煌府婚宴專門店

Palace Wedding Banquet
餐廳: 煌府婚宴專門店
資訊:

番外篇.煌府雅都商場大翻新帶來了新食場,其實對於區內居民來說,也許酒樓才是大家的「眾望所歸」。前身的酒樓已結業多時,因而對新進場的煌府有一定的期許。屯門煌府感覺較平實低調一些,若然走一貫的婚宴場地華麗風,恐怕會流失屯門街坊食客吧。中檔酒樓的價位,星期六日假日不設下午茶。平日午市小點$15.8 、中點19.8 大點$23.8、特點$27.8、頂點$31.8,茶位平日每位$8,假日每位$9。假日午市小點17.8、中點$22.8、大點$25.8、特點$29.8、超點$33.8 。鵪鶉蛋燒賣(大點)是少有的懷舊點心系列, 除了豬肉外還樣入了明蝦,用料相當新鮮。奶黃先生(大點)煌府有幾款卡通點心, 其中這款小黃人相信會很受孩子歡迎。Minions造型有點走樣, 包身漲發得也太大了, 奶黃餡少得可憐, 吃不出鹹蛋黃的味道, 完完全全是「外貌協會」嘅代表。醬汁蒸鳳爪(大點)上桌時鳳爪東歪西斜的,賣相不佳。個人對酒樓鳳爪甚為奄尖講究,喜歡沒有漲發、泡油處理過,稔滑入味的醬皇鳳爪, 如今能做到的買少見少,煌府的出品亦不例外。豉蒜炒秋葵($58)難得酒樓提供幾款炒菜選擇, 雖然炒菜偏貴,但為著健康也無所謂
番外篇.煌府

鵪鶉蛋燒賣(大點)
鵪鶉蛋燒賣

奶黃先生(大點)
奶黃先生

醬汁蒸鳳爪(大點)
醬汁蒸鳳爪

豉蒜炒秋葵($58)
難得酒樓提供幾款炒菜選擇, 雖然炒菜偏貴,但為著健康也無所謂了。秋葵沒有炒得很香口, 但秋葵新鮮又有粒粒蒜子算是合格, 就是份量不見得很多。
豉蒜炒秋葵

風味魷魚鬚($45)
挑選的魷魚鬚都是粗身的部分, 口感十足份量又多,如能更酥脆一點便完美了, 是一道功夫繁多的酒樓精點。
風味魷魚鬚

灌湯餃(頂點)
不是傳統的那種灌湯餃, 水準平穩無驚無喜。
灌湯餃

Go Go Mall為雅都帶來新氣象,但尋味之路從來是不盡相同,愛好飲茶的比起新美食廣場,還是會更歡迎酒樓的落戶吧!

2019-06-22
豉蒜炒秋葵
灌湯餃
鵪鶉蛋燒賣
風味魷魚鬚
2019-07-20 384 瀏覽
平平凡凡的一間酒樓,街坊格局,親切感十足,不過裝修還算簇新、光亮。四月份營業到現在為止食評仍沒有多少篇,難道是乏善足陳?就簡單做個報告給大家參考吧?!當天吃的點心有:炸雲吞,賣相不錯,像一朵朵金黃色的玫瑰花,味道也不差,不會太油膩,雖然裡面那粒蝦不是很大。不怕上火的可以一試。鼓椒蒸排骨, 肥肉稍為多,肉的質素不是很好,下面墊了一層厚厚的芋頭,味道普通。另外,有部份點心早午十二時開始有特價,要注意落單時間。

就簡單做個報告給大家參考吧?!

當天吃的點心有:

另外,有部份點心早午十二時開始有特價,要注意落單時間。
2019-07-11
2019-06-01 557 瀏覽
話說今日喺新墟附近整野 一心整完去飲茶 自從稻香摺左之後 客x好棧又一般 所以就去雅都商場試下煌府一去到 裝修係靚 仲好彩安排到側邊位 唔駛坐喺世界中心 冇咁嘈 打開點心紙 老實講 選擇唔多 而且偏貴 除咗星期一至五會有分下午茶之外 星期六日公眾假期佢都係冇分 一d都唔平 叫咗啲大路嘢 燒賣牛肉鳳爪炸魷魚鬚粉果等等 我又要一個燒腩仔飯同一個星洲炒米等等有15分鐘左右陸續到 個星洲炒米真係不得了 相信佢唔係炒係撈嘅 完全一啲鑊氣都冇唔好食 粉果皮勁厚 又係差 只有係燒腩仔係正常最經典係個魷魚鬚 一直未到 追左三四次每次都話幫我睇下有冇入單 冇人覆 都唔緊要 之後終於搵到一個佢話係冇入單 我話唔緊要咁你幫我轉桂花糕啦 我心諗桂花糕一定係整定㗎啦 你夾出來就得 點知桂花糕到左 炸魷魚鬚就出現啦 大佬你又話冇落單既?!做乜突然間又出現 ?! 點心ee都話你唔要佢都係計你錢㗎 入晒機 ok 最後我哋都要埋 。 以為熱辣辣 點知都係只係微暖 又咸又細條 一啲都唔好食 難怪間野完全唔使等位 完全午市都唔爆場 最後埋單要$380 都唔知自己食咗啲乜 一次冇回頭

難怪間野完全唔使等位 完全午市都唔爆場 最後埋單要$380
都唔知自己食咗啲乜

一次冇回頭
2019-06-01
2019-05-23 549 瀏覽
22/5 惠顧了屯門分店,發現片皮鴨完全貨不對辦 ,10塊片皮鴨,只得3皮稍為有點肉(都是偏少的),其餘7皮是全皮(有相片證明),即時通知了店舖高級職員,該職員沒有幫忙解決問題,還與客人爭辯,態度極差,完全沒理會客人,說小姐:我們的片皮鴨是這樣的,不會片肉,你唔係叫烤鴨呀 小姐,因為肉不會煮熟,我聽了之後更加覺得離奇,我不是沒吃過片皮鴨吧,不要那麼耍我,我要求取消這碟片皮鴨,他不肯,說我已吃了,最尾換給我還說鴨會有血的,真的非常奇怪,原本同家人開開心心去吃飯,換來是一肚氣
2019-05-22
2019-05-06 588 瀏覽
今日經過吖都商場見到煌府新裝修一定要入去試下啦, 一入到門口就見到大大個宣傳牌寫 片皮鴨88蚊. 好吸引入咗去即買啦. 先講新裝修先入到去好舒服周圍都係白雪雪金光閃閃好輝煌呀,我哋嗌咗個片皮鴨啦 魚香茄子煲同埋啲甜酸排骨. 先港片皮鴨雖然冇深井嗰個咁新鮮咁多肉汁但係味道都幾好, 然之後魚香茄子煲嚟園已經聞到陣陣嘅魚香味 好熱辣辣好新鮮送飯一流 最後港甜酸排骨呢個甜酸排骨同我平時嘅甜食嘅甜酸排骨有啲唔同佢一夾起上嚟黐滿曬糖膠 而食落口糖膠有黐牙嘅感覺好香口令人好回味唔怪得小朋友食完一舊又一嚿!我哋知嗌咗三度菜大已經食咗一大碗白飯 如果今次五粒星唔返嚟講我會畀四粒星王府味道唔錯繼續keep住落去魚香茄子煲熱辣辣好香口片皮鴨雖然冇深井咁好味但係口感都算唔錯甜酸排骨入口感覺好特別
唔怪得小朋友食完一舊又一嚿!

魚香茄子煲熱辣辣好香口

片皮鴨雖然冇深井咁好味但係口感都算唔錯

甜酸排骨入口感覺好特別

2019-04-14 475 瀏覽
嗰日行經屯門鄉事會路, 煌府啱啱開張 ,於是坐低食個中午飯。 兩個人叫咗個香蒜龍仔斑腩蒸飯 ,鮮蝦腐皮卷 ,嗌多個甜品㖭, 蜜餞芝麻芋 。荷葉 墊底 蒸新鮮 班腩, 魚汁滲晒落啲飯度 。飯粒有荷葉 清香 加埋啲魚香非常可口 。鮮蝦腐皮卷 用料新鮮外脆內軟 。甜品芝麻芋,芋頭炸 得好香脆非常可口 。兩個人食得飽飽返屋企。
2019-04-13 386 瀏覽
本人是在屯門居住的無飯主婦,每天下午都會在酒樓醫肚,最近知道屯門雅都商場新開張的煌府酒樓,就約咗幾個街坊去試試,我們叫了很多點心,有幾款都幾好味,有雞粥,雞好新鮮,粥底很绵滑,潮洲粉菓,外皮很軟滑,另最值得稱讚是薑醋,豬手非常好吃,軟硬剛剛好。可能是大集團,食物都幾有水準。