2022-09-06 888 瀏覽
估唔到以家仲有22蚊燒味雙拼飯,呢個價錢真係時光倒流返左去十年前咁。第一次食,叫左燒肉叉燒飯同燒鵝燒肉飯,叫燒鵝既雙拼收30蚊。打開飯盒既時候都好有驚喜,因為並唔係每樣燒味得四小舊,呢個份量唔會食唔飽。而且味道都合格,如果加錢有埋例湯就更加完美。呢間價錢都比較親民唔貴,岩哂夜晚斬料加餸,一隻雞都只係78蚊,見到佢仲有燒腩仔,海蜇,泰式鳳爪,薰蹄,牛展,滷水鴨同手撕雞等等,選擇都好多,總有一款岩你口味。
2022-09-03 552 瀏覽
朋友在附近雍字頭樓盤新居入伙,今日去佢屋企,梗係唔可以兩手空空啦!見到前少少有呢間燒味滷師😍👍🏻,就知道一定要買,因為食喎佢哋分店都相當好味!今次都係嗌返照舊啦,至尊燒鵝$120下庄,味道唔錯,外皮香脆,唔會太肥。叉燒$40一斤,好抵食,肉質夠軟熟,唔會太肥,喜歡。沙薑鹽焗雞,$40半隻,啖啖肉,唔錯,而佢哋沙薑醬汁係分開,喜歡可以將鹽焗雞點一下啲啲汁,幾好。最後仲有海蜇鳳爪,佢哋嘅鳳爪係去晒骨,食得好方便,好推薦大家買!

叉燒$40一斤,好抵食,肉質夠軟熟,唔會太肥,喜歡。

2022-08-28 856 瀏覽
放假約咗朋友去葵涌飲茶,回程時路經石蔭路,醒起街角位有間「燒味滷師」,平時好少會嚟開呢頭,難得今日經過,一於過去買啲燒味返屋企今晚做餸。櫥窗入面掛滿了各式各樣嘅燒味,有貴妃雞、豉油雞、燒排骨、燒鴨,燒鵝,琳琅滿目,另外仲有唔少滷水同涼拌冷盤等供應,款款都好吸引。店舖入面設有自家工場,聽店員講,佢哋嘅燒味全部都係即場燒製,十分新鮮,絕對係斬料加餸嘅好選擇!樣樣都想食,心大心細,就一於買多兩三款返去,同屋企人一齊分享。至尊燒鵝 (下庄) $120:之前都喺其他「燒味滷師」分店買個燒鵝,知道佢嘅品質唔錯,所以今次亦二話不說再翻兜。果然冇令人失望,雖然拎到返屋企先食,但係外皮仍然好香口,鵝肉不韌,皮脆肉滑又多汁,吃得人津津有味。 燒味佬叉燒 $40:叉燒水準亦不俗,半肥瘦,肉質鬆軟又唔嚡口,咬下更帶油脂甘香,調味亦啱啱好,唔會過鹹或過甜,而且有幾件仲有燶邊添 👍👍另外盒沙薑鹽焗雞 $40 都好正,雞皮爽滑,雞肉幼嫩又有雞味,入口不肥不膩,咸香入味。睇得出師傅刀工唔錯,雞件斬得乾淨俐落。海蜇拼泰式鳳爪 $42:鳳爪用左秘製酸辣汁炮製,入口酸酸辣辣,加上鳳爪已作剔骨處理,啖啖都係肉,口感一流!海蜇
海蜇拼泰式鳳爪 $42:鳳爪用左秘製酸辣汁炮製,入口酸酸辣辣,加上鳳爪已作剔骨處理,啖啖都係肉,口感一流!海蜇粗幼度適中,入口爽脆彈牙,配埋面頭嘅芝麻一齊食,超惹味。
2022-08-27 296 瀏覽
假日時候,又係唔想煮,決定出街買啲燒味斬料🤪🤪呢一間之前已經喺其他分店試過,價錢又平又大份🫶呢間分店喺轉角位,非常容易睇到~肉類全部整齊地排好,色澤鮮明~勁靚❤️價錢真係好優惠!雙拼飯都係$22咋!今次又斬幾樣嘢返屋企😇 等咗幾分鐘已經拎得🥢至尊燒鵝~必食推介,油香十足 特別係個外皮 ~鵝油勁香 💯🥢砂礓鹽焗雞肉質鮮嫩,佢仲俾埋啲蔥油 同埋砂礓汁 ,鍾意點邊隻醬汁 悉隨尊便👍🥢燒味佬叉燒 非常多汁又好吃,半肥瘦勁正 !🥢泰式鳳爪 配埋海蜇,爽口彈牙,夏天食呢個冷盤一流!咁多樣嘢加埋都係二百幾蚊,性價比真係好高!想特別提一提呢度啲姐姐超級好人,態度非常之好 又滿足你要求呢間燒味舖已經成為我日常加送嘅地方啦~~
假日時候,又係唔想煮,決定出街買啲燒味斬料🤪🤪
呢一間之前已經喺其他分店試過,價錢又平又大份🫶

價錢真係好優惠!雙拼飯都係$22咋!

今次又斬幾樣嘢返屋企😇 等咗幾分鐘已經拎得

🥢至尊燒鵝~
必食推介,油香十足 特別係個外皮 ~鵝油勁香 💯

🥢砂礓鹽焗雞

🥢燒味佬叉燒 非常多汁又好吃,半肥瘦勁正 !

🥢泰式鳳爪 配埋海蜇,爽口彈牙,夏天食呢個冷盤一流!

咁多樣嘢加埋都係二百幾蚊,性價比真係好高!

想特別提一提呢度啲姐姐超級好人,態度非常之好 又滿足你要求

呢間燒味舖已經成為我日常加送嘅地方啦~~
2022-08-27 177 瀏覽
燒味滷師 (成城大廈)今日難得上阿姨屋企,就斬個料上去開飯。哩間燒味店望落企理,有塊大玻璃窗,玻璃窗後面好整齊咁掛住唔同種類嘅燒味,幾吸引-------------------------至尊燒鵝 (下庄) $120燒鵝油脂分布唔錯,鵝皮燒得好香,食到陣獨特嘅鵝油香味鵝肉嫩滑,點埋附有嘅酸梅醬,絕配 👍 果然係至尊燒鵝沙薑鹽焗雞 (半隻) $40雞肉唔會整得過熟,肉質仲好軟滑鹽焗嘅整法夠鹹香,加埋沙薑汁仲好食燒味佬叉燒 (半斤) $40表面燒得少許焦香肉質唔乾,肥瘦適中,蜜汁好味海蜇拼泰式鳳爪 (半磅) $42哩個開胃菜都好推介,海蜇清爽彈牙鳳爪好入味,泰式汁酸酸甜甜,帶少少辣,好惹味鳳爪仲去埋骨,可以好爽一啖食落去-------------------------燒味滷師 (成城大廈)地址🎈葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖
燒味滷師 (成城大廈)

-------------------------
至尊燒鵝 (下庄) $120
燒鵝油脂分布唔錯,鵝皮燒得好香,食到陣獨特嘅鵝油香味
鵝肉嫩滑,點埋附有嘅酸梅醬,絕配 👍
果然係至尊燒鵝

沙薑鹽焗雞 (半隻) $40
雞肉唔會整得過熟,肉質仲好軟滑
鹽焗嘅整法夠鹹香,加埋沙薑汁仲好食

燒味佬叉燒 (半斤) $40
表面燒得少許焦香
肉質唔乾,肥瘦適中,蜜汁好味

海蜇拼泰式鳳爪 (半磅) $42
哩個開胃菜都好推介,海蜇清爽彈牙
鳳爪好入味,泰式汁酸酸甜甜,帶少少辣,好惹味
鳳爪仲去埋骨,可以好爽一啖食落去

-------------------------
燒味滷師 (成城大廈)
地址
🎈葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖
2022-08-22 311 瀏覽
尋晚決定斬料返屋企食飯🥰🥰只係叫媽咪炒個菜就食得😋😋本身收工無咁遲,最衰塞車!搞到我爭啲買唔到…好彩仲比我買到✌️燒鵝就啱啱好剩低¼隻,因為呢個係媽咪最愛,如果買唔到我會好內疚😅😅無骨鳳爪拼海蜇呢款開胃小菜係必須要點,無骨鳳爪酸酸辣辣勁開胃😋😋海蜇爽滑彈牙🥰蜜汁叉燒甜甜既蜜汁叉燒帶有少少焦香,入口肉嫩細緻👍而且肥瘦比例適中☺️沙薑鹽焗雞雞香嫩肉滑,而且啖啖肉,沾上沙薑醬汁,好岩送飯👍脆皮燒鵝燒鵝媽咪最愛,佢話燒鵝燒到個皮勁香脆,但係肉質嫩滑,淋上佢地既醬汁,入口更Juice🤤🤤點埋酸梅醬更加Perfect😍📌 燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖#燒味推介 #葵涌 #葵涌燒味 #叉燒 #燒鵝 #鹽焗雞 #chicken #grillpork #kwaichung #globaleats #teamhappyfoodies #foodie #hkblogger
尋晚決定斬料返屋企食飯🥰🥰只係叫媽咪炒個菜就食得😋😋

無骨鳳爪拼海蜇

蜜汁叉燒

沙薑鹽焗雞
雞香嫩肉滑,而且啖啖肉,沾上沙薑醬汁,好岩送飯👍

脆皮燒鵝

📌 燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)

2022-08-19
5 分鐘 (外賣自取)
  • 燒味佬叉燒
  • 泰式鳳爪拼海蜇
  • 至尊燒鵝
  • 客家鹽焗雞
2022-08-21 78 瀏覽
今日約咗舊同事係葵涌飲茶,飲咗茶就去左一間燒味店,名叫燒味滷師,店內大排長龍。然後斬燒味回家食😋咁夜晚就唔使煮咁多餸啦。至尊燒鵝嘅皮燒得好香脆,肉質嫩滑,肉帶汁唔錯,點上酸梅汁真係绝配,亦可解一解燒鵝嘅油膩!叉燒,入口有濃郁嘅蜜糖甜味,肉質紮實,但唔柴,個個喜歡,好快食曬。沙薑鹽焗雞,皮薄肉質嫩滑,食得出有沙薑味,但偏鹹啲啲,送飯一流。泰式鳯爪配海蜇,無骨鳳爪酸甜爽口,唔辣,海蜇爽口彈牙,好開胃👍🏻

煮咁多餸啦。

• 燒味佬叉燒
2022-08-21 69 瀏覽
估唔到一間小小嘅外賣燒味店都咁受歡迎,不過都唔係排咗好耐隊,等外賣嘅時候有位婆婆想要隻乳豬,可惜賣晒,見到婆婆失落果個樣相信隻乳豬應該好好食,有機會嘅話一定要試吓!提提大家乳豬係要預訂嘅!至尊燒鵝:燒鵝唔算太肥,咬落去啲肉汁油爆晒出嚟!燒味佬叉燒(半斤):厚切蜜汁叉燒,非常之厚,超級多汁每一舊都有濃厚啲蜜汁包圍住,咬落去啲蜜汁爆曬出嚟,極濃蜜汁甜味,叉燒唔會鞋半肥瘦啱啱好!沙薑鹽焗雞(半隻):雞唔會太肥又唔會太瘦,首先唔點任何醬汁已經好好味,濃濃雞味!有兩種醬汁,沙薑同蔥油,可以淨點是但一個又可以點晒兩個,簡直絕配!海蜇拼泰式鳳爪:份量都幾多,唔會太辣非常爽口!
至尊燒鵝:燒鵝唔算太肥,咬落去啲肉汁油爆晒出嚟!
海蜇拼泰式鳳爪:份量都幾多,唔會太辣非常爽口!
星期五媽咪話唔煮飯唯有斬料啦,呢度嘅燒味認真抵食呀,難怪大排長龍😜必食燒鵝呀,燒鵝皮燒得好脆又香,油亮有光澤,勁大隻,見到就想食,果然鵝肉好嫩滑呀,啖啖肉好嫩口🥰哩度既叉燒又係超級抵食,勁厚切勁多肉,肉質肥瘦均勻,每塊叉燒沾滿了麥芽糖,每片都係切得非常厚身,大大塊,果然入口軟嫩多汁👍👍鹽焗雞都好值得一試,我見差唔多每個人都會買,食落雞肉好入味,有鹽香既味,又有雞味,重點肉質好滑溜呀🎉🎉再嗌左嗰消暑拼盤,泰式鳳爪拼海蜇,好有泰菜味道呀♥️♥️♥️

2022-06-01 321 瀏覽
我要食燒鵝髀 ꕀꕀ⇢ఌ 燒味滷師ꔐ至尊燒鵝($120/下庄)師傅表示想吃肉要上庄ꕀ下庄吃鵝油香想吃髀位所以點了下庄外賣回到家外皮仲帶脆身ꕁ 鵝肉肉香濃慶幸沒太多肥膏ꕁ 但還有油香感(●´^`●)ꔐ沙薑鹽焗雞($40)$40份量也太多了ꕁ還是髀位喔雞肉嫩滑而且啖啖肉沙薑份量超多的 ꕁ 配雞肉很不錯店家還有配蔥油♥︎蔥油香十足ꔐ燒味佬叉燒($40)點給媽媽吃的ꕁ所以點了瘦叉燒叉燒不會太乾帶少少油脂感不過嗜甜的我ꕁ喜歡再甜一點媽媽就表示滿意ꔐ泰式鳳爪($42)是鳳爪配海蜇♥︎兩樣都爽彈有口感而且份量十足ꕁ 超滿足(•͈⌔•͈⑅)°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°幫媽媽斬料花了總共$242(ෆ˙ᵕ˙ෆ)價錢完全很可以♡質素也不錯餐廳還有賣麻辣食品 ꕀ有機會要再試一試回頭率♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡友善度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°o葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖
我要食燒鵝髀 ꕀꕀ⇢ఌ 燒味滷師
ꔐ至尊燒鵝($120/下庄)
師傅表示想吃肉要上庄ꕀ下庄吃鵝油香
想吃髀位所以點了下庄
外賣回到家外皮仲帶脆身ꕁ 鵝肉肉香濃
慶幸沒太多肥膏ꕁ 但還有油香感(●´^`●)

ꔐ沙薑鹽焗雞($40)
$40份量也太多了ꕁ還是髀位喔
雞肉嫩滑而且啖啖肉
沙薑份量超多的 ꕁ 配雞肉很不錯
店家還有配蔥油♥︎蔥油香十足

ꔐ燒味佬叉燒($40)
點給媽媽吃的ꕁ所以點了瘦叉燒
叉燒不會太乾帶少少油脂感
不過嗜甜的我ꕁ喜歡再甜一點
媽媽就表示滿意

ꔐ泰式鳳爪($42)
是鳳爪配海蜇♥︎
兩樣都爽彈有口感
而且份量十足ꕁ 超滿足(•͈⌔•͈⑅)

幫媽媽斬料花了總共$242(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
價錢完全很可以♡質素也不錯
餐廳還有賣麻辣食品 ꕀ有機會要再試一試

回頭率♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
友善度♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
2022-05-24 228 瀏覽
我係街坊黎,search附近有咩餐廳果陣見到呢間野竟然有咁多好評,忍唔到要專登寫食評比大家知道呢間真係好難食岩岩新開鋪果陣好多人幫襯排哂隊,買過唔同味既雞做晚餐當餸諗住試一試好唔好食,頭幾次d肉鞋到咬唔到,諗住試多幾次啦可能撞彩唔好食姐,應該買左5次左右,5次d雞肉都係鞋到咬唔到,差唔多一半既肉都係掉左食唔到,我寧願去石蔭恆生銀行對面果間度買70蚊一隻雞仲好唔信既話可以去社交平台睇下葵涌呀,石籬人果d街坊群組,留言度既負評多到爆都唔知咁多好評係咪買返黎既

都唔知咁多好評係咪買返黎既
2022-05-15 239 瀏覽
呢幾日天氣同心情都係一樣麻麻地,今日見天氣好D揸架車出去遊吓車河散吓心。今日揸車去咗城門郊遊吓,回程途經和宜合道,經過一間好開揚感覺好新派嘅燒味鋪頭"燒味滷師"外賣專門店。相片門口附近仲可以比我泊低架車添。相片老實講鋪頭門面裝修好光猛同埋乾淨係最吸引我既地方。食燒味來來去去都係果幾樣嘢,師傅見我左度右度,考慮咗好耐都未有決定,就好殷勤為我推介咗幾款撚手燒味,我今日買咗「至尊燒鵝」、「燒味佬叉燒」、「客家鹽焗雞」、仲有好少燒味鋪會有嘅「海蜇拼泰式鳯爪」。相片燒鵝層鵝皮有層薄薄肥膏,食落去好甘香,鵝肉都算入味。相片我個人就鍾意偏瘦嘅义燒,所以叫師傅斬咗嚿偏瘦义燒,估唔到呢嚿「燒味佬义燒」,肉質唔嚡又夠腍,蜜汁味又幾豐富(下次試吓半肥瘦先)。因為我之前去過D所謂名店,買過D外表橙色同D肉係白曬曬嘅义燒,諗起都一肚火!呢度嘅燒味佬义燒真係零舍唔同!相片而鹽焗雞就好入味,滿口咸香,肉質唔會嚡口, 物超所值。相片至於我覺得最驚喜係海蜇拼泰式鳯爪,我好鍾意食D脆口/爽口嘢,呢度嘅海蜇夠晒爽口,只係略嫌辣味唔夠,如果可以加辣,咁就過癮 !!地址:葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號鋪

相片

門口附近仲可以比我泊低架車添。

相片

老實講鋪頭門面裝修好光猛同埋乾淨係最吸引我既地方。

相片

燒鵝層鵝皮有層薄薄肥膏,食落去好甘香,鵝肉都算入味。

相片

而鹽焗雞就好入味,滿口咸香,肉質唔會嚡口, 物超所值。

地址:葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號鋪
至尊燒鵝
客家鹽焗雞
海蜇拼泰式鳯爪
15 分鐘 (外賣自取)
至尊燒鵝
客家鹽焗雞
海蜇拼泰式鳯爪
  • 海蜇拼泰式鳳爪
2022-04-30 172 瀏覽
燒味店有時候會給人髒亂差的感覺,但這間完全不會給我有這感覺,所以東西都擺放得很整齊,而且除了燒味外,還有滷水和冷盤,選擇真的挺多,重要的是價錢還不貴!至尊燒鵝(下庄)(120元)作為燒鵝控的我覺得這裡的燒鵝真的挺不錯,而且性價比挺高的,120元就有下庄,180元就有半隻了,而且還是現場燒製的,不是跟人拿貨的,那就吃得更放心又新鮮了!燒鵝吃起來皮脆肉嫩,因為下庄的關係,所以吃起來會多了份油香,而且又有鵝腿,所以很滿足!另外,這裡的燒鵝不會太肥,所以不會吃起來太油膩!沙薑鹽焗雞(40元/半隻)看價錢感覺應該不會用上太有質素的雞,但意想不到這個是家人最多讚賞的!這裡的雞吃起來肉質嫩滑緊寶,完全不鬆散,而且很有雞味,中間還能吃到淡淡的沙薑味,剛剛好引出雞味!燒味佬叉燒(40元)這個買了40元,但份量比想像中的要多,而且還是很多香港人最愛的燶邊叉燒,吃起來會帶點脆,但又肉質嫩滑鬆化,帶點油香,肥瘦剛剛好,又有蜜汁的香甜的味道。泰式鳳爪拼海蜇(42元)想不到買半磅還可以雙拼,愛吃的人肯定想吃多款!這裡泰式鳳爪吃起來是酸甜中帶點辣,辣度不算高,酸甜味比較突出,無骨鳳爪爽脆!海蜇的調味一樣,吃起來嫩中

至尊燒鵝(下庄)(120元)

至尊燒鵝(下庄)

沙薑鹽焗雞(40元/半隻)

沙薑鹽焗雞(半隻)

燒味佬叉燒(40元)

燒味佬叉燒

泰式鳳爪拼海蜇(42元)
泰式鳳爪拼海蜇

想不到買半磅還可以雙拼,愛吃的人肯定想吃多款!這裡泰式鳳爪吃起來是酸甜中帶點辣,辣度不算高,酸甜味比較突出,無骨鳳爪爽脆!海蜇的調味一樣,吃起來嫩中帶點爽滑!
2022-04-30
2022-04-25 122 瀏覽
餐廳位於葵涌附近,交通十分便利,這間餐廳主打的也就是香港人最愛的燒味。這個小小的店舖的菜式包羅萬有,除了有香港人最愛燒味之外,也有不少涼菜。而我這次挑選的就有燒鵝,鹽焗雞,燒鵝童叟無欺,沒有偷工減料,最重要價錢相宜,又合理,性價比極高,燒鵝外皮香脆可口,內裏肉質口感一流,最重要不油膩,挑選適宜。鹽焗雞方面,最擔心的就是鹹味過重,不宜進食,沒想到鹹味雖然可口,但也不失雞本來的香味。每次光顧也能保持水準,大推。
2022-04-23 74 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 荃灣 - 燒味滷師 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 專賣燒味嘅店舖喺石籬都有好多不過我見呢間燒味滷師係特別受歡迎 👏🏼我覺得一定有原因嘅 最緊要唔怕生壞命 最怕改錯名「燒味滷師」呢個名好出色 亦都好有記憶點黃色招牌 而且街角位置 好易搵到✌🏼🔹明爐燒鴨🦆 半隻 $70皮脆肉多 買半隻已經好多喇🔹沙薑鹽焗雞🐥 半隻 $40肉質白身 配薑蔥油 更惹味不過其實本身雞已經有陣陣咸香 唔點醬汁都好夠味🔹燒味佬叉燒 🐷 半斤 $40半斤大約係成個發泡膠盒滿曬😯 估唔到份量咁多有微微燶邊🤭超多蜜汁 肥瘦適中 亦切得厚身返到屋企都忍唔到食幾舊先🙈🔹海蜇拼泰式鳳爪 ✌🏼 一盒 $42涼浸浸嘅冷盤最啱夏天食喇😉海蜇口感清爽彈牙 鳳爪已去骨 一啖一隻 正😄冇牙啊婆都啱食 倒埋特製醬汁 酸辣開胃૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評燒味斬料嚟講,價錢實惠,而且性價比好高食物好,名又改得好,一定會二訪◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)葵涌和宜合道90-114號成城大廈地下13號舖►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►其實位置喺石籬,地鐵比

專賣燒味嘅店舖喺石籬都有好多

涼浸浸嘅冷盤最啱夏天食喇😉
海蜇口感清爽彈牙 鳳爪已去骨 一啖一隻 正😄
冇牙啊婆都啱食 倒埋特製醬汁 酸辣開胃

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
燒味斬料嚟講,價錢實惠,而且性價比好高
食物好,名又改得好,一定會二訪

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍燒味滷師 (成城大廈) (葵涌)

►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►
其實位置喺石籬,地鐵比較難到
亦有好多地方設門市 可方便到訪 (荃灣/慈雲山/屯門/長沙灣)