2021-04-30 0 瀏覽
這間日本餐廳開張了不久主力是做日式放題的我沒有吃過放題但卻很喜歡吃這裏的午餐其實午餐選項很多不過我通常只叫這個海之盛壽司定食($70)這個套餐包8件壽司(有三文魚、鰈魚背、燒鰻魚、芝士熟蝦、燒牛肉、焦糖玉子、蟹子軍艦、芥茉八爪魚和日式餅卷)、沙律、飲品。壽司每件都精心製作,材料新鮮,調味特別,大細適中絕對唔會因為主攻放題重量不重質而且比一般大型連鎖店好吃很多沙律一般般但你絕對估唔到烏冬超好食看上去很普通沒有什麼餸但湯很甜烏冬彈牙以壽司定食而言係超高質素又唔細碗飲品我很喜歡這個黑糖寒天奶茶(+$5)茶味夠配黑糖很香而且唔太甜不過有啲細杯大胃王的我當然要加埋小食每個餐加$10 就有一系列小食我通常揀生蝦刺身(醬汁很地道泰式惹味)和芥末八爪魚(因為抵)極體而言這間店食物質素高但如人很多放題客很多午餐就出得極慢而且落單可能會錯我建議大家在不趕時間的情況下去試
這間日本餐廳開張了不久
主力是做日式放題
我沒有吃過放題
但卻很喜歡吃這裏的午餐
其實午餐選項很多
不過我通常只叫這個海之盛壽司定食($70)

壽司每件都精心製作,
材料新鮮,調味特別,大細適中
絕對唔會因為主攻放題

沒有什麼餸
但湯很甜
烏冬彈牙
壽司定食而言係超高質素又唔細碗

飲品我很喜歡這個黑糖寒天奶茶(+$5)
茶味夠配黑糖很香而且唔太甜
不過有啲細杯

大胃王的我當然要加埋小食

每個餐加$10 就有一系列小食
我通常揀生蝦刺身(醬汁很地道泰式惹味)
和芥末八爪魚(因為抵)

極體而言
這間店食物質素高
但如人很多
放題客很多
午餐就出得極慢
而且落單可能會錯
我建議大家在不趕時間的情況下去試

2021-04-27 772 瀏覽
午市放題種類超少,刺身得三種魚,除左例牌的三文魚,仲有希靈同中拖羅,但係個拖羅d筋多到恐怖,為左唔浪費食物我勉強食曬,帶子刺身味道平庸,勁細粒,馬刀貝直頭無味而且勁韌,我又係基於不浪費全部食曬,至於熟食,一口牛,again,勁韌,無味似湯渣。碟蜆又勁多沙,杯特飲甜過咳藥水。叫左兩三round已經諗唔到再可以食乜,200幾再加一完全唔值。第一次食放題食到嬲嬲地。完全唔夠班,食完真心覺得中伏,唔明屯門點解無間似樣既放題唯一讚既係工作人員態度幾好。
完全唔夠班,食完真心覺得中伏,唔明屯門點解無間似樣既放題

唯一讚既係工作人員態度幾好。

2021-04-17 685 瀏覽
班同事日見夜見都見唔夠,收工都話要一齊食,最後就選擇左食放題本來都唔係高期望雖然多人,我地又臨時決定,所以無提早訂位,但係都好快可以入座試下最喜愛既甜蝦,擺盤靚!食落又有鮮味!不過油甘魚真係油左d羊鞍肥瘦適中,仲有燒菠蘿,水泡魚,水準以上甜品有馬卡龍,焦糖布甸,movenpick同Hagan daz雪糕,我唔記得帶第二個胃黎,後悔!睇下有咩飲品先!無睇錯!竟然有梅酒同清酒,肥都係留返下次先減!同事話牛舌好味,我就無機會試啦!人均消費都係320有找,性價比真係超級高!下次一定會再黎!!
本來都唔係高期望
試下最喜愛既甜蝦,擺盤靚!食落又有鮮味!
不過油甘魚真係油左d

羊鞍肥瘦適中,仲有燒菠蘿,水泡魚,水準以上
同事話牛舌好味,我就無機會試啦!
人均消費都係320有找,性價比真係超級高!
下次一定會再黎!!
2021-04-11 856 瀏覽
2020年1月開業日式放題,座位不太多約可容納50人左右。2小時任食任飲(珍惜食物别浪費🤗)環境光線足夠滿客有點擠迫,卡位位置冷氣寒冷🥶! 食物質素合格: 刺生尚算新鮮,天婦羅炸物/芝麻雞翼/燒菠蘿/燒羊架/燒鰻魚/燒雞泡魚/金菇牛肉捲/叉燒湯拉麵/燒牛舌/串燒雞軟骨/燒大蝦/釀蟹蓋/炒九菜等等水準不錯。廚房及水吧出菜很快速,下單數次出菜也很快捷沒有漏單值得讚揚👍. 接電話人員及侍應職員每個人也很有禮貌👍👍。希望日後各項食物水準及各人員的服務質素會維持最佳的水準表現👍👍👍,會再次幫襯😋
2021-04-11
試食活動
  • 芝麻雞翼, 天婦羅炸物,釀蟹蓋,燒雞泡魚,燒羊架
2021-04-01 776 瀏覽
性價比超高,$278加一的日式放題,遠超想像(被以往一般的放題或自助餐經驗影響)三文魚、希靈魚、馬刀貝、阿根廷大蝦刺生都鮮甜芝士年糕、紫薯波、榴槤波都食完再想食只是 一口牛肉就麻麻,仲要頗大份但鰻魚燒 ,口感與味道很一流仲有哈根大師及movenpick雪糕任食,實在非常滿足珍珠奶茶都高質,奶味及茶味都突出且夾得黎真想再去食,希望一直保持咁高性價比及於各區開分店即使帶著疲累身心去食,都想食個唔停,之後要帶著精神去食,食得更多更正
性價比超高,$278加一的日式放題,遠超想像(被以往一般的放題自助餐經驗影響)

三文魚、希靈魚、馬刀貝、阿根廷大蝦刺生都鮮甜

芝士年糕、紫薯波、榴槤波都食完再想食

只是 一口牛肉就麻麻,仲要頗大份

但鰻魚燒 ,口感與味道很一流

仲有哈根大師及movenpick雪糕任食,實在非常滿足

珍珠奶茶都高質,奶味及茶味都突出且夾得黎

真想再去食,希望一直保持咁高性價比及於各區開分店

2021-03-30
2021-03-30 977 瀏覽
朋友話屯門開左間新放題,咁就去試吓啦,入到去招呼都幾好,但中間坐位比較窄,魚生新鮮,其他食物都好,又有酒同特飲,你話去到頂級又唔係,但呢個價錢真心係抵,係屯門黎講算好,唔洗走出九龍或元朗至食到。
2021-03-28 740 瀏覽
今晚一行四人試下呢間新放題 十分有驚喜刺身 : 紅蝦大隻 鮮甜 墨魚同馬刀貝 都好新鮮 爽口 仲有泰式生蝦 個汁都調得好好串燒: 呢個又係讚 牛舌同 燒羊架都好正 羊架肉質好淋 燒到剛剛好 芝麻雞翼 都係好食 香脆有肉汁飲品 : 呢度飲品選擇多 有特飲 啤酒 清酒 梅酒 任飲 呢杯冰梅酒 剛好中和炸物同串燒既油膩 朋友亦有叫特飲 都不錯炸物: 脆亦唔油 榴連炸彈亦無令我地失望 好味 雪糕打包: 其實都食到好飽 食唔落雪糕 店員主動幫我地打包雪糕 返去食 好貼心 總結 : 店員人數唔多 成晚都無停手 但服務態度十分好 感受到好有heaRt 👍🏻 相信好快我又會再去食過😋
今晚一行四人試下呢間新放題
雪糕打包: 其實都食到好飽 食唔落雪糕
店員主動幫我地打包雪糕 返去食 好貼心

2021-03-28
2021-03-24 674 瀏覽
以為細細地既地方,唔會有高質素。點知係錯了。啲刺身勁新鮮,已經第三次幫襯,沒有退步,只有進步。不得不讚,所有嘢,好好食,刺身新鮮、燒烤串即叫即燒,唔乾身、羊架勁滑又入味。總知我無介紹錯。
2021-03-21
花之戀
牛脷
羊架
2021-03-21 385 瀏覽
2021.3.19(五)男朋友突然想食日本放題,加上收工7點了,仍在屯門,只好選擇在屯門數一數二的日式放題【因為只得2間放題】。屯門市中心好方便,因為無訂位,被安排坐門口4張卡位第一張,都好正~通爽無煙味噃。食物都係清一式日式放題指定既菜式,蔬菜/湯麵只見隔離檯有叫,我們叫了以下食品最重要係魚生新鮮否?是天婦羅既炸漿軟硬適中?是燒烤有否保持肉質鮮美?有沙律好味?係最抵係有H字雪條 M字雪糕超喜歡梅酒及珍珠(蒟蒻)奶茶,仲有原汁原味椰子水
2021.3.19(五)

最重要係魚生新鮮否?是

天婦羅既炸漿軟硬適中?是

燒烤有否保持肉質鮮美?有

沙律好味?係

最抵係有H字雪條 M字雪糕

超喜歡梅酒及珍珠(蒟蒻)奶茶,仲有原汁原味椰子水

2021-03-19
紀念日
2021-03-08 1169 瀏覽
刺身超新鮮!!食幾轉都仲係好新鮮,不過間舖細,最好訂左位先去!侍應服務幾好,比起極x大xx 好好多,炸物壽司都必點,但唔知係咪食第二圍,部分食物叫極都無黎,例如蟹腳、炸軟殼蟹...特飲都係必叫 ,尾圍仲有靚雪糕(m字頭、h字頭、d字頭),埋單都係$320,物有所值,難得一見既好放題,新開張關係,d料係好d,希望質素可以Keep 住。
2021-03-07
  • 刺身
2021-03-06 842 瀏覽
放題不嬲都多集中喺尖沙咀旺角一帶,屯門終於有一間新開嘅放題店。於是乎試下walk in食下質素如何先⋯.平日夜晚6:30左右時間就唔使等位,收費係$258加一/位,正常價錢。.🍽:食物種類都算多嘅,但唔知係咪新開張關係,出餐好慢,放題最講求與時間競賽架嘛🤣,同埋我哋坐個位置係風口位,每次啲職員上菜啲紙仔都會飛落嚟,好多次⋯😐特別一提嘅係呢度有好多款特色飲品,仲有唔同酒類任飲。🍽:刺身嘅新鮮度尚好,有松葉蟹食。🍽:呢隻燒蝦感覺唔新鮮,肉質完全唔彈性。😌
特別一提嘅係呢度有好多款特色飲品,仲有唔同酒類任飲。

🍽:刺身嘅新鮮度尚好,有松葉蟹食。

🍽:呢隻燒蝦感覺唔新鮮,肉質完全唔彈性。😌
2021-03-01 735 瀏覽
高質放題價錢吾算貴,放題黎講係可以話係好食有驚喜,服務好,廚房出齊野食,份量好好,多野食選擇,燒物同刺身都好出色,燒既野食吾會乾巴巴,特別推薦:佢個羊架同燒雞翼有驚喜,味道比得上出面專做串燒個d餐廳,刺身新鮮,壽司仲要有海膽同三文魚子,待應主動間吾中一台一台問有無比留野食,極力推薦!環境優質,仲有得坐出面飲品有梅酒清酒朝日啤酒選擇吾洗另外加錢佢係我食過咁多放題之中唯一一間食到想比好評既放題!!!!
高質放題

環境優質,仲有得坐出面
飲品有梅酒清酒朝日啤酒選擇吾洗另外加錢

佢係我食過咁多放題之中唯一一間食到想比好評既放題!!!!
2021-03-01
2021-01-26 4663 瀏覽
屯門比具質素的日本餐廳,大部份魚生(松葉蟹腳,油甘魚,帶子,甜蝦,三文魚)都新鮮,推介的金菇牛肉卷便當也相當不錯,牛肉卷的醬汁頗特別,鰻魚手卷的份量合理,紫菜有少少脆口。整體而言,價錢相宜,質素亦相當不錯,想食日本菜的話值得一試。

2021-01-26