招聘中
月薪 (面議)
$12,000-$15,000
月薪 (面議)
2012-05-06 90 瀏覽
自從爭鮮在粉嶺火車站開設分店我便經常前去買壽司作lunch, 因為它便宜抵食但由於時間表不同, 今年來爭鮮的次數大減適逄今天家人著我去買壽司回來一起吃因此終於可以吃一頓滿足的壽司宴了我總共買了48件幾乎每種魚生都買了, 由於種類太多, 只說說我最喜歡的種類吧1,燒三文魚是爭鮮曾出過的三文魚壽司中最好吃的 不但味道比一般三文魚濃, 燒過的三文魚油脂香也留在口裡久久不散2. 海膽玻璃蝦壽司是我最愛, 海膽雖然只有少少, 但其香味跟蝦在一起便是絕配,亦很爽口3. 龍蝦沙律壽司屬於熟食類, 帶點酸但仍咬到龍蝦粒和飛魚子, 很有口感4. 魷魚壽司很滑, 非常鮮味5.北寄貝壽司很厚肉也十分大片, 味道也不錯其他壽司則中規中舉,當然味道全部也很好沒有我覺得難吃的3蚊一件壽司真的很抵食, 如此抵食還想要求什麼?有機會真想去試試爭鮮的迴轉壽司
自從爭鮮在粉嶺火車站開設分店
我便經常前去買壽司作lunch, 因為它便宜抵食
但由於時間表不同, 今年來爭鮮的次數大減
適逄今天家人著我去買壽司回來一起吃
因此終於可以吃一頓滿足的壽司宴了
壽司
我總共買了48件
1,燒三文魚是爭鮮曾出過的三文魚壽司中最好吃的
4. 魷魚壽司很滑, 非常鮮味
5.北寄貝壽司很厚肉也十分大片, 味道也不錯
其他壽司則中規中舉,當然味道全部也很好沒有我覺得難吃的

3蚊一件壽司真的很抵食, 如此抵食還想要求什麼?
有機會真想去試試爭鮮的迴轉壽司

2012-05-03
壽司
  • 燒三文魚執司
  • 海膽玻璃蝦壽司
2011-11-28 37 瀏覽
去完圖書館後,便出外找東西吃,本來去澳洲牛奶公司吃的,但到粉嶺港鐵站時,開始肚餓,於是便吃少少東西,剛剛見到這間壽司店,於是,便吃少少東西再出發。我外賣了這個甘蝦壽司-好正,好鮮甜,雖然是淡了少許,但就更好!服務態度很好啊!下次我再買其他壽司或刺身!
好鮮甜
服務態度很好啊!下次我再買其他壽司刺身
2011-11-27
好鮮甜
2011-05-13 53 瀏覽
一直忘了寫下自己的感覺大約一個月之前,諗住3蚊咁平咁多人買就入去試下啦點解d人逼埋晒一齊,希望間野管理秩序會好d因為有個男人趁住人多伸隻手入去我個袋度諗住偷野好彩俾我發現奉勸大家小心保管財物至於食物方面,當然3蚊一件就唔會有d咩期望但係買左7件壽司冇一件係我覺得值得推介既冇鮮味d紫菜又超級"林"所以我唔會再去
一直忘了寫下自己的感覺

大約一個月之前,諗住3蚊咁平咁多人買就入去試下啦
點解d人逼埋晒一齊,希望間野管理秩序會好d
因為有個男人趁住人多伸隻手入去我個袋度諗住偷野好彩俾我發現
奉勸大家小心保管財物

至於食物方面,當然3蚊一件就唔會有d咩期望
但係買左7件壽司冇一件係我覺得值得推介既
冇鮮味d紫菜又超級"林"

所以我唔會再去
2011-04-04
2011-05-13 64 瀏覽
昨天欲光顧粉嶺爭鮮外帶壽司, 人不多, 可是卻擠住壽司櫃不動, 我只好隨手拿盒10件裝價值$30元的三文魚壽司附款。我向負責分發醬油的小姐索取2包芥末醬,遭到拒絕。我向該名店員查詢是否每5件壽司會附一包芥末醬, 她表示同意; 那麼10件壽司理應可取2包醬油, 她說根據公司規定, 盒裝壽司只可有一份醬料, 除非分拆10件購買, 我指出願意拆盒分10件購買, 她又說不行, 我倆就這樣無言對望了10多秒, 最後.....我投降了.....我不想為一些滑稽的規定爭辯; 更不想和醬油小姐繼續對話,因她的嗓子提得比我高,眼中的不屑不斷向我投過來, 顧客和職員的身份一下子被對調了。我明白妳需處理一些妳認為不合理的要求是很厭惡, 但作為一個服務性員工, 咁既服務態度係唔得嫁 !!我想有關食店應向所有員工提供顧客服務訓練, 要不就算食物再好, 價錢再抵也無濟於事。

2011-05-12
2K
2011-03-09 46 瀏覽
路經此地, 見有壽司] $3一件的價錢, 還想怎樣? 快快.做個好老竇買些壽司帶回家進貢給女兒們~ 媽...呀!! 壽司櫃面前..揀選壽司的人是完全沒有秩序的!! 沒有人會排隊~ 有些人揀選完畢也不願走~ 四方八面的人..湧呀湧呀~ 為的,就是 $3一件?? 奇境也!! 可憐, 自幼接受必需要守秩序教育的我...就像呆子似的, 如嘍囉的站在一旁, 內心很是不安~ 為了保持 "黄金聖斗士" 的尊嚴!! 我亦只好悄悄地爆炸小宇宙!!! 以 Light speed 的速度... 躍上前, [ 躡] 個靚位去揀選壽司...Huum, 奇怪!! 何解會冇食物夾的呢!?!? 冇食物夾...顧客們也只好用手拿取~ 衛生程度令人咋舌. 雖然各款壽司也有包裝紙, 但人人都用手揀... 感覺真的不大好, 當有人拿取食物時的力度過大...壽司就會, 賣相變差~ 唯一可取之處...這店的收銀職員.是位妙齡少女 笑容親切且工作效率很高!! 眼前一亮. 三文魚壽司-- 6件, 鰻魚壽司-- 3件, 蝦壽司-- 3件 龍蝦沙律軍艦-- 3件, 蟹子軍艦-- 3件OK! 揀完! 要去付款了~ 那位, 靚
路經此地, 見有[爭鮮外帶壽司] $3一件的價錢, 還想怎樣? 快快.做個好老竇買些壽司帶回家進貢給女兒們~

Huum, 奇怪!! 何解會冇食物夾的呢!?!? 冇食物夾...顧客們也只好用手拿取~ 衛生程度令人咋舌. 雖然各款壽司也有包裝紙, 但人人都用手揀... 感覺真的不大好, 當有人拿取食物時的力度過大...壽司就會[變型], 賣相變差~

唯一可取之處...這店的收銀職員.是位妙齡少女
笑容親切且工作效率很高!! 眼前一亮.
好味
三文魚壽司-- 6件, 鰻魚壽司-- 3件, 壽司-- 3件
龍蝦沙律軍艦-- 3件, 蟹子軍艦-- 3件

OK! 揀完! 要去付款了~ 那位, 靚女收銀員, 溫柔地邊笑邊說: 「Total: 18件, 多謝您 $54丫, 先生.下次再嚟幫襯丫..再見」Kawaii 呢... 我定會再來!! Yes, 一定會再來!!

雖然此店的衛生尚有改善的空間, 然而. 壽司的質素卻真的不差~ 尤其是三文魚壽司...魚肉新鮮,油脂豐厚!! 龍蝦沙律軍艦...沙律醬惹味之餘, 仍不失龍蝦的鮮味, 非常清新醒胃!!

$3件的價餞 卻能交出over$8的質素... 打破了平嘢冇好的定律! 難怪吸引了這麼多人湧去搶購.
2011-02-22
3 分鐘 (外賣自取)
  • 三文魚壽司
  • 蝦壽司
  • 龍蝦沙律軍艦
2011-03-06 36 瀏覽
今朝同老婆大人咬完個早餐,經過呢間店鋪,平時好多人排隊,今日冇乜人,所以貢咗入去睇睇咁既價錢,講真就真係冇期望,未見過d三文魚成塊都係橙色,一條白紋都冇……不過居然有一兜兜既三文魚籽賣!!!正!!!係盡管一試既心態下,求其買咗盒雜錦壽司 + 三文魚籽雜錦壽司有三文魚魷魚八爪魚北寄貝希靈魚等十件不同既壽司,最好嘢既居然有沙甸魚 !?!壽司味道唔差,唔算難食十件賣廿六蚊,有咁既壽司咁既味道,not bad!三文魚籽質素唔錯,賣45蚊,鍾意食既可以買嚟試下,點計都平過係出面食

!!!正!!!

係盡管一試既心態下,求其買咗盒雜錦壽司 + 三文魚籽

!?!壽司味道唔差,唔算難食

十件賣廿六蚊,有咁既壽司咁既味道,not bad!

2011-03-06
1 分鐘 (外賣自取)
$71 (其他)
2011-02-20 24 瀏覽
一月新開將時,,有優惠 $2@ 每人限買 20件...排隊排到出天橋!!! *0*超誇張!!!不過 3 蚊又真係幾抵幾好食ge~~ 三文魚刺身,, 又幾新鮮喎衰鬼~~ 蟹子軍艦,, 蟹子的份量亦十分足夠!! 八爪魚粒軍艦,,d 八爪魚粒都幾彈牙~不錯!!夜晚仲會有特價,, $7 的飯團,, buy2 get 1 free ^^雜錦壽司一盒 $28 (10件)~~ 平均一件都唔洗3蚊~ 超抵吃 =D食材新鮮~~~ 可惜店舖太小,, 人又多.... 好迫...."爭鮮" 。。。入到去真係好似變左要 爭咁 =v=""
平靚正!

超誇張!!!

不過 3 蚊又真係幾抵幾好食ge~~

三文魚刺身,, 又幾新鮮喎衰鬼~~

蟹子軍艦,, 蟹子的份量亦十分足夠!!

八爪魚粒軍艦,,d 八爪魚粒都幾彈牙~不錯!!

"爭鮮" 。。。入到去真係好似變左要 爭咁 =v=""
2011-01-31
5 分鐘 (外賣自取)
平靚正!
  • 三文魚
2011-02-19 17 瀏覽
每次落火車經過大堂都有成十幾廿人排長龍等,難得今日經過唔係咁多人,就一於試吓。壽司種類都偏多選擇,每件都係賣3蚊,而且又有魚生飯同刺身,D魚生幾新鮮。但係個舖頭面積好細,想轉身都好難。
但係個舖頭面積好細,想轉身都好難。
2011-02-19
2 分鐘 (外賣自取)