2023-09-06 119 瀏覽
口痕食下普通雞蛋仔都幾滿足,佢又唔會好貴12蚊only,覺得幾抵食㗎。不過佢冇我鍾意嗰種外脆內軟質地,佢係成舊偏硬身同埋偏脆口,聞落去都係幾香蛋香味😙😙💕
2023-08-06
下午茶
2020-02-03 767 瀏覽
雞蛋仔同章魚小丸子最多學生哥食,新鮮整起熱辣辣勁正👏🏻車仔麵好食😋😍牛筋腩爽口彈牙,金錢肚同豬腸都有口感,幼麵唔會浸得太淋,味道適中,老闆又好人,係街坊落街揾食嘅好選擇👍🏻
雞蛋仔同章魚小丸子最多學生哥食,新鮮整起熱辣辣勁正👏🏻
車仔麵好食😋😍
2019-12-24 511 瀏覽
今天放工太累了,老公又不在家,我懶得煮飯,於是我獨自到了樓下附近的一間新開車仔麵吃晚飯。 這間車仔麵在石蔭的小巷裡面,不太起眼,鋪前面有四張桌子可以堂食,你亦可以叫外賣,除了車仔麵外,還有燒賣、腸粉、章魚小丸子、格仔餅、雞蛋仔等等小食,小食款式十分多元化呢。放工時間亦看到不少剛下班人士也前來買小食,亦見到不少學生哥,前來買小食。我坐下後,點了一碗車仔麵 ,車仔麵的餸菜款式 十分多,我叫了三餸麵,才$ 35蚊還附送一罐汽水或紙包飲品, 十分化算!我點了生菜、豬紅,還有鼎鼎大名的鹵水豬腳,味道來說十分濃郁,豬腳醃得很入味,很「淋」!另外,面底我點了米粉,米粉是我最愛吃的銀絲米粉。 下次會再encore!

呢間小店個老闆好人不但止, 仲會 會介紹啲好食嘅嘢畀我, 當日我叫咗一個車仔麵外賣, 三餸 車仔麵 嗌咗 鹵水雞翼, 鹵水豬手 同埋 蘿蔔, 再加多個雞蛋仔畀個女食, 埋單都係41蚊, 不但隻嘢食好味, 仲有一種香港已經好少有嘅 人情味, 所以住喺附近嘅街坊 又或者想食到啲有人情味 嘅朋友不妨去呢間嘢嗰度一試。
鹵水豬手
2019-09-09
5 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)
鹵水豬手