2021-03-21 2575 瀏覽
今日打電話訂位,得番獨立房間,可以訂正合我心意。可以同女朋友二人世界。即刻訂咗一間獨立房間,最低消費$800元,$800可以嗌到好多嘢食一定夠飽我哋嗌左壽司拼盤,刺身,螢光墨魚,牛肉烏冬,燒三文魚同埋清酒。值得一讚嘅係佢嘅刺身,$450相入面咁排得好靚有煙噴出黎影相一流同埋刺身好新鮮拖羅好多油,入口即溶。牛肉烏冬天台都好友牛肉味佢應該係用上安格斯牛,螢光墨魚一咬入去就好似有啲嘢係個口到爆出黎一樣個感覺好正。反而個壽司拼盤就正常冇乜特別嘢可以講 。如果去拍拖二人世界呢個係一個值得推介嘅地方望住美景食美食。

如果去拍拖二人世界呢個係一個值得推介嘅地方望住美景食美食。
刺身
牛肉烏冬
螢光墨魚
2021-03-14
刺身
牛肉烏冬
螢光墨魚
2021-03-03 2172 瀏覽
去到左一間幾好食既日本野環境氣氛一流前菜:炸蝦天婦羅沙律$105炸蝦🍤再加上芒果汁食落去又唔會乾再加過壽司🍣拼盤$258壽司拼盤中規中矩三文魚芒果卷$88而薄餅係幾特出櫻花蝦薄餅$85食落香脆可口食完一舊即刻想食第二舊最普通既野先係最考功夫😊最後鵝肝牛扒飯+咖哩海鮮意大利粉鵝肝牛扒飯$128牛扒七成熟再加鵝肝再加上類似燒汁味放落頭鍋慢煮食落口感一流咖哩海鮮意大利粉:全晚稍為遜色嘅地方咖喱味有啲重食落去落意大利粉黐埋晒如果好鍾意食咖喱嘅人你哋應該好鍾意呢個菜📍 火間土 (尖沙咀)尖沙咀北京道1號8樓802室
去到左一間幾好食既日本野
咖喱味有啲重
食落去落意大利粉黐埋晒
如果好鍾意食咖喱嘅人
你哋應該好鍾意呢個菜

📍 火間土 (尖沙咀)
尖沙咀北京道1號8樓802室
2021-02-19 2209 瀏覽
今次選擇咗位於北京道1號嘅火間土為朋友慶祝生日!!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)入到店舖內見到有很多個獨立包箱,夠晒私隱!🎂相信就算一大班朋友高聲談天都無問題!🥳唔怕會嘈到其他人!👍🏻不過建議如果要去食飯就最好訂位!因為窗口位同埋包廂嘅最低消費都唔一樣der><!! 😎———✨新鮮海老天婦羅芒果醬沙律🌟🌟🌟🌟天婦羅食得出係啱啱炸起嘅!再加上芒果醬,感覺好開胃!超清新!做前菜簡直唔會輸!!👍🏻———✨九州新鮮生蠔🦪🦪🌟🌟🌟🌟🌟呢隻生蠔驚喜度十足,唔似普通嘅美國生蠔或者係澳洲生蠔咁重海水味同埋creamy !! 👍🏻👍🏻呢隻生蠔係好新鮮好甜美,完全冇咩海水味,但係又有生蠔嘅甜味!值得一試嘅item!!🎉🎉———✨鮮魚鮨🌟🌟🌟識落有少少甜味再加沙律醬都幾開胃,但係整體感覺識落有少少比較普通冇咩特別(´・_・`)😚😚———✨薄餅風燒雞蛋🌟🌟🌟純粹係一個中規中矩嘅大阪燒🌝———✨雜錦串燒🌟🌟🌟🌟🌟新鮮整出嚟嘅串燒(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)再加上七味粉!呢個配搭好難難食😚———✨軟殼蟹沙律卷🌟🌟🌟🌟軟殼蟹食落應該係新鮮炸起嘅,趣卜卜!外表顏色亦10分鮮艷,感覺好開胃🥳🥳———✨日式雜錦鍋🌟🌟就係普通嘅
✨新鮮海老天婦羅芒果醬沙律🌟🌟🌟🌟

✨雜錦串燒🌟🌟🌟🌟🌟
雜錦串燒

✨軟殼蟹沙律卷🌟🌟🌟🌟
✨日式雜錦鍋🌟🌟
就係普通嘅日本關東煮,日本嘅便利店會比較好食同埋抵食😅😅😅
✨抹茶班cake🌟🌟🌟🌟🌟
日式甜品來講相當唔錯,因為佢完全唔甜,就算見到有咁多cream喺上面一啲都唔會嚟,好好食!!抹茶班cake+雪糕+紅豆!!再插支蠟燭上去!富有小清新嘅感覺之餘仲帶有一定嘅儀式感!!😋
✨紅茶布甸伴雪糕🌟🌟🌟
味道比較普通,中規中矩~!!😌😌
紅茶布甸伴雪糕
生日
紅茶布甸伴雪糕
  • 抹茶班戟
係尖沙咀竟然揾到呢間具有靚景嘅抵價日式餐廳,真係好驚喜呢🤩因為已提前預約窗口位置,大大嘅玻璃可以一覽文化中心以及海景!菜式方面都有炒多選擇,由壽司、串燒、主食、炸物以及特式飲料通通有。睇菜單決定食咩都睇左一段時間😝《軟殼蟹沙律卷》💰$125壽司卷總共有8件,入眠嘅軟殼蟹好脆身,上面仲有蟹籽以及沙律醬,賣相吸引好味道《美味壽司盛 特上》💰$258共有12款壽司,壽司具鮮味,另外仲有個《天上set》《桃味燒酒》💰$48蜜桃味道嘅燒酒,仲加入左梳打,好有日本居酒屋嘅味道呀🍹另外餐廳都設有包廂位置,就可以靜靜地品嚐美食啦。但就設有最低消費,大家都可以考慮下呢~環境:⭐⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐打卡:⭐⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐回頭率:⭐⭐⭐⭐
係尖沙咀竟然揾到呢間具有靚景嘅抵價日式餐廳,真係好驚喜呢🤩

《軟殼蟹沙律卷》💰$125

《美味壽司盛 特上》💰$258
共有12款壽司壽司具鮮味,另外仲有個《天上set》

《桃味燒酒》💰$48
蜜桃味道嘅燒酒,仲加入左梳打,好有日本居酒屋嘅味道呀🍹

環境:⭐⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐
打卡:⭐⭐⭐⭐
服務:⭐⭐⭐
回頭率:⭐⭐⭐⭐
軟殼蟹沙律卷、美味壽司盛 特上、桃味燒酒
2021-01-11
2021-02-09 1677 瀏覽
尖沙咀想食個good lunch真係唔易,一嚟好多人,二來地區價錢較高!呢度就係我好好嘅落腳點,一來我打去book咗Window Seat,個景係大玻璃,出面對住文化中心同埋海景💙二來係佢嘢食質素都幾好, $100頭就有個lunch set,我叫呢個定食,有刺身,有天婦羅,有牛肉同埋飯 (美中不足嘅係佢嘅飯唔係用珍珠米) 最好味嘅係佢嘅帶子,上面係火焰沙律醬☺️同行友人叫咗壽司定食都非常唔錯👍🏼 走之前見到佢有private Room,係日式榻榻米嘅,應該要有最低消費,先可以book到入面房

2021-01-26 1330 瀏覽
性價比頗高既尖沙咀日本餐廳 仲可以望到維港夜景🌃🤩-🌟: 7.5/10📍火間土 Kamado Japanese Restaurant 尖沙咀8樓802北京道1號-Tokyo Sukiyaki Hotpot $98Grilled Beef Rice Set $105-終於去到plan左好耐既火間土😆 係尖沙咀食日本野本身就唔算平 尤其係望到海景既餐廳俾人感覺上好貴😖但打開餐牌發現同出面其他連鎖日本餐廳價錢差唔多 食物都算係中上 嗰燒牛肉飯頗有水準 加上位置都好方便 (⚠️留意返如果要window seat既話有最低消費 我地無坐到窗邊但都望到嗰海景🤣)平日lunch去仲好似會再平d 如果經過尖沙咀都可以一試👍🏻
性價比頗高既尖沙咀日本餐廳 仲可以望到維港夜景🌃🤩
🌟: 7.5/10
尖沙咀8樓802北京道1號
Tokyo Sukiyaki Hotpot $98
Grilled Beef Rice Set $105
2020-02-17
2020-12-24 1602 瀏覽
平安夜既午餐係食日本野Book左1230窗口位見到小小海景叫左lunch set海膽、帶子、三文魚定食壽司、天婦羅、刺身、豬肉定食餐飲都係奶茶咖啡檸茶可樂叫左熱檸茶同可樂上食物速度好快食物質素正常以呢個價錢算唔錯👍🏼
平安夜既午餐係食日本野
Book左1230

窗口位見到小小海景

叫左lunch set
海膽、帶子、三文魚定食
壽司、天婦羅、刺身、豬肉定食

餐飲都係奶茶咖啡檸茶可樂
叫左熱檸茶同可樂
上食物速度好快
食物質素正常
以呢個價錢算唔錯👍🏼

2020-12-24
2020-12-02 1545 瀏覽
平價抵食之選 + 飽覽尖沙咀夜景環境諗起之前有路經北京道見到呢間一直都好想試咁就直接walk-in去試下啦因為我地無book位所以開始安排左坐係出面但後來剛好有客人離開, 所以可以轉到包廂 但有最低消費 但可以有更多私人空間, 私隱度較高, 最適合情侶去拍拖 or一大班朋友去食食物質素就中規中矩啦。刺身正正常常,都好食 食物定價都尚算合理,屬高性價比之選。
平價抵食之選 + 飽覽尖沙咀夜景環境

諗起之前有路經北京道見到呢間一直都好想試
咁就直接walk-in去試下啦

因為我地無book位所以開始安排左坐係出面
但後來剛好有客人離開, 所以可以轉到包廂 但有最低消費

食物質素就中規中矩啦。刺身正正常常,都好食
食物定價都尚算合理,屬高性價比之選。
海膽芝士炒飯
2020-12-01
海膽芝士炒飯
2020-11-28 1180 瀏覽
幾個女仔約左一齊食飯,諗住搵個坐得舒服嘅餐廳傾計食飯,所以就試下黎依度~打電話壽訂坐時,已被告知4個人最少要消費$1000,都算合理。我訂完位先睇OpenRice 的食評,點知好多人都話服務一般😱 令我有d擔心..但去到嘅時候,門口接待嘅叔叔好有禮貌,大概係睇左食評反應有改善(?!)佢帶左我地去張有夜景嘅檯,好驚喜!另一個叔叔仲好貼心咁話我地知檯號,話比遲到嘅朋友,咁就唔會黎到唔識行入黎~等齊人,我地嗌左幾樣野&4杯野飲,樣樣食物質素都okay,海膽新鮮,串燒調味好好,魚鮫最好食,熱辣辣~ 野食黎齊,另一個叔叔仲幫我地影相 📸️最後嗌埋甜品🙈抹茶丸子,都唔錯,係紅豆有少少太甜。成餐飯中規中矩,食物okay, 環境好,價錢唔係太貴,各位叔叔嘅服務都好好,所以我都忍唔住打返篇食評上黎😂 我絕對唔係打手🥸 但覺得比多個機會佢地都好呀😊

蝦龍卷,壽司併盤,海膽
燒魚鮫,串燒x7

最後嗌埋甜品🙈
抹茶丸子,都唔錯,係紅豆有少少太甜。
抹茶丸子

2020-11-20
蝦龍卷,壽司併盤,海膽
燒魚鮫,串燒x7
抹茶丸子
2020-11-01 1428 瀏覽
首先,本人喺第一次去光顧呢間日本餐廳,其實一入去佢嘅裝修格局喺唔差嘅,但食物質素令人失望,服務態度更令人髮指。——第一,食物質素方面:我哋所嗌嘅刺身完全未解凍好就擺上桌,咬落仿似食緊沙冰,再者完全無食材嘅味道。例如:吞拿魚好似食緊一塊走哂味嘅肉塊,完全無「靈魂」可言,重點喺對唔住個價錢。另外,燒物方面完全仲差過街邊嘅串燒,口感似食緊渣,完全乾燥。重點喺啲豬肉完全一陣臊味,完全唔合格。炸軟榖蟹更不知所謂,又干又無肉,更加有苦澀嘅味道,完全覺得自己浪費金錢。——其次,服務方面:啲侍應完全不知所謂,上菜完全冇諗過點擺,就咁放喺張枱一角,之後就咁走咗去。另外,完全零主動,啲食物碟又唔收,又唔refill啲茶,最慘係上完刺身啲醬油要主動問佢拎。服務費完全係唔知收嚟服務啲乜!——最後,本人極度不推薦。
——第一,食物質素方面:
——其次,服務方面:
——最後,本人極度不推薦。

• 並沒有
2020-10-29 1148 瀏覽
是日為家庭聚餐,初試這間位於北京道一號坐擁維港景色的日式餐廳,座位有面向海景的,亦有私隱度較高的半包廂可選,對於此類型餐廳及所在地段,食物定價尚算合理,屬高性價比之選。
2020-10-27 1032 瀏覽
其實我好小寫嘢 但呢次我食完個刻嬲到必定要寫😤呢間嘢食過幾次 環境都ok 食物都可以不過坐得舒服~一入到前台個個四眼大叔真係極度冇禮貌 講嘢態度極度惡劣.所以不會有下次😡
其實我好小寫嘢 但呢次我食完個刻嬲到必定要寫😤
呢間嘢食過幾次 環境都ok 食物都可以不過坐得舒服~

一入到前台個個四眼大叔真係極度冇禮貌 講嘢態度極度惡劣.
所以不會有下次😡
2020-10-27 815 瀏覽
好好食👍🏻👍🏻叫左個2人餐每一道餸都有好食😋銀雪魚同軟殼蟹飯一定要試👍🏻睇得出好用心同時間去煮,之前見到有評語話服務態度唔ok,不過我去到又唔覺,覺得服務都幾好唔錯☺️👍🏻
2020-10-18 1001 瀏覽
餐廳位置好方便,海港城行完街街過黎食飯早一日book位,剩返早段時間6:00,我們準時到達餐廳,店員帶領走過長長的走廊,幾有日本感覺喎,有好多間榻榻米房店員安排了近窗榻榻米的位置給我們,剛好對着太空館同埋文化中心,一又可以望到海景,黃昏景色相當唔錯👍🏻我們選了蝦龍卷,鐵板牛扒,炸魷魚圈,日式炒麵......蝦龍卷:好好味😋 有最愛的牛油果&鰻魚牛排:well down 都好淋 👍🏻炸魷魚圈:味道豐富
餐廳位置好方便,海港城行完街街過黎食飯
早一日book位,剩返早段時間6:00,
我們選了蝦龍卷,鐵板牛扒,炸魷魚圈,日式炒麵......
蝦龍卷:好好味😋 有最愛的牛油果&鰻魚
牛排:well down 都好淋 👍🏻
炸魷魚圈:味道豐富
2020-10-07 976 瀏覽
在北京道1號8樓有一間價錢比較合理的日本餐廳大約$100有一個lunch set 又可以望到海景環境舒服感覺不錯不過服務就真的很普通,首先人手不夠,想付款都要等好耐食物質素正常,不覺得有任何特別之處,而且感覺份量不算太飽