2016-01-07 862 瀏覽
店名:瀰月屋地址:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈活方地庫29號舖好味指數:7.8/10價錢:$59宇治抹茶流心餅加雪糕清香的豆腐雪糕配上餅乾是一流配搭。抹茶流心餅一來到時已經切開了一角讓流心流出來,也許是讓我們拍照時效果更美。抹茶味道清香,上面配上士多啤梨果醬,帶有少少酸甜感覺,非常開胃。流心份量很少,抹茶餅配合流心一齊吃時很難才嚐到流心味道。而且,流心應該吃上來熱辣辣才夠好吃,由於一早已切開了,所以流心不夠熱,至於外皮仍很鬆脆的。店名:瀰月屋 Mitsukiya地址:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈活方地庫29號舖好味指數:7/10價錢:$53月見百匯整個甜品的亮點是那球豆腐雪糕,充滿清香的豆香味。雪糕兩方插着士多啤梨味百力滋。下面都是水果(菠蘿,蘋果),穀物和蒟蒻條。雖然整個甜品沒有難吃的地方,水果也很清甜,但就是不太吸引,沒有驚喜。店名:瀰月屋 Mitsukiya地址:尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈活方地庫29號舖好味指數:7.5/10價錢:$32雞翼餃子(三枚組合)雞翼饟了豬肉餡,配上燒汁,味道甜甜地,很開胃。店名:瀰月屋 Mitsukiya地址:尖沙咀彌敦道36-44號重
店名:瀰月屋
好味指數:7.8/10
價錢:$59
宇治抹茶流心餅加雪糕

好味指數:7/10
價錢:$53
月見百匯

價錢:$32
雞翼餃子(三枚組合)
雞翼饟了豬肉餡,配上燒汁,味道甜甜地,很開胃。

價錢:$35
和風薄餅(櫻花蝦)
櫻花蝦混合木魚碎,味道很特別。配料有栗米,芝士,紫菜,沙律醬等,餅底是用薄的那種,挺脆,但整個薄餅給我的感覺太甜了。

好味指數:7.3/10
價錢:$28
章魚丸(四枚)
一客有四枚,皮薄微脆,內裡裝着軟軟的麵粉和八爪魚,配上沙律醬和紫菜。如果能夠熱一點會更好。

價錢:$30
日式多士(溫泉蛋味)
多士有幾款口味選擇,最後選了溫泉蛋口味。賣相很美,兩塊多士中間夾着一隻溫泉蛋,多士上方切了一個花型,突出溫泉蛋的蛋黃。
溫泉蛋沾上多士一同進食充滿蛋香味,而且多士夠脆卜卜,別有一番風味!

好味指數:8.2/10
價錢:$15
中杯飲品 特濃牛乳綠茶
只要叫一款小食,就可以優惠價$15加配。
香濃的牛奶配上清新綠茶味,凍冰冰好好飲。

2014-03-17
2014-05-17 1136 瀏覽
同朋友食完個拉麵,尚未滿足 就去日本甜品店第1次到這間店, 點了 宇治抹茶流心餅+雪糕簡單D嚟講即係#綠茶心太軟 配豆腐雪糕賣相好鬼靚囉重點嘅心太軟 抹茶味非常濃郁 卻不算太流心吃得相當滿足~尤其係放係心太軟周邊嘅草莓裝飾嘩~ 秋冬限定推出嘅 黑萌百匯黑糖 配上 薑汁蒟蒻 +芝麻雪糕 係賣點???That’s just not my cup of tea.第1次亦都係最後1次 瀰月屋Mitsukiya已結業 So Sad:'(
同朋友食完個拉麵,尚未滿足 就去日本甜品
第1次到這間店, 點了 宇治抹茶流心餅+雪糕
吃得相當滿足~
尤其係放係心太軟周邊嘅草莓裝飾

嘩~ 秋冬限定推出嘅 黑萌百匯
黑萌百匯
黑糖 配上 薑汁蒟蒻 +芝麻雪糕 係賣點???

2014-04-20
$60 (宵夜)
宇治抹茶流心餅 雪糕
2014-04-03 1338 瀏覽
聽聞重慶活方要翻新,不少商戶已遷出因此趁住最後機會去試下瀰月屋好得意既一點係佢有得坐蓆,頓時充滿日式感覺平時係屋企都係跪坐,當然跪住食都冇難度啦XDDD黑萌百匯order前店員已提醒黑糖水羹係加左薑汁既好在我同朋友都係薑汁友,加左仲香d結果黎到既係薑汁味十分香濃既爽口黑糖水羹,當然黑糖味甜而不膩係唔錯既仲有brownie,內部濕潤,甜中帶苦,估唔到呢款西式既都造得幾好綠茶曲奇好脆,唔太特別焦糖甘薯外硬內綿,好清新,甜味唔會過頭最後既芝麻雪糕偏甜,但香味好重佢淋左黑糖醬,但呢個醬汁似乎有d鹹味黎提味,原理同海鹽朱古力相似日和百匯有別於黑萌既重甜,日和似乎走清新路線丸子糯感重,好有嚼勁,冇咩調味但有點粉香紅豆雪糕味道一般,同雀記杯裝無異栗子清甜,紅豆蓉香甜綿密,有d紅豆衣係度,味道自然蕨餅好勁綠茶味,都係煙韌有嚼勁,比起丸子既硬實,佢係偏稔既粟米片味道冇咩好講,但佢keep到上桌時都係香脆(even係雪糕底下既談起綠茶,苦唔代表好我覺得佳品既係要有甘香味唔係苦味,並且會係鼻腔同舌上縈繞既因此……附近……真係唔好話咩唔夠苦唔係好綠茶呢d野啦(月
聽聞重慶活方要翻新,不少商戶已遷出
因此趁住最後機會去試下瀰月屋
好得意既一點係佢有得坐蓆,頓時充滿日式感覺
平時係屋企都係跪坐,當然跪住食都冇難度啦XDDD
order前店員已提醒黑糖水羹係加左薑汁既
好在我同朋友都係薑汁友,加左仲香d
綠茶曲奇好脆,唔太特別
焦糖甘薯外硬內綿,好清新,甜味唔會過頭
最後既芝麻雪糕偏甜,但香味好重
日和百匯
有別於黑萌既重甜,日和似乎走清新路線
丸子糯感重,好有嚼勁,冇咩調味但有點粉香
紅豆雪糕味道一般,同雀記杯裝無異
栗子清甜,紅豆蓉香甜綿密,有d紅豆衣係度,味道自然
蕨餅好勁綠茶味,都係煙韌有嚼勁,比起丸子既硬實,佢係偏稔既
談起綠茶,苦唔代表好
我覺得佳品既係要有甘香味唔係苦味,並且會係鼻腔同舌上縈繞既
因此……附近……真係唔好話咩唔夠苦唔係好綠茶呢d野啦(月
2014-03-28 1202 瀏覽
今日同友人到這食下午茶,五洗等位,坐出面榻榻米,環境幾好,不過隔離蘭方x好嘈,破壞左應有既寧靜氣氛。我地點左好多人都話好味既抹茶心太軟。黎到見到,覺得都幾細個,但價錢就要$58(大約)。吉落去完全冇流心既感覺,抹茶醬只係痴住個蛋糕,而且醬略為五夠多,抹茶味五太濃,整體既味道只係一般,下次黎五會再食呢款。而且味道比起之前在上環某間好出名食抹茶心太軟真係差好多。隔離係豆腐味雪糕,冇咩特別。

2014-03-28
2014-03-23 2170 瀏覽
大概一個月前跟妹妹在下午時段來到瀰月屋,可惜當然沒有開店,前幾天翻開雜誌看到瀰月屋將在本月底租約期滿,所以很想趕及在閉店前試一次,走進日本懷舊時空。來到時八點多,還未到飯後甜品時段,不過因為是星期五的關係,所以也在外面排了一會兒。瀰月屋的座位可分為榻榻米和普通座檯,難得來到當然選了榻榻米,好像比較有特色。 餐單的設計很有心思,仿照日本舊式雜誌,當中又混集了不少食物廣告加以介紹瀰月屋的食品。這裡的食品以日式甜品為主,不過也有少量輕食。上次打算來時已做足功課,很想試這邊的百匯,賣相十分的式可愛。驟眼看幾乎每枱都有點芭菲吃。黑萌百匯($58)。百匯是我選擇的,而味道則交給baka大人決定。賣相果然精緻,絕對不遜於招牌甜品日和百匯,黑芝麻雪糕上插有兩根朱古力百力滋,配料有朱古力布朗尼、抹茶小餅、番薯、栗米片,底下還有奶油和羊羹。第一口吃黑芝麻雪糕時,心想今次中伏了,baka大人的表情都有點微妙,然後我們再嚐多一口時卻異口同聲說其實還不錯呢。 第一口吃時有點不習慣,但這種味道比較少吃,幾特別,之後還越吃越好吃!伴著栗米片和底下的羊羹吃很合襯,不過略嫌朱古力布朗尼太硬,而且整體甜品有點過甜,但
來到時八點多,還未到飯後甜品時段,不過因為是星期五的關係,所以也在外面排了一會兒。瀰月屋的座位可分為榻榻米普通座檯,難得來到當然選了榻榻米,好像比較有特色。

黑萌百匯
,然後我們再嚐多一口時卻異口同聲說其實還不錯呢。
黑萌百匯
第一口吃時有點不習慣,但這種味道比較少吃,幾特別,之後還越吃越好吃!伴著栗米片和底下的羊羹吃很合襯,不過略嫌朱古力布朗尼太硬,而且整體甜品有點過甜,但我們都吃得很滿足。
彩虹冰流
因為點單的數量按人頭計,即是說,兩個人不可以分享一個甜品,至少要點兩款甜品,所以baka點了彩虹冰流($58)。他看餐單時便嚷著要點這個,覺得其賣相很好看,很想吃個究竟。甜品來到,原來彩虹冰流是集合一條條不同顏色(紅、黃、綠、藍、紫)的長啫喱,驟眼看就像一道彩虹,底下鋪有一層冰以讓食用時保持冷度,各顏色的啫喱味道稍有分別,例如紅色是草莓味、黃色是檸檬味,旁邊還有一杯糖水供吃的時候沾點使用。

然而,baka覺得這個空有賣相,十分普通的啫喱甜品,不值這個價錢,還嚷著說早知聽我說要叫日和百匯。

其實今次兩款甜品我們認為都是偏甜,尤其不推介彩虹冰流,不過為賣相和整體懷舊日式環境確實值得來這裡一遍呢!

吃飽飽後也不忘要在店內跟懷舊佈置拍一拍照喔!
題外話/補充資料: 可能因為人多的關係,店員的服務態度實在平平。
2014-03-21
$58 (宵夜)
2014-03-18 1959 瀏覽
晚餐結束於韓食店,隨即筆者開始甜品時段,慢慢散步到重慶大廈又可以甜品了。瀰月屋早前在天后設舖,一直未有機會前往,至今立足於尖沙咀,終於可以一嚐所願了。店舖於盡頭位置,遠處已見"他他米"地毯已坐滿,幸好店內僅存一張座檯,筆者迅速被安排入座了。餐牌甜食種類繁多,令人眼花撩亂,筆者都挑選了好一會兒再決定到。筆者點的是日和百匯($58),材料豐富,被放到整整高一杯,牙簽插著的是兩粒丸子,一原味一抹茶味,丸子咬口較為硬身,可能是因為凍食雪硬所致,而紅豆雪糕旁邊伴有紅豆蓉,雪糕有香濃牛奶味和少量紅豆碎微甜清新十足,而杯內不論是紅豆蓉或紅豆雪糕加以杯底脆身粟米片,口感一流。另外杯內亦有抹茶蕨糕以及抹茶果凍,蕨糕抹茶則較濃有微苦澀但有口感,比起普遍丸子煙韌度不俗有咬口,反觀果凍味道較淡,對於筆者來說,較易入口。而另一半點的是旬味見果羹杯($42),賣相與餐牌上的有出入,問過侍者其實是芒果味啫喱杯,實際蘋果片份量頗多鮮甜,碗中佈滿菠蘿及士多啤梨粒,底部整碗是極濃芒果味啫喱,香氣十足,不過頗似某大品牌出產的啫喱。另外再加點泡啤啤($35),筆者被其外觀所吸引,每個樽身都有不同圖案,侍者會隨後附上小杯一隻,

旬味見果羹杯
泡啤啤
另外再加點泡啤啤($35),筆者被其外觀所吸引,每個樽身都有不同圖案,侍者會隨後附上小杯一隻,倒出來…香濃蘋果味梳打,微甜多氣泡,值得推介。
日和百匯杯內食材出奇地各者能夠相輔相成,口感十分特別,而泡啤啤的清甜蘋果味亦是筆者所喜愛,這次的甜品夜很滿足。
題外話/補充資料: 侍者服務態度有待改善,可能店舖人潮較多,頗為忙碌所致。
2014-03-06
$68 (宵夜)
泡啤啤
2014-03-04 3061 瀏覽
對於本人而言,晚飯後吃甜品是人生一大樂事, 相信有很多女孩子跟我有同一個想法呵呵~星期六到isquare欣賞電影後,就來到位於對面的wood house逛逛,走到最入,發覺了有一間佈置得和風滿溢的餐廳,門前的裝飾十分細緻,配上柔和的燈光,令我不禁停下腳步,走進這間餐廳。餐廳入面坐滿客人,比我遲一步的,便要排隊輪侯了。我跟友人order 了一份甜品share,menu入的款式很多,而且外表精細,猶疑了很久,我們order了“日和百匯”,它是一個大雜薈,有green tea jelly, 粟米片,mochi, 丸子,紅豆,雪糕, 蕃薯。不過味道普通,未見特别。另外,每人各order一杯飲品, 由於我跟友人都是green tea lover, 當然要try try這裡的green tea quality 是如何!wawawa, 兩者比較下我較喜歡特濃牛乳抹茶, 抹茶的味道十分濃郁, 味道十分细緻, 十級推介!!!而蕎麥牛乳抹茶的蕎麥味較濃,蓋過了抹茶的味道~今次最欣賞的還是特濃牛乳抹茶~有驚喜

今次最欣賞的還是特濃牛乳抹茶~有驚喜
  • 特濃牛乳抹茶
2014-02-15 3716 瀏覽
同朋友食完飯意猶未盡,想再搵地方傾下計呢間餐廳算係尖沙咀打發時間既一個好地方因為餐廳環境比較舒適,空間感較大,傾計都舒服d是次叫左瀰月三色同特濃牛乳抹茶可能自己唔係太鐘意甜既飲品,所以抹茶對我黎講太甜,但有好香既抹茶味瀰月三色既紅豆鯛魚燒對我黎講亦係太甜另外兩款已經忘記左名堂,但係幾好咬口,而味道就一般因為自己唔係太鐘意甜既食物所以覺得瀰月屋既食物不過不失但餐廳環境值得一讚,如果下次想食宵夜打發時間,餐廳會係選擇之列
同朋友食完飯意猶未盡,想再搵地方傾下計
呢間餐廳算係尖沙咀打發時間既一個好地方
因為餐廳環境比較舒適,空間感較大,傾計都舒服d

是次叫左瀰月三色同特濃牛乳抹茶

瀰月三色既紅豆鯛魚燒對我黎講亦係太甜
另外兩款已經忘記左名堂,但係幾好咬口,而味道就一般
瀰月三色
因為自己唔係太鐘意甜既食物
所以覺得瀰月屋既食物不過不失
2014-02-10
$70 (宵夜)
2014-02-14 2995 瀏覽
重慶大廈活方地庫入面都有幾間裝修特別既餐廳, 不過最吸引眼球都係呢間! 成條走廊都變成昭和時代的感覺。可以揀坐tatami定正常枱, tatami個環境就係咁啦, 少D腳力就唔好揀啦!個meun好似本雜誌咁, 雖然有圖, 但係我同朋友睇完都唔明6成食物係咩黎既…唯有叫D有圖睇既甜品啦!日和百匯, 裡面有兩球雪糕, 係紅豆味同抺茶味。紅豆雪糕味道偏淡, 要慢慢細嚐才有紅豆和牛奶味。抺茶味是苦味偏淡比較甜, 可能一般都是覺得抺茶要夠苦先好味, 所以有點失望。底下有抺茶凍, 非常爽口, 味道適中唔錯. 整體口感豐富, 有脆片, 有幼滑雪糕, 有爽口抺茶凍, 有軟綿綿紅豆!抺茶蕨餅糕唔錯, 一黎到已經聞到好香抺茶味。口感非常彈牙, 食到苦而微甜既抺茶味, 可以沾黑糖醬食, 但黑糖醬過甜, 會蓋過蕨餅糕本身的味道, 所以我推介不沾淨食!最後叫左個藍莓乳酪飲品, 黎到會望到一層層沉澱物, 要好好搖勻先飲. 只可以說是大失所望, 成枝野好”希”, 沒有藍莓味又沒有乳酪味, 有點藥水味。希望只是藍莓味的錯, 其他味會正常D?
題外話/補充資料: 食tatami有個唔好處就係侍應睇D唔到, 要搵個人落單都難! 同埋tatami盡頭就係商場廁所, 其他途人會不斷出出入入, 所以大家真係要小心財物
2014-02-13 2570 瀏覽
今日係平日,晚上10點幾嚟到都全場爆滿,排咗一陣先有位。這裡除了普通座位外,還可選'他他咪'座位。之前也去過天后店(已結業),這裡比較大,但環境及佈置與天后一樣是充滿著日本傳統的味道,很有特色,在香港也很少見!日和百匯這個甜品主要是綠茶跟紅豆嘅組合,但材料豐富,有丸子、綠茶雪糕、紅豆蓉、綠茶軟茲、綠茶蒟蒻、黑糖軟茲同粟米片等,綠茶味濃,黑糖又唔會太甜,絕對係必試推介~綠茶心太軟配豆腐雪糕呢個綠茶味又係好濃,亦做到流心,底層亦有幾塊士多啤梨,當多咗嘅流心流出時,士多啤剛好盛著,這個設計可謂相當細心。而豆腐雪糕底層亦同樣有塊脆脆嘅窩夫盛著,不怕雪糕溶了會浪費,也可一啖一口,正~

綠茶心太軟配豆腐雪糕
2014-01-30
宵夜
  • 抹茶心太軟
  • 日和百匯
2014-02-09 2144 瀏覽
之前有時行開尖沙咀~ 行到累就會去瀰月屋 ^^現在好似不少開放店內的位置。 都要等出面的塌塌米位~----------------------------朋友點了 - 特濃抹茶牛奶這個我之前也有試過~ 很濃的抹茶味道 ^^ 今次沒有點抹茶的飲品~選了牛奶樽的元氣酵乳 XD 是藍莓的味道喔!最後再點了 - 花見丸子~這個沒有以前那麼好吃了~ 而且超黏Orz 都黏在竹籤上了~!!!
之前有時行開尖沙咀~ 行到累就會去瀰月屋 ^^
現在好似不少開放店內的位置。 都要等出面的塌塌米位~

----------------------------

朋友點了 - 特濃抹茶牛奶
這個我之前也有試過~ 很濃的抹茶味道 ^^
今次沒有點抹茶的飲品~
選了牛奶樽的元氣酵乳 XD 是藍莓的味道喔!
最後再點了 - 花見丸子~
這個沒有以前那麼好吃了~ 而且超黏Orz
都黏在竹籤上了~!!!
2014-01-25
2014-02-06 1763 瀏覽
星期六早放就約朋友仔去食飯順便食個TEA啦係OPENRICE搵到呢間覺得幾得意咁,就去試下啦可能係晏晝所以唔係好多人,位都唔洗等入得環境好得意,走懷舊路線特別係個攪珠機,細個睇卡通成日見到至於野食方面, 其實都幾多野揀, 但講真..好多睇完個名都唔知係咩黎GE我見個百匯張相有好多唔同既料,所以就叫左2款百匯, 諗住試多D我覺得一舊舊好似JELLY果D好似怪怪地咁,少少就OK,但個底真係太多,我地2個人食2杯實在太多了。2粒丸子,個樣幾得意, 但就無乜味..呢個黑萌百匯..下面果D "JELLY"物體既野竟然有薑味,我真係唔係幾接受到,所以食剩好多但雪糕同埋D粟米面係OK GE總括黎講, 第一杯係OK GE但黑萌真係唔好食..不過各人口味不同,可能鍾意薑味既人會鍾意食而且環境都唔錯,食物都幾創新幾特別, 雖然今次叫既野食我覺得一般, 但仲有好多其他選擇,可以試下其他野。
星期六早放就約朋友仔去食飯順便食個TEA啦
係OPENRICE搵到呢間覺得幾得意咁,就去試下啦

可能係晏晝所以唔係好多人,位都唔洗等入得
環境好得意,走懷舊路線
特別係個攪珠機,細個睇卡通成日見到
2粒丸子,個樣幾得意, 但就無乜味..
但雪糕同埋D粟米面係OK GE

2014-01-30 1566 瀏覽
朋友去完旅行返黎, 約左TEA傾下計&交換手信, 揀左瀰月屋, 2點幾3點人唔多, 但下午時段唔開放舖內坐位, 好彩出面TA TA MI 都夠坐 都唔迫, 又望到佢D裝修, 影下相都幾好。 叫左以下ge食物:日式多士配溫泉蛋: 其中一個朋友仔未食野叫的, 我地都有搣少少試下, 不過我覺得溫泉蛋同多士唔多夾...朋友仔就當溫泉蛋係醬咁點黎食, 普普通通。抺茶心太軟: 呢個幾特別, 朱古力心太軟食得多, 抺茶都係第一次, 旁邊d餅仔都幾好食, 上面係牛奶定豆腐味ge雪榚? 太凍我試唔清楚日和百匯: 賣相靚, 材料多, 但味道比較, 我中意心太軟多d 抹茶(轉黑糖)蕨餅: 呢個有d失望, 冇我想像中咁QQ的, 不過黑糖味好濃。總括黎講, 我地坐低都唔係快走, 慢慢食慢慢傾都冇比人趕走, 已經好好喇 不過如果下次再黎, 我會試下其他新野HAHA, 未食到會"番尋味"ge甜品呢
朋友去完旅行返黎, 約左TEA傾下計&交換手信,
好彩出面TA TA MI 都夠坐
都唔迫,
又望到佢D裝修, 影下相都幾好。

叫左以下ge食物:
不過我覺得溫泉蛋同多士唔多夾...
朋友仔就當溫泉蛋係醬咁點黎食, 普普通通。
溫泉蛋日式多士
抺茶心太軟
抹茶(轉黑糖)蕨餅
總括黎講, 我地坐低都唔係快走,
慢慢食慢慢傾都冇比人趕走, 已經好好喇

不過如果下次再黎, 我會試下其他新野HAHA,
未食到會"番尋味"ge甜品
2014-01-26
抺茶心太軟
2014-01-19 1924 瀏覽
咁岩係附近食完咖哩,見有人推介就黎呢度試試~一個開放式既鋪面,左邊有個好煞食既收銀位同佈置右邊就放左一排塌塌米。岩岩入到既時候店員無理我地,由得我地企係度但後尾發現入面既廁所係公家既~可能以為我地係借廁所由於店內位置未開,當時仲算早(7:30pm)所以就安排坐塌塌米既位置,坐位較窄,但好有特色。menu亦經過設計,直式寫法幾得意。唔記得名因為係睇圖點的,圖片相當精緻但份量足,比我想像中多。食落係甜甜加淡淡既水果味既啫喱,唔同顏色有唔味,不過藍色真係唔記得係咩味。隔離果兜係酸梅汁~不過都幾重味,點太多會受不了(有條唔小心跌左落去結果成條變酸梅條)睇人地食評推介既抹茶蕨餅無貨,於是點左個差唔多樣既食。(都係menu有相)有幾種味揀,我就揀左黑糖。這個我比較喜歡,因為點左個粉之後感覺有2重既。個粉係抹茶味,食落粉會吸乾你既口水,當咬到入面既黑糖啫喱又有軟軟濕濕既感覺,好滿足。不過唔係好食到黑糖味。如果要我俾分,我俾8分,5分環境3分食物一個好似去左日本旅行節目介紹既景點既地方,絕對值得一去!!
咁岩係附近食完咖哩,
見有人推介就黎呢度試試~

一個開放式既鋪面,
左邊有個好煞食既收銀位同佈置
右邊就放左一排塌塌米。
岩岩入到既時候店員無理我地,由得我地企係度

但後尾發現入面既廁所係公家既~
可能以為我地係借廁所

由於店內位置未開,當時仲算早(7:30pm)
所以就安排坐塌塌米既位置,坐位較窄,但好有特色。

menu亦經過設計,直式寫法幾得意。

唔記得名因為係睇圖點的,
圖片相當精緻但份量足,比我想像中多。
食落係甜甜加淡淡既水果味既啫喱,
唔同顏色有唔味,
不過藍色真係唔記得係咩味。
隔離果兜係酸梅汁~
不過都幾重味,點太多會受不了

(有條唔小心跌左落去結果成條變酸梅條)

睇人地食評推介既抹茶蕨餅無貨,
於是點左個差唔多樣既食。(都係menu有相)
有幾種味揀,我就揀左黑糖。
這個我比較喜歡,因為點左個粉之後感覺有2重既。
個粉係抹茶味,食落粉會吸乾你既口水,

如果要我俾分,我俾8分,5分環境3分食物

一個好似去左日本旅行節目介紹既景點既地方,絕對值得一去!!
2014-01-18
2014-01-11 1518 瀏覽
好有日本feel 嘅甜品屋!第一次同我bb 去食,哩度幾得意!最得意係要除鞋食~ 因為要坐“榻榻米“ !佢比出面嘅甜品屋真係幾特別,食個環境都夠 ~ 甜品都ok .幾好, 我鐘意係唔太甜!响TST 黎講,真係唔錯 ~ 我會再去