2020-06-13 93 瀏覽
自從華明商場重新裝修後,由傳統舊式的屋村濕街市,演變成新式的街市,而外圍則有好多的食店。呢種演變,令一啲由細到大幫襯開的五金鋪、咸雜鋪要搬走,“街坊味”已經要重新定位。講返今次的燒賣王子,都係新街市的營運模式下的食店之一。 燒賣有普通魚肉燒賣,同黑色墨魚燒賣,雙併就可以食哂2種。兩種燒賣魚肉份量食落都似乎唔多,但勝在才薄,咬落魚肉煙韌的口感,而墨汁燒賣除左黑色之外,唔同在食到粒墨魚。豉油同辣油吊下味,加返少少分。總括黎講,黑色燒賣的意義,就係好食過白色普通燒賣。

總括黎講,黑色燒賣的意義,就係好食過白色普通燒賣。
黑白燒賣雙併

2020-06-13
2020-05-13 61 瀏覽
成日見到呢間野好多人幫襯,於是乎決定走去試下。叫了黑白燒賣,因為好似特別D,白燒賣其實就係普通燒賣,好食,唔係成舊粉,而黑燒賣就好似墨魚丸加塊燒賣皮,味道都OK,值得一試。
2019-11-15 170 瀏覽
之前都有試過買燒賣王子嘅正燒賣,其實唔算好有肉味,都係麵粉,只不過係即整就比較新鮮,今次就試吓炸燒賣,炸完燒賣佢哋落咗好多椒鹽,感覺上粉太多,好鹹,都係食返蒸嘅好食啲佢哋有黑白燒賣,個人就比較推薦黑燒賣,比較有口感

佢哋有黑白燒賣,個人就比較推薦黑燒賣,比較有口感
2019-09-19 143 瀏覽
平時食開正正經經嘅燒賣,咁啱嚟到華明街市嘅呢條食街搵食,見到佢嘅墨魚汁燒賣黑鼆鼆好似好得意,於是買一份嚟試下。正常$20一份黑白雙拼嘅,不過我淨係想試墨魚汁燒賣,所以就要咗一份8粒。外皮好薄好爽口,咬落好香墨魚味,尚算彈牙,仲食到粒粒墨魚肉,值得一試
2019-09-19 92 瀏覽
第一次食呢間燒賣王子已經係好耐之前個次係一位住藍田既朋友推薦 食佢個黑白燒賣 新鮮蒸出爐好彈 食落有微微唔會好似化學化既淡淡墨汁味 細味之下就會食到呢種天然既味道今次終於起我呢區開左呢間燒賣王子叫左個椒鹽燒賣 週日同老豆黎到睇下呢個街市 順便食下個燒賣水準仲係咪咁唔錯都係即叫即製 所以個炸燒賣上身係感覺到佢滾既 襯熱食 絕對要逐粒吹下 入口超脆 脆到入口既聲被周圍既師奶望住 佢地仲問我起邊度買 要買黎試下個燒賣椒鹽味適中 炸得岩岩好 入口內脆外遠真係食到我好開心 加左幾蚊配埋豆漿邊食邊飲 絕對滿足
第一次食呢間燒賣王子已經係好耐之前

佢地仲問我起邊度買 要買黎試下
椒鹽燒賣
椒鹽燒賣
2019-09-02 102 瀏覽
黎華明食咩好?唔洗諗,一定要試燒賣王子嘅黑白雙拼!呢度啲燒賣真係好chewy,唔會好實的的,而且個皮都好薄🤪🤪作為專業燒賣控嘅我,真心覺得實的的嘅燒賣過唔到口癮不突止,仲要感覺好似係雪左口耐🤢🤮個黑燒賣就更加唔洗講啦,出邊好小可以食到,夠晒特別,仲要咬到墨魚肉架🦑🥳🥳咁特別嘅燒賣仲要價錢經濟實惠,只係$20咋😍😍😍如果的住附近,我諗我會日日買黎做早餐🤣🤣所以佢真係掃街之選黎架!
華明呢個美食街開到凌晨1點 夜左番到又肚餓最啱係度搵食 可能佢夜左 所以平時$20 8粒雙拼 而家送多粒變9粒 之前見到佢黑燒賣好似好得意想食好耐ga la.黑燒賣係用墨魚整 味道好特別好好食 有咬口.反而普通燒賣就普通到唔普通 質感太林 .黑燒賣可以encore!
華明呢個美食街開到凌晨1點 夜左番到又肚餓最啱係度搵食

黑燒賣係用墨魚整 味道好特別好好食 有咬口
反而普通燒賣就普通到唔普通 質感太林
黑燒賣可以encore!
黑白雙拼
2019-06-09 273 瀏覽
$20/8粒雙拼即蒸燒賣,每一轉等20分鐘今日下午2點半,好好彩,排了一陣已出爐,排到我剛是最後一輪墨魚燒賣不用加醬料已入味墨魚燒賣足料,粒粒墨魚。燒賣皮用墨魚汁整的白燒賣,普通,不是好質素
$20/8粒雙拼

即蒸燒賣,每一轉等20分鐘

不用加醬料已入味

墨魚燒賣足料,粒粒墨魚。燒賣皮用墨魚汁整的

白燒賣,普通,不是好質素
黑白燒賣
2019-06-09