2024-05-23 0 瀏覽
烤焗工房地址:旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓AS26A號舖港鐵太子站B2出口,港鐵旺角站D2出口,港鐵旺角東站B出口電話:62879807/69278369煙鴨胸蛋包飯 1$40.00蜜糖雞翼蛋包飯 1$40.00外賣(+$1)1$1.00外賣(+$1)1$1.00合計$82.00烤焗工房好抵食,煙鴨胸蛋包飯好好食、飯好軟熟,蜜糖雞翼蛋包飯好好食、雞翼不會好燶,好值得推介嘅店舖,未試過一定要去試吓
烤焗工房

外賣(+$1)1$1.00

外賣(+$1)1$1.00

合計$82.00

2023-08-15 239 瀏覽
🐮黑椒牛粒炒烏冬🐻小評語:聽啲朋友講話呢間個牛粒出名幾好食,咁岩出開嚟旺角,就諗住試下啦。咁肚餓梗係要叫返個炒烏冬填下肚。可惜完全係好失望😮‍💨賣相係幾靚,香味好夠,以為好好食,點知。。啲牛粒又靭一陣雪味,個烏冬仲好鹹,食左一半都冇就放棄左。。🥲💸平時見葵廣分店好多人等,真係唔明佢咁既出品點解仲做得住🥲做食物都要有良心嫁🥺📍 烤焗工房 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心2樓AS26A號舖味道😋:🌕🌕🌗🌑🌑性價比💰:💸回訪度🤤:🥲

🐮黑椒牛粒炒烏冬

🐻小評語:

📍 烤焗工房 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心2樓AS26A號舖

味道😋:🌕🌕🌗🌑🌑
性價比💰:💸
回訪度🤤:🥲

外賣自取
2023-01-16 467 瀏覽
今日去咗人山人海嘅旺角,係T.O.P行咗陣就過條天橋就去返旺中嗰邊,極之方便🤩嚟到旺中又點可以唔掃下街…🤭有賣珍珠奶茶、有賣班戟、有賣壽司等等等等….今次就比間炸物店吸引 就係想試吓佢個「轟炸大大大魷魚🦑」🤡轟炸大大大魷魚大魷魚有5款調味粉可以揀,我就揀咗孜然前粉再加多$1 碎上,當然想大啖大啖咬嘅朋友仔都可以原隻上🫣佢係即叫即炸 所以都好脆卜卜,亦都唔會好厚粉,份量唔算多,但都可以一試🤡一口台灣腸拼蜜糖雞翼哩個$33嚟講就略嫌貴咗啲,台灣腸仲細過手指公 雞翼亦好普通不過哩到係啱行街行到攰可以輕食醫下肚然後繼續行~

🤡轟炸大大大魷魚

轟炸大大大魷魚

🤡一口台灣腸拼蜜糖雞翼

一口台灣腸拼蜜糖雞翼

不過哩到係啱行街行到攰可以輕食醫下肚然後繼續行~

2023-01-14
轟炸大大大魷魚
2022-11-22 233 瀏覽
本身掃街已經買到一袋二袋,但係,難得黎旺中掃街點會唔食我最愛既燒賣🤤🤤係食野area隔離就係佢,就試下佢既炸魚肉燒賣Um……講真,食完有少少失望🥲因為佢唔夠脆🥲同埋可能落唔夠調味粉(椒鹽/胡椒粉),佢中間心係軟淋淋,煙煙韌韌係幾好咬,但我覺得炸燒賣個皮係重點,要炸到硬身(炸到脆個種先好食),如果佢呢粒野外面好脆,應該perfect,因為佢中間心係幾好咬,淋得黎有少少🤏🏻似棉花糖,可惜可惜

2022-11-21
2022-04-08 439 瀏覽
一時口痕想食炸物🤭就去呢間揀款自己啱食嘅 拼盤就夠哂方便咩都試啲kekee 原本見佢調味粉+醬汁都好多種 諗住兩款都落會唔會好heavy🤣點知最後只係被問要咩醬 咁就芝士啦係皇道。。。🦔👉海鮮拼盤 $35不愧係出色嘅炸物🤪新解炸起但唔會油淋淋 炸粉又唔會做得太厚 剛剛好 🦐有兩條 帶子又係 同人share食份量唔錯 係嚿大魚柳要分開黎食🤪雖然都知呢啲係急凍 但感覺魚味鮮啲會開心啲 不過幾厚肉都抵讚啦 呢個價錢食到咁多件炸物性價比係滿高的👍

。。。🦔

👉海鮮拼盤 $35
2022-03-28 233 瀏覽
【旺中系列】呢間係葵廣見過好大間咁,經過見到佢又有飯又意粉咁,成日驚好飽掃唔到其他街所以未試過🙈今次旺中呢間細細間,啲野食又好似行小食類多,趕🐷就決定一試.🧡一口蝦餃 (15粒) $32Size一啖一粒,炸得香口,個皮有啲似魚皮餃果隻咁煙煙韌韌,但又相對薄皮啲,入面個蝦膠打得好實淨,加啲甜酸醬點尼食仲好味😋.🧡三角薯餅 (2塊) $15同樣都係香口野😝無咩特別,正正常常,平時係屋企買雪藏果啲自己炸都應該做到呢個味道,不過$15有2塊都算抵食,使乜自己整餐死丫😬
【旺中系列】
🧡一口蝦餃 (15粒) $32
🧡三角薯餅 (2塊) $15
2021-08-08 493 瀏覽
呢幾日係附近返工,lunch 走去旺角中心行,中學時期放學好鍾意嚟呢度行街,都有10年冇嚟過,好記得以前3樓係有餐廳食雪糕,依家唔同晒,一樓及二樓很多餐廳,雪糕薯條餃子四川野麻辣嘢台式嘢飲,乜都有,真係唔知食邊樣好,太多選擇,選擇困難症又出嚟啦😂。旺角中心依然人山人海,好多人聚集。喺2樓嘅位置,仲可以有天橋直接行去t.o.p商場,天橋有班人聚集,全部都係食嘢,場面真係好熱鬧。之後見到呢間小店門口特別多人等,所以買以下呢款小食:安格斯牛柳粒 $26味道唔錯,少少咸,唔會太油膩,但肉質未能拿捏得好好,肉身有軟有硬,但係價錢平平哋,所以唔可以期望有高嘅質素,不過收銀員態度麻麻。而新之城都有兩三間餐廳買嘢食,相反就冇旺角中心咁多人。

旺角中心依然人山人海,好多人聚集。

之後見到呢間小店門口特別多人等,所以買以下呢款小食:

安格斯牛柳粒 $26

而新之城都有兩三間餐廳買嘢食,相反就冇旺角中心咁多人。
2021-07-10
2021-01-12 654 瀏覽
夜晚6點之後無得堂食 好多人係旺中到買野食見到烤焗工房 有得食四川涼麵 一於買黎試下 叫左手撕雞同麻辣豬肚絲 小辣🌶一開始食左雞絲 都唔錯 豬肚都係但係啲麵真係出哂事 又咸又過辣呢隻辣度一定唔係小辣😵到最後成兜野食左一啖就Dum左因為真係好咸 唔知佢係咪重左手明明見到好多人都食 諗住好出色先買黎試下😂葵芳個間鋪頭真係好食好多 同埋個份量都多好多 價錢都便啲
夜晚6點之後無得堂食 好多人係旺中到買野食

因為真係好咸 唔知佢係咪重左手
明明見到好多人都食 諗住好出色先買黎試下😂

葵芳個間鋪頭真係好食好多 同埋個份量都多好多 價錢都便啲
2020-12-17 376 瀏覽
次次經過呢間野都見到佢大大張poster 貼住轟炸大大大魷魚,今次終於決定去試。佢有得揀唔同味嘅粉,我揀左紫菜味,整體黎講唔錯,出面層炸粉唔會太厚,入面啲魷魚雖然入唔到味,但夾層鋪左紫菜粉嘅皮就味道岩岩好,推介推介!
2020-10-26 395 瀏覽
首先,已經唔係第一次食依間野,之前幾次都係係葵芳個間分店食。個間服務態度好,買完等候時間合理,而且覺得佢味道都唔錯,所以今次路過旺角分店 再食。之前買紫菜炸魷魚,食完之後好難忘,因為好好食,所以今次經過旺角個間分店,決定再食多次。之前係葵廣食過係會切開、再有個兜裝住、但今次係旺角分店,店員係原條炸完就咁比我,而因為同葵芳分店既完成品有分別,而且原條 係會食得好品方便,所以我問佢有無得切開,結果員工話無,仲要無視我,服務態度好差。
2020-10-16 367 瀏覽
今日去左烤焗工房買左個黑椒牛魔王炒意粉, 同個女一齊食 我就要左少黑椒返到屋企打開已經聞到香噴噴 成個意粉唔會乾憎憎 有青瓜絲一齊炒 多一入清新感最驚喜係牛肉粒.. 好滑唔難咬架份量又多 不過可以多少少咸味🤤但$30黎講 係抵食既

返到屋企打開已經聞到香噴噴

但$30黎講 係抵食既
黑椒牛魔王炒意粉
黑椒牛魔王炒意粉
2020-09-26 294 瀏覽
食左壽司同飲左唇茶,凍凍地想食熱野,就見到呢間炸野menu小店,即叫左個熱賣既薯條配牛柳粒,醬有幾種(無影,但叫左蜜糖芥末)。佢係即叫即炸,等左10分鐘左右,賣相吸引,薯條唔會太乾,有長有短,好味,點醬一流;牛粒明顯有梳打粉整軟,雖無重牛味但有醬同薯條一食食落口,很ok。佢重有好多款,下次會試下。
2020-02-06 673 瀏覽
唔好睇佢舖頭細細,炸物種類、意粉配搭非常多🤘🏼🤘🏼🥰誠意推薦呢間,足料又高汁,仲可以自己揀醬汁,而今次我就試下佢地嘅蜜糖芥末珍寶帶子同牛柳粒意粉🤤🤤-🔥即叫即整🔥等咗大約10分鐘左右,等野食期間仲可以去隔離買野飲添👆🏽原粒珍寶帶子賣相唔錯🌞🌞帶子外皮炸至金黃色🥰睇見都流口水🤤入口非常酥脆,而入面嘅帶子仲保持juicy嫩滑!炸物配蜜糖芥末醬真係無得輸,甜甜辣辣好惹味😍。👆🏽牛柳粒意粉牛柳粒係呢到既招牌小食之一,果然無令我失望!牛肉口感軟嫩,青瓜脆口,意粉煙韌好味道!
唔好睇佢舖頭細細,炸物種類、意粉配搭非常多🤘🏼🤘🏼

原粒珍寶帶子

👆🏽原粒珍寶帶子
賣相唔錯🌞🌞帶子外皮炸至金黃色🥰睇見都流口水🤤
入口非常酥脆,而入面嘅帶子仲保持juicy嫩滑!
炸物配蜜糖芥末醬真係無得輸,甜甜辣辣好惹味😍
牛柳粒意粉
👆🏽牛柳粒意粉
牛柳粒係呢到既招牌小食之一,果然無令我失望!

牛肉口感軟嫩,青瓜脆口,意粉煙韌好味道!
原粒珍寶帶子
牛柳粒意粉
2019-11-22 443 瀏覽
行旺中,腳仔攰又餓餓地,去食咩好?今次就因為經過,見到依間鋪頭選擇極多,而且係小食煎炸野多,吸引!所以決定一試🥰鋪頭係兩位中年女士幫手整野食,有少少媽媽既味道,所有食品都係即叫即整,熱辣辣,所以等候時間都要一陣架!❤️見到有薯條(with cheese)有西多士有飛碟有牛扭粒~今次我就選擇左酥炸雞粒(鹽味)等左一陣,就有新鮮美食送到😁炸粉唔太多,薄薄一層,而鹽唔係話灑得好均勻(不過依個都值得原諒既)因為好難灑得均勻,雞粒份量上下兩層約15-20粒左右($28)小食黎講,加多一杯手搖飲料🥤就剛剛好飽了!(特別一提,依到仲有立食位置,而且餐廳位置方便,係top商場天橋過旺中,個條天橋隔離架炸!)
2019-11-01 256 瀏覽
宜家炸雲吞,入面係有蝦肉🍤的,佢總共有6粒,佢個雲吞皮好薄,而且好脆🤤👍🏻,入面個蝦肉都好香蝦味,個蝦口感都好爽😁,不過個蝦肉就有啲細,不過整體個味道都不脆,而且幾有口感

外賣自取