2019-07-11 56 瀏覽
昨天去中環那邊探望親戚,親戚推介在雲咸街附近有一間不錯的火鍋撚火鍋店,我們就一同前往去吃晚餐。店舖裝修古色古香的,燈光調和,背景音樂是帶中國風的純音樂,枱與枱之間闊落,坐得舒服,環境也乾淨。我和親戚都不吃辣,所以選了這個蜂巢豆腐湯鍋,湯底包括蜂巢豆腐、鴨血、龍眼丶紅棗及人參等食材煲成,非常足料亦濃鬱鮮甜。加拿大野生象拔蚌, 象拔蚌品質好,囗感鮮甜。極品安格斯肥牛,牛肉很新鮮,又嫩又有嚼勁。只是牡丹蝦、各類海鮮、魚腐、魚片頭和白夢蔔味道就一般了。吃完後店家會贈送腐竹雞蛋沙冰,以商朝飲器作盛器,極具特色。而且腐竹沙冰豆味濃鬱,甜度適中,既清熱又冰凉透心,很是驚喜。
昨天去中環那邊探望親戚,親戚推介在雲咸街附近有一間不錯的火鍋火鍋店,我們就一同前往去吃晚餐。店舖裝修古色古香的,燈光調和,背景音樂是帶中國風的純音樂,枱與枱之間闊落,坐得舒服,環境也乾淨。我和親戚都不吃辣,所以選了這個蜂巢豆腐湯鍋,湯底包括蜂巢豆腐、鴨血、龍眼丶紅棗及人參等食材煲成,非常足料亦濃鬱鮮甜。加拿大野生象拔蚌, 象拔蚌品質好,囗感鮮甜。極品安格斯肥牛,牛肉很新鮮,又嫩又有嚼勁。只是牡丹蝦、各類海鮮、魚腐、魚片頭和白夢蔔味道就一般了。吃完後店家會贈送腐竹雞蛋沙冰,以商朝飲器作盛器,極具特色。而且腐竹沙冰豆味濃鬱,甜度適中,既清熱又冰凉透心,很是驚喜。
2019-07-09 56 瀏覽
朋友升職請食飯,說要帶我們去豪吃一番!我們當然不客氣,選了中環這間高檔火鍋店,它在西環、旺角都有分店。最近,為慶祝公司成立六周年,如身分證含「3」字,或姓名含「L」字就可獲得全單七折!!「L」字真不難,我們一行六中都中了兩個,幫朋友慳了!哈哈環境方面:裝修古色古香的,一出電梯就有個兵馬俑在歡迎你!餐廳背景音樂是帶中國風的純音樂,配合裝潢。食物方面:我們六人選了兩個湯底,分別為酸菜白肉鍋和蜂巢豆腐白湯鍋。前者湯底配料足,特別欣賞加湯都是加酸味湯底,不會混合清湯,所以吃到最後仍然酸味十足,十分適合嗜吃酸的朋友仔。後者加入少量蔘條及藥材,味道清甜清新,未開始吃火鍋前先喝一碗,養生一流。響鈴:新鮮即炸,十分脆口,配以甜酸醬,不用下鍋亦可口非常。A4特級和牛:我們六人叫了一盤,不用5分鐘就清了!所以追加多一碟,牛肉建議只灼6秒,略熟帶少許紅,惹味十足~埋單後送了六杯腐竹雞蛋沙冰,朋友看見精美的杯,忍不住吟出一句詩:「葡萄美酒夜光杯」,哈哈!是夜,與朋友相聚,選對了地方,飽到捧住個肚走~

響鈴:新鮮即炸,十分脆口,配以甜酸醬,不用下鍋亦可口非常。

是夜,與朋友相聚,選對了地方,飽到捧住個肚走~
2019-07-09 725 瀏覽
是日晚上,約咗一眾好友收工去打邊爐,早於3年前聽過「火鍋撚」個名,事關當時踢嗰支球隊心口贊助商正正就係印住火鍋撚。之不過我就一直都未試過,係直至佢開分店開到去中環,我就終於都可以一戰!先講環境方面,地方夠大,坐得舒適,打邊爐最重要嘅當然係冷氣要夠凍,如果唔係食到成身汗你都唔會想食啦!所以呢度嘅環境係真係好適合一班朋友,同一家大細。湯底就嗌咗兩個,酸菜白肉同皇牌蜂巢豆腐白湯,酸菜醃得好入味,我最鍾意就係將蕃茄,粟米同蘿蔔呢種好爽味嘅食材放入湯底等到最後先食,真係好正!至於豆腐白湯就充滿藥材味,又有鴨血,非常之補!餐牌方面,有各式各樣嘅火鍋食物,仲有刺身、點心同生啤,價錢唔算得上係平民,但亦唔會話好貴,因為用料方面係真係比較高級,絕對值呢個價!飲品就有好多款沙冰選擇!A4和牛,牛肉味好重,雪花分佈平均,肉質鮮嫩,食時記得唔好淥太耐,始終靚牛肉淥到太老就無晒味響鈴亦係值得推介,即炸所以好脆,皮唔會太厚,點甜酸醬即食又得,浸落湯底度食亦可四寶餃餃拼盤,不得不讚,因為真係好足料,平時成日食嘅都係好細隻,但係呢度嘅餃大隻得嚟又好食甜品方面每人送咗一杯腐竹沙冰,甜得嚟唔會漏,食完熱嘢再整返杯冰凍甜品

至於豆腐白湯就充滿藥材味,又有鴨血,非常之補!

甜品方面每人送咗一杯腐竹沙冰,甜得嚟唔會漏,食完熱嘢再整返杯冰凍甜品,簡直無得彈
2019-07-09 42 瀏覽
與朋友去打邊爐,兩個人心思思,咩食物都想嘗試一下,唔覺唔覺嗌左好多😂。選擇湯底我哋已經議論一番,最後選擇鴛鴦鍋(老火湯底及蜂巢豆腐白湯鍋)。高度推薦白湯鍋,材料豐富同埋味道平衡都控制得好,鐘意鴨血既朋友更不容錯過,同少少草本味道很夾。黑松露食材出眾,我哋試咗黑松露牛丸同埋黑松露墨魚滑,兩樣都好香。朋友覺得黑松露同牛既味好夾,表示欣賞,我就好鍾意松露墨魚滑既口感,推介。食材新鮮,蝦滑真係好彈牙好新鮮,黑柏葉、手切肥牛八秒入口...諗番都想再食。最後甜品有驚喜,係造型好特別嘅腐竹雞蛋沙冰糖水,作為火鍋最後嘅甜品,唔會飽飽濟濟,反而會解渴,抵讚。

以前每逢冬天都會吃火鍋,但現在火鍋已經不只冬天可以吃,是一年365日都可以吃火鍋,近來火鍋店成為一種熱潮,各式各樣的火鍋店開到成行成市,台式、川式又或是任吃的火鍋多不勝數,每種都各有特色。今天到了位於中環的火鍋撚,這間火鍋店是港式火鍋,店內的裝修很有古典味道,木製的枱子及椅子,店內有長長的卡位,客人可以坐得好舒適,不會十分擠擁。為什麼會吸引到我來呢?主要是因為Promotion: 全單7折優惠身份證號碼含「3」字 或 身份證姓名含「L」字,即可於1/7 - 15/7期間到任何1間火鍋撚分店享全單7折優惠!而剛好我的身分證就是有「L」字,有幸可以享用這個七折優惠。須注意此優惠不可與其他優惠同時使用!火鍋配料選擇亦都好豐富湯底方面我們選擇了鴛鴦鍋 (+$30)祖傳秘製麻辣鍋(少辣)$130 +蜂巢豆腐白湯鍋麻辣鍋味道香濃而且湯底內很多鴨血,令整個鍋好豐富,少辣不算太辣容易入口,蜂巢豆腐白湯鍋是店內推介湯底之一,用雞和豬骨熬制而成,牛乳令到湯底呈乳白色,還有人蔘、杞子、紅棗及各種藥材,是養生的材料,鍋內蜂巢豆腐軟綿綿好入味。極品安格斯肥牛(大)$240這碟肥牛不得了,擺盤精緻,還有乾冰在後邊

須注意此優惠不可與其他優惠同時使用!

火鍋配料選擇亦都好豐富

湯底方面我們選擇了鴛鴦鍋 (+$30)
祖傳秘製麻辣鍋(少辣)$130 +蜂巢豆腐白湯鍋

極品安格斯肥牛(大)$240
這碟肥牛不得了,擺盤精緻,還有乾冰在後邊點綴,噴起煙霧來很有睇頭,肥牛肉質鮮嫩,雪花紋理清晰,輕輕一戳便熟透,入口充滿牛肉香。

即炸3秒響鈴卷 $53
一上枱就感受到響鈴的熱辣感,是即製的新鮮響鈴,還配有甜酸醬,輕輕一㓎3秒就可以,入口帶點酥脆感,還吸收了湯底的精華。

蟹籽手打蝦丸+流心咸蛋黃豬肉丸 $70
蝦丸彈牙爽口,可以吃到原隻鮮蝦~ 不過我比較喜歡的是豬肉丸,一咬開鹹蛋黃會流出來,味道豐富而且有鹹香。

蜜瓜奶+奶黃水晶包 $39
用來當甜品吃,蜜瓜比較特別,奶黃味道香甜十分美味。

紅薯寛粉 $40
寛粉熟透後吸收了湯底的精華,所以好入味,寬粉帶點煙煙韌韌,而且夠晒飽肚。

腐竹白果糖水沙冰
最後附送的甜品,盛載的杯子好特別,好有中國風味,甜品入口冰涼而且清甜,正好抵銷火鍋的熱氣感,飲完之後覺得好舒服。

吃完好滿足的一餐,原來港式火鍋最合我口味。
  • 腐竹糖水沙冰
2019-07-06 66 瀏覽
夏日雖然熱辣辣但都不損我地打邊爐嘅雅興!因為大家都係打邊爐愛好者,所以今次嚟到相當有名嘅中環火鍋撚!我哋叫咗個酸菜白肉鍋同麻辣鍋,酸菜真係好好食,酸菜大家都食到愛不釋手👅👅麻辣果邊都好食,食得出佢唔係味精味,麻香味好濃,惹味!我地跟著叫左新鮮既手切肥牛,仲有生猛田雞(真心跳緊架,好鮮呀。 )不得不提有個黑松露爆漿牛丸,好惹味又創新呀 !即炸響鈴,仲可以就咁食,脆卜卜 !仲有個好特別嘅水晶奶皇包,開頭覺得好搞笑以為係點心但係又有啲驚喜喎! 我就覺得落麻辣嗰邊味道更佳,可以試試!食完仲有腐竹糖水沙冰送,清清地唔好太甜,下次會再約邊爐之友去!
夏日雖然熱辣辣但都不損我地打邊爐嘅雅興!

麻辣果邊都好食,食得出佢唔係味精味,麻香味好濃,惹味!

2019-06-29
2019-07-05 54 瀏覽
一班人食飯最好就係打邊爐,平時去開中環都係飲酒多,今次黎到中環聽朋友介紹試呢間火鍋撚😋聽個名都覺知道勁呀!一向都好鍾意食麻辣火鍋,點左個招牌麻辣鍋同酸菜白肉鍋!湯底嘅材料都非常豐富,麻辣鍋好香夠麻唔會得個辣字👍🏻酸菜白肉鍋10分有驚喜,湯底入邊好多酸菜,嗰種酸味係會令到人哋食完再食,連湯都可以飲埋,酸得好過癮😍配料方面都好多選擇,點左御用手切肥牛,田雞,水晶奶皇包,黑松露爆漿牛丸,皇帝菜,午餐肉,珊瑚蚌,即炸響鈴,仲有好多好多🙊個手切肥牛好新鮮,食完忍唔住再encore多一份😋午餐肉同響鈴都係即炸,同出邊打邊爐嗰啲好唔同,好值得試👍🏻今晚食嘅火鍋配料都好新鮮 種類都十分多!食完後餐廳仲好貼心每人送一杯腐竹糖水沙冰俾我地,食完濃味野解渴一流🤤🤤期望下次再來再encore👍🏻

一向都好鍾意食麻辣火鍋,點左個招牌麻辣鍋同酸菜白肉鍋!
湯底嘅材料都非常豐富,麻辣鍋好香夠麻唔會得個辣字👍🏻
個手切肥牛好新鮮,食完忍唔住再encore多一份😋
午餐肉同響鈴都係即炸,同出邊打邊爐嗰啲好唔同,好值得試👍🏻
期望下次再來再encore👍🏻
2019-07-04 52 瀏覽
經過旺角分店,看見古色古香的特色裝修已想試試。星期天相約朋友於中環晚飯,知道也有火鍋撚就決心一試。中環分店一樣有古色裝修,我們二人被安排坐四人桌,十分寬敞。我們點了鎮店推介的蜂巢豆腐白湯鍋,湯底用雞和豬骨熬製,還有人參等養生藥材,香濃好味。我唔客氣地飲了幾碗湯先開始打邊爐,十分推介比鐘意飲老火湯的人。一品酸菜白肉鍋用上新鮮白菜醃成的酸白菜、豬五花肉、以豬骨淆製成而,配上少量的紅薯寬粉,酸酸咪咪,又有濃郁的豬骨湯味,開胃美味。最後都食得好飽,味道唔錯,下次繼續。
2019-07-02
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
2019-07-03 88 瀏覽
做完重要的事後,在街上尋是夜邊爐地點,看到一個曾在旺角區見過的名字,甚是熟悉,卻未吃過,在門外踱步多時,最終還是決定試試。看到店內推廣,只要食客身份證號碼有3 字 或 名字當中有L字母,由今日至7月15日全單7折,我朋友名正好拿下優惠,二人頓時叫得盡興起來😍茶醬10x2自調辣汁好惹味,比平時的還多了綠色指天椒和有金華火腿蝦米🦐仔的陳年XO醬tim🤗媽媽滋潤老火湯鍋119湯底濃厚,相比傳統湯底更加健康,我們紛紛在餸菜到底前,率先喝夠兩大碗,真材實料雞肉紅棗杞子侯頭菇桂圓肉椰肉🥕🌽瘦肉等超巨份量,相當清甜,太適合夜訓少湯水的打工一族喇,不得不點😂喝湯喝到半飽,我們二人一人喝了有兩碗半才罷休呢!!順徳魚腐39外表金黃,魚腐原來很吸味,滲有一陣陣魚肉香。新鮮紫淮山59較少見,點餐紙上寫是限量,幸好今天還吃到,顏色靚,醉人紫,粉溶爽脆口感,美味又養生,很味美,真嫌不夠吃嘛!水土魷魚56快熟彈牙,朋友霸了一碟自私食。法式龍蝦湯爆漿牛丸88賴尿牛丸聽得多,這也是大同小異的效果。牛丸入口Q彈,出奇地有牛味。中間加了獨特自家製的濃湯,蝦味逼人,小心熱燙。一不小心,我真的噴到一手都是。手打雙重芝心丸70🧀

茶醬10x2

媽媽滋潤老火湯鍋119

順徳魚腐39
外表金黃,魚腐原來很吸味,滲有一陣陣魚肉香。

新鮮紫淮山59

水土魷魚56
快熟彈牙,朋友霸了一碟自私食。

法式龍蝦湯爆漿牛丸88

手打雙重芝心丸70
🧀點到即止,不是澎湃但口感ok香濃,丸物新鮮製造,墨魚丸自家製寧舍彈牙,也好快就滾起。

極品黑豚肉99
未吃已食指大動,肉質嫩無比,皆因油花不少,平均散射,切得厚薄適中,有咬口又不0鞋。

檸茶15
喝杯冷飲,冰凍🥶爽口順喉,喝罐飲品,談天說地一樂也。

金桔檸檬蜜29
沒有冰塊,喝時很濃縮🍋🍊酸甜參半,十分解膩。

贈送的腐竹糖水沙冰
一上枱⋯⋯忍不住大叫出來(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)嘩!好得意呀~腐香味道超濃郁,像在吃腐竹糖水呢!

食後感:鍋底喝得清心,有下火感覺,跟打邊爐熱氣的說法,不就正好平衡得到嗎?
2019-06-27 74 瀏覽
平時出中環飲酒就多,打邊爐就好小啦。為知喺蘭桂坊附近,其實直情喺蘭桂坊酒店對面都好易搵。而鋪頭都闊落啲等啲枱都好鬆動,唔會坐到好迫同隔離枱啲人痴埋一齊。我哋叫咗麻辣同埋酸菜湯底。個麻辣好香又麻又香,佢本身裏面有嘅鴨血都好好味入晒味,另外酸菜湯底亦10分好味,嗰隻酸味係令到你好開胃想食多好多嘢,佢入面嗰個薯粉都好好味架,我哋仲encore自己再叫多1份架。牛肉我哋嗌咗兩隻手切牛同埋安格斯牛,兩隻都好好味。而我最鍾意嘅就係水晶叉燒包,唔係到到都有得食架,我誠心推介你嘅人嘅一定要叫。另外呢度仲有好多不同種類好特別嘅丸,我比較推介就係呢款黑松露牛丸,去黑松露味好出架裏面有有芝士嗰個配搭比較特別。呢度嘅午餐肉都好好味佢係鮮炸跟住我哋再自己滾一陣咁就有外脆內軟嘅感覺好特別好好味呀,雖然有啲肥但係都係食咗幾夠。最後佢仲送咗個甜品俾我哋係腐竹雞蛋沙冰,好特別啊從來都未食過,又唔係好甜個感覺好健康呀,打完邊路食就啱晒。呢度真係好適合一班朋友嚟食飯,已經約緊下次幾時再嚟啦!

呢度真係好適合一班朋友嚟食飯,已經約緊下次幾時再嚟啦!
2019-06-26 838 瀏覽
早前經過旺角分店,看見古色古香的特色裝修已想試試。星期天相約朋友於中環晚飯,知道也有火鍋撚就決心一試。中環分店一樣有古色裝修,我們二人被安排坐四人桌,十分寬敞。我們點了鎮店推介的蜂巢豆腐白湯鍋,湯底用雞和豬骨熬製,還有人參等養生藥材,香濃好味。湯鍋有自家製鴨血和蜂巢豆腐,鴨血很嫩滑,豆腐軟綿吸湯,重點是這些可以無限追加呢!我們只有二人,不能點太多款食物,所以只好選幾款重點食物。我們先點了酸菜白肉,可以邊吃邊等湯滾,是我們的醒胃前菜。極品安格斯肥牛(小)吃火鍋怎麼能少了肥牛,這肥牛賣相精緻,擺得漂亮,一上枱還有乾冰的煙霧效果呢!肥牛淥6秒就剛剛好,油脂香,肉質嫩,肉味濃。雙拼手打丸蟹子手打蝦丸超級爽口,蝦膠之餘還有大蝦粒,口感十足。手打雙重芝心丸,外層的墨魚丸鮮味,裏面有滿滿的留心芝士,咬開真的要小心爆漿。香菇貝鮑鮮滑爽口墨魚滑加上香菇粒和貝鮑粒,鮮味得來有粒粒口感,份量很足,一大球可以分成很多小丸子。即炸3秒響鈴卷這響鈴卷十分酥脆,配上甜酸醬,可以即食或放湯。兩款吃飯都好,放湯就真的如其名淥3秒剛好,吸收了湯汁之餘還保持了微脆的口感。四寶餃餃拼盤有水餃、雲吞、魚皮餃和韭菜餃,每款兩隻。
中環分店一樣有古色裝修,我們二人被安排坐四人桌,十分寬敞。

極品安格斯肥牛(小)

雙拼手打丸

香菇貝鮑鮮滑

即炸3秒響鈴卷

四寶餃餃拼盤
有水餃、雲吞、魚皮餃和韭菜餃,每款兩隻。其中我最喜歡水餃和韭菜餃,水餃有爽脆木耳絲和爽口大蝦,韭菜餃有滿滿的韭菜, 十分惹味。

皇帝菜
打邊爐我喜歡吃皇帝菜,菜本身的味道已1十分香濃,加上火鍋的精華湯底,好味又爽脆。

最後,餐廳還送上腐竹白果糖水沙冰,還特別用了中國風的器皿盛裝。賣相特別,味道亦好,吃完火鍋喝這沙冰,感覺很舒服暢快,很有驚喜。
2019-06-21 72 瀏覽
有10款醬油選擇,最值得推介就係陳年xo香辣醬😋叫左個鴛鴦湯底,左邊係滋補老火湯窩底,右邊係酸菜白肉鍋湯底,2款湯底都好正👍🏻鮮鵝腸,好新鮮,好爽口又大條手切肥牛,肉質夠鮮嫩,肥牛又厚身,鮮甜美國生蠔,好大隻,估唔到有一隻手咁大,好鮮甜,正😋😋😋叫左個鴛鴦雙蚌,當見到蝶蚌時,我覺得好窩心,會提醒你只需10秒就食得,之後試下滾10秒再拎上黎食,果然真係好爽,好得👍🏻👍🏻新鮮白蟮片,好大塊,好新鮮,好有口感,好多地方食過D肉都係麻麻,但呢個真係冇,D肉爽到冇得頂即炸3秒響鈴卷,聽個名都覺得好勁,所以叫左一份,呢到個服務員仲同我地講點醬就咁食都可以骰仔牛肉粒,見到覺得好肥膩,但原來一D都唔肥膩,仲好有口感,肉質好林龍虾湯爆漿牛丸,外表平凡,但當咬落去,原來內有乾坤,裡面包住好濃郁嘅龍虾湯,會爆出黎,食嘅時候要小心真係好新鮮嘅魚卜,仲好爽口,好味,鍾意食魚卜手打蝦滑,未灼之前已經見到通透,煮熟後口感爽彈程度冇得頂

有10款醬油選擇,最值得推介就係陳年xo香辣醬😋

鮮鵝腸,好新鮮,好爽口又大條

手切肥牛,肉質夠鮮嫩,肥牛又厚身,鮮甜

美國生蠔,好大隻,估唔到有一隻手咁大,好鮮甜,正😋😋😋

真係好新鮮嘅魚卜,仲好爽口,好味,鍾意食魚卜

手打蝦滑,未灼之前已經見到通透,煮熟後口感爽彈程度冇得頂
2019-06-20 53 瀏覽
黎到中環,大家只會想食中餐、西餐,但有無諗過中環有火鍋食,小編同大家去雲咸街既~~火鍋撚。首先店內環境寬闊整齊,光線充足,就算6人以上坐埋一齊打邊爐都唔覺得唔舒服,而且裝修格調偏中式化,有武士裝飾物,充滿特色。其次食物方面,食物擺設偏韓式化,豬肉及牛肉會卷成玫瑰花,有部分仲會以掛肉方式上枱,感覺新鮮及用心。味道方面,顏色鮮豔,入口鬆軟可口,好好味。整體而言,呢間中式格調火鍋店,絕對適合享受環境既人去食,而且地點好近地鐵站,方便易去。
2019-06-19 56 瀏覽
一直想試火鍋撚好耐,今日決定接埋女朋友去食位於中環既火鍋撚!6點未到就到左,餐廳未開始多人,環境企理坐得舒服枱面已放好各款既調味醬料,好細心甘貼上標籤來識別同女朋友都係愛吃辣之人,當然係叫返個祖傳麻辣火鍋湯底!辣度有分大中細自己揀!夠哂有味鵝腸十分肥美!香菇貝鮑鮮滑,份量夠,款式特別,平時好少機會食到女朋友最愛既魚黃喉,每天限量供應黑色既牛栢葉雙蚌拼盤炸響鈴配上甜酸汁埋單時店員送上飯後甜品, 腐竹糖水沙冰,十分好吃總括黎講,食材十分新鮮,最貼心既係每樣食材都配上煮食時間建議,唔洗驚恰到過哂時,絕對唔會浪费食材另外就係meun上既食物同湯底選擇十分之多,總有多款岩你口味!

6點未到就到左,餐廳未開始多人,環境企理坐得舒服

枱面已放好各款既調味醬料,好細心甘貼上標籤來識別

鵝腸十分肥美!

香菇貝鮑鮮滑,份量夠,款式特別,平時好少機會食到

女朋友最愛既魚

黃喉,每天限量供應

黑色既牛栢葉

雙蚌拼盤

炸響鈴配上甜酸汁

埋單時店員送上飯後甜品, 腐竹糖水沙冰,十分好吃

• 腐竹糖水沙冰
2019-06-18 62 瀏覽
今日約左幾個朋友去左中環行街食下野 回味以前返正既日子行行下 影下相 朋友話想食火鍋即時搵到呢間火鍋撚 咁即時去食啦上到去有個兵馬俑公仔係門口 裝修極具中國風格我地點左個鴛鴦喎一邊酸菜白肉 一邊麻辣湯底我想講個酸菜白肉鍋真係好出色 我係咁飲個湯 夠酸夠鮮又有大量菜 仲可以無限添加鴨血同白肉菜 我地又點左極品安格斯肥牛 牛味濃 巧手韭菜餃 非常新鮮 爽脆黑柏葉 好味 十秒食得蜂巢牛肚 非常淋身 放落麻辣湯底一流稻庭烏冬用酸菜白肉鍋湯底 係會完會再追食😂😂整體材料好新鮮 酸菜白肉鍋係必點推介 下次一定會再去
今日約左幾個朋友去左中環行街食下野 回味以前返正既日子

上到去有個兵馬俑公仔係門口 裝修極具中國風格