2022-10-06 238 瀏覽
秋風起就係食大閘蟹嘅時候🦀,日式食放題可以揀升級大閘蟹放題$499,就可以食到四兩有膏大閘蟹,仲可以食埋刺身、壽司、炸物、串燒等 呢度仲有飲品甜品自助區,而且有好多款式選擇,而且雪條仲有我喜愛的韓國雪條😍 晚市食放題 $249,任飲任食兩小時,如果升級加$138可以任食生蠔,包海膽帶子。如果淨係升級海膽帶子就加$118,梗係超值👍 海膽帶子高質又美味,大粒帶子包住海膽,正😋 軍艦壽司、火灸壽司、手卷都好多元化,和牛火灸同一口鰻魚值得推介👍 炸物卷物及其他小食都好好味
秋風起就係食大閘蟹嘅時候🦀,日式食放題可以揀升級大閘蟹放題$499,就可以食到四兩有膏大閘蟹,仲可以食埋刺身壽司、炸物、串燒等

海膽帶子高質又美味,大粒帶子包住海膽,正😋

炸物卷物及其他小食都好好味
2022-10-03 143 瀏覽
呢一間放題款式好多,刺身亦都好鮮甜,佢地既三文魚好肥,同埋切得好厚,有水準。佢哋亦都會有熟食,最中意佢哋既燒豬頸肉,肉質爽口,叫左幾次都想再encore !個人來說,佢哋既放題款式全面 ,值得一試!
2022-10-01 227 瀏覽
呢間放題唔係大集團,但係放題餐廳中都小有名氣,兩年前同朋友食嘅時候好多人,座位偏窄,今次再試發現座位之間闊落咗,坐得更舒服。同朋友揀咗升級,可以食埋大閘蟹、生蠔同海膽帶子。大閘蟹唔算好大隻,但易開,蟹腳都有少蟹肉,不過主要食嘅都係蟹黃和蟹膏。生蠔size都大,以放題標準嚟講比想像中味道好,肥美鮮甜,海水味淡。海膽帶子都好鮮甜,不過記得落完單要快啲食。如果你咩刺身都食嘅話,建議落刺身拼盤,咩刺身都有,刺身種類多,有十種,整體都新鮮鮮甜,encore咗兩輪!壽司同朋友比較少嗌,只係試咗花之戀,估唔到熟食選擇都好多,例如泰式料理、泰式粉飯麵、唔同種類嘅湯,當然仲有我最愛必食嘅燒菠蘿。熟食小食有天婦羅、雞翼、豬頸肉、雞軟骨。呢款雪糕好少見,芒果食到果肉味,推薦👍👍👍

同朋友揀咗升級,可以食埋大閘蟹、生蠔同海膽帶子。

海膽帶子都好鮮甜,不過記得落完單要快啲食。

熟食小食有天婦羅、雞翼、豬頸肉、雞軟骨。

呢款雪糕好少見,芒果食到果肉味,推薦👍👍👍

• 刺身拼盤
  • 大閘蟹
  • 法國皇家生蠔
2022-09-28 164 瀏覽
夜晚約咗朋友食飯,就嚟試下依間放題,亦有我鍾意食的泰國菜。😆😆首先,服務態度非常好,而且主動。我早到了,他們給我先坐下來,再等朋友來。🥰嚟到就發現加錢可以升級,有生蠔同海膽帶子食。當然就即係升級左。😍生蠔都幾大隻,有淡淡海水味,海水鹹香味,再加上生蠔本身的鮮甜味。😋😋就算係新手食蠔都會鍾意。😚海膽帶子第一次見到有咁樣組合,仲要好似漢堡包咁夾住。🍔🍔但又出奇地夾,海膽望上去的色澤淺橙黃,鮮中帶清,同帶子的鮮甜配搭得好好☺️☺️刺身拼盤一嚟到就已經畀佢擺盤吸引。三文魚有油香味,厚度適中。😍😍赤蝦就大大隻,肥美爽甜。🦐🦐吞拿魚肉比較實,好有口感。🐟🐟泰式冬陰功冬陰功酸味適中,特別開胃。好少辣味,老少咸宜。😂😂 另外亦見到佢落足香料同有蝦。燒豬頸肉係喜出望外既小食,一開始不敢叫太多,幾塊試下。嚟到都好似平平無奇。但一食落就知係正,皮有焦香味,肉帶有甜味。之後都即刻再oder多幾次。😙😙

生蠔

海膽帶子

刺身拼盤

泰式冬陰功

燒豬頸肉
海鮮來說,大閘蟹真的是首三名的喜愛♡ˎˊ˗每年都會去放題的餐廳瘋狂進食大閘蟹\( ˆoˆ )/♡早幾天看到瀛豐的社交平台說開始大閘蟹放題,就馬上打電話預約了!當天去發現沒什麼人點大閘蟹放題,大多都選普通的放題和生蠔放題。瀛豐的大閘蟹放題兩小時吃到飽,除了大閘蟹也有魚生、壽司、炸物、泰式小吃等等( ˊᵕˋ*)個人來說,蠻喜歡他們的黃金豆腐(*´꒳`*)每一回點大閘蟹,每人最多可以點3隻大閘蟹。 以之前光顧經驗,店家要等每一回的大閘蟹都上菜了,才會再接大閘蟹的點單。( ˙꒳​˙ )大閘蟹的烹調的時間大概25-30分鐘,所以每次上菜都再點大閘蟹的單,就大概可以無縫接軌的吃大閘蟹⸜(*ˊᵕˋ*)⸝‬我們兩人總共點了5回的大閘蟹,一共30隻大閘蟹。蟹的大小大概是3-3.5兩吧( ¨̮ )三十隻裏有一隻是不新鮮的。大閘蟹放題的收費是每位499元(星期五、六、日和假期會另加20元),另外還有加一服務費( ´˙꒳​˙) 建議先預約會比較好喔個人認為如果想瘋狂進食大閘蟹的話,放題真的是一個不錯的選擇ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
海鮮來說,大閘蟹真的是首三名的喜愛♡ˎˊ˗

每年都會去放題的餐廳瘋狂進食大閘蟹\( ˆoˆ )/♡

魚生

個人來說,蠻喜歡他們的黃金豆腐(*´꒳`*)
黃金豆腐

每一回點大閘蟹,每人最多可以點3隻大閘蟹。

魚生
黃金豆腐
  • 八味黃金豆腐
2022-09-27 141 瀏覽
🚸 大閘蟹放題🤩日式放題食得多!但有埋大閘蟹同小炒既放題好少有。呢間店舖雖然座位空間有限,但大閘蟹同生蠔🦪都幾新鮮,小炒仲好有鑊氣添!🍻大閘蟹:🦀膏爆滿,滿口油香,拆蟹肉雖然煩,但先苦後甜係食蟹教曉我的事。 🍻生蠔:生蠔唔算大粒,但肥美新鮮👍🏻。🍻刺身:海膽帶子肉厚,貝類亦爽口。🍻炸物:豬頸肉、芝麻雞中翼、雞軟骨,都香脆可口,啱送酒。🍻小炒:蒜🧄蓉芥蘭幾甜,鑊十足🔥🍧飲品、甜品:選擇頗多,甜品方面玫瑰桂花杯帶清香,小妹幾中意呢個。味道:🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)
🚸 大閘蟹放題🤩

🍻生蠔:生蠔唔算大粒,但肥美新鮮👍🏻。

🍻刺身:海膽帶子肉厚,貝類亦爽口。

🍻炸物:豬頸肉、芝麻雞中翼、雞軟骨,都香脆可口,啱送酒。

🍻小炒:蒜🧄蓉芥蘭幾甜,鑊十足🔥

味道:🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
1K
2022-09-27 155 瀏覽
瀛豐 - 中日泰放題料理專門店今日嚟到銅鑼灣一間放題專門店,環境寬敞、大大落地玻璃窗,光線充足,配以梳化椅。食物主打港、日、泰式放題,多達180款食品。120分鐘至尊大閘蟹晚市放題 $499/位唔經唔覺就嚟到秋天啦,餐廳推出左期間限定嘅太湖大閘蟹,每隻足三兩半至四兩重,而且仲要係爆多膏嘅添!再升級推介 +$138/位鍾意生蠔、海膽同帶子嘅朋友就一定要追加升級版本了,因為可以任食,食番夠本,鮮甜嘅海膽加上厚身嘅帶子,兩者海中嘅美食,天衣無縫嘅配搭!仲有啖啖肉海水味重嘅愛爾蘭生蠔添!再重要再重要嘅係可以任飲Asahi啤酒!!首先當然食刺身喇,種類繁多,有必食既三文魚、油甘魚、赤蝦等等,最驚喜是有泰式生蝦添!壽司種類亦一應俱全,有手握壽司、卷物、火炙壽司等,必食海膽醬火炙蟹棒、海膽醬火炙三文魚,鮮味十足!天婦羅、炸物和燒物也有照顧到,串燒值得一提是泰式口味,燒元貝、魚露燒蝦和炭燒豬頸肉,最後有多款泰式主食小食任君選擇。
瀛豐 - 中日泰放題料理專門店

120分鐘至尊大閘蟹晚市放題 $499/位

再升級推介 +$138/位

最後有多款泰式主食小食任君選擇。
2022-09-24 172 瀏覽
經過朋友、同事介紹都話好食一於約好朋友一試經網上訂座星期六中午12:00食到15:00食足3小時又吾洗趕又可以座係到邊傾邊食11:55上到去連閘到未開🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️只好落番樓下等多陣餐廳已QR code 自助下單非常方便集合中、日、泰式菜大部份的食物質素都吾差round one 一座底就先叫刺身、卷物、壽司壽司的份量係一口size 吾洗怕會食到飽左生蝦甜到不得了好食到我地再叫多一roundround two 叫左好多涼伴海蜇、泰式沙律、鳳爪、八爪魚.....round three串燒、一口牛...round four 點少得燒物、天婦羅....最後收尾又點可以少左甜品呢甜品要自己出去拎的有多款選擇的(雪糕、木糠布甸、糕點...)飲品都有多款選擇
經過朋友、同事介紹都話好食
一於約好朋友一試

餐廳已QR code 自助下單非常方便
集合中、日、泰式菜
大部份的食物質素都吾差
round one
一座底就先叫刺身、卷物、壽司
壽司的份量係一口size 吾洗怕會食到飽左
生蝦甜到不得了
好食到我地再叫多一round

round two
叫左好多涼伴
海蜇、泰式沙律、鳳爪、八爪魚.....

round three
串燒、一口牛...

round four
點少得燒物、天婦羅....

最後收尾又點可以少左甜品
甜品要自己出去拎的
有多款選擇的(雪糕、木糠布甸、糕點...)

飲品都有多款選擇

2022-09-24
2022-09-24 7504 瀏覽
-瀛豐放題料理專門店🍽-小編真係好似好耐冇去過食放題因為而家放題價錢已經同Buffet唔差得遠好多時寧願食buffet😂 呢間價錢比較親民$249有交易😌-刺身刺身就正常款式有三文魚/吞拿魚/油甘魚/希靈魚/八爪魚/鮑魚/螺片/赤貝/赤蝦/馬刀貝其實款式都算多😉刺身都算新鮮肉質都彈牙最正係赤蝦有手掌咁大隻😋唔想淨係食呢幾款可以加$138升級任食生蠔或者加$118海膽帶子😍呢個真係超抵食生蠔係勁大隻而海膽帶子又勁鮮甜食呢2樣都回本!-炸物炸物類雞軟骨/芝士年糕/芋圓就比較出色😋其他炸蝦天婦羅/芝麻雞翼/炸甜薯就正常發揮都係新鮮炸出黎😉-串燒串燒要回本必點虎蝦🦐蝦肉結實都算大隻呢款用黎串燒一流😋另外燒元貝都唔錯元貝大大粒加埋醬汁勁惹味😋菠蘿都唔錯食到最後可以解膩😉-煮物飛天通菜/冬陰功湯/辣椒膏炒蜆/甘葉香蒜炒魷魚都唔錯😌小編認為必點係炒蜆個個汁係愈食愈上癮配埋蜆肉勁夾😋-飲品/甜品飲品就正常汽水/茶類/果汁等等仲有啤酒可以飲😉雪糕就有CoCoBerry雖然味道選擇唔多但有特別既玄米茶超正!另外雪條都有榴連味小編好感動🥲唔食雪糕都有甜品櫃有d蛋糕仔/布甸等等都叫應有盡有😉-🌟評分:🏅🏅🏅🏅
瀛豐放題料理專門店🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_銅鑼灣
#foodieluveat_放題
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #銅鑼灣放題 #放題 #日式放題
2022-09-20
2022-09-24 80 瀏覽
日式放題選擇多同朋友聚會都一定會選擇每次叫刺身 都會有一大盤👍🏻三文魚 甜蝦 希靈魚 北寄貝仲有好多好多款 擺盤好睇 而且新鮮生蠔都好受歡迎 每隻Size都算大加上檸檬汁 更突顯蠔嘅鮮甜 除左刺身,壽司 熟食類我都會試馬拉盞炒菜 火喉夠 配料夠晒入味冬陰公湯 有正宗味道 熱湯落肚好舒服😋泰式燒元貝 大大粒 好惹味 ❤️燒物類種類好多 燒菠蘿 夠甜開胃呀助區有各式各樣甜品 泡芙 果凍 糯米滋飲品有多種 加少少錢仲有啤酒飲添呀性價比高 環境都唔錯 一班人食就最好!✌🏻
日式放題選擇多

助區有各式各樣甜品 泡芙 果凍 糯米滋
飲品有多種 加少少錢仲有啤酒飲添呀
性價比高 環境都唔錯 一班人食就最好!✌🏻
2022-09-20 119 瀏覽
位於銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓,此樓上餐廳的放題供應日式、泰式及港式料理,而自助食品區有多款飲品及甜品。來自法國皇家即開生蠔好大隻,帶有淡淡海水味肥美無比,可以點檸檬汁或蕃茄汁,口感一流。海膽火焰帶子,海膽新鮮入口即化,帶子晶瑩通透,粒粒飽滿,夾埋一齊食真係好味。刺身種類好多, 有珍寶赤蝦、三文魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝等應有盡有。我特別鍾情北海道角螺好爽口鮮甜。120分鐘放題晚市$248,升級生蠔、海膽+$138。仲要食曬日本菜、香港菜和泰式菜,價錢親民,是和家人或朋友聚會的理想場所!

• 海膽帶子
  • 法國皇家生蠔
  • 燒元貝
  • 和味一口牛
銅鑼灣既放題非常多,今次試左一間高質既放題小店,非常豐富選擇之餘,升級版upgrade仲可以任食即開生蠔同埋海膽帶子,同埋生啤任飲,非常吸引同豐富!放題連升級食品只需每位+$138,就可以任食生蠔,好難得有放題做到生蠔任食,生蠔豐富海水味,而且每隻都大大隻,飽滿口感真係冇得頂,再配合埋檸檬同生蠔汁既襯托更加帶出生蠔鮮味,相當吸引!海膽帶子方面都令人感到意外,每粒刺身帶子都夾住海膽,滑滑口感帶出海膽既鮮味,相當豐富!其餘仲有好多食物選擇,必食刺身、壽司,尤其三文魚腩、油甘魚魚油豐滿非常滿足!同埋餐廳好多泰式美食,泰式鳳爪、串燒、飛天通菜都令人非常深刻!整體黎講,餐廳座位唔多,環境平實,但食物質素令人非常滿意,抵食之選!

其餘仲有好多食物選擇,必食刺身壽司,尤其三文魚腩、油甘魚魚油豐滿非常滿足!同埋餐廳好多泰式美食,泰式鳳爪、串燒、飛天通菜都令人非常深刻!

2022-09-18 91 瀏覽
小編今晚約咗人喺銅鑼灣食一間主打港、日、泰式嘅放題😋一定要試嘅有海膽帶子,帶子厚肉彈牙,加上海膽配搭清新,一定唔可以錯過☺️ 另外,泰式小食十分惹味可口,例如燒元貝、沙嗲、咖哩串燒,不得不提炒金邊粉、雞絲炒烏冬好夠鑊氣,十分有驚喜😋 飲品方面除咗盒裝飲品、茶類之外,仲可以任飲1664同Stella啤酒,夠晒chill🍻甜品方面有唔同口味雪條可以選擇,例如蜜瓜、士多啤梨,一次過試匀港日泰式料理,價錢實惠😊😋 瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓 #瀛豐放題料理專門店 #港式放題 #日式放題 #泰式放題 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食#京都廣場#hkfoodieclub
小編今晚約咗人喺銅鑼灣食一間主打港、日、泰式嘅放題😋

另外,泰式小食十分惹味可口,例如燒元貝、
沙嗲、咖哩串燒,
不得不提炒金邊粉、雞絲炒烏冬好夠鑊氣,十分有驚喜😋

甜品方面

瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

2022-09-13
2022-09-15 105 瀏覽
我咩都想食少少但食量唔算好大,所以覺得酒店六百幾蚊一位嘅buffet好唔抵,於是朋友介紹我嚟呢一間食物種類多元化嘅放題,地理位置非常方面,正正就喺銅鑼灣地鐵站C出口對面,過條馬路就到。我哋首先叫咗啲刺身,擺盤好靚。加$138仲可以任食生蠔、海膽帶子。生蠔喺法國皇家生蠔,都幾大隻。海膽鮮甜,份量一啲都唔孤寒。泰式炒青口好惹味!燒扇貝勁香蒜味,我哋encore左三次!炸物全部都即叫即炸熱辣辣,芝士年糕同紫心香芋丸都好好食。甜品除咗雪糕,仲有糕點。飲品選擇非常多,有來自台灣、韓國同一啲香港local飲品,有啲飲品我都係第一次見。

我哋首先叫咗啲刺身,擺盤好靚。

海膽鮮甜,份量一啲都唔孤寒。

泰式炒青口好惹味!

燒扇貝勁香蒜味,我哋encore左三次!

炸物全部都即叫即炸熱辣辣,芝士年糕同紫心香芋丸都好好食。

甜品除咗雪糕,仲有糕點。

• 芝士年糕
2022-09-14 5189 瀏覽
#日式eatcovery #銅鑼灣eatcovery💡日泰高質式放題😍今日同朋友慶祝生日,就搵左2022新假期票選必食放題店,呢間位於旺角,地點方便,選擇又多,今次仲要好特別,除左日式外,仲有好多泰茶可以試到。而且用QR code 落單,又安全又環保。🍽生蠔🦪加咗錢升級任食生蠔🦪,即開生蠔夠曬大隻又新鮮同埋好creamy,海水味又唔會好重,真係食多幾隻已經回本。🍽海膽火焰帶子見到呢個海膽帶子已經流曬口水,帶子大大粒好厚切又鮮甜,海膽又唔會有腥臭🍽刺身放題當然唔少得重點嘅刺身,刺身一上台好震撼岩哂打卡,刺身種類有好多,好貼心有得直表order刺身套餐,咩都有啲。刺身珍寶赤蝦、三文魚刺身、油甘魚刺身、希靈魚、冰山蚌、八瓜魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、北海道角螺刺身、赤貝刺身、醬油吞拿魚刺身等等。刺身都好新鮮及肥美。珍寶赤蝦🦐真係好大隻肉質鮮嫩彈牙,鮮甜爽口🍽特色壽司🍣款式都唔少,我就推介😋火灸和牛壽司、一口海膽、鵝肝帶子,一口鰻魚、火灸三文魚等等,有好多好特別壽司,食落好香,最重要係飯粒粒分明,飯細細舊,夠軟熟,最驚食到一舊大大舊又硬的飯。🍽泰式除左日式外,呢到仲有好多泰菜選擇,串燒有沙嗲、雞
#日式eatcovery #銅鑼灣eatcovery

💡日泰高質式放題😍

🍽生蠔🦪

🍽海膽火焰帶子

🍽刺身
放題當然唔少得重點嘅刺身刺身一上台好震撼岩哂打卡,刺身種類有好多,好貼心有得直表order刺身套餐,咩都有啲。刺身珍寶赤蝦、三文魚刺身、油甘魚刺身、希靈魚、冰山蚌、八瓜魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、北海道角螺刺身、赤貝刺身、醬油吞拿魚刺身等等。刺身都好新鮮及肥美。珍寶赤蝦🦐真係好大隻肉質鮮嫩彈牙,鮮甜爽口

🍽特色壽司🍣

🍽泰式
除左日式外,呢到仲有好多泰菜選擇,串燒有沙嗲、雞肉、牛柳豬柳,泰式燒羊腩,唔會燒得乾身。泰式燒元貝用左炸蒜去燒,大隻得黎又好味。另外仲有口水雞、泰式鹵豬手,炒金邊粉,仲有一款岩口味。

🍽飲品
飲品有好多選擇,最正係有啤酒任飲,岩曬同朋友慢慢chill。而甜品有雪條及雪糕可供選擇。
  • 刺身
  • 刺身拼盤