2021-05-07 262 瀏覽
今日同朋友去元朗行街經過千色店附近見到呢一間爆辣冷麵 咁啱好耐冇食過冷麵 於是就叫左幾款野試下香港經典透明袋袋裝撈麵($15/3包 $18/4包)可以揀爆爆爆/爆/大/中/小/蚊仔辣/唔辣仲有好多唔同嘅餸任君選擇 例如,帶子裙邊,蟹子,鳴門卷,等等等等爆多蟹籽冷麵($35/盒)超超超多蟹籽嘅冷麵真係第一次見 辣度一樣可以任客人選擇 仲可以再加餸爆撈小食(細撈$38 中撈$58 大撈$78)爆撈小食係冇麵食嘅 專係比唔想食麵嘅人買 配啤酒一流#元朗美食 #香港ig #hkig #hkfoodie #food4life #foodporn #foodlover #lovefood #igfoodie #foodmadness #craveforfood #hungry #eat #冬陰生活日記 #冬陰生活日記_元朗

香港經典透明袋袋裝撈麵($15/3包 $18/4包)

可以揀爆爆爆/爆/大/中/小/蚊仔辣/唔辣

爆多蟹籽冷麵($35/盒)

爆撈小食(細撈$38 中撈$58 大撈$78)
爆撈小食係冇麵食嘅 專係比唔想食麵嘅人買 配啤酒一流

• 爆多蟹籽冷麵
2021-05-02 95 瀏覽
爆辣冷麵搬左喇 夏天真係唔會想食熱野 🥵而家佢搬左新地址實在太好!呢個位, 平時出黎買完晒屋企野, 再買冷麵, 出面就有的士站🤣🤣🤣返屋企!爽!除左一直熱賣既爆辣冷麵之外- 爆荽蟹籽冷麵- 細撈爆撈小食- 爆多蟹籽冷麵- 香港經典透明袋裝撈撈麵新店新產品:🌟爆辣哥斯啦雞亦🌟賽螃蟹杯麵🌟秘製滷水小食🌟串燒小食完全「夏天適宜」既涼食 !佢地仲有自家製 爆辣生蒜🧄!買埋返屋企食
爆辣冷麵搬左喇

夏天真係唔會想食熱野 🥵
而家佢搬左新地址實在太好!
呢個位, 平時出黎買完晒屋企野, 再買冷麵,
出面就有的士站🤣🤣🤣返屋企!爽!

除左一直熱賣既爆辣冷麵之外

🌟爆辣哥斯啦雞亦
🌟賽螃蟹杯麵
🌟秘製滷水小食
🌟串燒小食

完全「夏天適宜」既涼食 !
佢地仲有自家製 爆辣生蒜🧄!買埋返屋企食
2021-04-28 77 瀏覽
見ig好多人介紹依間小店今日收工 終於都嚟到買返屋企食真係好隱世 要花少少時間先搵到依到無裝修可言,仲要搵咗陣先望到係點嗌😂今次就嗌咗幾款同frd一齊share一包包嘅冷麵真係回憶嘅味道嚟蟹籽冷麵啲蟹籽太多了吧條條麵都有蟹籽包住咁好正爆撈小食依個真係好好好好好味好多唔同款嘅配料除咗平時見開嘅粟米 蟹柳 螺肉之外仲有魷魚啊大腸啊牛肚etc我自己最鍾意魷魚🦑好爽口 同啲辣味好夾另外佢隻辣唔係辣到苦嗰啲係好惹味 會爽嘅辣雖然我係廢柴 唔係好食得辣但隻辣真係會令到人上癮想食完一舊又一舊
見ig好多人介紹依間小店
今日收工 終於都嚟到買返屋企食
真係好隱世 要花少少時間先搵到
依到無裝修可言,仲要搵咗陣先望到係點嗌😂
今次就嗌咗幾款同frd一齊share

但隻辣真係會令到人上癮
想食完一舊又一舊
2021-04-21
2021-04-28 55 瀏覽
睇個名都知道呢間鋪有幾爆啦! 但唔止辣度爆晒登 就連啲料都多到爆🤣 雖然我唔係好食得辣 但見到鋪頭海報啲麵咁吸引 就忍唔住要向難度挑戰啦😆我哋叫咗:👉🏻爆荽蟹籽冷麵👉🏻爆多蟹籽冷麵👉🏻細撈爆撈小食👉🏻香港經典透明袋裝撈撈麵雖然話要挑戰下 不過我哋都係好細膽咁叫咗小辣😂 但....唔好睇小呢個小辣 第一啖覺得幾爽 食落就知味道啦 都真係幾辣下 但愈辣又愈想食喎 有少少上癮嘅感覺話明爆荽、爆多蟹籽 真係冇呃你 啲芫荽同蟹籽鋪到滿晒 連啲麵都見唔到🤣 呢排全城興食芫荽 我又咁啱幾鍾意食芫荽 所以食得好過癮 至於爆撈 當然都唔惹小 話就話係細撈 但都有超多款小食 包括獅子狗、魷魚、大腸、香腸、牛肚、蟹柳、蟹籽等等 唔係講笑㗎 我哋3個人食完呢4嘢食 真係飽到上心口咁滯😂😂

我哋叫咗:

2021-03-27
  • 細撈爆撈小食
  • 爆荽蟹籽冷麵
  • 爆多蟹籽冷麵
爆多蟹籽冷麵Price:$40📌好掛住學生時期既蒜茸冷麵,細個個陣又好中意食蟹籽軍艦🧐知道元朗有間蟹籽冷麵之後就一直都好想試🏃🏻‍♂️一次滿足哂你兩個願望🤣巨量蟹籽鋪滿成盒冷麵,撈埋每條麵都掛滿蟹籽超吸引🤤配埋一齊食非常爽口😋重口味既小妹略嫌蒜味唔夠重,可以落多多多d撈埋更加好味🤩另外仲有芫茜可以加🥳第一次食怕太辣嗌左小辣,可以再辣d都得😉冷麵份量超多,$40嚟講真係幾抵食㗎👍🏻
Price:$40

位於小型商場既小店,都長期keep住有客。佢地5月會搬新舖位,係西菁街果頭。個名叫得爆辣,辣度點會濕濕碎,醬汁好惹味,本身都算食得辣,嗌中辣都已經覺得好辣。呢到既份量屬於重量級,表面既蟹籽同芫荽都爆滿。味道76分,服務75分,環境60分。.️🔸爆荽蟹籽冷麵($40)芫荽黨黨員注意⚠️ 冷麵表面蓋滿就快爆瀉既芫荽,食成盒冷麵,每啖都可以食到芫荽,啖啖芫荽香。.🔸爆多蟹籽冷麵($35)呢個冷麵上面就蟹籽多到crazy,毫不吝嗇咁放蟹籽落去,每啖食落都好多蟹籽,冷麵份量都好夠飽。.🔸爆撈小食(細撈) ($38)由好多不同款食品撈埋惹味醬汁,大腸,粟米,魚片,墨丸,魷魚,蟹籽,蟹柳,腸仔。金錢肚咬落略嫌偏韌。.🔸經典膠袋撈麵($18/4包)間唔中行行下街,一口痕就會食下撈麵止口癮,細細包嗌中辣都幾過癮,好香蒜味。.💈元朗又新街37-51號又一新城1樓F066號舖(舊舖)💈西菁街富盛大廈89號地下(5月開始搬新舖)
位於小型商場既小店,都長期keep住有客。
佢地5月會搬新舖位,係西菁街果頭。
個名叫得爆辣,辣度點會濕濕碎,醬汁好惹味,
本身都算食得辣,嗌中辣都已經覺得好辣。
呢到既份量屬於重量級,表面既蟹籽同芫荽都爆滿。
味道76分,服務75分,環境60分。
️🔸爆荽蟹籽冷麵($40)
芫荽黨黨員注意⚠️ 冷麵表面蓋滿就快爆瀉既芫荽,
食成盒冷麵,每啖都可以食到芫荽,啖啖芫荽香。
爆荽蟹籽冷麵

🔸爆多蟹籽冷麵($35)
呢個冷麵上面就蟹籽多到crazy,毫不吝嗇咁放蟹籽落去,
每啖食落都好多蟹籽,冷麵份量都好夠飽。
爆多蟹籽冷麵

🔸爆撈小食(細撈) ($38)
由好多不同款食品撈埋惹味醬汁,
大腸,粟米,魚片,墨丸,魷魚,蟹籽,蟹柳,腸仔。
金錢肚咬落略嫌偏韌。
爆撈小食(細撈)

🔸經典膠袋撈麵($18/4包)
間唔中行行下街,一口痕就會食下撈麵止口癮,
細細包嗌中辣都幾過癮,好香蒜味。
經典膠袋撈麵

💈元朗又新街37-51號又一新城1樓F066號舖(舊舖)
💈西菁街富盛大廈89號地下(5月開始搬新舖)
2021-04-18
爆多蟹籽冷麵
爆撈小食(細撈)
經典膠袋撈麵
  • 爆撈小食
  • 爆荽蟹籽冷麵
2021-04-20 27 瀏覽
爆爆爆辣冷麵 🔥🔥🔥以前返學最鍾意就係食一細袋嘅冷麵可以自己揀麵,揀配料,最緊要可以揀辣同埋蒜,平時都係得三個辣,呢間竟然可以揀好多辣,爆爆爆辣你又頂唔頂得順?爆辣冷麵 $40一大盒嘅竟然咁多蟹籽😍😍如果加芫荽都係加$5,就有滿滿嘅芫荽山6種辣(蚊仔辣,小,中,大,爆,爆爆爆)你哋有夠唔夠膽挑戰佢嘅爆爆爆😂因為一盒嘅冷麵係冇配料我就另外叫咗一盒細嘅爆撈小食 $38食完整體來講如果唔係多人食嘅話都係食返一細包 一細包 18@4一齊去挑戰下佢嘅爆爆爆辣冷麵🥰佢依家地址淨係做到四月尾,之後會搬去至西菁街富盛大廈89號
爆爆爆辣冷麵 🔥🔥🔥
以前返學最鍾意就係食一細袋嘅冷麵

爆辣冷麵 $40
一大盒嘅竟然咁多蟹籽😍😍
如果加芫荽都係加$5,就有滿滿嘅芫荽山
6種辣(蚊仔辣,小,中,大,爆,爆爆爆)
你哋有夠唔夠膽挑戰佢嘅爆爆爆😂

因為一盒嘅冷麵係冇配料
我就另外叫咗一盒細嘅爆撈小食 $38

食完整體來講如果唔係多人食嘅話都係食返一細包

一細包 18@4
一齊去挑戰下佢嘅爆爆爆辣冷麵🥰
佢依家地址淨係做到四月尾,之後會搬去至西菁街富盛大廈89號
2021-04-20 25 瀏覽
天氣熱熱地,又唔係好想食飯,我哋兩個就走左去搵小食,比我哋係元朗搵到呢間爆辣冷麵,我哋就睇下你有幾辣!好,睇下有咩好食先。爆多蟹籽撈麵,多到流岀黎嘅蟹籽,未食先興奮,妹妹問我哋要咩辣,佢話小辣其實都好辣,於是就揀咗小辣,果然不負所望,辣得我哋好高興。爆撈小食,有魚片、大腸、牛肚等,呢個汁同冷麵有啲唔同,食落辣得黎帶少少甜味。經典透明袋袋撈撈麵,童年回憶番晒黎,真係唔好睇小呢個袋仔撈麵,我覺得係辣過蟹籽撈麵㗎,食到岀晒汗先過癮!

好,睇下有咩好食先。

2021-04-19 29 瀏覽
< 爆辣冷麵 > 📍元朗呢間爆辣冷麵喺元朗都幾出名 但之前一直未有機會試 今次咁啱經過就試下🤣💚爆荽蟹籽冷麵 可能揀爆荽定普通版 我就叫咗普通版 味道叫咗唔辣 都有好多芫荽 芫荽味都濃😋 蒜味可以再多啲😛🧡爆多蟹籽冷麵 另外試埋爆多蟹籽冷麵 蚊仔辣就好夠味😋 不過真係幾辣🌶 怕辣人士可以叫唔辣🥰💛香港經典透明袋裝撈撈麵 係童年回憶嘅透明袋撈冷麵🤣🤣 味道同上面嘅差唔多 都有好多蟹籽 辣辣地好惹味🤤🍢細撈爆撈小食 食冷麵又點少得配料 見到佢有一盒盒嘅爆撈小食 入面有魚蛋、芝士獅子狗、粟米、金錢肚、鵝腸、腐皮同腸仔😆 整體都幾好食👍🏻
< 爆辣冷麵 > 📍元朗

💚爆荽蟹籽冷麵

🧡爆多蟹籽冷麵

💛香港經典透明袋裝撈撈麵

🍢細撈爆撈小食

2021-04-19 28 瀏覽
爆辣冷麵元朗友帶我食地道野,開頭我以為係咩咁地道,去到我就知道了,果然得呢到先有咁大盒,驚人份量的蟹籽,多到嚇死人。我地一人一盒爆辣冷麵, 我的是小小辣,冷麵他們即叫即撈,加dd蒜蠔油咁再加辣,絕對係香港人口味最後加超級多的蟹籽在上面, 朋友係一個超級芫荽控,一見到就失控要加多一多先happy,所以佢就叫左爆多蟹籽冷麵加芫荽,一打開我只聽到佢尖叫,望一望我都覺得好多 🤣🤣一d 都唔吝嗇,加左芫荽朋友話多了一份超香感。得兩盒野似乎滿足唔到我地,所以再叫左盒小食來填滿我城的胃口, 有魷魚,魚片,牛肚,墨丸, 腐皮等等,撈好醬汁又係加蟹籽, 蟹籽控真係唔可以錯過呢間。餐廳將於5月搬遷至西菁街富盛大廈89號地下而現時地址會做到4月尾
爆辣冷麵

2021-04-19 18 瀏覽
自己本身行開呢度想食冷麵,上網一搵,就見到呢間野好似幾出名,行咗一陣,搵唔到,然後再睇真啲,原來係一個商場嘅類似格仔鋪入邊,門口比較細,而且亦都唔可以企喺度食嘢,所以我都係出去街邊度食,有少少唔方便,但食物質素嘅話,都算唔錯啦。我最後要在一包冷麵,冷麵可以加芫荽,裏面亦都有幾多蒜蓉,辣方面,可以揀唔同程度嘅辣,我就揀咗小辣,面底方面,都算唔差啦,加埋芫荽一齊食又真係幾好嘅,最重要嘅係佢裏面有埋蟹子,算唔錯啦。

2021-04-17
2021-04-19 29 瀏覽
同謙謙係元朗學完野口痕, 知道係又一新地呢到有間食冷麵食就決定去買d 回家食。⚛ 爆撈小食 ~ 有齊牛肚,魷魚,魚片,獅子狗,腐皮呢d 食材仲有主角蟹籽。 店員加了調味醬汁細心拌勻會主動問要幾辣的,唔食得辣可以選唔辣呀!⚛ 爆多蟹籽冷麵($35盒) ~ 打開你會見到超超超多的蟹籽,唔知以為蟹籽唔洗錢 🤣見佢地好樂力咁填滿成個盒好滿足,冷麵經過醬汁和爆多蟹籽痴住後已經變得好滋味 ⚛ 爆多蟹籽冷麵加芫荽($40盒) ~ 同樣爆多蟹籽的冷麵, 上層仲要加左我愛的芫荽即時加分,口感層次即時唔同多左分香氣。溫馨提示 :“餐廳將於5月搬遷至西菁街富盛大廈89號地下而現時地址會做到4月尾”

2021-04-19 18 瀏覽
2個細好鐘意食壽司,必叫既壽司一定有蟹籽壽司,因為佢地都係 #蟹籽 迷黎架。因為咁俾媽咪發現左元朗有間專係食蟹子嘅外賣小食店,緊係入去買黎試下喇,順便掃下街食埋元朗既出名小食。落車係又新街一直行入去,就見到又一新城,上一層轉右手邊就見到。舖面需小,但係入邊賣既小食,樣樣都想食,最後就叫左 #人氣王 #芫荽冷麵 #爆多蟹籽冷麵 #爆撈小食 同透明袋裝撈麵 。四樣野食都超多蟹籽,由其爆多蟹籽冷麵,基本上係好似冚左張蟹籽 被咁,開盒既時候佢地以為我買左一大盒蟹籽返黎俾佢地食😂。 而芫荽冷麵基本上同爆多蟹籽冷麵係一樣,不過蟹籽被上鋪滿多一層芫荽,鐘意食芫荽既朋友,如果唔黎試下你就 #走寶。爆撈小食有牛肚、蟹柳、粟米、墨丸、魷魚、大腸,全部加埋一齊撈埋鐘意食既醬汁,再加勁多蟹籽,口感豐富又好味。佢地最出名既除左係蟹籽,仲有佢地既辣,唔係出邊食普普通通既辣,係同個舖名一樣勁辣,辣汁係老闆自己研製架,有7種辣嘅程度選擇,鐘意食辣又或者想挑戰下自己食辣既程度,呢間小店岩晒你。所以我另外買左袋撈麵,挑戰一下小辣,對我黎講,真係好辣,挑戰失敗。而佢地用透明膠袋裝住食物,完全抅起媽媽我既 #童年回憶,因為

所以我另外買左袋撈麵,挑戰一下小辣,對我黎講,真係好辣,挑戰失敗。而佢地用透明膠袋裝住食物,完全抅起媽媽我既 #童年回憶,因為以前放學同同學一定會買黎食。

2021-04-18 29 瀏覽
.📍爆辣冷麵📍香港元朗又新街37-51號又一新城1樓F066號舖先說這家店的位置是在商場1樓的樓梯口附近,但我居然繞了3圈也還沒看到😂點蟹籽涼麵小辣(40hkd),蟹籽給的量算蠻大方的,雖然沒有網上其他人的照片拍出來那麼驚豔,不過真的挺辣的,那種辣是來的快去的快的那種,吃第1口就已經會辣😂我個人的話香港譚仔米線吃中辣就覺得涼麵的小辣剛好,大家可以參考一下😂建議大家如果要點中辣或以上的話可以先吃點別的墊墊底吧😂各位辣王也可以去挑戰看看!
📍爆辣冷麵
📍香港元朗又新街37-51號又一新城1樓F066號舖

2021-04-18 18 瀏覽
小時候成日買一包包透明袋裝住既冷麵,撈撈撈嘅童年味道再次係元朗重現番😍仲要係加强版🤭🍴食物🍴1️⃣蟹籽冷麵$40(+$5芫荽)我地分別各選一盒,食唔得泰勒嘅我哋都係要蚊仔辣🌶店員毫不留情咁加上蟹籽😆另外鍾意芫荽既朋友一定要加呀,完全係芫荽山嘅feel❣️先撈一撈,每條麵都有蟹籽,爽👍🏻另外都食到有少少蒜蓉味道✨2️⃣細撈$38: 入面好多款(獅子狗,墨魚丸,魷魚,腐皮,魚片,腸仔等)加埋蟹籽,份量都幾多,好滿足👍🏻下次再黎會揀經典款透明袋,更回味一下當年既回億😆

🍴食物🍴
1️⃣蟹籽冷麵$40(+$5芫荽)

下次再黎會揀經典款透明袋,更回味一下當年既回億😆