2019-08-04 920 瀏覽
一開頭叫咗個套餐坐咗陣都未有水提供要自己開口叫侍應先俾水我地個set一黎到一望 全部大大件無切開未見過一間韓燒咁樣上菜另外叫多件牛肋骨 店員一開頭話叫我地要隻燒 之後先再剪開但燒咗舊豬(一樣好大件好厚無切開)勁耐入面都未熟剪唔開忍唔住叫佢可唔可以幫我拎份牛肋骨叫廚房砍件佢就話可以幫我燒(最尾無燒到),唔肯拎去砍件樣樣肉都咁大件要燒到幾時 外面燒燶哂入面都未熟9點幾已經收哂啲調味料問店員有冇濕紙巾佢話有等咗幾個字都無人拎黎 我叫多次唔該3個女店員一齊望住我 但無一個行埋黎望咗幾眼就走開咗一個set+牛肋骨+牛骨清湯$895
一開頭叫咗個套餐坐咗陣都未有水提供
要自己開口叫侍應先俾水我地
個set一黎到一望 全部大大件無切開
未見過一間韓燒咁樣上菜
另外叫多件牛肋骨 店員一開頭話叫我地要隻燒 之後先再剪開
但燒咗舊豬(一樣好大件好厚無切開)勁耐入面都未熟剪唔開
忍唔住叫佢可唔可以幫我拎份牛肋骨叫廚房砍件
佢就話可以幫我燒(最尾無燒到),唔肯拎去砍件
樣樣肉都咁大件要燒到幾時 外面燒燶哂入面都未熟
2019-08-04
慶祝紀念
生日
2019-06-23 573 瀏覽
午餐日日出街食,有時真係食都唔知食乜嘢好,今日決定吃韓式午餐,其實我真的很想吃午餐烤肉,但是因為時間趕急,只可以吃這些午餐定食,因為我實在太愛吃泡菜了,所以今天點了一個泡菜五花腩煎蛋飯,加上天氣炎熱,那麼就點都要一杯冰凍的檸檬梳打。
2019-06-20
午餐
2019-06-14 382 瀏覽
落單安排混亂 服務態度差午餐等咗成粒鐘個飯都未黎 反而隔離啱啱入咗嗰啲等咗唔夠十分鐘就有同一個餐食途中仲上咗兩次小菜 上兩次湯 相信是落單安排混亂雖然侍應阿姐態度很好 但某幾個員工長期黑面不會再幫襯 建議趕時間唔好食🙄
落單安排混亂 服務態度差
午餐等咗成粒鐘個飯都未黎
反而隔離啱啱入咗嗰啲等咗唔夠十分鐘就有同一個餐食
途中仲上咗兩次小菜 上兩次湯
相信是落單安排混亂
雖然侍應阿姐態度很好 但某幾個員工長期黑面
不會再幫襯
建議趕時間唔好食🙄

60 分鐘 (堂食)
2019-04-26 719 瀏覽
今日同朋友一起聚聚舊,原本係想去新北江果到食的All Day Breakfast,但好可惜去到門口個牌寫著今日休息,所以轉去食其他啦!行行下就去左嘉湖銀座果邊。去到睇到外面個牌炑八學生餐好吸引,但可惜我們沒有優惠,佢又冇寫到正價價錢幾多,係入面見到人地食,真係好吸引。我地都覺得泡菜芝士五花肉飯比牛肉拌麵好食喔!牛肉拌麵真係麻麻,唔中意果個麵掛!另外,唔知點解前菜一人一份,見到其他人都係一枱一份,但前菜不錯喔!!飲品另加八塊就可以了,柚子茶很好飲,我地都好喜歡喔!
泡菜芝士五花肉飯

牛肉拌麵

柚子茶

2019-04-15
午餐
泡菜芝士五花肉飯
柚子茶
2019-04-11 666 瀏覽
每次跟你約會也是吃火鍋,今次終於轉轉新意吃韓燒,你也知道炑八算是我韓燒的不二之選,不止食物種類多,價錢不貴,服務態度好,店內空間舒適,原來近日推出不少新產品及優惠。新產品「王者牛肋骨」,長度約有 23-25 厘米長,份量巨型有霸氣,店員會幫手烤肉,因為太難控制燒烤的過程,店員純熟的手法,烤至內外金黃,肉質嫩口,豐富肉汁。推出「半份燒烤新食法」,新餐牌提供半份燒烤產品選項,可以一次過享受多種炑八韓燒產品。霜降牛小排 醬油色澤鮮艷誘人,紋路清晰可見,霜降分佈均勻,入口肉嫩帶微微醬油甜味,肉質帶嚼勁。炑八特製護心肉護心肉,即豬橫膈膜和肝之間的肉,燒後肉味濃郁,口感豐厚。梨汁雞肉梨汁醃製過的雞肉帶清甜的味道,雞肉彈牙,雞皮不算油膩,配上酸漬蘿蔔片更有另一番風味。甜酸炸雞炸雞表層裹滿醬汁,外脆內嫩,雞汁精華藏在內,過一會也能保持熱氣騰騰,薯條沒有太香脆,有點遜色。

霜降牛小排 醬油

炑八特製護心肉
護心肉,即豬橫膈膜和肝之間的肉,燒後肉味濃郁,口感豐厚。

梨汁雞肉

甜酸炸雞
2019-04-08 462 瀏覽
清明時節雨紛紛,有假嚟食下午茶。原本想落樓食個下午茶點知佢要兩點半後先係下午茶時段,見午市啲餐嘅價錢都可以接受,於是就唔得啦,直接入去坐底。入到去見到男店長不斷鬧人,由廚房鬧到樓面,但佢對客又好友善,睇嚟啲職員應該都好曳曳下。講返嘢食先,嗌左什錦燒肉餐同一個石鍋蟹膏伴飯。所有lunch set佢都會有啲泡菜,大豆牙菜呢啲前菜係任fill,另外仲有碗湯。佢啲泡菜好好食,好開胃,食極都唔厭。但碗湯就淡茂茂,冇乜料。個燒肉餐仲會跟一碗白飯同一碟生菜,其實一個人食真係會好飽。因為點左燒肉嘅關係,佢個爐邊蛋都係任食嘅,爐邊蛋都會加泡菜,都係食唔厭嘅。至於個蟹膏伴飯,我自己唔鐘意食飯焦,所以個飯啖啖都焦焦我覺得一般般,但味道係ok嘅,都夠味。午市燒肉比晚市抵食好多,因為價錢平至少一半,但食嘅嘢都一樣咁多。👍🏼
講返嘢食先,嗌左什錦燒肉餐同一個石鍋蟹膏伴飯。

2019-04-05
2019-04-08 270 瀏覽
這次先說下服務,帶位男服務員態度不錯,但其餘的……另外上錯兩次菜,服務員好像完全不在狀態。除此之外,食物還是挺好吃的,廚師實在是挽回了大部分的分數。紫菜有點咬不開,但味道不錯。好吃,有肉醬與蛋,混在一起味道很好。這個稍為吃得有點混亂,豬肉有點硬。柚子醬炸雞,炸得很脆,薯條也一樣脆脆的,味道很好,大推。飲品方面下午茶有兩款,分別是柚子和荔枝,兩款味道都不錯,但個人覺得荔枝更有特色。

除此之外,食物還是挺好吃的,廚師實在是挽回了大部分的分數。

紫菜包飯

紫菜有點咬不開,但味道不錯。

炑八撈麵

好吃,有肉醬與蛋,混在一起味道很好。

這個稍為吃得有點混亂,豬肉有點硬。

炸雞配薯條

柚子醬炸雞,炸得很脆,薯條也一樣脆脆的,味道很好,大推。

炑八撈麵
炸雞配薯條
今日經過商場見到「下午的燒烤餐」,見到套餐配有無限添加爐邊蛋好吸引😍啲野食都好快送到上枱👍🏻當我想添加蛋嘅時候啲店員都有主動詢問我洗唔洗添加😋好好嘅服務嘅態度,值得一讚!

2019-03-04 228 瀏覽
我放學時和朋友去吃炑八,第一次的時候我們一行三人去吃叫了一個無限添加邊爐芝士,我們只是叫了第五六次添加芝士,佢已經開始黑我哋面,之後甚至和同事小小聲地討論我們説我們很煩,之後第二次我們一行五人去吃,似乎上次的員工認出我了,全程都沒有給我好臉色,這次我們又叫了無限添加邊爐芝士,這次我們只是添加了第二次芝士,她已經開始黑面了,甚至還有另外一位員工,當我有禮貌地向他們詢問是否能給我一枝匙羹的時候,她拿著匙羹在我面前fingfing下,給我的感覺除了不喜歡我們之外還得戚,我真的不知道我得罪了他們什麼,明明我之前去了幾次也不是這樣的,是他們導致我以後也不會再光顧這分店。
2019-03-03 143 瀏覽
放學時,我同同學去叫咗個飯同一份燒肉加咗$25無限加芝士,我地叫佢加芝士時態度極之惡劣,甚至自己細細聲話又黎,或同同事講我地好煩😡但當時我地只是第二次叫佢加芝士,佢哋已經黑口黑面,我地聲到佢係到講我地既時候感到非常憤怒💢好似係我地錯咁😡😡😡
2019-02-06 327 瀏覽
今日食晏,朋友心目中想食韓國菜,所以過嚟天一商城有較多選擇。呢間初二門口有位韓國傳統服裝女侍,今日依然有午餐,收加一服務,有前菜、正餐、韓式湯水 。唔錯,選左安東雞煲跟飯,比較特別唔係間間有。朋友叫牛肋骨配紫菜飯,非常美味。
,比較特別唔係間間有。朋友叫牛肋骨配紫菜飯,非常美味
2019-02-06
  • 海帶湯
2019-01-23 268 瀏覽
味道不錯,態度極之惡劣,未試過見過有侍應生係客人面前粗言穢語,黎錯食物,問佢依碟食物係味黎,竟然答我點知呀,哈,出黎食咁耐野第一次遇到,客人享用美食期間,大大聲唱歌喧嘩,簡直無法無天,希望有高層會跟進!
味道不錯,
態度極之惡劣,
未試過見過有侍應生係客人面前粗言穢語,
去韓國必食紫菜包飯,但香港無咩地方有得食之餘又賣得貴,7-11賣果d加哂芝士,怪怪的,難得呢度下午茶有得食,就梗係要試下啦!呢款下午茶可以揀唔同主菜配唔同小食。我地叫左3個set,一個紫菜包飯配炸雞薯條,一個紫菜包飯配安東雞脾,一個流心蛋飯配炸雞薯條。呢個下午茶餐包湯,前菜同飲品。紫菜湯普普通通,無咩特別。因為我地叫左3個餐,所以有3款前菜,分別係泡菜,麻油大豆芽同酸辣紫菜。呢度的泡菜好啱我胃口,少少辣,幾開胃。朋友就好鍾意個紫菜。全部都可以無限refill👍🏼👍🏼紫菜包飯一份得4件,炸雞都係4件,不過都算大件。本身仲擔心會唔會唔夠飽,但係食落又啱啱好喎😂😂😂紫菜包飯終於係似番係韓國食的咁,又好多蔬菜之餘有d肉,餡多過飯,算唔錯。炸雞同薯條炸得都ok,但係咩調味料都無,問店員就話淨係得茄汁🙈🙈🙈🙈最後我落左枱面用黎食燒肉的鹽😥😥安東雞脾都算大隻,仲有沙律菜,幾抵食!不過味道就似豉油雞脾。呢度有另一款餐係安東雞配飯,果個的味係甜甜辣辣,幾好食的,但係呢個雞脾完全無果隻味🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️流心蛋牛肉飯都幾ok。飲品有兩款,荔枝茶同柚子茶,荔枝茶比較甜,柚子茶係柚子蜜加紅茶,甜

呢款下午茶可以揀唔同主菜配唔同小食。

海帶湯

流心蛋牛肉飯都幾ok。

飲品有兩款,荔枝茶同柚子茶,荔枝茶比較甜,柚子茶係柚子蜜加紅茶,甜度啱啱好,飲品入面仲有幾粒荔枝或者一片西柚。估唔到最有驚喜係d野飲😂😂😂

2019-01-19 226 瀏覽
$48包主菜A+小食B各選一款,無限任添韓國前菜,韓式清湯,飲品一杯,性價比高。主菜A揀左紫菜包飯,而小食B安東雞脾。先黎湯同前菜,雖然我地只係叫左一個set,但都俾左兩碗海帶湯俾我地,值得一讚。男朋友好鐘意食呢度泡菜,話係香港食過數一數二,所以都忍唔住添了一次,好彩侍應都冇黑到臉,好快送上﹗紫菜包飯有五件,紫菜當然唔係脆架啦,餡料都唔差,自己之前係韓國食過加埋沙律醬係入面仲正。安東雞脾有沙律菜伴碟,可以令到自己更開胃,但係雞脾略為有少少韌,唔夠嫰滑﹗總括而言,呢餐下午茶食得好飽,性價比高,坐得幾舒服,同朋友黎吹水打磨時間一流﹗

主菜A揀左紫菜包飯,而小食B安東雞脾。

2019-01-19
2019-01-01 410 瀏覽
2019年第一晚晚餐,約左朋友今日後補生日飯,因朋友住天水圍就打算近近地搵埋食見依個商場開左甘耐都未黎過入到去個商場去到間餐廳鋪面都比較大,同埋位置都比較容易搵因無咩人同埋店面比較大關係,唔需要等位但店員就比較少人。坐位都好闊落,Meun有set 同散叫叫野食前會有前菜附送,份量唔算多考慮左一段時間因爲想食辣味炒年糕,所以決定左散叫,再加杯啤酒叫左個辣味炒年糕同埋一碟牛肩肉同埋薄切豬肉,牛肉同豬肉都唔算差
見依個商場開左甘耐都未黎過
入到去個商場去到間餐廳鋪面都比較大,同埋位置都比較容易搵

因無咩人同埋店面比較大關係,唔需要等位
但店員就比較少人。
坐位都好闊落,Meun有set 同散叫

叫野食前會有前菜附送,份量唔算多

叫左個辣味炒年糕同埋一碟牛肩肉同埋薄切豬肉,
牛肉同豬肉都唔算差