2022-01-24 1716 瀏覽
於中環區威靈頓街的上斜位置開了一家頗具特色的小鋪。這家「炊豕店」以墨綠色為主打,在米白色的外牆裡有一組粗深綠的窗框,以長條形一格一格地圍繞著玻璃。由於窗口面積不算大,而窗框甚厚,在一條又一條窄長的玻璃中,咱們好難窺探店內之狀況。「炊豕店」的圓形商標以炭黑色呈現在窗旁之米白牆身外,再過一點便是進入店子的綠色門框。有趣的是門框外的兩側以傳統的紅紙黑墨水書法寫有一幅對聯。起初看見「炊豕」二字,直覺便認為這屬一家和風豬扒店,皆因日本喜喚豬為豚。不過當走到店前認真地看看餐牌,發現她們除炸豬扒外尚有午餐肉煎蛋飯、葱花滑蛋炒飯及肉燥飯,彷彿似是台灣,卻又夾雜著和風與港產的不淪不類。觀乎這麼沒有風格個性的小店,兼之看見午餐肉煎蛋這些小的也能簡單製作的預製食品,小的立即嗤之以鼻。然而事隔月餘,一天週末到中環接老伴放工,他卻再次把小的帶到「炊豕店」來。原來他的同事們試過,盛讚店家的出品,於是咱們便在這五時三十分半紅不黑的尷尬時段投店一嚐滋味。「炊豕店」的營業時間只是逢星期一至六早上11:30至晚上20:00,拜日休息。這好明顯是專做辦公人員的生意。小的心想香港人經營生意總希望愈搵愈多,用盡每一分的資源賺個

然而事隔月餘,一天週末到中環接老伴放工,他卻再次把小的帶到「炊豕店」來。原來他的同事們試過,盛讚店家的出品,於是咱們便在這五時三十分半紅不黑的尷尬時段投店一嚐滋味。「炊豕店」的營業時間只是逢星期一至六早上11:30至晚上20:00,拜日休息。這好明顯是專做辦公人員的生意。小的心想香港人經營生意總希望愈搵愈多,用盡每一分的資源賺個盤滿砵滿。如廝只在短時間營業的鋪頭極為罕見,似乎在這裡打工也是不錯。

餐廳20:00收鋪,最尾入座的食客可能要在七時多,若要晚膳也為一頓輕便的早晚餐。至於咱們未夠六時入座,正值下午茶與晚餐的交界時段,是故細小的餐廳也不見有人。整家店子為咱們獨享。

及至進入餐廳,小的才真正地洞悉內裡乾坤。灰綠色的牆身與棕木色的方桌和簡陋的木圓凳加小方凳,配合「炊豕店」一側入廚房位置的古舊木屏封與棕木條紋的洗手間門,餐廳打造的似乎是舊時代的香港風味。而吧檯前那一個金銅色轉葉風扇更顯端倪,六、七十年代的懷舊氣息溢於言表。

由於這週末老伴幹到五時多,小的早在家中享用豐富的午餐,如今肚子仍是滿滿的吃不下許多食物來。結果咱們細閱餐牌,最後決定叫一客主餐和一份小吃。

豬扒肉燥飯可轉換為粗麵,既然小的不好飯,當然選了後者。另外的椒鹽魷魚鬚則是老伴與小的也喜愛的香口美食。

雖然就只得咱們一檯食客,但等出菜也等了好一會。

率先出場的酥炸魷魚鬚呈現深褐顏色,炸粉被滾油泡得又乾又焦,好明顯這是過了火的食物,小的頗感失望。不是有食家推介的嗎?何解這客椒鹽魷魚弄得如此不堪入目?而且這樣的食法好熱氣,小的還是喜歡大排檔式的椒鹽鮮魷,薄薄的金黃外皮包裹著厚身粘滑的魷魚肉。這一客魷魚鬚,比茶樓出品更不如。小的無奈地一啖入口,雖然廚師重手地為食材添加鹹香,可惜質感是一如所料的又乾又硬。小的喪浸喼汁,希望為魷魚減熱氣及增加點點的濕潤軟滑,只可惜那為杯水車薪,毋改其出品的厄運。

幸好豬扒撈麵挽回聲價,脆卜卜的炸皮包含著厚切豬扒,豬扒肉身鬆化,其厚度正好調和炸皮的爽脆。老伴讚不絕口,說這炸豬扒為他在香港所吃的前三甲位置。至於撈麵亦是香濃惹味,唯一不足處是何解餐廳出品如廝鹹濃的食物卻不提供清水,是迫食客點飲品可增加營業額嗎?

結果咱們熱氣得咀也損了,要立即到對街的果汁店點個五青汁以解燃眉之急。
2021-08-02 338 瀏覽
上星期五大概2點幾,同朋友一共三位到,店員就話得bar枱,咁我哋想方便傾偈,右肩舖頭內食客不算多,而且又過了OL們的lunch time,應該等一陣就可以有位咁我哋就同店員講我哋想方便傾偈唔想坐吧枱,寧願等一陣。店員及坐喺近門口的一張2+2枱的一個另一個店員是一齊聽到的,回覆我「咁你等下啦」等咗約15分鐘,終於入到去坐裡面的2+2枱,然後發現,店裏竟然有二張2+2枱都係用作員工吃飯,我明白員工都要用餐時間,重點係每張2+2枱(即是4人枱)都只係坐兩位員工,點解唔將佢哋group埋一齊? 或者將佢哋搬去吧枱?食物味道真是好好味!只是感到顧客不被重視的都唔expect極好Service,但不至於咁唔彈性呀嘛

食物味道真是好好味!
只是感到顧客不被重視的
都唔expect極好Service,但不至於咁唔彈性呀嘛
下午茶
2021-07-27 200 瀏覽
I like this shop cos the price is very reasonable and the food quality is surprisingly good. Sadly, I saw this notice saying that the last day of this stop will be end of this month. It’s still available in other districts. Tried the “braised pork belly bits and boiled egg with rice”. The soy sauce is not salty yet it’s flavoured. You can eat a big bowl of rice with the braised pork belly. But the boiled egg is quite salty. We ordered two dishes. It’s not my first time to eat “slow-cooked soft p

We ordered two dishes. It’s not my first time to eat “slow-cooked soft pork bone” but it disappointed me this time. The pork is a bit dry, especially we had the braised pork before.

We spent $122 for lunch in Central!! And you can have a full stomach!
這間台灣人氣小店是其中一間中環名物!午市時段經常出現人龍,店員都做到無停手。店內所賣的食品基本上與炸豬扒和肉燥飯相關的中式食品。店舖以70年代舊香港的海報作裝飾,檯櫈也是偏中式的木製檯櫈。‘大阪燒’豬扒飯 少飯上面份量十足的木魚片已經好吸引,滿佈整件豬扒,再有風味滿滿的蛋黃醬加持,完全把大阪燒的精髓複製到炸豬扒上。炸豬扒厚身之餘,入口香脆又軟腍,同時又保留到豬肉齒頰留香的肉汁香味。蛋黃醬配飯絕對是邪惡又難以抗拒的配搭!話梅花雕豬手飯首先豬手彈牙又不硬,容易入口,還充滿女士喜歡的骨膠原,而且花雕十分入味,淡淡酒香讓人特別醒神又開胃。

‘大阪燒’豬扒飯 少飯

話梅花雕豬手飯
2021-07-16 182 瀏覽
金舌頭同事話依度嘅豬扒好好食但成日都排唔到隊星期六下午去到居然冇乜人排隊即刻走入去試試佢全港得3間舖有兩間都係港島區新界嘅朋友唔想過海可以去長沙灣店😃未去過但門口好易搵~店內裝修簡單舒服望真啲牆上嘅畫都係行懷舊風自己tick嘅點餐紙除左有主餐之外仲有不同嘅小食~我地兩個人order左兩份餐再share一個小食再加配左支裝豆漿🥛我地都叫左最出名嘅主角~炸豬扒真係好大塊好似order一個餸咁味道濃得黎唔會好咸炸皮同豬扒冇分離亦好脆!全塊豬扒啖啖肉飯同米線都差啲食唔落😆蔥油豬扒飯 $64依個係餐廳人氣推介👍🏼細個好渴望蔥油撈飯依碗人氣推介一定滿足到我😂溫馨提示~食豬扒可能已經飽左一半白飯亦係好多唔想浪費就叫少飯🍚秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線 $64叫米線豬扒會另上唔會比湯浸住~而湯底稍微有啲淡🤭胡椒豬骨味唔夠出可能預客人連埋豬扒一齊食味道就岩岩好~~肉燥凍豆腐 $22平時食開皮蛋或者麻醬豆腐今次加肉燥亦好夾肉燥汁味道偏重😲連埋小量蔥花芝麻一齊食整體味道唔會咁濃烈平衡得好好~
金舌頭同事話依度嘅豬扒好好食
但成日都排唔到隊
星期六下午去到居然冇乜人排隊
即刻走入去試試佢

全港得3間舖
有兩間都係港島區
新界嘅朋友唔想過海可以去長沙灣店😃
未去過但門口好易搵~
店內裝修簡單舒服
望真啲牆上嘅畫都係行懷舊風

自己tick嘅點餐紙
除左有主餐之外
仲有不同嘅小食~
我地兩個人order左兩份餐再share一個小食
再加配左支裝豆漿🥛

我地都叫左最出名嘅主角~
炸豬扒真係好大塊
好似order一個餸咁
味道濃得黎唔會好咸
炸皮同豬扒冇分離亦好脆!
全塊豬扒啖啖肉

唔會比湯浸住~
而湯底稍微有啲淡🤭
胡椒豬骨味唔夠出
可能預客人連埋豬扒一齊食
味道就岩岩好~~
肉燥凍豆腐 $22
平時食開皮蛋或者麻醬豆腐
今次加肉燥亦好夾
肉燥汁味道偏重😲
連埋小量蔥花芝麻一齊食
整體味道唔會咁濃烈
平衡得好好~
2021-07-09 137 瀏覽
今日同一個喺中環返工嘅朋友去佢公司附近食咗呢間,聽佢講呢間平時都幾多人排隊,所以趁晚市未多人就食下。餐廳行文青懷舊風,d佈置有種年代感。睇咗OpenRice推介,自己就點左沖繩豬軟骨撈幼麵。一見到碗麵嚇親😱超大碗。成碗麵材料好豐富,有小棠菜、蘿蔔、滷蛋、蓮藕、蔥、炸蒜等等。撈埋炸蒜同葱令每一啖幼麵都好好食,個麵都好入面,係食到底嘅時候有少少咸。另外個豬軟骨炆到好腍呀。朋友點咗秘製豬扒飯,又係勁大塊同埋好腍同多汁。都幾厚肉另外再叫咗個肉燥凍豆腐,上面落咗碎蒜同木魚絲。豆腐軟滑,配埋肉燥汁食好夠味。加飲品唔算好貴

餐廳行文青懷舊風,d佈置有種年代感。

朋友點咗秘製豬扒飯,又係勁大塊同埋好腍同多汁。

都幾厚肉

加飲品唔算好貴
2021-07-04 241 瀏覽
喺中環返工食飯真係好貴🥲朋友介紹之下搵到呢一間價廉物美嘅台灣餐廳😋總算係茶記以外嘅好選擇主打嘅豬扒飯都好大碗包保你一定夠飽.🌟蔥油豬扒飯 ($64)見到寫住人氣推介就即刻決定食佢香脆嘅豬扒上鋪左滿滿嘅蔥油 真係超好送飯🍚呢度嘅蔥油仲加左芝麻 食落特別香而且個飯嘅份量亦都好多 好抵食.🌟秘製豬扒飯(肉燥汁)($64)秘製豬扒飯亦都好出色👍🏻特別係食到豬扒嘅原味道同佢嘅特色調味而且豬扒外層亦都炸得脆卜卜 內層就好腍同juicy配埋肉燥飯都係經典嘅台式風味😎.🌟滷水牛展 ($38)牛展煮得意想不到地腍 滷水亦都好入味底層仲加左芽菜 帶來清新嘅感覺😌.店鋪嘅裝修都係行懷舊風 都幾特別性格比黎講真係中環食飯嘅好選擇🤓
喺中環返工食飯真係好貴🥲
朋友介紹之下搵到呢一間價廉物美嘅台灣餐廳😋
總算係茶記以外嘅好選擇
主打嘅豬扒飯都好大碗包保你一定夠飽

🌟蔥油豬扒飯 ($64)

見到寫住人氣推介就即刻決定食佢
香脆嘅豬扒上鋪左滿滿嘅蔥油 真係超好送飯🍚

呢度嘅蔥油仲加左芝麻 食落特別香
而且個飯嘅份量亦都好多 好抵食

🌟秘製豬扒飯(肉燥汁)($64)

秘製豬扒飯亦都好出色👍🏻
特別係食到豬扒嘅原味道同佢嘅特色調味
而且豬扒外層亦都炸得脆卜卜 內層就好腍同juicy
配埋肉燥飯都係經典嘅台式風味😎
🌟滷水牛展 ($38)
滷水牛展

牛展煮得意想不到地腍 滷水亦都好入味
底層仲加左芽菜 帶來清新嘅感覺😌

店鋪嘅裝修都係行懷舊風 都幾特別
性格比黎講真係中環食飯嘅好選擇🤓
秘製豬扒飯(肉燥汁)
第一次知道呢間餐廳唔係因為見到佢嘅招牌炸豬扒,而係佢嗰碗叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯,被人稱為十大叉燒炒蛋飯之一?但打開食評個個都係讚佢嘅豬扒做得出色,冇人提滑蛋飯所以果斷轉呔 (我心底都希望有一日我再去嘅時候會捨得放棄塊豬扒,試一次佢嘅叉燒蛋🥲).秘製豬扒飯 (肉燥汁) 💲60⭐️ 4/5店家穩打穩扎招牌之作。炸豬扒大大塊,即叫即炸香脆肉質合格。肉燥大大粒有咬口,但略嫌肉燥汁有少少孤寒,幾次叫份量都唔太夠。.大阪燒豬扒飯 💲64⭐️ 4/5見唔少網友推薦,再去試埋呢款非傳統創意大阪燒豬扒。估唔到都有d驚喜,一向都鍾意食沙律醬,加埋啲甜甜嘅大阪燒汁夾豬扒又ok wor! 下次再encore。.蔥油豬扒飯 💲64⭐️ 3/5蔥油版本個人唔多啱食。呢碗相反,蔥油豪不吝嗇滿滿一堆。但呢種蔥油同我嘅期望有落差,佢好似炸/炒過整得好脆口乾身。我個人期望係個種傳統油浸軟身蔥油。撈飯計我結果都係偷左人哋啲肉燥汁先完美清碟。.涼拌大豆芽 💲22⭐️ 3/5為減少邪惡感叫左大豆芽做前菜當食一份菜。大豆芽調味ok,爽爽脆脆,轉頭已經清晒。.🔸舖頭賣點係性價比,60蚊一個飯,仲要中環/銅鑼灣區計,性價比算中高、誠意十足,對
秘製豬扒飯 (肉燥汁) 💲60
⭐️ 4/5
大阪燒豬扒飯 💲64
⭐️ 4/5
蔥油豬扒飯 💲64
⭐️ 3/5
涼拌大豆芽 💲22
⭐️ 3/5
🔸舖頭賣點係性價比,60蚊一個飯,仲要中環/銅鑼灣區計,性價比算中高、誠意十足,對得住佢哋價錢有餘。所以我理解點解幾間分店都大鑊好評。我只係平日晚上時段去過中環鋪,基本上幾次去都係包場。要我排隊嘅話我會放棄😎。
大阪燒豬扒飯
涼拌大豆芽
大阪燒豬扒飯
  • 秘製豬扒飯(肉燥汁)
2021-06-24 135 瀏覽
今日放工之後同同事去左中環食呢間lunch 永遠都好多人排嘅小店,店內嘅裝修復古得嚟坐係到用餐都覺得好舒服🙂可能我地今次夜晚去食,所以冇咩人排隊,比起lunch 果陣好好多😍😍我地今次叫左2個主食同1個滷水拼盤, 仲叫左飲品,佢地d 份量好足,價錢又唔貴,係中環地區嚟講CP 值超高👍🏻🥢蔥油豬扒飯豬扒好大份又厚,仲要好脆,食落口熱辣辣,脆卜卜,配上蔥油同飯,真係好正😋🥢沖繩豬軟骨撈麵豬軟骨煮得好淋,同好入味,佢個汁用嚟撈麵好夾,仲要附送個2舊蘿蔔都好juicy😍🥢滷水拼盤 (豬耳,大腸,雞腎,滷蛋,雞翼)個滷水汁就普普通通,但啲餸就滷得好入味,同埋佢地個量都好多,值得加分😚總括嚟講啲食物份量大,價錢唔貴,環境又舒服☺️

🥢蔥油豬扒飯

🥢沖繩豬軟骨撈麵

🥢滷水拼盤 (豬耳,大腸,雞腎,滷蛋,雞翼)

總括嚟講啲食物份量大,價錢唔貴,環境又舒服☺️
2021-06-19 119 瀏覽
每一次經過銅鑼灣炊豕店都大排長龍,餐廳受歡迎程度不難理解,第一價錢幾便宜,第二炸豬扒太出色😍。今日難得係非繁忙時段經過中環分店,我當然要食炊豕店既炸豬扒。餐廳走簡約風格,顏色比較統一,作為地舖樓底高,而且座位之間排得幾疏,坐既時候感覺比較舒服😌。餐廳提供口罩袋,抵讚👍🏻- 秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線呢個係餐廳新出品!湯底呈奶白色,入口清甜,飲嘅時候完全唔覺口渴,相信無乜味精。不過胡椒味欠奉🤭。米線偏向硬身少少,炸豬扒係本店鎮店之寶,炸豬扒有手掌咁大,炸漿厚薄適中,豬肉外脆內軟,肉質非常軟腍。- 叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯滑蛋炒得好嫩滑,蛋香十足,加上爽口既豆角、香甜既叉燒粒同蔥花,口感層次更豐富。另外餐廳用左珍珠米,飯粒圓潤煙韌,而且滑蛋差唔多覆蓋成個碗,非常滿足。希望炊豕店不久既將來係九龍灣開分店,咁我以後每日起身返工唔使為下午食咩而煩惱,星期一至五都食炊豕店!

餐廳提供口罩袋,抵讚👍🏻

- 秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線
秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線

- 叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯
叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯

2021-06-05
秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線
叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯
2021-06-18 63 瀏覽
9 0 後 的 味 蕾 隱藏喺中環美食區入邊有間裝修得好懷舊既餐廳,用晒舊式海報、碗碟,但係就食住時尚日式配搭台式嘅食品-據聞呢間店日頭係要大排長龍,我哋揀咗夜晚收工時間去食,唔使排隊就好快食到👍🏻-😋大阪燒豬扒飯.呢間餐廳最出名就係炸豬扒,佢哋將啲豬扒炸到金黃色,外脆內軟,同埋我好鍾意佢哋嗰種脆唔係成口麵粉嗰種感覺,而係薄薄一層脆片嘅感覺-佢哋有幾個醬汁選擇(肉燥、咖喱、大阪燒),我就揀咗大阪燒汁,因為唔係間間炸豬扒餐廳都有,估唔到配搭上嚟好有日式風味,上面仲有沙律醬同埋木魚碎--😋豬軟骨撈粗麵佢啲豬軟骨蘿蔔同蓮藕滷得好入味,啲粗麵煮得唔會好淋,爽口,份量仲要好多,我一個女仔真係食唔晒-😋酥炸鳳尾蝦呢個小食必點,超級脆,佢哋係炸到隻蝦既表面蓬鬆脆,配埋特製嘅沙律醬,中和番油膩嘅味道,好好食,要試呀!-加$6就有汽水,加$10就有果汁-佢哋嘅餐牌選擇唔多,炸豬扒就係佢哋嘅招牌,如果唔係好大食,兩個人其實可以叫一款主食,然之後叫幾款小食些牙-不得不提好鍾意啲餐廳好貼心,會提供口罩套👍🏻
9 0 後 的 味 蕾

😋大阪燒豬扒飯

😋豬軟骨撈粗麵

😋酥炸鳳尾蝦

加$6就有汽水,加$10就有果汁

不得不提好鍾意啲餐廳好貼心,會提供口罩套👍🏻

2021-06-14 97 瀏覽
係銅鑼灣已經食過一次! 今次去到中環想食平啲 就再試下佢! 喺中環60幾蚊食個晚餐邊度搵! 環境清潔做得10分好 仲俾埋口罩套你😍-沖繩豬軟骨$64 上次喺銅鑼灣已經食咗呢個! 個次食完發誓下次一定要轉面食! 因為真係好夾😍😍 果然冇估錯😍 超級建議大家都轉面! d汁撈面超好食!!個豬軟骨好林🤤 好多舊 好抵食! 超大碗麵 再加埋啲汁同蔥油 真係好好食🤤-煎蛋焗豬扒飯 $68 一如既往 好食嘅嘢係要返尋味🤣 我再食多次🤣 超多鮮茄 而且個炒飯底超好食 重要加左好多芝士🤤 超足料超抵食😍-滷水豬大腸$28 正呀! 應該係中環店獨有! $28我足足有成6舊大腸🤤 重要有滷水汁芽菜鋪底! 大腸夠晒肥我鍾意🤤🤤🤤 啖啖肉😍最後埋單都只係$160! 邊度搵!!
係銅鑼灣已經食過一次!
今次去到中環想食平啲 就再試下佢!
喺中環60幾蚊食個晚餐邊度搵!

環境清潔做得10分好 仲俾埋口罩套你😍

-沖繩豬軟骨$64

個豬軟骨好林🤤 好多舊 好抵食!

超大碗麵 再加埋啲汁同蔥油 真係好好食🤤

-煎蛋焗豬扒飯 $68

-滷水豬大腸$28
正呀! 應該係中環店獨有!

最後埋單都只係$160! 邊度搵!!
2021-06-07 147 瀏覽
知道有「炊」好耐好耐啦⋯經過銅鑼灣 冇試到今日嚟到中環 點都要試下結果去排隊(lunch人流唔少㗎)我都排咗15mins先有得入嗌咗最多人食嘅$60 加$10豆漿一共$70喺中環食份lunch😊
秘製豬扒飯(肉燥汁)
🍴蔥油豬扒飯 HKD64一上檯俾佢個份量嚇親 塊豬扒大過👧🏿塊臉🤣大量嘅蔥油 不論配豬扒定用來撈飯都'一級棒'‼️豬扒偏薄身 但係都幾有口感 同時都醃得好入味 炸粉都唔厚🥰要再提嘅係飯嘅份量都偏多 👧🏿叫左少飯 但係都多都食唔曬 好適合餓底一族🤣🍴沖繩豬軟骨幼麵 HKD64豬軟骨有三大塊 加上蘿蔔 蓮藕等嘅配菜 又係堆到滿滿嘅一碗🙈豬軟骨煮到好淋 軟骨位又好爽脆 口感豐富👍幼麵都煮得剛剛好 好爽口😬🍴肉燥凍豆腐 HKD22豆腐又係勁大磚 呢間餐廳所有野都好大份🤣淋左好多肉燥同木魚 每一啖都撈到肉燥 食到最後仲有剩可以撈飯🙈豆腐有少少實 但係豆味都好濃 涷涷地咁食 好清新同開胃😬
🍴蔥油豬扒飯 HKD64

🍴沖繩豬軟骨幼麵 HKD64

🍴肉燥凍豆腐 HKD22
2021-06-04 107 瀏覽
如果你喺中環行過呢條街,可能你會忽略左呢一間裝修樸素嘅小店,佢以綠白色為主調,簡約有型。原來喺香港都有幾間分店,主打台式美食。今日係Green Day,中午嘅時分只係食咗沙律菜。夜晚梗係要食飽肚啲啦,而且最飽肚嘅梗係中國人最鍾意嘅米飯。蔥油豬扒飯成碗飯上面鋪滿晒蔥油,見到都開胃。平時食燒味先會有蔥油嘅,今日大滿足真係淨係撈白飯都好好味。佢嘅蔥油一啲都唔油膩,相反啲蔥油已經炸焗到好香口。你睇佢嘅豬扒,炸完入邊嘅肉都係嫩滑多汁,而且外層嘅漿超薄,脆而不油!滷肉蛋飯嘩佢嘅滷肉超級入味,而且係五花腩咁,一層油一層肉,特別滑口惹味,油脂已經充分被滷咗出嚟,肉吸收晒滷水嘅精華味道,真係一份簡單窩心家嘅味道!簡單嘅兩碗飯都充分體驗到餐廳嘅用心,而且食飯特別有家嘅感覺,特別溫飽!

滷肉蛋飯

2021-06-04