2025-03-27 3096 瀏覽
🇭🇰瀧本日式料理·A餐 經典放題盛宴$198/午市 $228/晚市呢間晚市放題都幾抵食 佢逢星期一至日午市任何時段$198 晚市任何時段都係$228‼️而且佢啲刺身質素唔錯 大家想食得再豐富啲 仲可以食佢個至尊放題盛宴 有埋生蠔 拖羅 海膽同榴槤任食🦪 生日月份4人同行仲1人半價 8人同行就1人免費🎂·刺身 l 壽司 l 創作壽司 l 火炙壽司 l 卷物 l 手卷佢呢度全部刺身質素都唔錯 尤其係啲貝類🐚佢有象拔蚌 赤貝 帶子 榮螺 北寄貝 呢啲質感全部都好好 好鮮甜 幾新鮮 放題黎講質素超級唔錯☺️🤩另外佢嘅三文魚同埋油甘魚油分都唔錯🍣甜蝦都甜🦐另外佢創意壽司選擇都好多😗·一品料理 l 炸物 l 鍋物 l 串燒佢其他嘢食都唔錯 清酒煮蜆入邊嘅蜆都好大粒😎炸物我地就最鍾意芝麻雞翼 我哋叫咗兩轉 次次都係新鮮炸起 雞翼超級juicy🐥串燒嘅話我自己覺得雞軟骨同雞腎都唔錯🐤牛舌都好厚身🐮·自助區除左日式前菜 生果 海鮮 自助區仲有麻辣雞煲 小龍蝦 酸菜魚🐟另外甜品 飲品選擇都好多 仲有Häagen-Dazs添🍨🤤·B餐 至尊放題盛宴 $368/午市 $398/晚市之後如果大家食佢個至尊放題嘅話
🇭🇰瀧本日式料理
佢會有埋海膽刺身 拖羅 生蠔 多啲海鮮 同榴槤任食😌
海膽
佢個海膽都新鮮 幾甜 唔會腥😌拖羅都肥美
生蠔
生蠔雖然唔算超大隻 但係質感都幾好🦪另外花雕鮑魚都幾入味 而且幾大隻
蒜蓉粉絲蒸扇貝
榴槤
海膽
生蠔
蒜蓉粉絲蒸扇貝
I came in with a*** amazed!!! I think I'll come back for the 2nd, 3rd, 4th, 5th time.Now, lunch time buffet only $198and they even serve with grilled durian...Just this alone is enough to get your money's worth!The classic sashimi feast has so many kinds of ingredients. I love the salmon belly... soft and tender feeling that melts in your mouth, and the crayfish, spicy chicken pot and foie gras toast also worth to try, then you will really feel like your mouth has got a bargain...

2025-04-20
  • 刺身
2025-04-22 0 瀏覽
新開無耐的放題,睇網上寫好似幾好所以去一試,比了個貴plan連任食生蠔及海膽,初頭點了這2款來的速度還可以,到第3轉點選時需要一吹再吹等半小時以上吧!生蠔佢會預先加豉油 ,海膽一般正常,熱食更加不用提, 預早3小時整定,來的時候reheat微暖上枱比你,放外面的食物要一吹再吹佢等一個多小時先再添加=外面的食物不用等佢黎食, 飲品甜品雪糕類超小款式,食完的碟要疊高到2層樓高或放地下先有員工可能來收(因員工不夠), 埋單連加一大約$440一位,如果你錢多不嫌棄比錢食reheat都微暖加硬以及需要一吹再吹等半小時以上先有的食物,你可以一試的

2025-04-07
2025-04-17 0 瀏覽
$198起2小時日式放題晚市都只係$228 任食多款刺身壽司/日式料理😳依間係銅鑼灣開咗冇幾耐嘅日式放題店我地平日夜晚去都好爆場A餐有刺身、海膽手卷、鵝肝多士、榴槤同Haagen-Dazs任食🤩B 餐更有拖羅生蠔海膽刺身、不限量榴槤 想食回本都係話咁易 😎另外生日仲可以4人同行1人半價/8人同行一人免費‼️長者就全時段享88折優惠👴🏻👵🏻因為開咗唔算好耐 裝修都幾新 而且啲位夠闊 坐得都幾舒服有得揀坐房仲冇低消/額外收費 啱晒一大班人聚會慶生🎂🍖自助區都有唔少嘢食可以自己拎 冷盤/凍海鮮/麻辣小龍蝦、東風螺、雞煲/湯品/炸物/飲品/清酒/梅酒/水果/甜品/雪糕/榴槤蓉我今次試咗A餐 以呢個價錢都算抵食😗刺身三文魚🐟、油甘魚🐟、赤蝦🦐都唔錯 都幾厚切食落口感更好🍣壽司款式都幾多 我鐘意鰻魚玉子燒同花之戀 呢個價錢竟然食到海膽手卷 🌯但食落都幾飽 haha 鵝肝多士🍞都唔錯 但記得要趁熱食 ♨️平時鐘意食燒牛舌 不過今次覺得自助區既汁煮牛舌有驚喜 煮得好軟腍又入味😋榴槤控唔可以錯過燒榴槤 😬自助區仲有榴槤蓉任食甜品緊要食爆Häagen-Dazs雪糕啦 仲可以配自製榴槤雪糕🫢🌟午市(11:30-
$198起2小時日式放題
晚市都只係$228 任食多款刺身壽司/日式料理😳
依間係銅鑼灣開咗冇幾耐嘅日式放題
我地平日夜晚去都好爆場
B 餐更有拖羅生蠔海膽刺身、不限量榴槤
想食回本都係話咁易 😎
另外生日仲可以4人同行1人半價/8人同行一人免費‼️
長者就全時段享88折優惠👴🏻👵🏻
因為開咗唔算好耐 裝修都幾新 而且啲位夠闊 坐得都幾舒服
有得揀坐房仲冇低消/額外收費 啱晒一大班人聚會慶生🎂

🍖自助區都有唔少嘢食可以自己拎

我今次試咗A餐 以呢個價錢都算抵食😗
刺身三文魚🐟、油甘魚🐟、赤蝦🦐都唔錯 都幾厚切食落口感更好
🍣壽司款式都幾多 我鐘意鰻魚玉子燒同花之戀
呢個價錢竟然食到海膽手卷 🌯但食落都幾飽 haha
鵝肝多士🍞都唔錯 但記得要趁熱食 ♨️
榴槤控唔可以錯過燒榴槤 😬自助區仲有榴槤蓉任食

🌟午市(11:30-16:00):A餐 $198 /B餐 $368
🌟晚市(17:00-23:00):A餐 $228 /B餐 $398
2025-04-01 2318 瀏覽
工作日覓食尋到一家評分頗高的日式放題——瀧本日料,人均228的價格在同類中算得上友好。工作日晚市人流量適中,無需排隊的體驗反而讓用餐多了一份從容。✨亮點速遞:▫️刺身拼盤新鮮度在線,厚切三文魚帶著海洋氣息,入口即化的觸感讓人停不下筷▫️串燒現烤牛舌彈嫩爆汁,羊排油脂香氣四溢,芝麻雞翼外脆里糯超下飯▫️店內雪糕竟藏著哈根達斯,雪糕控表示瘋狂心動▫️腸胃敏感星人親測無不適,食材處理可見用心⚠️避雷指南:• 自助區的炸物略翻車,同一盆炸雞竟混搭兩種口味,建議店家統一風味• 無骨雞爪軟趴趴毫無口感,西瓜白瓤過多影響食用體驗• 一品牛肉粒被醬汁"喧賓奪主",建議改用黑椒等更契合的調味• 水果切配稍顯敷衍,哈密瓜連皮上桌略影響食慾。·甜品區選擇相對較少。💡溫馨提醒:炸雞皮愛好者請把握首次出品時機,第二次返場的品相略有焦化。建議優先取用刺身&鐵板類熱食,甜品區的焦糖布丁和抹茶慕斯雖不出彩,但勝在品類豐富可試全。總體而言,在200+價位段能實現刺身自由已屬難得,雪糕彩蛋足夠點亮用餐體驗。若能優化炸物品質與水果處理,相信會成為更完美的放題之選。推薦給嗜烤肉、喜刺身的吃貨夥伴,記得避開咖喱牛肉粒和帶皮水果哦~

✨亮點速遞:
▫️店內雪糕竟藏著哈根達斯,雪糕控表示瘋狂心動
▫️腸胃敏感星人親測無不適,食材處理可見用心

⚠️避雷指南:
• 無骨雞爪軟趴趴毫無口感,西瓜白瓤過多影響食用體驗
• 水果切配稍顯敷衍,哈密瓜連皮上桌略影響食慾。
·甜品區選擇相對較少。

💡溫馨提醒:

2025-03-25
5 分鐘 (堂食)
  • 三文魚
2025-04-01 1899 瀏覽
其實間間放題食既野都差唔多,但依一間完全感到無誠意,刺身還可以,但海膽唔好叫,有怪味。壽司ok,但基本上其他熱菜送到上黎都唔熱,未試過壽喜燒係涷,湯底直頭淡而無味。串燒類都唔掂(好硬),似放左好耐,鮑魚係無味,焗蠔還可以。而最基本點天婦羅既醬汁都無。溜單情況都有,唔算好嚴重。員工執碟都比較慢,主要大部分員工都負責送餐,主要食物質素有待改善,畢竟有誠意既放題都唔小,依間下次未必回頭,都成398一個人,其實大把選擇。
2025-03-30
2025-03-25 1332 瀏覽
真的已經忘記有多久吃一個日式放題兩百元以內,正常的兩小時,雖然是午市,但是食物款式都一樣多,又不妨一試。必須先讚賞,目測每桌都坐得非常寬敞,聊天都不會聽到隔壁座講話,而且銅鑼灣地段適合朋友聚會或家庭歡聚。刺身、壽司、串燒、漬物、炸物、天婦羅、燒烤、湯麵、沙律、湯品、飲品、甜品放題食品一樣都不會少,我們推薦以下幾款食品。虎蝦大隻而鮮,油甘魚鮮甜,柚子胡椒油甘魚腩油脂香夠,鵝肝厚多士必吃,瀧本花之戀 (蟹膏)不比壽司X差,西京燒比目魚魚肉嫩滑,鹽燒牛舌、燒菠蘿火喉控制得宜,甜品häagen-dazs。°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°瀧本日式料理 📍駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓

刺身壽司、串燒、漬物、炸物、天婦羅、燒烤、湯麵、沙律、湯品、飲品、甜品放題食品一樣都不會少,我們推薦以下幾款食品。

瀧本日式料理
📍駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓
2025-03-23 2910 瀏覽
任食日本放題是一個極具吸引力的美食體驗,讓你可以盡情享受各式各樣的日本料理。網上訂位$228 免加一,環境舒適,服務周到,無論是與朋友聚會還是家庭聚餐,都是理想的選擇。價格合理,無限量供應,讓食客滿足又開心,絕對值得一試!

2025-03-23 2691 瀏覽
佢嘅標題係啱嘅,係全港最平嘅日式放題,但係當中體驗係極度差!首先一入到去,地下是立痴痴的。第二,餐廳嘅間隔係逼到黐咗線,冇可能有三張雙人枱平牌咁樣去set,中間張枱嘅人唔知點樣坐入去。第三,出面自助區嘅嘢食,簡直係唔想再食,冇特別!第四,啲嘢食嚟得超級慢,做串燒同天婦羅嘅,係需要一個鐘,可想而知$189兩個鐘嘅放題係食唔晒㗎!(食完第一轉你就repeat先算啦) ,廚房簡直係做唔切!如果想飽肚的話,可以考慮嘅! 午市放題$198 ,感覺就好似喺深圳食嘢一樣!沒有收加一,咁即係唔好expect有任何服務!

2025-03-19 2664 瀏覽
瀧本日式料理主打各款日本高質料理,除咗有各款特色刺身,仲有創意同傳統嘅日本料理,食放題又多個選擇!對比起之前新開張,依家食物質素有進步到,餐廳有聽客人意見,抵讚!午市全時段$198,仲有烤榴槤食,性價比好高!🤩🤩🤩🤩😉😉😉餐廳環境乾淨企理,燈光柔和,空間闊落,另設有卡位、大枱,甚至仲有冇額外收費嘅包房,call齊朋友過嚟食都冇問題😍😍😍😍☺️☺️☺️😁😁一次過可以食到多款放題必點日式料理⭐經典刺身⭐壽司火炙壽司、創作壽司⭐卷物、手卷⭐天婦羅⭐串燒⭐燒物⭐鍋物⭐一品料理必點:海膽手卷、瀧本花之戀、壽喜燒、鵝肝多士,呢幾款絕對係招牌之作,第一round必點。生蠔,海膽同埋池魚王更係回本之選。創作壽司,串燒同燒物同樣出色,質素拍得住居酒屋,日式拉麵仲要由拉麵店師傅親自製作,質素真係好高。必食烤榴槤,火炙後嘅榴槤更為甘香,榴槤愛好者必點🥳🥳🥳🥳😁😁😁😁自助區更有招牌小龍蝦,胡椒豬肚,特色炆雞等等中式料理,多款炸物,多款前菜及多款甜品更有不限量自取嘅Häagen-Dazs😍😍😍😍💯💯💯瀧本日式料理銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓#香港放題 #香港必食 #聚會餐廳 #聚餐 #朋友聚會 #任

一次過可以食到多款放題必點日式料理
⭐經典刺身
壽司火炙壽司、創作壽司
⭐卷物、手卷
⭐天婦羅
⭐串燒
⭐燒物
⭐鍋物
⭐一品料理

瀧本日式料理
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓

#香港放題 #香港必食 #聚會餐廳 #聚餐 #朋友聚會 #任食 #自助餐#瀧本日式料理 #瀧本 #香港美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣放題 #放題
家是新开的日料店 就想试试看会不会伏结果还挺好吃的!!而且居然有烤榴莲任吃!!榴莲超绝 猛猛叫猛猛吃 很甜 烤的很香我超爱还有还有!有个榴莲波波超级好吃!咬一口榴莲肉都要去留下来了刺身任吃 点了三文鱼、带子、甜虾🦐、虎虾🦐等等都是我爱吃的 后面一直点三文鱼 吃的那叫一个爽寿司类花之恋、和牛寿司、三文鱼腩寿司、炙烧帆立贝都很好吃!!! 都是点自己爱吃的寿喜烧超好吃的 但是我没拍!!除了扫qr code下单这里还有自助区 有很多熟食小龙虾🦞、酸菜鱼🐟、炸鸡块、吉列带子等等 真的都不知道怎么选 肚子就这么大 吃都吃不完!!!🫄吃饱之后闲逛自助区发现有冰淇淋!而且是哈根达斯!谁懂?吃了两个冰淇淋这下彻底撑了哈哈哈哈哈
家是新开的日料店 就想试试看会不会伏
结果还挺好吃的!!而且居然有烤榴莲任吃!!

榴莲超绝 猛猛叫猛猛吃 很甜 烤的很香我超爱
还有还有!有个榴莲波波超级好吃!
咬一口榴莲肉都要去留下来了

刺身任吃 点了三文鱼、带子、甜虾🦐、虎虾🦐等等
都是我爱吃的 后面一直点三文鱼 吃的那叫一个爽

寿喜烧超好吃的 但是我没拍!!

吃饱之后闲逛自助区发现有冰淇淋!
而且是哈根达斯!谁懂?
吃了两个冰淇淋这下彻底撑了哈哈哈哈哈
慶祝紀念
生日
2025-03-16 1989 瀏覽
樓面攞位一片混亂,明明已有位都等左30分鐘。人手嚴重不足,食物已經難食,自助區無論醬汁定食物都冇人refill,想飲碗湯連碗都冇人refill。冇人打掃,通地垃圾,唯有正常就係杯雪糕。
樓面攞位一片混亂,明明已有位都等左30分鐘。
冇人打掃,通地垃圾,唯有正常就係杯雪糕。
2025-03-16
30 分鐘 (堂食)
這家真的好好吃!!真不愧是香港本地人推薦的好地方。開業沒多久都是人從眾𠈌~我們選的B套餐~全部都可以吃!各種刺身、壽司🍣、串燒、飲料小吃、壽喜燒……真的琳琅滿目點了拖羅甜蝦生蠔,都很新鮮,口感糯糯的好好吃😋居然還有榴蓮無限♾食~對於榴蓮腦袋真的不要太好了~~食得好满足!自助小吃區也是很豐富,小龍蝦麻辣螺肉雞煲🤣真的巨多東西吃,最主要味道都很不錯!这是我会二刷的餐厅!喜欢放题的不要错过!!值得推荐~

我們選的B套餐~全部都可以吃!各種刺身壽司🍣、串燒、飲料小吃、壽喜燒……真的琳琅滿目
这是我会二刷的餐厅!喜欢放题的不要错过!!值得推荐~
2025-03-11 2821 瀏覽
可能係全港最抵食放題 最平$198 睇吓有咩吸引?即使係晚市最平都只係$228 仲有生日優惠‼️四人同行一人半價 八人同行一位免費‼️長者全時段有八八折優惠 簡單記錄一下.任食多款刺身 最緊要三文魚夠厚切壽司 卷物 火炙壽司 手卷 多款炸物 串燒 一品料理 鍋物我個人會比較鍾意⭐️鹽燒牛舌串燒 ⭐️燒乳鴿 ⭐️香草烤羊架外面仲有自助區域 有齊前菜小食海鮮冷盤 生果 炸物 熱盤呢個價錢 竟然仲有⭐️燒榴槤 ⭐️榴槤蓉仲有任食Häagen-Dazs雪糕.整體新店環境幾舒適 性價比超高.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#瀧本日式料理 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓.(記住Like同分享 係我繼續出誠實記錄動力 感謝支持🙏🏻).‼️想睇更多資訊‼️ig: hkfunfoodrecord‼️fb : funfunfoodrecord.#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #食評 #天后美食 #天后必食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食
可能係全港最抵食放題 最平$198 睇吓有咩吸引?
即使係晚市最平都只係$228 仲有生日優惠
仲有任食Häagen-Dazs雪糕
整體新店環境幾舒適 性價比超高
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#瀧本日式料理 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓
‼️想睇更多資訊
‼️ig: hkfunfoodrecord
‼️fb : funfunfoodrecord
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #食評 #天后美食 #天后必食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食 #天后 #銅鑼灣 #灣仔美食 #灣仔必食 #任飲任食 #放題 #串燒 #壽司 #刺身
2025-03-09 2883 瀏覽
食過咁多間放題,第一次食到咁差。所有熱食送咗過黎枱面都係凍(除咗雞翼,不過都係微温),出面攞嘅嘢食,冇晒都冇人fill。燒生蠔、燒帶子嚟到都係凍,總之所有熱食黎到都係凍。依間嘢真係冇下次。