2018-01-11 969 瀏覽
放題食過好多間,呢間係其中一間我會返頭食既。👍🏻之前兩次都無加錢食埋燒肉,今日見凍凍地就加幾十蚊食埋個燒肉放題,會員有八折。計返三百幾蚊都ok既🙈首先黎d刺身,新鮮就一定架喇,特別要提魷魚有驚喜,平時唔食開魷魚既我都覺得勁好食,要encore!燒肉方面一落單無耐服務員就送左一碟海鮮黎比我地燒。睇住d硯燒到卜一聲開左果下最開心🙈蝦麻麻地,可能我燒得唔岩火候🤔🤔燒肉類質素都ok既,但唔會及燒肉店咁多唔同種類同級數選擇,不過下次再黎應該會主攻日式放題🤤,唔加燒肉。卷物炸物熟食老梗野唔多講喇,保持到水準。服務員一見到我寫完落單紙係台面就會主動過黎收,呢點值得一讚👍🏻而且最重點: 食幾次都完全無漏單!放題最怕嗌左好耐唔黎原來賣哂但無通知搞到係咁重複入單🤦🏻‍♂️甜品有movenpick無得輸,可惜無Tiramisu 味,如果唔係一定唔只食一杯🤤🤤🤤寫住咁多先,黎食記得做會員呀,食夠唔記得幾錢加廿蚊就做到,拆左抵食👍🏻
放題食過好多間,呢間係其中一間我會返頭食既。👍🏻

卷物炸物熟食老梗野唔多講喇,保持到水準。

呢碟免費送架!有驚喜
2018-01-10 617 瀏覽
夜鬼係尖沙咀癮起想食放題~呢間十點後$300埋單有刺身串燒燒肉包清酒任飲。刺身尚算新鮮;串燒十多款香脆惹味;燒肉選擇唔多,但係香港食單點燒肉太貴,放題過口癮剛好😂清酒大樽裝平貨,水準算係咁👌🏼裝修日系,地方無一般放題店咁狹促,會再來👍🏼
2017-12-30 473 瀏覽
係呢區,只要你係午飯時間行慢左小小,心水餐廳就入啱到架啦。但呢間呢重未試過晏小小去而冇位既。今次再去食,個午餐轉大份左,飽到夜晚。有烏冬,刺生同,湯,同甜品。係可以揀既刺生當中,三文魚刺生食最好味既,平日我好怕三文魚太油太肥膩既感覺。烏冬佢有幾種湯底。有豬骨湯,番茄湯底。兩種都食過,番茄特別D,食呢款要快食,烏冬好易吸曬D湯。番茄重新鮮既。
烏冬佢有幾種湯底。有豬骨湯,番茄湯底。
2017-12-26 637 瀏覽
有次行過經過見到餐廳環境幾靚 有bar枱睇住師傅燒串燒 羊架等等 於是就book左聖誕節食 但完全係華而不實$300幾蚊比d甘既質素我 我寧願去mk食放題先講講人手方面 係極度不足明明都吾係full哂 有d一早book左枱既2人客會比佢地坐4人枱 但野食係上得太慢 差吾多一個鐘先上哂一round野食 而且我見有客人問侍應拎較剪 問左2-3個先有人比佢 我見其他食評話佢會上左蟹腳先 但我地食完第一輪先上 呢d頭盤吾係應該坐低就上架咩? 有d客上先 有d客遲d先上 好明顯係人手問題再講下食物方面送個個蟹腳得咸水味 蟹肉又鞋 又冇蟹味 而且我地2個人 送個2隻蟹腳size係差成一倍😂 刺身方面 我覺得得雪左好耐既冰味 但我吾係好好刺身 所以吾評論甘多熟食就真係勁嬲 平時放題我最愛既燒菠蘿竟然係凍嘅 完全冇燒窿過嘅痕跡 喺串燒方面第一輪還好 有落鹽加調味 而且都燒得幾好 但係第二輪就差好遠好似冇落過調味咁 牛肉好(銀)又唔夠熱之後仲嗌咗個北海道海鮮鍋 食完覺得好口喝 重味精 仲有炒野菜 但係都係得個咸字而且好油最後係甜品佢有Haagen-Dazs雪糕同movenpick同一粒粒獨立包裝嘅雪米糍
$300幾蚊比d甘既質素我 我寧願去mk食放題

先講講人手方面 係極度不足

再講下食物方面
刺身方面 我覺得得雪左好耐既冰味
但我吾係好好刺身 所以吾評論甘多
熟食就真係勁嬲 平時放題我最愛既燒菠蘿竟然係凍嘅

同一粒粒獨立包裝嘅雪米糍 仲有個甜品櫃入面有木糠布甸芒果布甸等等 我男朋友話雪米糍嘅皮好厚
食咗一啖就冇再食我就試咗個芒果布甸同埋木糠布甸 個芒果布甸得勁淡嘅芒果味
而木糠布甸入邊嘅cream唔夠凍又唔夠甜 甜品入面最好食都係movempick同埋Haagen-Dazs雪糕

如果平到$200一位我都唔會再食

2017-12-25
2017-12-25 409 瀏覽
食物水準服務都有四分,落單到上菜速度都幾快值得讚一下梅酒,和牛,如果即時加入會員就可以即時享有八五折,都十分划算。我一家三口冬至去吃,雖然忙但都沒有錯漏。雪糕和飲品也十分有水準,魚生都新鮮。
2017-12-22
15 分鐘 (堂食)
團年飯
用餐優惠
信用卡優惠、現金券
2017-10-31 11983 瀏覽
今次朋友仔唔開心,所以我地去左尖沙咀一邊食一邊傾,於是就去左一間我曾經食過一次的放題店開飯。每位食客都會送一條長腳蟹,跟據食經驗,送一次的食記都係高質。果然無估計錯誤,蟹腳好厚肉,仲非常鮮甜!食放題當然要一坐低就叫刺身!刺身的選擇都好多,有兩張紙可以揀!刺身新鮮,而且好厚身!特別要Highlight的係刺身蝦,Size一D都唔細,而且都係好鮮!我們之後都Encore左一次刺身拼盤,每種魚都好正好肥美!雖然叫壽司要食飯可能會加速飽的感覺,不過餐廳的炙燒壽司真係太吸引了!除左有蝦、蟹柳、左口魚裙邊、牛肉等。其實飯的份量唔多,大家都可以放心叫D食下! (笑)鵝肝手卷都係一個唔錯的選擇。炸物都有好多選擇,不過d粉厚左DD。爐端燒燒得好香,最欣賞的係牛舌,我不停Encore!雪糕有Haagen-Dazs、Movenpick及雪米池可以揀!甜品仲有d小蛋糕同乳酪,不過我太飽食唔落了。跟據我的玻璃腸胃,刺身非常新鮮。食物種類多而且好食,下次要食放題會考慮Encore。最緊要係order一張都無Miss到,值得一這讚!

放題當然要一坐低就叫刺身刺身的選擇都好多,有兩張紙可以揀!刺身新鮮,而且好厚身!

我們之後都Encore左一次刺身拼盤,每種魚都好正好肥美!

鵝肝手卷都係一個唔錯的選擇。

炸物都有好多選擇,不過d粉厚左DD。

爐端燒燒得好香,最欣賞的係牛舌,我不停Encore!

甜品仲有d小蛋糕同乳酪,不過我太飽食唔落了。

2017-10-12 954 瀏覽
有人生日,一大班人約食放題,朋友推介這間,因為訂位時發現雖然限食兩小時,但並非硬性規定開始時間,因此不需要太早或太夜食,可以訂晚上7:30這個黃金時間食放題!店員很友善,我們早了少少到,未齊人,他叫我們先坐下,夠鐘先開始計時。而又應該明知我們一定會點刺身,就跟我們說會先幫我們出一ROUND,其他的我們可以自行再點。刺身最正的是蝦,大大隻,但螺則很腥,其他的都幾OK。壽司也很好,上菜的速度也很快,起碼軍艦壽司的紫菜還是脆的。如果有人生日,記得於訂位時講明,就可以得到麵包蟹一隻。串燒則最出色,雞翼和牛舌最最最推介,燒得乾身之餘但仍然有肉汁,好好味!燒羊架則略嫌太熟。炸物大致OK,但覺炸魷魚的漿粉炸得太厚太太硬。喜愛榴槤的朋友一定要食炸榴槤丸。雪糕及罐裝飯品任攞任飯,也有梅酒及熱茶任飲。總括來説這裡的放題食品比平時食過的選擇較少,但座位不逼不窄,即時付$20做會員更可以立即全單八折!

壽司也很好,上菜的速度也很快,起碼軍艦壽司的紫菜還是脆的。

如果有人生日,記得於訂位時講明,就可以得到麵包蟹一隻。
麵包蟹

燒羊架則略嫌太熟。

炸物大致OK,但覺炸魷魚的漿粉炸得太厚太
太硬。喜愛榴槤的朋友一定要食炸榴槤丸。

雪糕及罐裝飯品任攞任飯,也有梅酒及熱茶任飲。
2017-10-11
生日
2017-09-28 811 瀏覽
有次行過見到都幾日本feel,於是乎今日就黎試下,其實有點普通(收得甘嘅價錢),不過就多d魚生款,同出面唔同嘅係多咗一客free比你嘅高級海鮮。👆呢客海鮮係佢送嘅,枱枱都有(可能多謝你申請佢個member卦😂😂😂👈因為申請會員卡要pay廿蚊)其實so far D食物係ok嘅,亦都好多品種,只不過係覺得有地方需要改善,尤其是手卷方面,我都明想做得精細d,唔想浪費,但係甘小送嘅手卷我就真係第一次見🤤🤤係咪有d唔岩比例呢???

2017-09-26 618 瀏覽
上星期六晚去K11 附近行行下想食拉麵,咁就無情情去咗哩間食送嗰碟蟹腳好咸刺身A1 嗰張紙嗰選擇麻麻地,油甘魚鯹,三文魚有骨,赤貝偏咸刺身A2 嗰張紙嘅嘢食質素好好多,我地食咗兩輪象拔蚌嘢飲同甜品都係自己拎,選擇多,日本啤都有,朱古力同好似咖啡味嘅一口蛋糕都好味,雪糕有movenpick, Haagen-dazs, 雪糕糯米糍榴槤控必食榴槤炸彈,聞好似無乜味,入口就好香鵝肝手卷粒鵝肝細得可憐清酒蜆唔重酒精味,唔錯,老公唔受得酒都幾乎食曬兜蜆拉麵估唔到咁大碗,唔係死咸,好食,不過得兩片和牛其他哩質素都平均唔錯做會員唔記得邊啲時段有折,有優惠

送嗰碟蟹腳好咸

刺身A2 嗰張紙嘅嘢食質素好好多,我地食咗兩輪象拔蚌

榴槤控必食榴槤炸彈,聞好似無乜味,入口就好香

鵝肝手卷粒鵝肝細得可憐

清酒蜆唔重酒精味,唔錯,老公唔受得酒都幾乎食曬兜蜆

拉麵估唔到咁大碗,唔係死咸,好食,不過得兩片和牛

其他哩質素都平均唔錯

做會員唔記得邊啲時段有折,有優惠

2017-09-23
某日行過(2017年7月),見到門面幾靚,本身諗住試下食,但當時已經19:30,如果食19:45,每人要$298加1,見餐牌寫17:30食,只須$268加1,咁就諗住下次早d來試。book左9月頭去食,但待應話改左時段,18:00先開始,$328加1,做會員(俾$20會費)可以有85折,另外加$48有爐端燒,埋單每人都已經$370左右。入正題,待應安排左6人死角卡位俾我地,環境寧靜,但有時都要等下先有待應行過,死位冷氣太大,風量太大。服務一般,個個待應,不論送食物又好,收單又好,連埋個單都感受佢地無乜待客之道,無笑容不特止,仲無乜禮貌。最不可理喻既係,食超個1個鐘既我地,竟然呢個時候先發覺有左A2刺身既點菜紙,係因為我地見到旁邊d人有d刺身款,我地係無,我地去左後面張無人既枱搵下仲有無其他點菜紙先發現。另外,加$48既爐端燒真心覺得好唔掂,得個幾款肉燒,又唔係特別出色,要爐端燒都係去返真係爐端燒仲好。食物方便,所以食物都無黎味道,刺身無味又唔太新鮮,唯一覺得好食既只有燒翠肉瓜。個人口感(5分滿分)刺身三文魚 2小貝柱 1甘海老 3赤貝 1鮑片 2八爪魚 2象拔蚌 3北寄貝 3赤蝦 4生

個人口感(5分滿分)

刺身

海膽手卷 2
翠肉瓜 5 (全晚最好食

炸榴槤波 1
大蝦沙律 1

真心不推介,成370食d無味既食物(又爛食),呢個價錢,有更多更好既選擇。

• 翠肉瓜
2017-08-28 649 瀏覽
今次一行六人又去食放題慶祝生日!朋友介紹呢間爐端金,店距離尖沙咀站一點都不近,要行約十至十五分鐘。紅磡站行去也差不多,不過人流較少,相對會易行啲。店面設計好日本風,有獨立卡位,適合六至八人坐,間格舒服,可以傾下計唔嘈吵。👍👍因為朋友生日,我地有個蛋糕準備,點知我入到去同店員講幫忙雪蛋糕,佢竟然同我講有蛋糕要早半個鐘cut 單😲我心諗唔係掛…得120分鐘食仲要早半個鐘截單…但都無計啦😔…野飲方面其實都好多選擇,雪櫃普通可口可樂,C.C , 利賓納都有,仲有鴻星楊枝甘露同荔枝玉露。不過楊枝甘露補得好慢,我入去時已經無曬,食佐成個鐘先補返🙄🙄🙄成櫃啲野都係甜既。出面仲有清酒同茶自助☺️甜品方面都好多元化,有芝士蛋糕 (雪到冰硬)朱古力蛋糕,乳酪,木槺布甸(勁多cream)………其他都還可以的!仲有哈根達師任食!仲有雪榚滋滋食👍👍👍食物方面,黎既時間比較耐,份量都無寫咁多,刺身總括黎講都係新鮮同大件底食!!串燒方面比較淡而無味,可能想突出鮮味但又好油…另外都叫佐個地獄拉麵,朋友話幾好食!壽司細細粒唔錯,口感同味道都好食👍炸物夠熱👍如果唔夠仲可加錢食燒肉,不過120分鐘的確唔夠時間做咁多野,燒得黎

食物方面,黎既時間比較耐,份量都無寫咁多,刺身總括黎講都係新鮮同大件底食!!串燒方面比較淡而無味,可能想突出鮮味但又好油…另外都叫佐個地獄拉麵,朋友話幾好食!壽司細細粒唔錯,口感同味道都好食👍炸物夠熱👍如果唔夠仲可加錢食燒肉,不過120分鐘的確唔夠時間做咁多野,燒得黎都食唔到,如果你行動夠快可以一試🤣

食完埋單做會員有85折,不過要比$20入會。即時已經可以享用!唔錯👍
生日
2017-07-20 866 瀏覽
生日有朋友請食飯,佢住尖沙咀,建議試下呢間放題。 我地12點半去到,午市放題90分鐘$195 加一,侍應問加唔加錢試燒烤,一場黎到決定加$48試埋爐端燒之後侍應帶我地去位,有講解雪糕同飲品先取,水同茶放邊。座位比起其他放題寬敞同無咁嘈,可能星期六下午唔係太多人食放題,同埋我朋友話之前呢個位係日式餐廳,用番原本個裝修做放題。點菜好似一般放題填點菜紙,食物種類亦差唔多,只係多咗加錢嘅燒肉,燒肉menu 有澳洲和牛同五花腩,其他選擇有牛舌、雞翼等,同本身任食裡面嘅燒物差唔多,建議唔需要加錢食,因為根本無乜時間燒。放題食物方面質素唔錯,飲品種類亦多選擇,有汽水啤酒,最正係雪糕有3款movenpick 同一款haagendaz,仲有一款租筒。 下次食放題會再揀呢度,貪佢唔使上樓同無咁逼

之後侍應帶我地去位,有講解雪糕同飲品先取,水同茶放邊。

下次食放題會再揀呢度,貪佢唔使上樓同無咁逼
2017-07-15
午餐
2017-07-19 9558 瀏覽
星期一放工搵食,朋友突然話想食日式放題~我即刻有幾間名單喺心中,一間近我放工喺荃灣但唔近佢,一間地點偏遠d喺觀塘,一間係赫德道,另一間就之前同d朋友仔食過宵夜時段,超抵食又好味,mark低咗可以encore!! 加上地點就腳喺尖沙咀,又無限定時段,入座起計2 hrs!其實呢度仲可以加錢食埋燒肉放題!不過我唔好牛,所以都係食普通日式放題!打電話去問有位,放工即刻飛去開餐!呢間放題主打爐端燒,今次坐bar 枱,雖然對住燒烤爐但一d都唔油煙,仲成日聞到好香嘅串燒味~呢間放題其中一個好就係室內環境闊,落坐得好舒服,唔似旺角果d放題,坐到密則則,唔好話搵個位放下嘢,就連個人肥d都放唔落!齋睇d點菜紙就已經好吸引,好多野食~而且刺身仲分A、B兩張!仲有其他壽司、卷物、前菜小食、燒物、炸物、天婦羅、拉面...等等!說時遲那時快,侍應已經奉上阿拉斯加長腳蟹一客!我其實聽唔到侍應講乜,不過佢放低我就食啦!哈哈哈!我估係每人送一隻腳掛!肉質幾甜,有海水味但唔喊!好味!如果有得encore 就好lu~~佢實蝕本!跟手我就行去飲品櫃攞嘢飲,上次見到有鴻星楊枝金露/荔枝玉露!但轉頭就無晒,原來佢每樣只放10幾枝

說時遲那時快,侍應已經奉上阿拉斯加長腳蟹一客!
阿拉斯加長腳蟹

跟手我就行去飲品櫃攞嘢飲,上次見到有鴻星楊枝金露/荔枝玉露!但轉頭就無晒,原來佢每樣只放10幾枝出嚟,攞晒就唔再refill!今次醒~每樣攞枝試下先!不過……味道一般般啦!如果喺街要我比錢買我唔會囉!
後尾朋友話我知原來呢間放題係屬於鴻星集團~

好!講返d野食先,一嚟就點左兩個沙律做前菜~
日式胡麻醬蕃茄沙律/蟹籽沙律

中規中矩,不過近期愛食青瓜,所以後尾encore 左個蟹籽沙律~ 😊

迷李海膽手卷
海膽喺放題什少出現,不過有都唔係咩上等貨識,叫做試下就算啦!
芥末八爪魚軍艦/吞拿魚腩蓉軍艦
飯醋味適中,飯粒唔鬆散唔過林,細細件,唔想食咁多飯都可以試下!
迷李海膽手卷/ 芥末八爪魚軍艦/吞拿魚腩蓉軍艦

刺身A出場~
甘海老、三文魚、吞拿魚、油甘魚、小貝柱、墨魚、赤貝、八爪魚、鮑魚片

整體都好新鮮!貝類刺身係我至like,另外甘海老,赤貝係我嘅推介~
刺身拼盤A

爐端燒:鹽燒雞亦、烤羊架、鹽燒蝦、鹽燒雞軟骨、燒菠蘿

其實味道唔算好突出,因為大部分都係見師傅灑味椒鹽上去燒,但要控制好燒到唔會太乾,呢d唔係間間做到!好有係日本居酒屋食串燒既感覺!哈哈哈!要叫就趁早叫,因為越夜越多人叫就等得越耐!
鹽燒雞亦、烤羊架、鹽燒蝦、鹽燒雞軟骨、燒菠蘿

炸物:吉列廣島蠔/特大吉列麵包蝦

吉列廣島蠔無乜特別,不過特大吉列麵包蝦真心推介,真係好好味!
吉列廣島蠔/****特大吉列麵包蝦

刺身B
珍寶赤蝦、象拔蚌、北寄貝、劍魚腩、希靈魚、生蝦、鯛魚、翡翠螺
我自己就麻麻地呢盤刺身,係個人喜好問題姐~
正常刺身,無乜特別突出~
有人愛呢種珍寶赤蝦,但我就覺得無乜味!
生蝦應該食泰式!如果佢附送泰式辣醬會更好!
翡翠螺新鮮度差左d

飲品今次試左兩款:韓國粟米茶,錫蘭lemon tea!

粟米茶熱飲之前喺阿里山民宿試過,今次凍飲,感覺唔錯!清清地~
韓國粟米茶,錫蘭lemon tea

甜品:三個品牌都有,食晒!

大滿足!咁先係放題既最高境介~~
2017-06-19
阿拉斯加長腳蟹
刺身拼盤A
鹽燒雞亦、烤羊架、鹽燒蝦、鹽燒雞軟骨、燒菠蘿
吉列廣島蠔/****特大吉列麵包蝦
韓國粟米茶,錫蘭lemon tea
  • 韓國粟米茶,錫蘭lemontea
2017-07-10 731 瀏覽
二人同行,晚上8點幾入座,無咩人排隊,入座後每人送一隻長腳蟹,飲品種類多有清酒任飲,但食物種類太少,每種只有5至8款選擇,食物質素好差,無咩特別值得推介,燒物一時淡一時咸,羊架硬乾,就連最簡單炸雞翼都可以吳好食,刺身唯一最正常。每人埋單320,整體差過旺角那些放題。
2017-06-29 750 瀏覽
食五點半果輪,258蚊,送咗三枝長腳蟹腳。加咗48蚊一心諗住自己燒和牛食,但D澳洲和牛淡茂茂,雪都未融曬就攞出嚟,雪花欠奉,一D牛肉味都冇;牛脷都係好淡味;已經醃好嘅韓牛普通普通。D剌身先離譜,全部都似雪得太耐冇曬鮮味,象拔蚌鬼咁腥,只有鮑魚片刺身比較似樣。燒物反而幾好,榴蓮波波好好食,燒蝦都幾新鮮同大隻。飲品選擇都多,但冇邊種好味。一句到尾,完全唔值258+48衣個價錢,同旺角百零蚊嘅放題質素差唔多

2017-06-27