1天前 0 瀏覽
聽朋友講燒魂係和牛燒烤放題,仲有刺身壽司任食,經開尖東果邊所以就試下佢,book左6.30pm。一坐低,覺得地方幾乾淨企理,坐喺窗邊可以睇哂尖東繁華夜景,落單既選擇超多,有前菜、沙律、野菜、兩身、壽司、和牛、鍋類、肉類,食物款式幾特別,叫左好幾款和牛,黑毛飛霜空降和牛、西柚汁霜降和牛好新鮮好有牛味😋任飲飲品有可樂、解茶、清涼爽、荔枝茶等等,值得一讚既係侍應態度好好,好有禮貌,食左成2個鐘,埋單300幾,可以食足2個鐘,性價比好高😍

2024-04-02
今天是假期前夕,放工約了朋友去尖沙咀行行食飯。早前有人介紹在附近有一間有名的日式放題燒烤店! 餐廳叫燒魂,位於尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓,港鐵尖沙咀站 P3 出口, 步行象分鐘就到。 餐廳的招牌光亮,十分有氣泒。 內裏裝修有時代感,以清酒酒樽作裝飾;整潔和光線充足 。檯椅以卡位為主,坐得舒服。 它以日式燒肉為主打,有生的牛肉、經過調味牛肉、不同款式用來燒烤的豬肉和醃制的雞翼雞腿等等。除了這些,還有:刺身、壽司、沙律、炸物和日式菜。飲品任飲! 我們先吃主題的燒肉,再食其他食物。 *燒肉黑毛飛霜空降和牛、鮮蕃茄霜降和牛、騷騷牛裡肌、鮮蕃茄牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒。真的各具特色,非常美味! 尤其是和牛,油花分佈均勻,牛肉味濃! 安格斯牛柳粒細細件,一口吃完,很有咬口! 還有:奥斯卡豚后肉、蜜運豚后肉和血池赤豚小排。 經醃制的豬肉真的不錯,可以燒焦一些來吃,超正! *刺身:三文魚、生蠔和刺身蝦。 非常新鮮,鮮味可口! *壽司:花之戀、松露醬大蝦壽司、七味燒三文魚壽司。 壽司和食物很搭配,七味燒三文魚好好味。 *野菜:黑松露雞髀菇、香草牛油冬菇和芝士翠玉瓜。 很惹味和可以中和

它以日式燒肉為主打,有生的牛肉、經過調味牛肉、不同款式用來燒烤的豬肉和醃制的雞翼雞腿等等。除了這些,還有:刺身壽司、沙律、炸物和日式菜。飲品任飲! 我們先吃主題的燒肉,再食其他食物。

*燒肉

*刺身
三文魚、生蠔和刺身蝦。 非常新鮮,鮮味可口!

*壽司
花之戀、松露醬大蝦壽司、七味燒三文魚壽司壽司和食物很搭配,七味燒三文魚好好味。

*野菜:
黑松露雞髀菇、香草牛油冬菇和芝士翠玉瓜。 很惹味和可以中和吃了那麼多肉。

*日式菜
蕃茄薯仔和牛烏冬和卜卜煮大硯。 烏冬和蕃茄薯仔超入味! 大硯鮮甜美味!

這間日式放題燒烤店真的有驚喜! 食物質數高、材料新鮮和料理得很有水準! 最要是價錢唔貴。很值得推薦大家去光顧!
  • 刺身
  • 天婦羅
  • 海鮮拼盤
  • 蔬菜
  • 牛類
諗唔到食咩嘅時候,最好就係食烤肉、刺身、熟食放題!包羅萬有!總有一個類型吸引到你嘅食慾😌入座已經見到多款醬汁同用具,都非常齊備👍🏻而且非常乾淨企理,一啲油膩感都冇!飲品方面都有七款選擇,有酒類亦有汽水、茶類刺身方面,特別會highlight甜蝦,真係非常大隻、新鮮!赤貝亦都非常爽脆!三文魚及吞拿魚亦都夠哂厚切!壽司方面有自創嘅黑松露蝦壽司,而經典嘅花之戀......等等都冇缺席到!燒肉方面有和牛、牛舌、牛裡肌、牛粒......等等亦都有唔同嘅口味!喺面前咋咋聲地燒,油脂既香味立即充斥住整個空間😌燒雞翼當然亦都係必點item,當中有四種唔同口味!最欣賞係佢係單骨雞翼,比較容易燒到兩邊金黃,而唔會未熟!額外送咗四隻蠔,蠔肉算頗為豐滿👍🏻青甜嘅胡椒牛骨湯絕對係可以翻兜!可以去除食肉嘅油膩感!炸物方面會highlight榴槤炸彈,裏面非常creamy亦都重榴槤味,不過一定要小心熱😬

飲品方面都有七款選擇,有酒類亦有汽水、茶類

喺面前咋咋聲地燒,油脂既香味立即充斥住整個空間😌

額外送咗四隻蠔,蠔肉算頗為豐滿👍🏻

青甜嘅胡椒牛骨湯絕對係可以翻兜!可以去除食肉嘅油膩感!

2024-03-27 48 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀做運動,做完後朋友提議去食放題,推介附近有一間放題餐廳,有燒烤食物外還有日式料理食品,咁就一於去試吓。這間餐廳叫燒魂,位於尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓,港鐵尖沙咀站P3出口,行幾分鐘就到,非常方便。餐廳內環境闊落,光猛乾淨,大部分是靠窗的卡座,令人坐得舒服,亦可看到街境,仲有個闊落嘅窗台位可以放包包。這間餐廳嘅放題選擇非常多,包括有騷肌牛皇、惹火豚后、穀飼鳥雞、潮流、揚物、壽司、火炙壽司、涼味沙律、野菜,令人食得開心,無論你想選咩食物,都能滿足你嘅要求。 我哋喜愛吃燒烤肉,首先叫燒肉吃,於騷肌牛皇就叫咗黑毛飛霜空降和牛、鮮蕃茄霜降和牛、騷騷牛裡肌、鮮蕃茄牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒。 而惹火豚后就選咗奥斯卡豚后肉、蜜運豚后肉、血池赤豚小排。騷肌牛皇嘅類別食品最好食,尤其是黑毛飛霜空降和牛,每片都好似雪花咁,油脂分布好平均,用嚟燒肉真係一流,啖啖美味。每片燒十秒左右已經岩岩好,吾會過熟恰到好處,牛肉質軟嫩多汁,食幾多都吾會厭。而惹火豚后同樣肉質都鮮嫩,有燒完入口即溶嘅感覺,仲有香濃嘅豬肉味。再叫埋黑松露雞髀菇、香草牛油冬菇、芝士翠玉瓜、牛油炒粟米、蕃茄薯仔和牛

再叫埋黑松露雞髀菇、香草牛油冬菇、芝士翠玉瓜、牛油炒粟米、蕃茄薯仔和牛島冬、卜卜煮大硯來配合啲燒肉一齊食,蔬菜唔好以為唔好食,
牛油炒粟米香噴噴,用油炸過後極香脆,裏面仲有青椒非常惹味,而芝士翠玉瓜大小厚薄剛好,輕燒一陣已經好快食得,唔會太乾,令人滿意,最特別有黑松露雞髀菇,兩塊橢圓菇仔夾住啲黑松露,夾埋醬料一齊燒又香又多汁,口感味道唔錯的,而卜卜煮大蜆真係滿多蜆的,仲幾厚肉,同時好夾煮腍咗嘅蘿蔔。

任食燒肉外,我哋再選日式料理食品吃壽司刺身和揚物,壽司叫咗花之戀、松露醬大蝦壽司、七味燒三文魚壽司,全部都好新鮮又鮮甜,尤其是花之戀壽司唔算好大舊,在食放題時如果大大舊都未必食得曬,花之戀壽司勁多魚子,好味好食。而刺身就叫三文魚同生蠔,魚蠔亦好新鮮,口感鮮嫩,味道鮮美,壽司刺身都給人留下了深刻的印象。而揚物選叫海老天婦羅和蟹棒天婦羅,天婦羅好香脆,但又唔會好油膩,真係好食,飲品就點飲汽水和解茶來配合放題食物。

燒魂值得推薦俾大家,令人食得好滋味,亦好抵食,店員嘅服務態度都唔錯,我下次都會再來放題
2024-03-20 82 瀏覽
白色情人節同兩個友人去dinner, 大家無所謂入左呢間好似中伏嘅日式放題燒烤…包場!由於得一枱,所以店員招呼非常週到,慢慢講解推介,都幾細心。首先叫左d刺身,隻蝦大到手指公咁粗,好食!我哋黎左兩round, 仲有例牌三文魚,但係吞拿魚就麻麻。黎到燒烤,叫左和牛片、牛柳粒、唔同醃味嘅豬肉片、雞翼(開邊)、大菇、翠玉瓜、菠蘿、洋蔥。為左健康著想,就冇嗌嗰啲高膽固醇嘅魷魚墨魚之類啦。佢有蝦,不過食咗刺身蝦,又唔使食咁多蝦嘅…...生蠔到啦! 店員畀咗個計時器我哋燒完一面再到另一面,仲幫我哋開埋殼,好鮮味,好好食! 我哋仲叫咗啲小食,好似蕃薯波波、碗仔翅同埋炒通菜咁,都好夠食…...飽晒! 唯獨甜品欠奉,如果送埋雪糕就一流,不過而家都ok。我覺得以燒烤黎講,佢個火喉較得幾好,唔大唔細啱啱好,燒落又唔似啲韓式嗰啲咁成頭煙同一陣燒烤味。簡單黎講,呢間餐廳通風都唔錯。最後,埋單每人唔洗$380, 中規中矩。下次多幾個人就可以叫多幾款。

由於得一枱,所以店員招呼非常週到,慢慢講解推介,都幾細心。

2024-03-14
2024-03-07 186 瀏覽
早幾日打算book呢一間餐廳同屋企人慶祝生日,以往喺OpenRice book咗咁耐枱,明白有時有啲時間未必book到,所以都係照book最接近時間,然後備注一欄remark 幾多點會到,喺其他餐廳一直都冇問題的。今次OpenRice 只有6點可book ,所以book了6pm並remark 6:30pm 到,餐廳沒有人打電話來follow up或拒絕預約,但到當日6:20突然單方面話我缺席,事前沒有打電話來詢問或reconfirm,到我6:25pm上到餐廳,對方話OpenRice set咗缺席就不能轉。但係餐廳冇講明可hold幾耐枱,如果我只係遲到,咁對我咪好唔公平?OpenRice 如果缺席一定數目嘅預約,就要下訂金才可以book枱,仲要我到最後係真係有同屋企人真金白銀食咗一餐千幾蚊嘅飯,而我哋都有提供返單據俾餐廳老闆確認,對方只是回答如果confirm番我地嘅出席,餐廳就要俾番錢OpenRice呢一個經營手法真係好有問題,如果你連少少錢都俾唔到,咁真誠地建議你唔好用呢一類平台做生意,對消費者好唔公平,同埋建議如果你真係即使餐廳拍烏蠅都等唔到客人20分鐘,就要事先清清楚楚同客人講,

呢一個經營手法真係好有問題,如果你連少少錢都俾唔到,咁真誠地建議你唔好用呢一類平台做生意,對消費者好唔公平,同埋建議如果你真係即使餐廳拍烏蠅都等唔到客人20分鐘,就要事先清清楚楚同客人講,而且用得網上平台接受預訂,就應該要好好跟進!雖然只係小小嘅積分,但係嗰一啖氣真係好難嚥下,呢一間餐廳係我爸爸鍾意嘅放題餐廳,我哋不嬲都久唔久過嚟食飯,過往都有帶好多朋友嚟食,而且介紹唔同朋友過嚟,但係經過呢一次,我哋唔會再返嚟食,並會勸喻其他人唔好再去,食物已經唔係問題,餐廳嘅態度先係問題
2024-03-04
2024-03-02 145 瀏覽
見有折先去,點知要$3xx一個人,食埋d野都唔值!出面仲好過佢,起碼飲品,食物自助先,唔洗侍應拎囉!燒肉個爐又慢,又痴住個網!仲要突登較細火,想我地燒到聽朝呀?服務差..廚房出過咩都唔知,仲要問返個客人,又唔講飲品任飲,選擇又小,野食又唔好食!成日漏單..到今時今日仲寫紙,唔環保間間都用緊QR code啦!可能生意差,比唔起$,仲要做到咁cheap失敗仲知去之前睇下食評,原來咁多負評!仲知唔去食埋d咁既野永不
失敗
仲知去之前睇下食評,原來咁多負評!仲知唔去
食埋d咁既野
永不
2024-02-29
宵夜
2024-02-04 183 瀏覽
呢間餐廳係人地book完叫我去事前冇睇過d comment黎到之後 即刻有人問我地飲咩 得4樣飲品揀食左幾個字 我好凍 想飲杯熱既野問佢地有冇熱茶或者熱水 佢話冇茶水供應即刻忍唔住講左句咁有d差喎...同埋一開頭未開始食 就有d烏蠅係張枱上面飛飛埋落我地d wasabi度...我地坐係卡位佢個櫈背係個木板同另一張枱分隔開後面d人一郁 就不斷咁影響到我地...坐得勁唔舒服個場眼見得兩個侍應一個女一個mk男仔個mk男d頭髮長期遮左一半眼中途我地個爐太大火我地想閂細d 但搞左勁耐都搞唔到個mk男企左係我地格離位唔知佢望唔望到啦但全程冇幫過手到最後搞唔掂 我地好大聲講佢先行過黎!野食唔算多野揀燒肉都算正常但刺身都唔係好新鮮我地星期日晚7點黎食 全場到尾加埋我地得3枱都難怪!
呢間餐廳係人地book完叫我去
事前冇睇過d comment

黎到之後 即刻有人問我地飲咩 得4樣飲品揀
食左幾個字 我好凍 想飲杯熱既野
問佢地有冇熱茶或者熱水 佢話冇茶水供應

即刻忍唔住講左句咁有d差喎...

同埋一開頭未開始食 就有d烏蠅係張枱上面飛
飛埋落我地d wasabi度...

我地坐係卡位
佢個櫈背係個木板同另一張枱分隔開
後面d人一郁 就不斷咁影響到我地...
坐得勁唔舒服

我地想閂細d 但搞左勁耐都搞唔到
個mk男企左係我地格離位
唔知佢望唔望到啦
但全程冇幫過手
到最後搞唔掂 我地好大聲講佢先行過黎!

野食唔算多野揀

都難怪!

2024-02-04
生日
2024-01-14 462 瀏覽
星期日晚上去,冷冷清清的沒有什麼人,我坐的那一區基本是包場,都覺得有點中伏。餐牌上可以點的東西不多,清酒要比錢,飲品得4款,加一款啤酒。餐後一般都有的甜品,甚至熱茶,都一一欠奉。食物一般,wasabi完全無味道. 主打的燒和牛,牛肉切得非常單薄,用來火鍋差不多,吃不出和牛的口感。刺身還算是相對比較好的,特別是甜蝦。 埋單連加一每人400有多... 唯一可取是地方清凈(因為好少客人)🤣🤣 對比其他同類型的日本放題,性價比真的不行,下次一定不會再來。
2024-01-14
12月的香港也开始慢慢转凉了,太阳下山以后小风嗖嗖地吹,便想吃点暖和的东西暖暖身子,在“宇宙中心”的尖沙咀,老远就看到了这家“烧魂”日式放题餐厅,于是决定去试一试~ 这家店以日式烧肉为主打菜品,不仅有霜降和牛、牛里脊和牛舌这些原生的牛肉,还有柚子、番茄味的调理牛肉,而且他们家的安格斯牛肉粒味道也超棒! 除了牛肉以外,他们家还有各式各样可以用来烧烤的猪肉,从滋啦滋啦的薄切五花,再到汁水饱满的酱渍猪肉粒,每种吃起来都非常饱满~ 说到烧肉,那一定少不了鸡肉啦~各种口味的鸡中翼,还有腌制的各类鸡腿肉,特别的鲜嫩! 除了各种肉类,他们家还有超丰富的其它菜系: ⭐畅吃的各类刺身(三文鱼和鲍片等~) ⭐各类寿司和手握 ⭐各式沙律(还有泰国醉虾哦!) ⭐各种炸物(不止有天妇罗哦~) ⭐各类先做的日式菜(姜炒猪肉、汁爆大肠、牛骨浓汤等等等等等太多了哈哈哈) ⭐牛肉乌冬、菠萝炒饭等超有锅气的现做食物~ 当然还有任饮的纸包和罐装饮品,都是无限量的喝哦~ 对了,这里离维多利亚港非常近,吃完以后正好可以来看维港夜景哦!
除了各种肉类,他们家还有超丰富的其它菜系:
⭐畅吃的各类刺身(三文鱼和鲍片等~)
⭐各类寿司和手握
⭐各式沙律(还有泰国醉虾哦!)
⭐各种炸物(不止有天妇罗哦~)
⭐牛肉乌冬、菠萝炒饭等超有锅气的现做食物~
当然还有任饮的纸包和罐装饮品,都是无限量的喝哦~
2023-11-23 634 瀏覽
在香港實在有太多放題任食的餐廳,一個價錢可以吃刺身、燒肉,還有各式沙律、壽司、海鮮湯鍋及天婦羅等等等等,這家「燒魂」正是其中一間。店內空間都頗大,大多是靠窗的卡座,坐得舒服亦可看到尖沙嘴街景。首先冷盤前菜之中,泰式生蝦及胡麻冷豆腐都不錯,為之後要大吃大喝開開胃。而刺身方面,最基本且愛大眾歡迎的三文魚、吞拿魚、墨魚、飽片、希靈魚、馬刀貝、甜蝦等,全部色澤賣相都很讚,口感鮮嫩,味道鮮美,無限任食絕對可以滿足各位刺身控。至於壽司種類也不算少,建議大家每款都可以叫來試試,放心,小小一顆不會把肚子撐飽,當作淺嚐或配燒肉來一起吃都不錯。此餐廳既然連店名都以燒字為名,當然是燒肉比較出色,難得的是竟然有黑毛飛霜空降和牛提供,每片都有清晰的雪花紋路,可見油脂分布好平均,入口即溶好滋味。至於霜降和牛及牛裡肌就分別用了鮮蕃茄、西柚汁來醃製,帶點微甜微酸的味道。汁燒安格斯骰仔粒也是我很喜歡吃的其中一款,質感非常軟身,不會很硬很難咬。至於豬肉類,大推蜜運豚后肉,不過真的要自己注意控制火喉,因為很容易會焦黑,要燒到旁邊有微微焦香就最好吃。除牛、豬外,當然也要有雞,雞中翼全部切成單骨,分別以四款不同香料醬汁醃製,有
至於豬肉類,大推蜜運豚后肉,不過真的要自己注意控制火喉,因為很容易會焦黑,要燒到旁邊有微微焦香就最好吃。除牛、豬外,當然也要有雞,雞中翼全部切成單骨,分別以四款不同香料醬汁醃製,有香茅、生薑、柚子密及孜然,味道最濃的始終都是孜然味雞中翼。
由於食太多肉類,當然也要食點菜,蒜爆通菜甫上桌真的熱騰騰,有點燙口,證明真的是即點即炒。其他美食也只是吃了部分天婦羅炸物,還有一堆和牛丸、芝士腸、川辣牛丸、卜卜煮大蜆、和牛烏冬、蠔仔粥、三文魚頭鍋等等等等,已無力戰鬥吃不下,未能統統介紹了。
2023-11-16
2023-10-13 860 瀏覽
平時吃放題多數只有日本料理,這間餐廳還有燒肉任食,肉類選擇有黑毛霜降和牛,人均HKD400,這個價格吃到霜降和牛性價比不錯🫶🏻來這裏當然要點霜降和牛,和牛油脂充足,分布平均,入口有油香,肉質冧身有口感🥰欣賞他們有部份肉類提前用蕃茄汁等等醃製,令肉質更加Juicy,甜甜的更可解膩!✨✨✨驚喜發現這裏有蒜蓉炒通菜,幾香囗又惹味!平時吃放題也是很少有的🥰雖然這裏的放題不包括甜品,不過我們點了燒菠蘿作飯後甜品,燒香之後熱辣辣,香甜又多汁🥰.📍 燒魂 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
📍 燒魂 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
2023-10-13 593 瀏覽
今日我幫襯了一家放題餐廳,名為「燒魂」。  呢間餐廳嘅放題選擇非常多樣化,包含了有食事, 料理, 騷肌牛皇, 惹火豚之後, 穀飼鳥雞, 潮流, 揚物,  壽司, 涼味, 野菜,讓人眼花繚亂。  無論你想食乜嘢,呢度都能滿足你嘅需求。 我今日啲咗唔少食物,尤其喜愛他們的燒牛肉。  放題嘅好處係可以盡情享用,因此我一口氣啲咗几款牛肉。  其中有黑毛飛霜空降和牛、騷騷牛裏飢和汁燒安格斯骰仔粒。  此外,我仲點了奧斯卡豚後肉同生薑味雞中翼。  品嚐咗咁多肉類之後,我都想品嚐一些海鮮,于是叫咗卜卜煮大蜆。  食完之後,我又追加了一份蕃茄薯仔同牛烏冬。 最後找數時,我哋兩個人加起來只需要支付$700,而且仲有找。  真係物超所值的美食體驗!

2023-09-28
2023-09-30 554 瀏覽
星期五約咗朋友去魂燒食放題,朋友之前試過燒魂,話食物款式多,相當不錯,所以今次就去試吓😋店內的座位大部分係卡位,坐得十分舒服,而且好寬敞👍🏻平時食日本放題,未試過有埋燒肉放題,真係可以一次過食晒所有野🤩有燒肉(牛、豬、雞、丸類、腸)、沙律、刺身、壽司、熱食、一品料理、揚物等,物超所值👍🏻🌟刺身有原隻甜蝦、希靈魚、三文魚、深海八爪魚、馬刀貝,全部都係新鮮的。而壽司嘅size 剛剛好,唔會大大件。🌟燒烤識食梗係要食牛啦!這裏無論係咩部位嘅牛,肉質都好鮮嫩,首推係黑毛飛霜空降和牛、壼漬牛粒同埋薄切牛舌,豬肉方便,蜜運豚后肉和奧斯卡豚后肉都不錯。🌟另外,期間限定嘅爽脆腸中寶令我喜出望外,係惹味的料理小食。🌟揚物方面,榴連炸彈絕對唔可以錯過😙

店內的座位大部分係
卡位,坐得十分舒服,而且好寬敞👍🏻

有燒肉(牛、豬、雞、丸類、腸)、沙律、刺身壽司、熱食、一品料理、揚物等,物超所值👍🏻

壽司嘅size 剛剛好,唔會大大件。

🌟揚物方面,榴連炸彈絕對唔可以錯過😙

• 黑毛霜降和牛
  • 刺身
  • 壽司
2023-09-29 405 瀏覽
這餐廳是自助餐服務,結合了燒烤美食、魚生和壽司的選擇。首先,值得一提的是冷氣環境。在燒魂用餐時,冷氣的調節恰到好處,使整個用餐環境感到涼爽舒適,即便在烤燒食物的過程中,你也不會感到過於炎熱。其次,餐廳的魚生絕對值得稱讚。他們提供新鮮的三文魚壽司,以及松露醬大蝦壽司和火焰醬燒蟹棒壽司等多種選擇。這些壽司的魚生部分都保持了新鮮度,口感鮮嫩,味道鮮美,給人留下了深刻的印象。此外,燒魂還提供了多種其他美食選擇,包括海老天婦羅、澳洲草飼和牛丸、芝士腸、川辣牛丸、蜜運豚后肉、香茅豚后肉、面豉黑豚大腸和鹽燒一口骰仔豚等。這些菜品的質量和味道都相當出色,帶來了美味的享受。燒魂絕對是正。
這餐廳是自助餐服務,結合了燒烤美食、魚生和壽司的選擇。

燒魂絕對是正。

2023-09-22