2025-06-24
間中都想食下中菜,Megabox 13樓就有間煌府1號,比樓下清靜,又有個靚view星期六晚客座有個虎蝦元貝二人餐,$418包加一同茶芥(餐前小食另計),好似好抵咁梗係要試試!🥣 淮杞燉螺頭湯湯料見到有淮山、杞子、雞腳螺頭、瘦肉,味道好清,清到好似飲水咁🦐 高湯焗大虎蝦伊麵有兩隻大虎蝦嘅伊麵,虎蝦肉質正常,伊麵幾出色,煙韌軟糯,索曬高湯好入味🐟 清蒸沙巴龍躉班原條蒸魚,正!蒸得幾好,唔老唔韌,魚皮膠質豐富,不過好多細骨🧊 冰鎮鮑魚我會稱呢個係呢餐飯嘅mvp!一上枱就見到比預期中大隻!面頭灑咗蟹籽,另外有跟日本豉油同wasabi,日式煮法過嘅鮑魚軟滑有𡁻口,調味恰到好處,用刀叉食真係好有feel🍴😋見到單叫都要58蚊一隻,二人餐有兩隻,可見呢個餐真係抵食🍗 潤燒脆皮乳鴿一隻乳鴿分四份,上枱時熱辣辣,外皮炸到脆卜卜,油脂甘香🥬 金銀蛋浸菜苗套餐點都有碟菜,落埋金銀蛋,相當抵食🥭 精緻糕點我嗰晚食嘅係楊枝甘露糕,唔係太甜,有西米露同埋芒果粒,作為飯後甜品都幾開心Megabox呢間煌府嘅職員服務態度都幾好,見佢哋同好多熟客都有講有笑,對住我哋啲生客都親切友善🍽 煌府1號🗺 九龍灣宏照道38號企
🥣 淮杞燉螺頭湯
🦐 高湯焗大虎蝦伊麵
🐟 清蒸沙巴龍躉班
原條蒸魚,正!
蒸得幾好,唔老唔韌,魚皮膠質豐富,不過好多細骨
🧊 冰鎮鮑魚
我會稱呢個係呢餐飯嘅mvp!
見到單叫都要58蚊一隻,二人餐有兩隻,可見呢個餐真係抵食
冰鎮鮑魚
🍗 潤燒脆皮乳鴿
一隻乳鴿分四份,上枱時熱辣辣,外皮炸到脆卜卜,油脂甘香
🥬 金銀蛋浸菜苗
套餐點都有碟菜,落埋金銀蛋,相當抵食
🥭 精緻糕點
🍽 煌府1號
🗺 九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 13樓4號舖