2019-03-31 431 瀏覽
隔咗好耐無食放題了,今晚搵咗同事收工過來銅鑼灣京都廣場食番餐。走出升降機就見到爆場場面,心諗,莫非今晚空走一場,要另謀地點開餐? 幸好,有客埋單離開,我哋就有位了。餐廳採用無紙點餐,用手機QR scan,掃下餐檯上的QR code就會登入餐廳的點餐系統。飲品就要自己去面口的雪櫃任攞。手機畫面會提示客人,可以加錢升級任飲啤酒、芝士帶子或生蠔。我哋quick scan 完個menu,覺得基本版的放題已經有好多嘢食,就決定唔加錢了,同時,開始下單了。上嘢速度好快呀! 呢頭點完,嗰頭就上咁滯。燉雞湯是送的,唔使特登點。好夠火喉,飲落好舒服。醃青瓜好爽脆。海鮮拼盤大盤材料新鮮。尤共是螺肉和大蝦,非常新鮮鮮甜。三文魚好肥美,好食。炸物、燒物都唔錯。鍾意佢啲炸漿夠薄。串燒牛肉都幾惹味。燒扇貝好香,肉質爽甜。燒菠蘿超甜。手卷點了吞拿魚手卷,紫菜脆卜卜,吞拿魚蓉香滑鮮美。另外,再食咗壽司,味道很不錯。食得七七八八就係食甜品的時候。款式都幾多,試咗pudding同埋tiramisu,兩款質素都唔錯,拍得住酒店嗰店。最後唔可以唔食的係雪糕。藍莓味好少有的,所以是必食。

上嘢速度好快呀! 呢頭點完,嗰頭就上咁滯。

燉雞湯是送的,唔使特登點。好夠火喉,飲落好舒服。

醃青瓜好爽脆。

手卷點了吞拿魚手卷,紫菜脆卜卜,吞拿魚蓉香滑鮮美。

另外,再食咗壽司,味道很不錯。

最後唔可以唔食的係雪糕。藍莓味好少有的,所以是必食。
2019-03-30 57 瀏覽
好耐冇食放題喇今次嚟到位於銅鑼灣嘅一間放題依到係用手機落單 只要掃一掃枱面個QR code就可以落單咁就唔怕係咁落單嘥紙啦👍🏻👍🏻依到選擇都幾多 有啲仲係其他放題冇嘅添🥰加$118仲可以升級 有 #法國生蠔 #美國生蠔 #帶子夾海膽 仲有生啤任飲添😍😍生蠔好新鮮而且仲好鮮甜 完全唔腥#帶子夾海膽 依個菜式真係未試過但估唔到幾好食 帶子好厚身好爽 而啲海膽就好creamy以依個質素加$118都好抵🥳小編仲叫咗刺身🥰有 #三文魚 #希靈魚 #帶子 #赤蝦 #北海道角螺等等赤蝦真係好大隻好爽 同埋其他刺身都新鮮👍🏻當然仲有好多炸物 有 #吉列炸蠔 #芝士年糕依到最有特色嘅係仲有好多泰式小食-#生蝦刺身依到有平時去泰國餐廳一定會叫嘅生蝦刺身🤤平時食幾舊就差唔多成百蚊嚟到依到就可以食返夠本喇🤣-#炸蝦餅細細舊好實好好食 同泰式餐廳嗰啲冇乜分別🤤-仲有 #泰式燒元貝 泰式燒元貝啫係蒜蓉燒帶子啲帶子好大隻 唔係好似其他放題細細舊咁 啖啖肉🤩-#麻辣煮田螺 田螺嘅數量好多 但可惜好少肉-#飛天炒通菜好少見到放題有炒通菜食 而且仲幾大碟 又夠惹味 食咗咁多肉再食返啲菜平衡下都好-另外都有好多飲品 仲見到
好耐冇食放題

而且仲幾大碟 又夠惹味
食咗咁多肉再食返啲菜平衡下都好

另外都有好多飲品 仲見到有嘉士伯飲🤪啱哂鍾意飲啤酒嘅朋友
2019-03-28 49 瀏覽
上次黎京都食野個時已經spot 到呢一間放題。🧐因為佢嘅價錢唔算貴,最平嘅$179都可以食到💰。咁當然呢一個係宵夜時段同埋午市。如果正常食飯時間都係二百零蚊左右。👍🏼今日做完運動,想食返啲好嘢慰勞吓自己。😂所以就同朋友一齊去食呢一間放題。佢可以升級去唔同嘅套餐。本身諗住加$188去食法國生蠔放題😍,但係佢已經售罄,所以變咗加$88食美國生蠔放題!😝佢哋呢一度叫餐係用QR code ,之後redirect 你去佢個order page。我覺得可以改善嘅地方就係應該要有一頁係睇下叫咗啲乜嘢,😂如果唔係你又㩒,我又㩒,最後就會叫左重複嘅嘢食。⭐️美國生蠔任食😋估唔到都幾好味,口感厚身,幾新鮮。⭐️日本刺身🍣種類都幾多,有三文魚腩,仲有好少見嘅白肉豚刺身。😋⭐️泰菜佢好特別地有提供泰式料理。叫左個泰式生蝦,呢個麻麻。但佢d泰式熱食係ok 嘅!⭐️任飲生啤🍻除左啤酒機外,佢仲有罐裝啤酒提供!❤️
⭐️美國生蠔任食😋
估唔到都幾好味,口感厚身,幾新鮮。

⭐️日本刺身🍣
種類都幾多,有三文魚腩,仲有好少見嘅白肉豚刺身。😋

⭐️泰菜

⭐️任飲生啤🍻
除左啤酒機外,佢仲有罐裝啤酒提供!❤️
2019-03-27 57 瀏覽
Somehow absorbing energy without eating is impossible to me放題黎講都有一段時間,今次我朋友  介紹我試呢間瀛豐放題料理專門店 我個人認為整體不過不失啦👇-📌刺身拼盤-👉呢個都應該係招牌主打,我見好多食評都有講呢個,個人覺得平均黎計,呢個價錢合格既,要讚既係佢地種類算多,滿足到唔同口味-📌和牛一口燒👉我覺得整體熱食,呢個最穩陣,繼而就係一d炸物,質素一般啦,無乜特別,唔多講-📌燒北海道大元貝👉大大隻元貝,呢個食左好多隻,真係唔錯,口感彈牙,食得出即叫即燒既-📌甜品👉都係鐘意雪糕多d,其他杯裝可能唔係太夠凍,口感食落會差dd

我個人認為整體不過不失啦👇
📌刺身拼盤-
📌和牛一口燒
📌燒北海道大元貝
👉大大隻元貝,呢個食左好多隻,真係唔錯,
口感彈牙,食得出即叫即燒既
📌甜品
2019-03-27
10 分鐘 (堂食)
  • 和牛一口燒
  • 燒北海道大元貝
  • 刺身拼盤-
2019-03-26 43 瀏覽
三個人想食耐啲又食得滿足,唔想諗唔想煩就揀左依間地點超方便既放題地鐵站一出就見到睇佢openrice見佢加$118就有生蠔海膽依啲任食都食得過喎用電話落單,夠晒環保同方便,仲可以check到有冇漏單會先嚟每人2份既生蠔同海膽帶子放題都有生蠔食,大家都循例要影下相刺身拼盤份量好足係放題嚟講,質素都算唔錯依到好特別,有埋泰式料理啲串燒既沙嗲味好香濃壽司選擇都唔少都有好多特別既配搭雞軟骨同豆腐都應該係即炸夠晒香脆依到仲有炸香蕉我就無試啦😂朋友試完就話幾得意甜品除左雪糕,都有好多自家製既甜品我就揀左朱古力味雪糕本身二百幾,加埋$118個升級任食,都只係三百幾like fb仲有燉湯送😂😂😂但可惜我地都唔鐘意飲湯,所以就無試到嚕地點超方便,價錢唔算貴質素係放題嚟講都算係唔錯服務好過好多其他放題店好主動,仲會講下笑
地鐵站一出就見到
睇佢openrice見佢加$118就有生蠔海膽依啲任食
都食得過喎

用電話落單,夠晒環保同方便,仲可以check到有冇漏單

會先嚟每人2份既生蠔同海膽帶子

放題都有生蠔食,大家都循例要影下相

刺身拼盤份量好足
放題嚟講,質素都算唔錯

依到好特別,有埋泰式料理
啲串燒既沙嗲味好香濃

壽司選擇都唔少
都有好多特別既配搭

雞軟骨同豆腐都應該係即炸
夠晒香脆
依到仲有炸香蕉
我就無試啦😂朋友試完就話幾得意

甜品除左雪糕,都有好多自家製既甜品
我就揀左朱古力味雪糕

本身二百幾,加埋$118個升級任食,都只係三百幾
地點超方便,價錢唔算貴
質素係放題嚟講都算係唔錯
服務好過好多其他放題
好主動,仲會講下笑

2019-03-26
上菜慢又漏單 刺身唔新鮮 荷葉包雞未煮熟餐廳用手機自助點餐, 但網頁介面好難用, 餐廳無指示如何使用點餐系統, 有唔少菜色隱藏在系統內, 要仔細望望先能夠發現, 頭兩輪上菜速度還可接受, 但再加單上菜速度就慢得不能接受, 生蠔及熱食要等超過30分鐘, 荷葉包雞未煮熟, 切開雞肉仲係鮮粉紅色, 另外海鮮刺身同樣唔夠冷藏新鮮, 全部刺身只係室溫奉上, 食材拎出雪櫃之後明顯過度解凍, 原本因為有生蠔任食而且價錢尚算合理所以選擇此餐廳, 經過今次之後不會再推薦此餐廳
上菜慢又漏單 刺身唔新鮮 荷葉包雞未煮熟

荷葉包雞
刺身
生蠔
灜豐放題料理係日式mix泰式嘅放題。初嚐灜豐嘅目的好簡單,就係要試下佢個海膽帶子同生蠔!大家留意,任食海膽帶子同美國生蠔係要加$88。平時食放題都會先叫一大盤刺身,黎到灜豐就唔同玩法啦,一開波就先試佢嘅海膽帶子同生蠔。🔥老實講,放題嘅海膽,食落唔腥臭當贏。驚喜嘅係,呢度嘅海膽係入口creamy,且帶微微鮮甜。加上帶子厚肉大粒,驚喜地出色!🔥蠔就中規中矩,尚算有口感。任食唔會要求多多,起碼唔會細細隻。絕對係回本位之一🤣🔥唔單止係試下咁簡單,係要一試再試,食完又食!🔥再黎到刺身,有三文魚油甘魚,珍寶赤蝦,馬刀貝,北海道海螺,八爪魚,泰式生蝦,鮑片,希靈魚,象拔蚌,白玉豚🔥正常放題應有質素,溶雪做得唔錯,唔會腥。珍寶赤蝦有驚喜!真。珍寶。又爽口😋🔥瀛豐放題係mix泰國菜,梗係試埋。我就好鍾意食金邊粉,一於試試佢手勢。外表ok!除左無加蝦同偏咸外,其他配料都足,都可以接受!🔥放題另一必試就燒菠蘿,好似會解下滯😂即叫即燒,上枱出煙,入口爆汁,正!🔥食放題驚遇到漏單問題,呢間就無發生,我兩個人去食,叫一打蠔就上一打蠔,一打海膽帶子就黎足一打。成餐飯encore左好幾次😂真係主要食蠔同海膽帶子。🔥待
灜豐放題料理係日式mix泰式嘅放題

美國生蠔

🔥唔單止係試下咁簡單,係要一試再試,食完又食!

刺身拼盤

珍寶赤蝦

泰式炒金邊粉

出煙燒菠蘿

🔥待應十分好客。我係星期四嘅夜晚去食嘅,可能人流唔多嘅關係,待應唔止一次話我可以坐耐啲,食多啲,可以食到凌晨2點!😂 多謝哂,但我真係已經好飽好滿足😛

Feast Level: 🔥🔥🔥🔥/5
2019-03-14
刺身拼盤
珍寶赤蝦
出煙燒菠蘿
2019-03-17 101 瀏覽
刺身超級唔新鮮,加生蠔等成粒鐘,一粒生蠔都上唔到枱,d海膽苦過d 苦瓜,侍應完全冇諗住跟進,衛生惡劣,有小強系枱上爬,哩間食過咁多間哩間真係極品伏,本人發誓句句屬實,好失敗既放題

2019-03-17
2019-03-17 114 瀏覽
為了找個地方請家人食放題,一星期前比較了很多間放題食肆資料,食評,最後揀了這間。除了要就14人的時間和地區,最重要是食物的選擇種類和質素,價錢也一定要考慮在內!這𥚃食物選擇都算多,我們專攻刺身,帶子海膽和生蠔。刺身新鮮,隻蝦又大隻又甜; d 帶子夾海膽好食到不得了, 即開生蠔大隻,甜和有海水味!我們一家咀Liu 的成員都讚不絕口!之前book枱和當天招呼我們都是「成哥」,他十分friendly, 一早就話留了燉湯給我們,令我們賓至如歸。值得一讚!整體十分滿意,來這裡是個正確的選擇!

整體十分滿意,來這裡是個正確的選擇!
2019-03-16 120 瀏覽
本身諗住去打邊爐🥘點知full咗所以去咗樓上食放題🤗 $230@餐廳比平時食開嘅放題細所以唔會好嘈🤓今晚兩個人去都俾咗張四人枱我✌🏻呢度嘅珍寶赤蝦🦐超級大隻啖啖肉好滿足🤗刺身同壽司都好新鮮🍣另外熱食都做得幾好碟碟上枱都熱辣辣♨全部都冇煮定/炸定呢樣好抵讚👍🏻甜品仲有好多士多啤梨味🍓🍓🍓呢間餐廳要自己scan QR code落單📱但完全冇漏單嘅情況店員服務都超級好呀❣10% Service Charge💰
本身諗住去打邊爐🥘
店員服務都超級好呀❣
10% Service Charge💰
2019-02-12
2019-03-15 650 瀏覽
呢日去銅鑼灣接姐妹收工,大家全日乜都無落過肚,就提議搵間放題刷餐勁既見呢間早鳥時段$200有找,餐牌目錄又好似好多野揀,就即刻打去留位~上到去得我地呢台客,以為係時間尚早,但點餐先知原來好少野揀,好多野食都顯示未有供應刺身得幾款,尚算新鮮。火灸壽司燒得幾金黃,大細正常,不過不失。炸物最穩陣,間間放題都差無幾。雞翼係即炸,外圍香脆,內裡幾滑幾多汁。唔知點解日式放題泰國茶仲多過日本野⋯⋯一口牛位置唔靚,好多肥油,口感好韌,調味又太鹹。豆腐炸得唔錯,香口得黎乾爽唔油膩,炸粉裹得好薄,外脆內軟。蒜蓉足料,扇貝都算大隻,encore左一轉。第一次見放題有樟茶鴨,但好乾又無乜肉,好似食梗柴皮咁最好食應該要數呢個羊腩外脆內嫩,肉質入口即化,夠羶味炸香蕉食落又油又膩,高溫處理過令佢甜度提升左,更加漏本來見目錄上有成廿款甜品,點知出到自助吧得四五款甜品杯,睇相就知味道如何失望既一次放題。

刺身得幾款,尚算新鮮。

火灸壽司燒得幾金黃,大細正常,不過不失。
炸雞翼

和味一口牛

唔知點解日式放題泰國茶仲多過日本野⋯⋯
一口牛位置唔靚,好多肥油,口感好韌,調味又太鹹。
八味黃金豆腐
豆腐炸得唔錯,香口得黎乾爽唔油膩,炸粉裹得好薄,外脆內軟。
泰式燒元貝
蒜蓉足料,扇貝都算大隻,encore左一轉。
樟茶鴨
第一次見放題有樟茶鴨,但好乾又無乜肉,好似食梗柴皮咁

最好食應該要數呢個羊腩

羊腩

外脆內嫩,肉質入口即化,夠羶味

炸香蕉

炸香蕉食落又油又膩,高溫處理過令佢甜度提升左,更加漏

失望既一次放題
2019-01-16
羊腩
估唔到放題都有生蠔食,不過就要+$118,可以任食美國、法國生蠔(*´▽`*),生蠔大大隻,幾creamy唔腥的,食多幾隻就可以回本(^u^) 海膽帶子包超正,新鮮甜美,包住勁多既加拿大海膽!! . 刺身都厚切,冇咩雪味,都有成11款揀(ノ>ω<)ノ,三文魚、 油甘魚、珍寶赤蝦,赤貝、馬刀貝等等,油甘魚肥美,象拔蚌爽口(ノ>ω<)ノ~ . 天婦羅、燒物同炸物都一應俱備,天婦羅炸粉頗薄的(ノ∀`*),天婦羅蝦同甜薯都好食,燒蝦都出色,不過口水雞就冇咩味,唔夠香,辣度一般(,,・ω・,,) . 我發現佢地有好多泰式既小食(。◕∀◕。),蝦餅幾彈牙,泰式炒蜆好惹味,燒元貝好香蒜蓉味,要再encore~ 甜品質素我就覺得麻麻~ $228/2hr每2人可獲既天麻燉魚皇湯,我覺得幾滋補,而每4人就送贈麻辣烤魚盆瀛豐放題料理專門店地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

海膽帶子包超正,新鮮甜美,包住勁多既加拿大海膽!!

甜品質素我就覺得麻麻~

$228/2hr

瀛豐放題料理專門店
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
2019-03-04 125 瀏覽
-三年沒見的朋友🌟之後仍要保持聯絡!下次再瘋狂吃放題🤤♥這裏的食物種類不算多,地方不大,這樣反而更好🤪服務快而好,一舉手便看見我~上菜快,基本上一直有食物吃😋侍應很搞笑,經常和我們聊天xdd食物方面,刺身新鮮,尚算不錯🥰泰式料理比較辣,但是看到很足料!還有香港製造的雪糕和不同種類的甜品🍮♥小提示 Tips:用QR Code下單的,所以請為電話準備充足的電量😎另外這裏不收信用卡,請準備現金或PayMe!♥
三年沒見的朋友🌟
之後仍要保持聯絡!
下次再瘋狂吃放題🤤

這裏的食物種類不算多,
地方不大,這樣反而更好🤪
服務快而好,一舉手便看見我~
上菜快,基本上一直有食物吃😋
侍應很搞笑,經常和我們聊天xdd
食物方面,刺身新鮮,尚算不錯🥰
泰式料理比較辣,但是看到很足料!
還有香港製造的雪糕和不同種類的甜品🍮

小提示 Tips:
用QR Code下單的,所以請為電話準備充足的電量😎
另外這裏不收信用卡,請準備現金或PayMe!
  • 刺身拼盤
2019-03-02 138 瀏覽
今日出咗銅鑼灣工作,因爲要影相,為咗上鏡好睇D同埋避免水腫🙈全日都唔敢食太多嘢😳工作完當然要放鬆下食好啲💕之前有朋友介紹我食銅鑼灣嘅瀛豐放題料理,食物話款式種類好多價錢唔貴而且質素好😍難得係銅鑼灣今次一定要試下💕.除咗多款日式料理之外,仲有多款泰式及臺式食物💕來到必點刺身,推介珍寶蝦刺身,珍寶蝦刺身大得好誇張!肉質好鮮甜,好厚肉必食之選💗刺身有好多款式:鮑片,希靈魚,白玉豚,北海道角螺,馬刀貝象拔蚌,喜歡食刺身嘅朋友唔好錯過!連壽司都超過30款😍.另外仲加左+$88升級任食✨美國新鮮生蠔生啤任飲✨珍寶海膽火焰帶子..由於一個人,食唔到太多😆今次主攻珍寶海膽火焰帶子,帶子非常鮮味,火焰灼燒後令味道更加以提升💗中間海膽嘅分量亦都好多,海膽好鮮甜.泰式料理都好多選擇,今次叫左冬陰功湯,沙爹串燒,青木瓜沙律仲有泰式燒元貝每款都好惹味💕..另外要讚呢度係用QR code網上落單,好方便慳返好多紙好環保,職員都好細心好nice會主動行過來問我識唔識落單要唔要幫手🙏😃喜歡食放題嘅朋友一定要試下💕🇯🇵瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)🌸銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓#瀛豐放題料理專門店

除咗多款日式料理之外,仲有多款泰式及臺式食物💕

另外仲加左+$88升級任食
✨美國新鮮生蠔
生啤任飲
✨珍寶海膽火焰帶子

喜歡食放題嘅朋友一定要試下💕

🇯🇵瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
🌸銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

#瀛豐放題料理專門店
2019-02-25
  • 珍寶蝦刺身
2019-02-27 140 瀏覽
講開放題 實唔可以同高級日本餐廳比咖啦放題 最緊要多款抵食咁呢間又做唔做到呢?又有咩做得比人好呢?(是日5點價錢$199任食2小時)(‼️價錢睇圖 我見個個都加$88升級任食生蠔 我望到都幾靚既 感覺生蠔控 應該好易回本).同埋呢間放題 係用電子落單 慳番唔小紙.⭐️刺身 4/5👍🏻呢間刺身都唔錯 選擇都多👍🏻仲有超大隻珍寶赤蝦 ‼️貴野 好小有咁大隻🤔仲有白玉豚刺身(我就食唔慣啦)🤔但冇左帶子刺身(見openrice以前有既).⭐️壽司 5/5👍🏻選擇多 仲要好食 任食黎講我好評👍🏻鵝肝帶子壽司(鵝肝好細粒 但過下引唔錯)🔥火炙和牛壽司 重油香 好味🔥🔥海膽醬三文魚壽司 油脂入口即溶 好好食🔥🔥一口海膽壽司 呢個夠cream 唔係差野👍🏻黑松露類壽司 出面賣好貴 黑松露醬都重手 正.⭐️小菜4/5😋聽到佢廚房炒野果d煤氣聲 都流口水👍🏻炒蜆 有鑊氣🔥🔥泰式燒元貝 姐係蒜蓉焗元貝元貝仲有黃膏 小小cream 唔會焗得硬 超正‼️必點 回本野 自己街市煮都好貴.⭐️天婦羅4.5/5👍🏻睇圖可見皮薄夠脆 冇想咬走佢既感覺 高分🙈想食多2隻如果脆皮鬆化就完美.⭐️野飲4/5量一般 但已經好夠飲.⭐️甜品4.
講開放題 實唔可以同高級日本餐廳比咖啦
放題 最緊要多款抵食
咁呢間又做唔做到呢?
又有咩做得比人好呢?
(是日5點價錢$199任食2小時)
同埋呢間放題 係用電子落單 慳番唔小紙
⭐️刺身 4/5
👍🏻呢間刺身都唔錯 選擇都多
👍🏻仲有超大隻珍寶赤蝦 ‼️貴野 好小有咁大隻
🤔仲有白玉豚刺身(我就食唔慣啦)
🤔但冇左帶子刺身(見openrice以前有既)
⭐️壽司 5/5
👍🏻選擇多 仲要好食 任食黎講我好評
👍🏻鵝肝帶子壽司(鵝肝好細粒 但過下引唔錯)
🔥火炙和牛壽司 重油香 好味
🙈想食多2隻
如果脆皮鬆化就完美
⭐️野飲4/5
量一般 但已經好夠飲
⭐️甜品4.5/5 (可睇圖)
冇雪糕糯米糍 冇榴槤雪條 冇榴槤炸彈
呢間幾多貴野 算係好易回本既
特別係焗元貝 海膽果類
雪糕同甜品都係呢間既特點
咁打文 好似冇咁亂
#瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
⭐️評分: