2019-03-31
隔咗好耐無食放題了,今晚搵咗同事收工過來銅鑼灣京都廣場食番餐。走出升降機就見到爆場場面,心諗,莫非今晚空走一場,要另謀地點開餐? 幸好,有客埋單離開,我哋就有位了。餐廳採用無紙點餐,用手機QR scan,掃下餐檯上的QR code就會登入餐廳的點餐系統。飲品就要自己去面口的雪櫃任攞。手機畫面會提示客人,可以加錢升級任飲啤酒、芝士帶子或生蠔。我哋quick scan 完個menu,覺得基本版的放題已經有好多嘢食,就決定唔加錢了,同時,開始下單了。上嘢速度好快呀! 呢頭點完,嗰頭就上咁滯。燉雞湯是送的,唔使特登點。好夠火喉,飲落好舒服。醃青瓜好爽脆。海鮮拼盤大盤材料新鮮。尤共是螺肉和大蝦,非常新鮮鮮甜。三文魚好肥美,好食。炸物、燒物都唔錯。鍾意佢啲炸漿夠薄。串燒牛肉都幾惹味。燒扇貝好香,肉質爽甜。燒菠蘿超甜。手卷點了吞拿魚手卷,紫菜脆卜卜,吞拿魚蓉香滑鮮美。另外,再食咗壽司,味道很不錯。食得七七八八就係食甜品的時候。款式都幾多,試咗pudding同埋tiramisu,兩款質素都唔錯,拍得住酒店嗰店。最後唔可以唔食的係雪糕。藍莓味好少有的,所以是必食。
上嘢速度好快呀! 呢頭點完,嗰頭就上咁滯。
燉雞湯是送的,唔使特登點。好夠火喉,飲落好舒服。
醃青瓜好爽脆。
手卷點了吞拿魚手卷,紫菜脆卜卜,吞拿魚蓉香滑鮮美。
另外,再食咗壽司,味道很不錯。
最後唔可以唔食的係雪糕。藍莓味好少有的,所以是必食。