燒烤堂真係中環燒烤界嘅新寵兒😋,地點方便,裝修又有feel,啱晒同朋友聚會或者同另一半嚟chill一chill😍。一入到去已經聞到陣陣燒烤香味,令人食指大動🤤首先要大大力推介佢哋嘅免治和牛棒配松露一口飯🍚,自己撈埋啲蛋黃,真係香到不得了,入口即溶,松露味好突出,食完一啖想再食多幾啖😆。鹽燒A4宮崎和牛🥩都好正,肉質嫩滑,油脂分布平均,燒到啱啱好,咬落去啖啖肉汁,幸福感爆棚🥰。三黃雞腿肉🍗同節瓜豚肉波板糖🍢都好有驚喜,雞肉嫩滑,豚肉同節瓜夾埋一齊食,口感層次豐富,唔會膩👍。鹽燒雞皮🥓脆卜卜,鹹香味十足,啱晒啤酒控🍺。我自己都好鍾意佢個孜然茄子🍆,孜然香味好突出,食完停唔到口😋。鹽燒豚肉荔枝卷🍖同豚肉日本蘋果卷🍏都好特別,鹹香豚肉配埋水果嘅清甜,味道好夾,唔會太heavy,食多幾串都唔覺膩😄。其他推介仲有鹽燒雞中翼🍗、爽口雞背🐔、韓式牛肋肉🥩、牛舌芯👅、泰式豬頸肉🐷、鵪鶉蛋卷🥚、鹽燒白鱔🐟、鰻魚玉子燒🍳、明太子淮山🥔、明太子雞腿肉🍗、蒜蓉牛油焗金菇🍄、燒粟米🌽、孜然燒西蘭花苗🥦、蜜糖芋頭🍠、蜜糖燒菠蘿🍍、芝士年糕🧀。每樣都好有特色,食材新鮮,調味啱啱好,唔會搶咗食物原味,真心推介比大家👍。

首先要大大力推介佢哋嘅免治和牛棒配松露一口飯🍚,
油脂分布平均,燒到啱啱好,咬落去啖啖肉汁,幸福感爆棚🥰。
鹽燒雞皮🥓脆卜卜,鹹香味十足,啱晒啤酒控🍺。

其他推介仲有鹽燒雞中翼🍗、爽口雞背🐔、韓式牛肋肉🥩、
唔會搶咗食物原味,真心推介比大家👍。
  • 孜然燒蒜蓉茄子
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 鹽燒A4宮崎和牛
2025-07-09 1342 瀏覽
與朋友再次來到中環「燒烤堂」,人氣依舊鼎盛。這次細品近二十道串燒,驚喜發現菜單上的巧思更勝從前。 和牛棒配松露一口飯附月見~和牛棒外層烤至微焦,內裡肉質鬆軟,入口即化。搭配的松露一口飯香氣濃郁,米吸叫松露的芬芳。福岡味噌松阪豬~厚切豬頸肉烤得焦香邊緣微脆,入口後湧出肉脂的豐潤;韓燒泡菜五花腩~肥瘦相間的五花腩裹上發酵泡菜,酸辣平衡毫不膩口。豚肉節瓜波板糖~每次來必點,保持水準豚肉日本蘋果卷~薄切豚肉捲著脆甜的蘋果,爽口解膩。豚肉荔枝卷~鹹香豚肉裹著冰涼多汁又甜的荔枝鹽燒A4和牛~油花細膩,簡單鹽調味便帶出肉脂豐腴;明太子雞腿肉~鹹鮮肉嫩蒜蓉菜圃豆皮~香脆惹味牛油蒜蓉芝士雜菇~芝士拉絲、蒜味十足。燒粟米~表面刷上薄薄醬油,焦香中帶微鹹,咬下時粒粒爆汁燒翠玉瓜~瓜肉清甜,爽脆多汁不軟爛黑糖燒菠蘿~焦糖脆殼包裹著溫熱果肉,酸甜感瞬間解膩;糖不甩湯圓~外皮烤得微酥,咬開後芝麻內餡緩緩流淌爆打香水檸檬~酸香醒神荔枝Mojito(無酒精)~好適合不想買醉的人還吃以下食物 鹽燒秋葵、鹽燒鮮三黃雞腿肉、麻辣莞茜豚肉卷、牛油果豚肉卷、豬肋肉、韓式牛肋肉、鹽燒牛小排、鹽燒雞皮

豚肉節瓜波板糖~每次來必點,保持水準

豚肉日本蘋果卷~薄切豚肉捲著脆甜的蘋果,爽口解膩。

豚肉荔枝卷~鹹香豚肉裹著冰涼多汁又甜的荔枝
鹽燒A4和牛~油花細膩,簡單鹽調味便帶出肉脂豐腴;

明太子雞腿肉~鹹鮮肉嫩

蒜蓉菜圃豆皮~香脆惹味
牛油蒜蓉芝士雜菇~芝士拉絲、蒜味十足。

燒粟米~表面刷上薄薄醬油,焦香中帶微鹹,咬下時粒粒爆汁
燒翠玉瓜~瓜肉清甜,爽脆多汁不軟爛
黑糖燒菠蘿~焦糖脆殼包裹著溫熱果肉,酸甜感瞬間解膩;

糖不甩湯圓~外皮烤得微酥,咬開後芝麻內餡緩緩流淌

爆打香水檸檬~酸香醒神
荔枝Mojito(無酒精)~好適合不想買醉的人

還吃以下食物
2025-07-07
2 分鐘 (堂食)
1K
❣️呢間串燒真係長期都爆滿,所以想去記得book位❣️串燒價錢$16起,以中環地段真係唔錯,重點係基本上好多款串燒都好食!❣️飲品仲要大大杯,又有啤酒買一送一,完全好適合邊食邊傾計🐷豬肋肉 $24 - 係我favourite! 豬肉燒過後juicy香口,肥瘦均勻,以簡單鹽、黑椒調味已經好食✨浜燒北寄貝$58-超級推介! 北寄貝好厚身又鮮甜,口感好,以牛油調味✨芝士無花果 $58 -估唔到好精緻,新鮮無花果配上黑醋,好refreshing。仲有nuts同芝士,口感好好✨汁燒年糕卷$26-年糕煙韌,配上薄片豬肉、紫菜燒香幾滋味🐑燒羊架 $48-肉質軟嫩,外皮燒香有水準✨鰻魚炒飯$58 -堅多鰻魚! 炒得乾身入味,撈上啖啖鰻魚好香口🐔香辣鷄脚筋$18 -抵食之選,雖然都幾辣,但辣得過癮🐔免治雞肉棒$38 -雞肉棒有軟骨,點上月見好滋味已經好想再去食串燒~

❣️呢間串燒真係長期都爆滿,所以想去記得book位
❣️飲品仲要大大杯,又有啤酒買一送一,完全好適合邊食邊傾計

🐷豬肋肉 $24
豬肋肉24

✨浜燒北寄貝$58
浜燒北寄貝

-超級推介! 北寄貝好厚身又鮮甜,口感好,以牛油調味

✨芝士無花果 $58
芝士無花果

✨汁燒年糕卷$26

-年糕煙韌,配上薄片豬肉、紫菜燒香幾滋味

🐑燒羊架 $48
-肉質軟嫩,外皮燒香有水準

✨鰻魚炒飯$58
鰻魚炒飯

-堅多鰻魚! 炒得乾身入味,撈上啖啖鰻魚好香口

🐔香辣鷄脚筋$18

-抵食之選,雖然都幾辣,但辣得過癮

🐔免治雞肉棒$38

-雞肉棒有軟骨,點上月見好滋味

已經好想再去食串燒~
豬肋肉24
浜燒北寄貝
芝士無花果
鰻魚炒飯
2025-04-16 1725 瀏覽
依家去燒烤堂已經係可以背得出個Menu😂中環呢間靚裝修又方便 平日夜晚都爆場‼️ 有時早食完飯或者hh都會嚟飲返杯買一送一嘅啤酒🍻❣️桂花蜜糖本地蕃茄 $28唔好睇小佢 間唔中食返舊清下個口 可以食多幾串🤟🏻🍅❣️鹽燒原塊雞皮 $22❣️雞皮墨魚滑 $38雞皮係我must eat😋 脆到薯片咁🐤 配上椒鹽好惹味✨雞皮包上爽彈嘅墨魚滑 口感更加衝擊🚨❣️惹味蜜糖燒三黃雞全翼 $28似係新嘢貪新鮮叫吓😛 隻雞翼超級大隻勁多肉🫣 燒得幾靚 加咗蜜糖嘅食落有幸福感🍯❣️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28❣️汁燒赤雞心 $22❣️鹽燒赤雞頸肉 $22❣️鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28❣️惹味爽口雞腎 $22第一轉嗌咗啲雞先🔥🐓 欣賞佢仲有分埋雞嘅品種🍴 好似高級咗雖然我笨拙嘅嘴食唔出😂雞心第一次食不會腥💕 雞頸肉好爽彈🐤三黃雞腿肉就好滑 雞味好似真係濃啲😙雞肉軟骨釀冬菇 又係一次食到兩種口感 好juicy💦❣️鹽燒豚肉荔枝卷 $22❣️福岡味噌松板豬 $28❣️手切新鮮牛胸爽 $26❣️韓式燒惹味牛肋肉 $28豚肉荔枝卷超好食一定要嗌‼️🐖 荔枝勁新鮮爆汁💦 松阪豬配沙律醬好濃味重口😙 牛胸爽就比較特別係純粹食個油脂嘅香味🐄 尤其係啲
依家去燒烤堂已經係可以背得出個Menu😂

❣️手切新鮮牛胸爽 $26
❣️韓式燒惹味牛肋肉 $28
豚肉荔枝卷超好食一定要嗌‼️🐖 荔枝勁新鮮爆汁💦
松阪豬配沙律醬好濃味重口😙
牛胸爽就比較特別係純粹食個油脂嘅香味🐄 尤其係啲邊位燒得焦脆好香~

❣️孜然燒西蘭花苗 $22
尤其係個粟米甜到不得了 encore咗勁飽🍯
翠玉瓜都非常Juicy💦 西蘭花苗少見幾嫩😛

❣️日本芝士年糕 $28
❣️蜜糖燒菠蘿 $18
想俾個大credit佢地🥺 燒完之後脆皮芝士流心🧀 點埋煉奶係人間美味‼️
燒菠蘿就係鮮膩神器🤟🏻 一食即刻罪惡感減半🙂‍↔️

Sapporo長期買一送一🍻當然唔可以錯過🍻
快啲再約你嘅老best一齊去食啦💕
  • 雞皮墨魚滑
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 鹽燒白鱔
2025-04-15 1379 瀏覽
唔需要多介紹「燒烤堂」,相信好多朋友一定食過,而且食串燒我一定首選,佢哋有一啲招牌美食和獨特嘅味道,其他地方食唔到,例如「鹽燒原塊雞皮」、「焦糖青蘋果鵝肝多士」、「甜奶牛油包」,另外最新推出嘅「日式芝士蟹肉最中餅」都係驚喜之美味😊🐔雞類每次一定係必食燒原塊雞皮,香口惹味就好似食薯片咁,惹味蜜糖燒三黃雞全翼都好驚喜,大大隻全翼醬汁微微香辣越食越想食👍鹽燒鮮三黃雞腿肉|鹽燒原塊雞皮惹味蜜糖燒三黃雞全翼(微辣)汁燒免治雞肉軟骨棒(伴月見)🐮牛肉類食咗手切新鮮牛胸爽,坊間少有,牛胸爽爽口又彈牙充滿牛油香,而且一啲都唔覺肥膩超正🐷喜愛不同口味嘅豬肉部位,而且配合不同食材,例如荔枝、芫荽等,味道口感都非常豐富福岡味噌松阪豬|鹽燒豬肋肉鹽燒豚肉荔枝卷|麻辣豚肉芫荽卷🥘白鱔一向都係必食,意想不到牛油酒煮蜆味道好有驚喜,新鮮嘅蜆隻隻大大隻,配合牛油白酒湯汁,超級鮮味蒜香牛油酒煮蜆|鹽燒白鱔🍞這兩款招牌包包每次一定會食,鵝肝多士更是食過當中最美味的,而甜奶牛油包,普通食材鮮牛油加上煉奶再配合佢哋自家製嘅厚麵包多士,雖然邪惡但味道出色👍👍焦糖青蘋果鵝肝多士|甜奶牛油包牛油蒜蓉芝士焗雜菇✨這兩款是今次驚喜之作

鹽燒鮮三黃雞腿肉|鹽燒原塊雞皮
惹味蜜糖燒三黃雞全翼(微辣)
汁燒免治雞肉軟骨棒(伴月見)

福岡味噌松阪豬|鹽燒豬肋肉
鹽燒豚肉荔枝卷|麻辣豚肉芫荽卷

蒜香牛油酒煮蜆|鹽燒白鱔

焦糖青蘋果鵝肝多士|甜奶牛油包
牛油蒜蓉芝士焗雜菇

✨這兩款是今次驚喜之作,香脆嘅最中餅厚厚蟹肉和芝士,口感豐富得來味道清爽,芝士年糕竟然再配埋厚厚嘅流心芝士醬,味道濃上加濃,作為芝士控控表示很喜歡
日式芝士明太子蟹肉最中餅
日本芝士年糕

🍹多款清新清甜嘅特飲,配串燒一流
新鮮百香果梳打|冷泡白桃烏龍茶

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
6天前 0 瀏覽
今次到我帶個fd黎食好野了~ 朋友都非常鍾意咁覺得呢度串燒同小食果然冇令人失望!menu選擇超多,雞、牛、羊、海鮮、蔬菜一應俱全,樣樣都係值回票價🥢香辣雞冠同鹽燒雞皮係必食之選,雞冠彈牙有嚼頭,香辣調味惹味但唔會太辣;雞皮燒得薄脆如薯片,鹹香可口,超啱佐啤酒⭐️厚切牛舌拖羅肉質嫩滑,燒得微焦,牛味濃郁,彈牙好味。鹽燒雞中翼外皮香脆,肉質Juicy,份量大,兩隻一串好滿足👍🏻仲有鵝肝多士就一定係招牌,鵝肝厚身入口即化,好抵食。而日式燒白鱔肉質彈牙,燒得乾身,簡單調味好鮮甜🥢免治雞肉棒雞肉軟嫩,混入軟骨粒有咬口,蛋黃醬汁滑溜,食落好滋味。泡菜五花腩肥瘦適中,泡菜酸辣平衡,刺激好味又開胃❤️燒羊架肉質軟嫩,帶少少孜然香,咬落多汁。菜圃豆皮香脆可口,帶淡淡菜圃鹹香。🥢孜然燒茄子同鹽燒翠玉瓜都真係幾好~ 茄子軟腍吸滿孜然蒜香,阿晒惹味;翠玉瓜整完好軟熟,好juicy🐟鰻魚炒飯鰻魚份量多,飯粒炒得香口,醬汁甜鹹平衡。最後!!! 黑糖燒菠蘿同檸蜜牛油包好有驚喜,菠蘿焦糖脆面,清甜多汁;牛油包烘得香脆,檸蜜甜酸好開胃,完美收尾

2025-08-18
🇯🇵食過食過燒烤堂發現真係返唔到轉頭🙂‍↕️可以開到咁多間分店真係有原因中環嘅分店係我最鍾意去食嘅分店坐得勁舒服新裝修環境夠乾淨🤍有居酒屋嘅感覺🍺🍻♡雞串燒必點•惹味三黃雞全翼 $28•明太子雞腿肉 $28•免治雞肉棒 $36•三黄雞氣管 $28呢度嘅雞串燒種類都幾多呢四款都係覺得必叫🫶嘅款式明太子雞腿肉醬汁勁啱勁夾成個雞腿肉都係勁Juicy明太子醬超好食😛免治雞肉棒都係正常發揮好食🙂‍↕️三黃雞氣管比較少見呢度食到比較爽口甜甜地特別部位嚟講都真係幾好食✨重點重點唔食會後悔推介•鵝肝多士 $108•廣島蠔(兩隻)$48•鹽燒白鱔 $48•中切鹽燒牛舌心$28♡焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝幾厚身又大塊 夾住青蘋果同多士勁夾超值得一試💸♡廣島蠔(兩隻)$48兩隻蒜香焗蠔有惹味價錢又唔貴鍾意食蠔嘅真係要試吓♡ 鹽燒白鱔 $48本身出面食白鱔都貴 呢個價錢覺得都幾合理而且鹽燒咗之後口感彈牙真係好正♡中切鹽燒牛舌心$28牛舌心口感超正厚厚嘅口感完全勁滿足🐮♡飲品啤酒仲有買一送一$48就有兩杯超抵飲!!串燒點可以唔配啤酒每人叫兩杯都唔過分🤪🍻
🇯🇵食過食過燒烤堂發現真係返唔到轉頭🙂‍↕️

♡中切鹽燒牛舌心$28
牛舌心口感超正厚厚嘅口感完全勁滿足🐮

♡飲品
啤酒仲有買一送一
$48就有兩杯超抵飲!!
串燒點可以唔配啤酒每人叫兩杯都唔過分🤪🍻
2025-08-18 0 瀏覽
finally tried this popular skewer spot everyone’s been raving about—and it did NOT disappoint! from hokkaido surf clam (so fresh!) to sesame tangyuan coated w peanut (mochi lovers must-order), every bite was a vibe終於試到呢間人氣串燒店!果然冇令人失望~ 最鍾意浜燒北寄貝,好鮮甜,仲有糖不甩湯圓
🐷pork skewers 豚肉串love their creative twists like apple, lychee, and avocado wraps! the miso pork collar was insanely tender蘋果卷、荔枝卷、牛油果卷好有驚喜!味噌松板豬超嫩滑入味
🐮beef skewers 牛肉串highly rec the thick toro cut ox tongue and korean style short ribs厚切牛舌拖羅超正(

🐷pork skewers 豚肉串
蘋果卷、荔枝卷、牛油果卷好有驚喜!味噌松板豬超嫩滑入味

🐮beef skewers 牛肉串
厚切牛舌拖羅超正(好食過普通牛舌芯),韓式牛肋肉都好入味

🍗chicken 雞肉串
mentaiko chicken thigh & minced chicken w egg yolk dip r must-orders
明太子雞腿肉同月見雞肉棒蛋黃醬油必點!

🍠honey ube 蜜糖芋頭
sounds ordinary but we rlly liked the caramelised coating
出面燒得焦糖般甜甜地,芋頭控必試

🌶️sichuan eggplant and squid legs super super spicy
川燒茄子同麻辣墨魚鬚對我嚟講太辣了

🍡grilled mochi 汁燒年糕卷
had the perfect chew but just a bit too saucy for me
煙韌但醬多咗少少

also tried
🍜sesame udon 胡麻醬冷烏冬
🥒stem lettuce 萵筍
🐄beef short ribs 鹽燒牛小排
🐣three yellow chicken thigh 三黃雞腿肉
🐠grilled fish 赤鯛一夜干
🫛salted okra 鹽燒秋葵
🍢chicken cartilage 鹽燒雞軟骨

drinks were a win too— fresh mango yakult was my fav! plus, B1G1F beers. book ahead tho, this place is always packed!
即打芒果乳酸超推薦,而家仲有啤酒買一送一!記得訂位呀,晚晚爆滿!
  • 糖不甩燒湯圓
2025-08-16 0 瀏覽
放工同fd gathering 一定要去燒烤堂‼️食咁多次都依然咁正‼️每樣食物都好高質‼️🥢紅蔥油元貝🥢川燒元貝元貝一樣鮮甜大粒,不論原味定辣味都一樣咁好食😋🥢浜燒北寄貝有清酒香~北寄貝鮮甜🉐🥢欖角蟶子辣辣哋好惹味,愈食愈刺激,蟶子大隻新鮮🉐🥢明太子淮山以前冇食開淮山,呢度嘅烹調方式令我愛上淮山🤤淮山爽脆,配明太子醬幾夾,好好食🤤🥢羊架惹味好食,肉質適中唔會燒到過熟,一樣好多油香,正🤤🍢豚肉豆苗卷🍢牛油果卷兩款都係用豚肉包住🥢鰻魚炒飯首嚐鰻魚炒飯,一碗飯嘅size但兩個人share食剛好,鰻魚係蒲燒好夠味,炒飯有菇菌、粟米、鰻魚粒、鰻魚汁,口感豐富🙌🏻🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen 📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

🥢紅蔥油元貝
🥢川燒元貝
元貝一樣鮮甜大粒,不論原味定辣味都一樣咁好食😋

🥢浜燒北寄貝
有清酒香~北寄貝鮮甜🉐

🥢欖角蟶子
辣辣哋好惹味,愈食愈刺激,蟶子大隻新鮮🉐

🥢明太子淮山

🥢羊架
惹味好食,肉質適中唔會燒到過熟,一樣好多油香,正🤤

🍢豚肉豆苗卷
🍢牛油果卷
兩款都係用豚肉包住

🥢鰻魚炒飯

🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen
📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
2025-08-15 0 瀏覽
今次去咗中環分店, 平日放工過嚟食八點, 都全場滿座, 好誇張!出餐速度同其他分店一樣咁快,今次又試咗d新嘢:💖鹽燒和牛牛小排 - 牛味香濃,油脂豐富🤤💖汁燒三黃雞氣管 - 口感爽口,彈牙個汁跳得幾好食好特別💖和牛棒配一口松露飯 - 儀式感滿滿~店員喺你面前刨啲芝士落去,再整爛隻蛋黃,撈埋啲飯一齊食,so yummmm🤤🤤💖燒多春魚 - 呢個反而就笑得乾咗少少🫣💖赤雕一夜干 - 魚油香四溢💖燒羊架💖燒牛舌芯💖明太子飯團

出餐速度同其他分店一樣咁快,今次又試咗d新嘢:

💖鹽燒和牛牛小排 - 牛味香濃,油脂豐富🤤
💖汁燒三黃雞氣管 - 口感爽口,彈牙個汁跳得幾好食好特別
💖燒多春魚 - 呢個反而就笑得乾咗少少🫣
💖赤雕一夜干 - 魚油香四溢
💖燒羊架
💖燒牛舌芯
💖明太子飯團
<燒烤堂> 📍中環🔸串燒店Top 3選擇🔸雞冠新體驗 😆 唃 ⋯ 唃 ⋯ 唃餐廳好多選擇,Highlight推薦菜式:燒海鮮(蟶子、北寄貝)~$50 左右,好抵食!大大份,鮮甜美味。燒雞皮 ($22)— 薄脆薄脆 🪁 好好送酒!鵝肝多士($108) — 手掌心咁大份 😈 好邪惡啊~ 切開油脂溢出💦 口水嗲嗲啼 🤤 蜜糖燒菠蘿($18) — 燒菠蘿每次都必點!食到一平可以Refresh一下口腔 🍍鹽燒白鱔 ($48) — 厚肉、大大啖食,最緊要無骨 😍 雞肉串燒都正~ 每一串都烤得恰到好處,外面微微焦香,裡面保持了肉的鮮嫩。餐廳竟然有雞冠🐔 食落質感好Fun ~ 爽爽脆脆咁樣,未食高真係好特別!(推薦)
<燒烤堂> 📍中環
🔸串燒店Top 3選擇
🔸雞冠新體驗 😆 唃 ⋯ 唃 ⋯ 唃

餐廳好多選擇,Highlight推薦菜式:

燒雞皮 ($22)— 薄脆薄脆 🪁 好好送酒!

鹽燒白鱔 ($48) — 厚肉、大大啖食,最緊要無骨 😍

2025-08-11 0 瀏覽
我係燒烤堂既鐵粉,基本上大部份分店都試過,餐牌上九成嘅食物亦都試過,個人覺得中環嘅分店係最好食,氣氛亦好好!佢嘅燒雞皮,雞皮墨魚滑、月見免治雞肉棒、牛油果豚肉、鵪鶉蛋豚肉卷都係我每次去必點嘅!真係好好食🤤食極都唔厭

2025-08-10 0 瀏覽
今天接朋友下班,再一起去吃吃很久沒去的燒烤堂。中環店裝潢帶有日本風情,晚上座無虛席👏🏻👏🏻✨鹽燒原塊雞皮 $22/串燒烤堂名物,薄脆香口,每次都會點!✨焦糖青蘋果鵝肝多士 $108肥美鵝肝配搭清爽青蘋果及香脆多士,邪惡又美味。✨和牛棒(配松露一口飯) $58牛味濃郁的和牛棒加上芝士、蛋黃及香濃的松露一口飯,滿足。✨芝士黑醋無花果 $58 香滑芝士配果香濃郁的無花果與香脆杏仁片,再淋上黑醋,清新開胃。✨欖角粉絲蒜蓉燒蟶子 $52/隻鮮甜的蟶子加上欖角與粉絲,香氣撲鼻,喜歡。✨汁燒三黃雞氣管 $28/串口感爽脆,醬汁濃郁,帶有燒烤香氣。✨香辣燒雞冠 $22/串雞冠彈牙,香辣惹味。✨麻辣翠玉瓜 $16/串燒烤後的翠玉瓜很多汁,辣得過癮。✨鹽燒白鱔 $48/串鱔肉皮脆肉嫩,很鮮美。✨蜜糖芋頭 $12/串芋頭綿密,配上香甜蜜糖甜香,甜度剛剛好。✨蟹肉芝士最中餅 $48脆身的最中餅中間有鮮甜蟹肉和濃郁芝士,口感豐富。✨芝士年糕 $28外脆內糯,上層灑上紫菜碎,下層有芝士醬沾著一起吃,雙重芝士是邪惡的美味!✨鹽燒淮山 $18/串淮山爽口,以鹽提味,燒烤後自然甘甜。✨即打菠蘿乳酪 $28 啖啖都是菠蘿

✨鹽燒原塊雞皮 $22/串
燒烤堂名物,薄脆香口,每次都會點!

✨焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
肥美鵝肝配搭清爽青蘋果及香脆多士,邪惡又美味。

✨和牛棒(配松露一口飯) $58
牛味濃郁的和牛棒加上芝士、蛋黃及香濃的松露一口飯,滿足。

✨芝士黑醋無花果 $58

✨欖角粉絲蒜蓉燒蟶子 $52/隻
鮮甜的蟶子加上欖角與粉絲,香氣撲鼻,喜歡。

✨汁燒三黃雞氣管 $28/串
口感爽脆,醬汁濃郁,帶有燒烤香氣。

✨香辣燒雞冠 $22/串
雞冠彈牙,香辣惹味。

✨麻辣翠玉瓜 $16/串
燒烤後的翠玉瓜很多汁,辣得過癮。

✨鹽燒白鱔 $48/串
鱔肉皮脆肉嫩,很鮮美。

✨蜜糖芋頭 $12/串
芋頭綿密,配上香甜蜜糖甜香,甜度剛剛好。

✨蟹肉芝士最中餅 $48
脆身的最中餅中間有鮮甜蟹肉和濃郁芝士,口感豐富。

✨芝士年糕 $28

✨鹽燒淮山 $18/串
淮山爽口,以鹽提味,燒烤後自然甘甜。

✨即打菠蘿乳酪 $28
啖啖都是菠蘿乳酪的清爽味道,清香解渴。

✨熱甘草柑橘蜜 $18
朋友說最近很熱氣,需要一杯暖胃潤喉的飲品。
2025-08-09 0 瀏覽
今日帶大家嚟到中環一間日式串燒店,主打新鮮食材同埋獨特風味,首先推介孜然燒西蘭花苗,西蘭花苗鮮嫩爽脆🏮加上孜然粉嘅香氣,食落去帶少少辣;跟住係明太子淮山燒淮山口感濕潤,配上明太子嘅鹹香,味道層次豐富,絕對係驚喜之作!仲有「鹽燒日本銀杏」,銀杏燒得外脆內軟,帶淡淡甘香,好岩送酒 🍶海鮮方面,必試浜燒日本活北寄貝,新鮮北寄貝即燒即食💛肉質鮮甜多汁,原汁原味!日式燒白鱔亦係招牌之一,鱔魚皮脆肉嫩,燒得啱啱好,入口即化❗️肉類推介「福岡味噌松板豬」,松板豬肉質細嫩,有福岡味噌嘅甜香七味汁燒豬大腸大腸燒得香脆,七味粉帶嚟微微辣勁,食落好過癮。牛魔王唔可以錯過中切鹽燒牛舌芯同鹽燒A4宮崎和牛,牛舌芯爽口彈牙,和牛油脂分布均勻,入口即溶,牛味濃郁!最後仲有「惹味蜜糖燒三黃雞全翼」,雞翼外皮燒得香脆,蜜糖香甜惹味🥢咸檸檬嘅鹹香加上七喜嘅清爽!

2025-03-06
  • 浜燒日本活北寄貝
  • 雞皮墨魚滑
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 孜然燒蒜蓉茄子
終於完成咗連踩12日嘅工作 梗係要擦餐勁!🤤今晚同男朋友去中環食串燒 無錯 又串燒🔥呢間環境吾錯 配合中環商業區裝潢 成個感覺好似去咗日本啲居酒屋咁🍶都幾多上班族 全場爆滿‼️我地瘋狂點咗勁多嘢食盡興😈有港式有川色有西式佢地有某啲菜或係本店限定🖇️仲要做緊「Sapporo生啤 」優惠📌數數下 我地點左②X款串燒🍢打✨特別推介:88.川燒茄子🍆 ✨79.粟米🌽77.鹽燒秋葵🫛62.𩼣魚玉子燒🐟 ✨60.芝士無花果🧆 ✨51.酒煮蜆🍶✨47.川燒元貝🐚✨46.蒜蓉廣島蠔(兩隻)🦪✨56.赤鯛一夜干🐟25.羊架🐏35.荔枝卷✨31.泰式豬頸肉🐷22.厚切牛舌拖羅👅 ✨20.鹽燒牛小排🥩16.爽口雞腎🐔15.惹味三黃雞全翼🍗✨12.鹽燒雞軟骨🦴11.鹽燒雞皮🐔07.三黄雞氣管✨06.汁燒雞肝🐔Sapporo生啤 (買一送一)🍻青檸菠蘿梳打🍹
終於完成咗連踩12日嘅工作 梗係要擦餐勁!🤤
今晚同男朋友去中環食串燒 無錯 又串燒🔥