2025-03-13 81 瀏覽
近排有間人氣串燒居酒屋做緊啤酒買一送一優惠,主打串燒款式多,價錢親民,串燒樣樣精又惹味,多間分店選擇,唔使山長水遠上大陸就可以喺香港食到近年好受年輕人喜愛既港式烤串!真心推介!汁燒免治雞肉軟骨棒雞肉棒入咗剁碎嘅雞軟骨,食落口更爽嫩有咬口,配上海鹽和蛋黃一齊食,好juicy好惹味,必點!鹽燒原塊雞皮一隻手掌咁大既燒雞皮淨係睇個樣都好吸引,雞皮燒至金黃色,入口超酥脆,好邪惡好正!牛舌芯必點!牛舌好厚身且大塊,入口軟嫩多汁,燒烤既炭香味溶入牛舌當中,上面再灑上胡椒燒至微燶,脆嫩彈牙,好爽!韓燒泡菜五花腩加入左韓式辣醬和泡菜,入口更豐富有層次感,肥嘟嘟既五花腩入口Q彈,好香辣好好食!日式燒白鱔必點,鱔肉好肥美,魚肉爽滑鮮甜,煙煙韌韌少少脆好鬼正!味淋魚干係一款好適合下酒的小菜,用味淋醃製過的魚干,脆卜卜味道勁香濃,帶點甜糯米嘅味道好惹味!必點焦糖青蘋果鵝肝多士肥美的鵝肝中間夾住一層酸甜的青蘋果片,可以中和番鵝肝的油膩感,鵝肝表面烤至香脆,入口即化,好棉滑好好食!蜜糖燒菠蘿菠蘿入口爽甜,酸酸甜甜勁開胃檸檬牛油包必點!加入咗檸檬醬同牛油去烤焗,多士入口香脆,勁香檸檬味好好食!鹽燒豚肉荔枝卷香甜嘅荔

汁燒免治雞肉軟骨棒

鹽燒原塊雞皮
好邪惡好正!

日式燒白鱔
必點,鱔肉好肥美,魚肉爽滑鮮甜,煙煙韌韌少少脆好鬼正!

味淋魚干

焦糖青蘋果鵝肝多士

蜜糖燒菠蘿
菠蘿入口爽甜,酸酸甜甜勁開胃

檸檬牛油包

鹽燒豚肉荔枝卷
香甜嘅荔枝肉包住肥嫩既豚肉,勁juicy

雞皮墨魚滑
雞皮勁爽脆,包住爽滑彈牙嘅墨魚滑,讚!

📍燒烤堂
2025-03-01
  • 鹽燒雞中翼
2025-03-13 20 瀏覽
呢間都算係我嘅Comfort food 💛差唔多每個月都要食一次先安心🤣啤酒加串燒真係安慰心靈🤭汁燒雞肝⭐️唔會好乾又夠味紫酥雞皮蝦⭐️蝦肉彈牙,包住雞皮真係好好食明太子淮山⭐️淮山本身冇味加咗明太子真係好出色雞皮墨魚滑⭐️墨魚滑彈牙包住,雞皮就更加香免治雞肉月見棒⭐️月見汁係精粹孜然燒蒜心⭐️咁樣整嘅蒜心真係最好食鹽燒七里香⭐️自從第一次食完之後就愛上嘅口感!海苔黑豚肉鵪鶉蛋⭐️鵪鶉蛋愛好者一定鍾意跟住見到有啲新品都試咗🫶🏻最有驚喜嘅係七味燒豬大腸,夠入味又燒得啱啱好唔會好肥膩👍🏼蒜蓉粉絲燒元貝大粒之餘又夠鮮甜🫶🏻最後一定一定要食黑糖燒菠蘿,要食凍嗰個❗️又甜又酸又多汁,真係最完美嘅結尾😍

汁燒雞肝⭐️唔會好乾又夠味
紫酥雞皮蝦⭐️蝦肉彈牙,包住雞皮真係好好食
明太子淮山⭐️淮山本身冇味加咗明太子真係好出色
雞皮墨魚滑⭐️墨魚滑彈牙包住,雞皮就更加香
免治雞肉月見棒⭐️月見汁係精粹
孜然燒蒜心⭐️咁樣整嘅蒜心真係最好食
鹽燒七里香⭐️自從第一次食完之後就愛上嘅口感!
海苔黑豚肉鵪鶉蛋⭐️鵪鶉蛋愛好者一定鍾意

介紹幾樣,我覺得必食!👍🏻雞皮 🐔香脆,薄到好似紙咁,完全系冇肥膩,好特式!必試!👍🏻韓燒泡菜五花腩 🍖味道濃郁,肉質滑嫩,搭配泡菜更添風味。👍🏻蒜香牛油煮蜆配埋香草蒜蓉法包 🐚🥖蜆鮮甜,牛油香氣四溢,法包有芝士粒!吸收汁液,口感超正!👍🏻焦糖青蘋果鵝肝多士 🍏🍞甜咸適中,層次分明,實在美味💕👍🏻明太子淮山 🌿帶點咸香,讓人驚喜💕👍🏻黑糖燒菠蘿 🍍甜而不膩,超Juice,擺喺最後食好解膩💫

介紹幾樣,我覺得必食!

👍🏻雞皮 🐔
香脆,薄到好似紙咁,完全系冇肥膩,好特式!必試!

👍🏻韓燒泡菜五花腩 🍖
味道濃郁,肉質滑嫩,搭配泡菜更添風味。

👍🏻蒜香牛油煮蜆配埋香草蒜蓉法包 🐚🥖
蜆鮮甜,牛油香氣四溢,法包有芝士粒!吸收汁液,口感超正!

👍🏻焦糖青蘋果鵝肝多士 🍏🍞
甜咸適中,層次分明,實在美味💕

👍🏻明太子淮山 🌿
帶點咸香,讓人驚喜💕

👍🏻黑糖燒菠蘿 🍍
甜而不膩,超Juice,擺喺最後食好解膩💫
2025-03-10
2025-03-12 69 瀏覽
牛舌芯 ,厚舌鹽燒牛舌拖羅切得好厚,軟熟又有咬口。牛舌腩 ,呢款牛舌腩個人口感一流,咬落去都好滑。鹽燒和牛牛小排,如果食咁鍾意肥既牛,呢款真係岩口味。燒A4和牛,鹽燒加上黑椒,好有和牛味道。鹽燒鮮三黃雞腿肉外皮脆卜卜,雞脾肉幼嫩。鹽燒雞軟骨,香脆可口,食落去唔會膩。蜜糖燒菠蘿,燒得岩岩好。孜然燒茄子,蒜味十足,茄肉入哂味。豚肉節瓜波板糖口感獨特,味道亦都唔錯。味淋魚乾魚味濃郁,口感一流。紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝,粉絲吸收哂元貝既鮮味。蒜蓉燒生蠔,鮮美又多汁。鹽燒豚肉露荀卷,肉質幾好。
2025-03-10 33 瀏覽
又係燒烤堂 今次黎到筲箕灣今次我地三個好閨蜜點會吾叫 $48 蚊買一送一既啤酒暢談暢飲當然仲有一系列送酒串燒同食物手切牛胸爽👍🏻牛舌芯👍🏻韓式宵惹味牛肋肉雞皮燒汁鮮雞肝👍🏻黑糖燒菠蘿🩵明太子燒飯團黯然燒西蘭花苗🩵蜜糖燒芋頭孜鹽燒茄子👍🏻鹽燒萵筍牛油芝士焗蘆筍豚肉節瓜波板糖(付月見)🩵味淋魚乾🩵蒜香牛油煮蜆🩵麻辣墨魚鬚🌶️🥵椒鹽燒多春魚(4條)秘製燒羊架👍🏻鹽燒牛肋肉🩵福岡味噌松阪豬🩵七味汁燒豬大腸韓燒泡菜五花腩豚肉日本蘋果卷👍🏻鹽燒豚肉蘆筍卷👍🏻我們仨 吃飽飽 捧住個肚今次三人行叫多左不同既👍🏻好味下次可再叫🩵再次光臨必叫當然其他都好好味燒烤堂 真係2 3 4 5 6刷應該都不會食厭
又係燒烤堂 今次黎到筲箕灣

豚肉節瓜波板糖(付月見)🩵
味淋魚乾🩵
蒜香牛油煮蜆🩵
麻辣墨魚鬚🌶️🥵
椒鹽燒多春魚(4條)
秘製燒羊架👍🏻

🩵再次光臨必叫
當然其他都好好味

燒烤堂 真係2 3 4 5 6刷應該都不會食厭
2025-03-05 60 瀏覽
自費呢間有好多分店嘅咁我哋今次就去咗尖沙咀主打食串燒嘅呢間日式料理我覺得個環境好有氣氛有氛圍同朋友食嘢飲啤酒食串燒已經好有感覺好有feel我哋嗌咗好多串燒依家都好抵食,好貴,嗰啲串燒玉子都好好味,全部係即叫即整嘅佢雞翼燒雞全部都有火候同埋入味嘅會唔會好難食,亦都唔會好鹹仲要有人唱歌有氣氛個價錢適中會唔會等太耐亦都唔會話好貴服務質素亦都幾好,所以佢鍾意食串燒嘅朋友,我覺得呢間其實都幾唔錯嘅可以值得推薦
自費
千里迢迢,亦能相聚!港島東同新界西真係十萬九丈遠,但朋友好想帶我去佢食開最愛嘅串燒店,於是我便日行千里黎到筲箕灣食頗有名氣嘅燒烤堂,以我所知佢都好多分店,但為左就朋友就黎啦!燒烤堂固名思義係食燒烤嘅,Menu上非常多款式,包括仲有好多獨特燒物,海鮮,佐酒小食,野菜等,以日式為根基同時帶入港式味道的感覺。環境偏暗,感覺適合飲酒聊天~普遍食物價錢親民,水準整體非常不錯,同朋友聚會暢飲非常一流!食物方面個人最喜歡以下幾款:🔸焦糖青蘋果鹅肝多士鵝肝很大片,配上青蘋果及香脆多士,絕配~🔸蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)廣島蠔夠肉,蒜蓉香夠惹味~🔸豚肉節瓜波板糖 (月見)賣相別緻外型像大大枝波板糖,附上月見沾食~🔸汁燒免治雞肉軟骨棒(月見)口感及味道都豐富,附上月見沾食~🔸鹽燒豚肉荔枝卷鹽燒豚肉的咸味及荔枝的甜味,相輔相成,口感獨特有風味~日本生啤買一送一~特飲也相當不錯呢~

環境偏暗,感覺適合飲酒聊天~

食物方面個人最喜歡以下幾款:
焦糖青蘋果鹅肝多士

🔸焦糖青蘋果鹅肝多士
鵝肝很大片,配上青蘋果及香脆多士,絕配~
蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)

🔸蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)
廣島蠔夠肉,蒜蓉香夠惹味~
豚肉節瓜波板糖 (月見)

🔸豚肉節瓜波板糖 (月見)
賣相別緻外型像大大枝波板糖,附上月見沾食~
汁燒免治雞肉軟骨棒(月見)

🔸汁燒免治雞肉軟骨棒(月見)
口感及味道都豐富,附上月見沾食~

🔸鹽燒豚肉荔枝卷
鹽燒豚肉的咸味及荔枝的甜味,相輔相成,口感獨特有風味~

日本生啤買一送一~
特飲也相當不錯呢~
題外話/補充資料: 而且日本生啤仲做緊大優惠,$48買一送一! 抵啊!
2024-12-08
焦糖青蘋果鹅肝多士
蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)
豚肉節瓜波板糖 (月見)
汁燒免治雞肉軟骨棒(月見)
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)
2025-02-19 98 瀏覽
【燒烤堂•筲箕灣】@ππππππππππππππππππππππππππππππ牛舌芯肉質鮮嫩,口感滑順,讓人回味無窮。燒A4和牛油花分布均勻,香氣撲鼻,入口即化,絕對是肉食愛好者的首選。 鹽燒鮮三黃雞腿肉外皮焦脆,肉質多汁,鹽味恰到好處。鹽燒開邊雞翼雞翼鮮嫩,鹽香味濃,搭配啤酒相當解膩。汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇軟骨的脆感與雞肉的鮮香結合,冬菇的香氣增添層次感。牛油蜜糖栗米甜中帶鹹,牛油香氣濃郁,令人一試成主顧。 焦糖青蘋果鵝肝多上焦糖的甜味平衡了鵝肝的油膩,口感獨特。咪淋魚乾鹹香可口,適合作為下酒小菜。 兵烧日本活北寄貝鮮味十足,肉質彈牙,海味濃烈。蒜蓉燒生蠔(2隻)蒜香味濃,生蠔新鮮,口感滑嫩。雞皮魚滑雞皮的香脆與魚滑的細膩形成完美對比。紫蘇雞皮蝦紫蘇的清香提升了整體風味,蝦肉鮮美。韓燒泡菜五花腩五花腩的油脂與泡菜的酸辣交織,令人食指大動。豚肉日本果卷果香四溢,豚肉的鮮嫩讓人陶醉。鹽燒豚肉露葡卷鹽燒的方式讓豚肉更顯風味,搭配葡萄的甜美。咸檸無糖可樂清新解膩,適合搭配各式燒烤。鮮百香果桔仔梳打酸甜爽口,是一款很好的清口飲品。即打士多啤梨乳酸新鮮打製,香甜可口,完美的收尾。餐廳環境:🔥🔥
【燒烤堂•筲箕灣】@

牛舌芯
肉質鮮嫩,口感滑順,讓人回味無窮。

燒A4和牛
油花分布均勻,香氣撲鼻,入口即化,絕對是肉食愛好者的首選。

鹽燒鮮三黃雞腿肉
外皮焦脆,肉質多汁,鹽味恰到好處。

鹽燒開邊雞翼
雞翼鮮嫩,鹽香味濃,搭配啤酒相當解膩。

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
軟骨的脆感與雞肉的鮮香結合,冬菇的香氣增添層次感。

牛油蜜糖栗米
甜中帶鹹,牛油香氣濃郁,令人一試成主顧。

焦糖青蘋果鵝肝多上
焦糖的甜味平衡了鵝肝的油膩,口感獨特。

咪淋魚乾
鹹香可口,適合作為下酒小菜。

兵烧日本活北寄貝
鮮味十足,肉質彈牙,海味濃烈。

蒜蓉燒生蠔(2隻)
蒜香味濃,生蠔新鮮,口感滑嫩。

雞皮魚滑雞皮的香脆與魚滑的細膩形成完美對比。

紫蘇雞皮蝦
紫蘇的清香提升了整體風味,蝦肉鮮美。

韓燒泡菜五花腩
五花腩的油脂與泡菜的酸辣交織,令人食指大動。

豚肉日本果卷
果香四溢,豚肉的鮮嫩讓人陶醉。

鹽燒豚肉露葡卷
鹽燒的方式讓豚肉更顯風味,搭配葡萄的甜美。

咸檸無糖可樂
清新解膩,適合搭配各式燒烤。

鮮百香果桔仔梳打
酸甜爽口,是一款很好的清口飲品。

即打士多啤梨乳酸
新鮮打製,香甜可口,完美的收尾。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#筲箕灣美食 #燒烤堂 #web3筲箕灣 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店
新成街8號新成中心C座地下F號舖
2025-02-19 73 瀏覽
【燒烤堂•筲箕灣】@

牛舌芯
肉質鮮嫩,口感滑順,讓人回味無窮。

燒A4和牛
油花分布均勻,香氣撲鼻,入口即化,絕對是肉食愛好者的首選。

鹽燒鮮三黃雞腿肉
外皮焦脆,肉質多汁,鹽味恰到好處。

鹽燒開邊雞翼
雞翼鮮嫩,鹽香味濃,搭配啤酒相當解膩。

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
軟骨的脆感與雞肉的鮮香結合,冬菇的香氣增添層次感。

牛油蜜糖栗米
甜中帶鹹,牛油香氣濃郁,令人一試成主顧。

焦糖青蘋果鵝肝多上
焦糖的甜味平衡了鵝肝的油膩,口感獨特。

咪淋魚乾
鹹香可口,適合作為下酒小菜。

兵烧日本活北寄貝
鮮味十足,肉質彈牙,海味濃烈。

蒜蓉燒生蠔(2隻)
蒜香味濃,生蠔新鮮,口感滑嫩。

雞皮魚滑雞皮的香脆與魚滑的細膩形成完美對比。

紫蘇雞皮蝦
紫蘇的清香提升了整體風味,蝦肉鮮美。

韓燒泡菜五花腩
五花腩的油脂與泡菜的酸辣交織,令人食指大動。

豚肉日本果卷
果香四溢,豚肉的鮮嫩讓人陶醉。

鹽燒豚肉露葡卷
鹽燒的方式讓豚肉更顯風味,搭配葡萄的甜美。

咸檸無糖可樂
清新解膩,適合搭配各式燒烤。

鮮百香果桔仔梳打
酸甜爽口,是一款很好的清口飲品。

即打士多啤梨乳酸
新鮮打製,香甜可口,完美的收尾。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
新成街8號新成中心C座地下F號舖

2025-02-06 103 瀏覽
早幾個月同朋友試過筲箕灣燒烤堂真心幾高質👍🏻😋呢日同屋企人過開筲箕灣買野就順便帶佢嚟試吓🍢串燒有差唔多100款選擇😍仲有分唔同食品風格(日,泰,港,韓…),落單後店員會擺個爐喺我地張枱比我地暖住d串燒,就算一路食一路傾d串燒都唔會擺到凍晒👍🏻我地叫咗👇🏻鹽燒雞軟骨|鹽燒A4宮崎和牛|鹽燒和牛牛小排|厚切鹽燒牛舌拖羅|七味汁燒豬大腸|福岡味噌松阪豬|牛油果豚肉卷|鹽燒豚肉露筍卷|蒜蓉燒生蠔|椒鹽燒多春魚|焦糖青蘋果鵝肝多士|豚肉節瓜波板糖|牛油蜜糖粟米|孜然燒蒜芯⭐️以下必食推介🍞焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份呢個真係必點⭐️鵝肝大大件煎得好香,爽口嘅青蘋果加上香脆焦糖,整體食落滿口油脂香帶點香甜味,口感亦非常豐富👍🏻🍭豚肉節瓜波板糖 $38/份呢個超級正🤩將豚肉同節瓜卷成波板糖形,沾埋帶有黑松露味嘅月見醬滋味十足😋🦪蒜蓉燒生蠔 $48/份生蠔大大隻好飽滿,燒完加上蒸蓉|蔥|指天椒,夠晒惹味😋🍢鹽燒A4宮崎和牛 $58/串肉質軟熟,入口即溶😍🍢鹽燒和牛牛小排 $48/串肉質幼嫩,油脂豐富🤩🍢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48/串牛舌拖羅好肥美,食落爽口牛味香濃👍🏻🍢牛油果豚肉卷 $28/串豚肉包住軟

⭐️以下必食推介

🍞焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份

🍭豚肉節瓜波板糖 $38/份

🦪蒜蓉燒生蠔 $48/份
生蠔大大隻好飽滿,燒完加上蒸蓉|蔥|指天椒,夠晒惹味😋

🍢鹽燒A4宮崎和牛 $58/串
肉質軟熟,入口即溶😍

🍢鹽燒和牛牛小排 $48/串
肉質幼嫩,油脂豐富🤩

🍢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48/串
牛舌拖羅好肥美,食落爽口牛味香濃👍🏻

🍢牛油果豚肉卷 $28/串
豚肉包住軟滑牛油果,上面加上紫菜絲&沙律醬,滋味十足👍🏻

🍢鹽燒豚肉露筍卷 $32/串
豚肉包住爽脆露筍,口感豐富😋

🍢福岡味噌松阪豬 $28/串
松阪豬食落爽口,燒得好入味👍🏻

🍹爆打香水檸檬茶 $32
飲到啖啖香水檸檬果肉好清爽

🥭即打芒果乳酸 $28
沙冰狀嘅芒果乳酸夠晒開胃
2025-01-27 116 瀏覽
燒烤堂 - 性價比極高串燒店今日介紹一間位於筲箕灣嘅燒烤店,喺港九新界都有分店,提供唔同種類、款式嘅串燒,價錢經濟實惠,而且水準極高。汁燒豬大腸 $24福岡味噌松阪豬 $28秘製燒羊架 $48鹽燒雞中翼 $20明太子雞腿肉 $28汁燒免治雞肉軟骨棒 $38肉類入邊必叫一定係燒羊架,唔會太乾柴,肉質軟腍又多汁;另外雞肉軟骨棒配合埋月見醬油汁又好經典。蒜蓉燒蠔 $48紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58鹽焗馬友 $128海鮮類就更加驚喜,蒜蓉粉絲燒元貝,大大隻,又飽滿,配合埋紅蔥油蒜蓉,一啖食晒超級滿足;之後估唔到有原條燒馬友,幼滑啖啖肉。孜然燒蒜蓉茄子 $36牛油蜜糖粟米 $20牛油蒜蓉焗雜菇 $42必食嘅一定係燒粟米,唔係放題嗰種雪藏牛油粟米,係非常有誠意嘅原條燒粟米,每一粒粟米都非常Juicy!焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28豚肉節瓜波板糖 $38日本芝士年糕 $38鰻魚炒飯 $58最後梗係要叫返個台台都叫嘅鰻魚炒飯,飯粒炒得有底味,配料又多,仲有原塊鰻魚,唔會剩係得鰻魚粒係炒飯入邊。青檸菠蘿梳打 $32 新鮮椰青$38燒烤堂 (筲箕灣)📍地址:筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F號舖
燒烤堂 - 性價比極高串燒店

日本芝士年糕 $38
鰻魚炒飯 $58

青檸菠蘿梳打 $32
新鮮椰青$38

燒烤堂 (筲箕灣)
📍地址:筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F號舖

2025-01-18 139 瀏覽
之前食過尖沙咀店已經覺好好食, 到佢地筲箕灣鋪開左黎新成中心 都食左3 次 encore 之選😍 酒做買一送一夠晒抵飲 ! 本身覺鵝肝好油都唔會食 但呢到既鵝肝好正 連埋有蘋果係中間 唔覺油膩 力好多款都好正 黑糖菠蘿次次黎都會叫 ( 唔記得咗影)
2025-01-13 117 瀏覽
呢一間食串燒嘅餐廳,所以就想試吓入到去環境都算寬敞,亦都有好多食物嘅選擇,我就揀咗黃牛,元塊雞皮,雞皮包墨魚滑,明太子雞腿,蒜蓉生蠔,原隻筆記背等等全部都好好食呀我阿媽食到停唔到口,佢話揀咗呢間餐廳真係好唔錯呀,雖然佢唔係話啲咩集團式嘅高級餐廳,但係我阿媽話佢每一樣嘢食都非常之新鮮同鮮味,佢仲encore咗和牛同埋個蠔㖭啊最後我叫咗個日式年糕,當係蛋糕同佢慶祝生日,嗰個日式年糕非常煙靭外脆內軟,好食到震雖然有啲遠,但係都好值得嚟啊
呢一間食串燒嘅餐廳,所以就想試吓

雖然有啲遠,但係都好值得嚟啊
2025-01-07 113 瀏覽
平時我哋都鍾意食串燒🍢新年後得閒梗係要去食餐好啦☺️我哋呢個weekend就去咗燒烤堂👍🏻今次我哋叫咗好多好野食😍我哋有幾款好好食嘅推介😌🌟大大塊燒雞皮大大塊燒到脆卜卜 好香口🌟豚肉節瓜波板糖🍭將豚肉同節瓜捲成波板糖🍭 夠哂特別👍🏻🌟焦糖青蘋果🍏鵝肝多士鵝肝夠香 加埋焦糖青蘋果解膩 正😋🌟蒜蓉燒生蠔🦪生蠔好肥美 同蒜蓉配搭一流🌟兵燒日本🇯🇵活北寄貝肉質彈牙夠鮮甜☺️另外仲有啤酒買1送1🍻可以同朋友仔一人一杯啱啱好☺️燒烤堂 📍地址:筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F號舖
平時我哋都鍾意食串燒🍢

肉質彈牙夠鮮甜☺️

另外仲有啤酒買1送1🍻
可以同朋友仔一人一杯啱啱好☺️

📍地址:筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F號舖
今日天氣轉涼,Mina爸話今晚想食串燒,我哋即刻去幫襯多次的~燒烤堂,呢度每一款都即叫即燒,上菜效率又超快,等一陣就所有嘢食都到齊,可見店員都受過非常專業的訓練😆而且款式選擇多,但又做到水準🫰🏻🌟秘製燒羊架羊架燒到外焦內嫩,肉質鮮美多汁,搭配埋醬料,令人回味無窮。🌟焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝的油脂分佈均勻,中間夾住酸酸甜甜青蘋果,中和鵝肝的油膩感,鵝肝入口即溶,超完美嘅配搭,必食之選🌟蒜蓉燒廣島蠔廣島蠔肥美油鮮甜,燒到甘香,再加上蒜蓉,鍾意食蠔嘅人一定要試🌟川燒活元貝元貝鮮嫩,鮮味十足,搭配川式的香辣調味,口感增次豐富🌟燒蒜蓉茄子面層鋪滿蒜蓉,燒得好香又唔會太乾,每一啖都食到蒜蓉同埋茄子🌟牛油蒜蓉焗金菇香味濃郁的牛油,配埋新鮮嘅金菇菜一齊焗,突顯咗兩者嘅味道🌟明太子雞腿肉表面鋪滿香濃的明太子醬,雞腿肉烤得外脆內軟,明太子愛好者唔好錯過🌟鹽燒雞中翼雞中翼燒得外脆內嫩,鹽香味濃,肉質鮮美,令人一口接一口🌟新鮮百香果梳打食完咁多熱辣辣嘅串燒,當然要飲番杯,味道清新嘅百香果梳打解泄啦🌟爆打香水檸檬茶食飽飽,飲返杯清新香甜的爆打香水檸檬茶,滿足感滿滿

🌟秘製燒羊架
羊架燒到外焦內嫩,肉質鮮美多汁,搭配埋醬料,令人回味無窮。

🌟焦糖青蘋果鵝肝多士

🌟蒜蓉燒廣島蠔

🌟川燒活元貝
元貝鮮嫩,鮮味十足,搭配川式的香辣調味,口感增次豐富

🌟燒蒜蓉茄子
面層鋪滿蒜蓉,燒得好香又唔會太乾,每一啖都食到蒜蓉同埋茄子

🌟牛油蒜蓉焗金菇
香味濃郁的牛油,配埋新鮮嘅金菇菜一齊焗,突顯咗兩者嘅味道

🌟明太子雞腿肉

🌟鹽燒雞中翼
雞中翼燒得外脆內嫩,鹽香味濃,肉質鮮美,令人一口接一口

🌟新鮮百香果梳打

🌟爆打香水檸檬茶
食飽飽,飲返杯清新香甜的爆打香水檸檬茶,滿足感滿滿

2024-12-21