餐廳: 濠餐廳
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
餐廳: 濠餐廳
資訊:

2022-08-09 0 瀏覽
一直想試一試呢間自助餐,今日終於嚟試到同家人三人一齊食,熟食雞扒鴨胸唔太好食粟米魚肚羹🌽幾好食,燒賣蝦餃小籠食得過,沙律還好至於壽司🍣龍蝦長腳🦀️本身各間酒店主打就唔太新鮮啲肉仲好硬,至於泳池BBQ又係太硬仲好似有少少唔太熟,但通常主菜唔好食甜品就好好係真嘅任食名牌雪糕杯主打火焰雪糕蛋糕西瓜飄雪🍉芝士蛋糕都好好食,另外可以一讃就係餐廳各位前線服務生態度好好每一次食哂食物都會好主動收碟仲會好有禮同客人打招呼甚至傾談,品質一般唔緊要最主服務態度好客人洗錢都心甘情願唔駛谷狗氣,我個人而言試一次就夠。
2022-08-08
  • 甜品
  • 飲品
  • 藍梅芝士蛋糕,火焰雪山蛋糕,名牌子雪糕,西瓜飄雪沙冰
🦞「極上海鮮·親子同樂」池畔燒烤自助晚餐🍽同囡囡去開沙田行街,見到麗豪酒新推出全新特色主題🦞「極 上海鮮·親子同樂」池畔燒烤自助晚餐🍽,有多達🎉200款美食,即刻同老公同囡囡入去試下先🤤!餐廳環境好大,乾淨又闊落,最啱一家細或同親朋好友成班人黎食🤗!而佢嘅環境最吸引我嘅地方就係可以喺池邊🏖,望住靚景享用美食!老公同我都好鍾意食海鮮🦀架!呢度嘅廚師嚴選時令新鮮極上海鮮,如澳洲凍蝦🦐、松葉蟹🦀、龍蝦🦞、鮑魚🦪、蜆🦪、海螺🐚等,款款鮮甜味美!仲有個好有特色嘅Shake Shake海鮮袋,配上惹味 醬汁,shake兩shake更入味,我地真係食指大動!除此之外更有多款全新海鮮創意 料理:香脆可口茴香龍蝦酥盒、爽口彈牙芝麻鮑魚沙律、 清甜開胃鮮果龍蝦沙律、鮮味十足鮑汁螺片扒時菜等,必 定能俘虜一眾海鮮狂迷。 另一吸引我嘅地方係仲有個⭐即點即燒 池畔燒烤 🍢!池畔燒烤是濠餐廳的焦點,款款即點即燒,雲集世界各地 不同風味燒烤。廚師特別推介風味海鮮燒烤包括香辣青 口、海蝦、燒蠔、扇貝。另有各式即切烤肉,必食之選包 括燒西冷牛肉,更有豐腴的香煎鵝肝。 而餐廳亦有多款異國美食!日本精選刺身、手握壽司印度
🦞「極上海鮮·親子同樂」
池畔燒烤自助晚餐🍽

老公同我都好鍾意食海鮮🦀架!
等,款款鮮甜味美!

另一吸引我嘅地方係仲有個
⭐即點即燒 池畔燒烤 🍢!

而餐廳亦有多款異國美食!
日本精選刺身、手握壽司
印度馬沙那燴雞,
泰式香辣龍蝦鉗,
法式燉雞,
滬江糖醋肉排等 !

🍰囡囡最愛甜品
必食火焰 雪山🎂!
仲有香芒拿破崙、法式焦糖布甸、藍莓芝士蛋糕、芒果椰絲慕絲蛋 糕、蘋果吉士撻、芒果布甸杯、木糠布甸杯等!
仲有Movenpick雪糕!😍

除左食仲有得玩!
餐廳仲有個親子cupcake活動!
我同囡囡一齊整左個cupcake添呀!

呢度無論食物及環境都100分,侍應們服務更加貼心!
下次再同成班朋友黎食先!

2022-07-29 312 瀏覽
趁着週末假日時候同屋企人去沙田走走第一次試呢間酒店嘅自助餐感覺唔錯同行嘅小朋友仲好開心牆壁嘅圖案很漂亮好啱一家大細嘅地方最鍾意食甜品朱古力最有驚喜下次會想嘗試buffet 晚餐
趁着週末假日時候

最鍾意食甜品
朱古力最有驚喜
下次會想嘗試buffet 晚餐

2022-07-29 266 瀏覽
自助餐餐廳闊落,好啱一家大細一齊去臨入餐廳前仲會見到好可愛嘅狗狗卡通另外職員仲好好咁安排左坐係靠窗嘅位置,可以對住河畔嘅嘅景觀咁食自助餐而且熟食同甜品總類都幾多當然冷盤都唔差,有長腳蟹,真係好驚喜但係最中意就係佢嘅BBQ,多元化同選擇
2022-07-25 263 瀏覽
7月19日周六去用的晚餐,整体感觉是个大排档自助餐厅,75折定的位,结果结账时2大2小,餐费1705照实和大排档的标准不相符,价格偏高不推荐去,查了食评更多像是接待旅游团的,性价比不高
照实和大排档的标准不相符,价格偏高
不推荐去,查了食评更多像是接待旅游团的,性价比不高
2022-07-16
2022-07-24 206 瀏覽
Dinner buffet 🍽 is back at L’Eau Restaurant. The buffet provide over 200 sumptuous savouries and desserts 🍨 with seasonal seafood and ingredients such as Victorian Prawns,🦐 Zuwaigani Crab Legs🦀 and Lobsters🦞. If you comes with 3 other friends, you will also be given the new Shake Shake Seafood 🦐 containing premium seafood like Abalones🦪, Clams, and Sea Whelks. The Poolside BBQ station has a selection of new hot dishes like roasted oyster🦪, roasted beef Strip loin🥩.You should not miss the Baked

You should not miss the Baked Alaska🍰, which is one of the highlights and a refreshing end to the buffet dinner.

You can also enjoy unlimited serving of canned beer 🍺and drinks during the meal period.

For those who even love cooking or who are looking for some happy family moments, you can look forward to the cooking workshops 👨🏻‍🍳 that are available during the dinner period!

🍽 L’Eau Restaurant
📍3/F, 34-36, Tai Chung Kiu Rd, Sha Tin, Regal Riverside Hotel
Baked Alaska 火焰雪山
Pan-fried Foie Gras香煎鵝肝
Roasted Oyster
Cooking  workshop
Zuwaigani Crab Legs
🥢 因為實在太耐冇食自助餐啦,一時興起,就同屋企人去咗附近嘅沙田麗豪酒店入面嘅濠餐廳,感受食自助餐任食嘅快感👍🏻 呢個自助餐餐廳採用落地玻璃嘅設計,Book枱嘅時候可以有揀泳池景嘅位置,一邊睇住人哋嬉水,一邊享受美食,絕對係另一番風味 ✨ 喺冷盤刺身方面,刺身種類有五種,例如三文魚同埋吞拿魚,另外都有唔同現成壽司同沙律、ham配埋各款芝士✨喺熱食方面,食物選擇都頗多,有唔同嘅炸物、港式菜、中菜、西式意粉麵飯,仲有印度菜。除此之外,泳池旁邊仲有一個燒烤區,嗰度會有廚師幫你燒好哂,完全唔使自己動手,啱晒我呢個懶人✨ 喺甜品方面,有2款中式嘅甜品,包括楊枝甘露同豆腐花,最吸引係有10幾款西式甜品,有唔同嘅蛋糕、jelly、布甸、燉蛋……當中最好食嘅就係木糠布甸同埋燒焦糖燉蛋,我total食咗三個。未夠喉嘅再食埋雪糕,buffet提供Cocoberry,我試晒全部五款味道,而港式奶茶同玄米茶係相對比較特出

• 刺身
今日去麗豪staycation包左個自助晚餐所以就試吓啦可能睇到其他食評影嘅相好靚所以有啲期望但食完真心唔明點解會有人讚好食?雖然口味係個個唔同,但係落差真係太大首先,食左凍龍蝦🦞完全無鮮味,啲肉又柴凍蝦同青口都好一般雖然有壽司🍣,但完全無想食嘅衝動沙律款式少得可憐🥺自助餐主打嘅燒牛肉,韌到不得了羊架好騷🐑 熟食,咸到一個點件裝蛋糕🍰得個樣,完全同好食講唔上關係雪糕雖然有movenpick但拎返嚟一打開有啲溶溶地唯一可取嘅係飲品獨立包裝方便💋環境可以接受入座率得40%左右但收碟速度都好低食一次就夠了
今日去麗豪staycation

包左個自助晚餐
所以就試吓啦

可能睇到其他食評影嘅相好靚
所以有啲期望
但食完真心唔明點解會有人讚好食?

雖然口味係個個唔同,但係落差真係太大

首先,食左凍龍蝦🦞
完全無鮮味,啲肉又柴

凍蝦同青口都好一般

雖然有壽司🍣,但完全無想食嘅衝動

沙律款式少得可憐🥺
自助餐主打嘅燒牛肉,韌到不得了
羊架好騷🐑

熟食,咸到一個點

件裝蛋糕🍰得個樣,完全同好食講唔上關係
雪糕雖然有movenpick

入座率得40%左右
但收碟速度都好低

食一次就夠了

2022-07-20 162 瀏覽
最近係網上見到好多人推介RIVERSIDE HOTEL 麗豪酒店「極上海鮮·親子同樂」池畔燒烤自助晚餐~ 好似好吸引😍 , 我就即刻book咗同屋企人一齊去試吓~哈哈,首先見到海鮮吧,唔駛諗即刻澳洲凍蝦、松葉蟹、龍蝦等,都全部唔放過~ 😂 跟住就到刺身壽司區🍣 ,再直接試埋其他東南亞美食。中、印、泰菜式都有。完全可以迎合一家大小唔同嘅口味。 好嗱,出池畔睇睇先~即點即燒~ 海蝦、燒蠔、香辣青口等~ 仲有小朋友最愛嘅燒菠蘿🍍~必食之選 🤩 燒西冷牛肉/羊架個人喜愛之選😍香煎鵝肝另外每四人可獲一份Shake Shake海鮮袋~包括鮑魚、蜆、海螺等,配上惹味醬汁。yummy ~ 🤤明明食到好飽,但見到d甜品總係有第二個胃繼續食~ 😂好似有打卡之選📸火焰雪山、人氣香芒拿破崙、法式焦糖布甸、藍莓芝士蛋糕、芒果布甸杯、木糠布甸杯等~ 甜品迷真係唔好錯過吖~🥤罐裝啤酒同飲品就無限供應~同小朋友食完嘢,我哋就去咗烹飪教室整cupcake 。真係好滿足的一晚~

好似好吸引😍 , 我就即刻book咗同屋企人一齊去試吓~

好嗱,出池畔睇睇先~

必食之選 🤩 燒西冷牛肉/羊架
個人喜愛之選😍香煎鵝肝

明明食到好飽,但見到d甜品總係有第二個胃繼續食~ 😂
🥤罐裝啤酒同飲品就無限供應~

同小朋友食完嘢,我哋就去咗烹飪教室整cupcake 。
真係好滿足的一晚~
星期五想食好啲又諗唔到食乜,最方便當然係自助餐啦🍽反正入咗沙田,就去麗豪酒店濠餐廳嘆個自助晚餐先!佢地新推出主題「極上海鮮•親子同樂」池畔燒烤自助晚餐,好多款野食,真係好多款有時令新鮮海鮮,如澳洲凍蝦、松葉蟹、龍蝦等海鮮冷盤之餘,仲有好多唔同嘅海鮮一口小食,勁多選擇🦐🦞🦀除咗冷盤,廚師更為四位以上嘅顧客精選上乘嘅海鮮,包括鮑魚、蜆、海螺、龍蝦等,配上惹味醬汁嘅Shake Shake海鮮袋,香味撲鼻。仲有幾款海鮮創意料理:茴香龍蝦酥盒、爽口彈牙芝麻鮑魚沙律,鮮果龍蝦沙律、鮑汁螺片扒時菜同清蒸海斑等。。。。除咗海鮮,即叫即燒嘅池畔燒烤,包括青口、海蝦、燒蠔、扇貝。當然仲有食肉獸唔少得嘅即切烤肉同羊架啦!爸爸同媽媽最欣賞佢嘅西冷牛扒同燒蠔🦪🥩仲有香煎鵝肝多士,開心死爸爸❤️甜品方面就不得了喇,甜品櫃有超過十款嘅甜點蛋糕包括藍莓芝士蛋糕、芒果椰絲慕絲蛋糕、蘋果吉士撻、葡撻、芒果布甸杯、木糠布甸杯、法式焦糖布甸,多到數唔晒,到8點仲有火焰雪山。連雪糕都有7款口味,當中包括3款Movenpick雪糕添,食到阿女停唔到🍰🍨🍦再誇張嘅係有無限罐裝啤酒及飲品供應,有排飲呀🍻🍹🥤除咗食,濠餐廳仲安排咗親子活
星期五想食好啲又諗唔到食乜,最方便當然係自助餐啦🍽

除咗海鮮,即叫即燒嘅池畔燒烤,包括青口、海蝦、燒蠔、扇貝。
仲有香煎鵝肝多士,開心死爸爸❤️

再誇張嘅係有無限罐裝啤酒及飲品供應,有排飲呀🍻🍹🥤

除咗食,濠餐廳仲安排咗親子活動,就係親子烹飪工作坊,阿女就整咗個自己嘅cupcake🧁
甜品🍮鵝肝。海鮮🦞 +池畔燒烤Buffet😋我地都好鍾意❤️食以上既野😂就揀左有齊咁多野,價錢又好抵既沙田麗豪酒店食返餐!ᕙ(•̤᷆ ॒ ູ॒•̤᷇)ᕘ.♡.好特別既係餐廳有室外池畔燒烤~~燒海蝦、燒蠔、扇貝等等!仲有燒西冷牛肉😋同鵝肝多士ꉂ೭(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵) 好有feel又非常之美味!雪糕有我最愛既movenpick👍🏼 仲有🔥火焰雪山🏔️香芒🥭拿破崙,最愛朱古力甜品🍫款款都好香濃朱古力味,必食!仲有親子同樂cup cake 🧁 workshop😚 岩哂小朋友玩海鮮刺身壽司🍣款款鮮甜~澳洲凍蝦、龍蝦仔、青口、三文魚、甜蝦、鯛魚、雪花蟹腳!仲有4人可點既 Shake Shake海鮮🦞袋,有龍蝦、鮑魚、蜆、海螺🐚等等,配上惹味醬汁🍅 熱辣辣勁好味😋必食!..食到我肥嘟嘟咁🐷
甜品🍮鵝肝。海鮮🦞 +池畔燒烤Buffet😋

我地都好鍾意❤️食以上既野😂

.♡.

食到我肥嘟嘟咁🐷
濠餐廳推出全新特色主題「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自助晚餐🍴 凍海鮮推介松葉蟹及龍蝦🦞 松葉蟹鮮甜味美; 開邊龍蝦 膏份量多 厚肉爽彈👍🏼 另有海螺、青口、蜆、小龍蝦😍 .🌟訂坐4人或上贈送Shake Shake海鮮袋✨包括鮑魚、龍蝦、蝦、粟米、薯仔等,配上惹味蕃茄醬汁🍅 有得玩又有得食,非常特別嘅體驗!.🍢即點即燒 池畔燒烤: 池畔燒烤是濠餐廳的焦點,即製海鮮燒烤包括香辣青口、海蝦、燒蠔🦪 另有各式即切烤肉,當日提供燒西冷牛肉及燒羊架,香煎鵝肝。 .🌏環球美饌 應有盡有: 由日式滋味精選刺身、手握壽司至印度必食馬沙那燴雞,盡享世界各地美食🍣 全新海鮮料理:茴香龍蝦酥盒、芝麻鮑魚沙律、鮮果龍蝦沙律、鮑汁螺片扒時菜等,必定能俘虜一眾海鮮狂迷。.🍰精選甜品 滿足味蕾: 打卡必備火焰雪山🔥人氣熱捧香芒拿破崙🥭老法式焦糖布甸等!🍮 蘋果吉士撻及迷你葡撻鬆脆可口🥧 甜品迷將盡享多重滋味😋更有無限罐裝啤酒及飲品供應🍻.🧁烹飪教室  親子同樂: 7pm可參與親子整Cupcake活動🧁 可自行節忌廉及添加配料,一同享受製作美食的樂趣👩🏻‍🍳  💓精彩優惠  不容錯過:「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自

🌟訂坐4人或上贈送Shake Shake海鮮袋✨

🍢即點即燒 池畔燒烤

🌏環球美饌 應有盡有

🍰精選甜品 滿足味蕾

🧁烹飪教室  親子同樂

💓精彩優惠  不容錯過
:「極上海鮮‧親子同樂」池畔燒烤自助晚餐供應期為2022年6月1日至2022年7月31日。每日首三十位訂座客人可享限定優惠價:星期一至四成人每位港幣438元起,長者及小童每位港幣308元起;星期五、週末及公眾假期成人每位港幣468元起,長者或小童每位港幣328元起。
國際美饌自助午餐
每日首三十位訂座客人可享限定優惠價:星期一至四成人每位港幣228元起,長者或小童每位港幣188元起;星期五、週末及公眾假期成人每位港幣248元起,長者及小童每位港幣198元起。
2022-01-09 1484 瀏覽
來這裡食buffet, 其中一個原因是見到openrice有人介紹入住可以有買一送一優惠。個人覺得,book一間酒店房連同食buffet, 比淨食buffet抵!因二者實際差價為三百餘元,但多一間房住一晚,又可以去fit centre玩,都是價得的。這裡其中一樣主打就是池畔燒烤。其本上廚師負責燒, 食客可任意挾取食物。 而最多人取的就是燒蠔! 蠔都算鮮味,配上蒜蓉,味道頗佳。另外,亦有不少肉類可供選擇。 其實聞到這燒烤的香味,就已經使食肉大增。至於室內,都有少量海鮮, 日本壽司和刺生和將8-10款熱食。 味道算是合格。 而每位成人都會有一隻籠仔籠蝦。至於甜品,味道都算唔錯,雪糕就是M字頭品牌。 晚上buffet2大2小只是$1112, 算是很抵食。

2021-12-27
1K
2022-01-05 1132 瀏覽
  2022-1-4香港不幸疫情重臨,我帶著一份不安的心情參加早前已經報名的一天遊,輕輕鬆鬆行程是:南蓮園池、自助午餐與天際100。自助午餐在沙田麗豪酒店「濠餐廳」,來到酒店餐廳有無限感慨,兩年多來,除了上年年尾,家人請我到過逸東酒店的普慶餐廳吃過,也沒有在酒店餐廳吃過自助餐,現在看見餐枱擺設,雖然食物很普通,但大家心情都很開懷,我吃得不多,却很享受吃的樂趣,飽頓後,又在大堂隨拍。 池畔燒烤分享一下;豬腳薑,豬腳腍滑不爛,醋好美味。牛筋與牛肚炆得夠腍,但很淡。叉燒肉質鬆軟可口,但汁液略鹹。還有我喜歡的海鹽雪糕與甜品。
  2022-1-4
輕輕鬆鬆行程是:南蓮園池、自助午餐與天際100。

池畔燒烤

分享一下;

豬腳薑,豬腳腍滑不爛,醋好美味。

牛筋與牛肚炆得夠腍,但很淡。
叉燒肉質鬆軟可口,但汁液略鹹。

還有我喜歡的海鹽雪糕與甜品
2022-01-04