2025-04-22
首先嚟個重點概括:食物好、服務好、衛生好🫶🏻之前食開旺角本店,好開心竟然喺香港仔開咗分店!🥹 在下一直係忠實粉絲,大本瀛同瀛火係我食過性價比最高嘅放題👍🏻 從來都冇OpenRice Account,但為咗佢哋可以喺香港仔長做長有,等作為街坊嘅我都可以長食長有,決定要寫食評幫手宣傳吓🤣!食物質素:食物口味呢啲嘢好主觀,但如果你都鍾意食飯粒軟糯嘅壽司,絕對唔可以錯過瀛火!出面好多時食嘅壽司飯凍、硬、乾、散,但呢度嘅壽司飯暖、糯、潤,刺身食材好新鮮,熟嘅食材調味濃而不膩🤤 我最鍾意胡椒岩鹽燒左口魚邊同蒜香醬油燒三文魚火炙壽司,魚嘅油香同軟糯嘅壽司飯係絕配🫶🏻 呢個價位係無得輸🙂↔️仲有其他菜式,質素都好高水準,好多時候放題可能只係刺身同壽司好食,但係熟食唔得,或者調返轉;但呢度無論刺身定熟食都係中上級水準。都係嗰句,呢個價錢冇得輸🙂↔️服務質素:101分!出餐快、準,老細同幾位後生仔服務速度同態度都非常好,能夠感覺到佢哋每一個人都想做好件事,讚。餐廳環境:乾淨企理,餐具都清潔得好好👍🏻 點解要特登提餐具呢?就係因為好多放題啲餐具都洗得唔太乾淨,即使連鎖式嘅放題餐具成日都油淋淋⋯(可能我潔癖😂
食物質素:
服務質素:
餐廳環境:
乾淨企理,餐具都清潔得好好👍🏻
點解要特登提餐具呢?就係因為好多放題啲餐具都洗得唔太乾淨,即使連鎖式嘅放題餐具成日都油淋淋⋯(可能我潔癖😂?)
最後,重點推介🔥!
中意食甜品嘅一定一定一定要試佢個焦糖燉蛋🍮 !香甜可口🤤
仲有Häagen-Dazs 食,完全滿足我嘅甜品胃。
所以總結,呢個價錢,呢個食物質素,呢個服務質素,冇!得!輸!🤪
刺身
香草燒羊架