰻魚壽司

大舊到我唔可以成舊擺落口要分2啖咁食

美中不足嘅係舊鰻魚凍嘅,如果暖嘅話會再好食好多
另外想提下呢到有個戴藍色章嘅壽司師傅服務態度真係好好

2019-02-06
2018-10-01 558 瀏覽
其實爭鮮食物質素係點大家都好清楚,所以今次去食我都冇抱住任何期望,純粹有位坐又有冷氣嘆可以慢慢食,價錢都係比多少少,可以接受,例牌點左芥末八爪魚、三文魚、芝麻八爪魚。
2018-01-23 1209 瀏覽
仲讀緊書嘅時候,都經常去尖沙咀食爭鮮迴轉壽司,記得次次都會排長龍。鍾意食係因為覺得價錢平,而且質素唔差。呢幾年爭鮮越開越多,排隊嘅人都越來越少。今次試咗深水埗呢間爭先迴轉壽司,入去嘅時候完全唔需要排隊。一坐低,當然係留意吓回轉帶上面有咩好食啦。等左好耐,都冇新鮮嘅三文魚壽司。食物選擇唔多,而且壽司碟都放得好稀疏。感覺上有好多碟都係轉左好多個圈都冇人要,真係唔敢食。等左好耐終於有我最愛嘅三文魚,可惜飯多且三文魚超薄,同名將質素相若,非常失望。 加上衛生情況一般,啲杯杯碟碟摸上去,仲係好油淋淋

加上衛生情況一般,啲杯杯碟碟摸上去,仲係好油淋淋
2017-12-09 863 瀏覽
爭鮮一間台式迴轉壽司店,超多分店,今次呢間位於深水埗。此迴轉壽司店有乜好食?冇,大部分壽司都是一般貨色。嚟呢度有乜好處?有,可以用幾十蚊價錢可坐30分鐘或以上。次次來深水埗行到疲累時,我都會來坐。有乜好食?墨魚壽司,大蝦壽司,帶子壽司都可以嘅⋯⋯以價錢嚟計返,算唔錯㗎啦⋯⋯唔通拾幾蚊比拖羅你咩⋯⋯壽司,選擇多,大部分都可接受,一分錢一分貨嘛。推介指數:6/10刺身,只有幾款,多數係三文魚,大蝦才有。推介指數:7/10湯,帶點咸,易口渴。推介指數:5/10其實此店初初開時,成日要排隊,仲排成一粒鐘才能食到,依家當然冇咁誇張了,不過晩飯時段都要排十多分鐘㗎。
爭鮮

壽司,選擇多,大部分都可接受,一分錢一分貨嘛。

推介指數:6/10

刺身,只有幾款,多數係三文魚,大蝦才有。

推介指數:7/10

湯,帶點咸,易口渴。

推介指數:5/10

8時入座,但係樓梯已經要等位,點知上到黎個場得6成滿,完全唔明等d咩⋯食物種類比其他爭鮮少好多,8點入座連北寄貝,吞拿魚都無,吉列蝦壽司粉漿硬到食唔到,連甜品都近乎無,每款等1碟放係度,見到無野食唯有叫員工落單,點知落單個位員工唔識聽廣東話,聽完就走左去,落左等於無落,等左半個鐘1碟都無黎過⋯將就食下三文魚啦,食食下竟然見到有人食完放返個碗上去,保鮮盒係輸送帶上隨處可見,食爭鮮以黎最差既一次真係好失望
真係好失望
2017-05-30 632 瀏覽
豉湯碟污糟到一個點,坐位上得四隻碟,我剛好四個人,我叫待應(no.67)號,我禮貌地同佢講:唔該,幫我換過去,好污糟!佢即刻“妙”我咀,仲要keep住黑我面。過左一陣我諗住再留意多次佢no.,佢竟然行埋黎,仲好串咁指住自己個牌問我:點丫?!揾我丫,我係67丫,咁點丫?!~我笑笑口講我會投訴你,佢依然keep住串:你咪投囉!嘩……真係吾知呢啲咩態度!!:huffy:
我笑笑口講我會投訴你,佢依然keep住串:你咪投囉!
嘩……真係吾知呢啲咩態度!!
huffy:
2017-05-03 742 瀏覽
無可否認我挺重視餐廳環境佈局的。深水埗這間比其他的有浪漫氣氛十一點多就到了,馬上就有位置了話說原來爭鮮有主題曲😂😂我覺得挺好聽就上網查了一下。態度良好,食物新鮮,樣式還是那樣吧,因為我還挺常去爭鮮的,雖然去的都不同分店。第一次吃這兩種新甜品-椰子雪球和小蛋糕。椰子雪球老實說太硬了,餡也一般還有不滿意的是,另叫的食物永遠都不會送來最後等得太久了就走了
無可否認我挺重視餐廳環境佈局的。
深水埗這間比其他的有浪漫氣氛

十一點多就到了,馬上就有位置了
話說原來爭鮮有主題曲😂😂
我覺得挺好聽就上網查了一下。
第一次吃這兩種新甜品-椰子雪球和小蛋糕。
椰子雪球老實說太硬了,餡也一般

還有不滿意的是,另叫的食物永遠都不會送來
最後等得太久了就走了

椰子雪球
2017-05-03
2017-03-20 496 瀏覽
今日我同bb仔1大1小,有位講大陸話的染髮肥姐居然給我一人位!眼見處處都有位,居然故意給我一人位!試問bb要坐哪!?她居然說我們沒有bb凳,也不能拿大人位給bb坐!跟另一位服務生要求換位,都要看肥姐眼色,之後就弄自己東西,也沒說不好意思或是招呼我們,各個不理!既然你們歡迎,我們當然離開,吃飯沒必要受氣!爭鮮居然請這些人當員工,服務態度極差勁,再也不去!

既然你們歡迎,我們當然離開,吃飯沒必要受氣!

爭鮮居然請這些人當員工,服務態度極差勁,再也不去!