早日同老公去咗尖沙咀一間由韓國人主理嘅 🌸 #漢城美食 🌸 享受咗一餐美味又正宗嘅韓國料理。呢間韓國食店由2001年開店,超過23年,可算係尖沙咀區內少數能屹立不倒嘅店舖。店外牆身色彩繽紛,奪目搶眼,打卡able;但店內竟嚟個大反差,走韓式懷舊簡約風,木枱、木櫈加吊扇,環境整潔、座位寬敞。店內提供嘅菜式種類繁多,適合家庭聚餐,仲特設學生優惠價添~每次食韓國菜🥢小食都總係吸引嘅~今次就有泡菜、煎餅及魚糕啦!🍘 #香辣豬肉紫菜飯卷 $84飯卷材料豐富,顏色配搭吸睛,豬肉香口少辣,配上芝麻、蔬菜等,入口清新,甜中帶辣,口感豐富。🍯 #蜜糖蒜蓉雞翼 (4件) $58雞翼脆卜卜,表層鋪上香甜蜜糖及蒜香,外脆內軟,再配埋軟糯年糕,停唔到口!🧀 #芝士炒年糕 $95強烈建議要等芝士溶晒先食,芝士掛在軟身年糕上,煙韌感十足~🍜 #炸醬麵 $89炸醬麵勁多醬,洋蔥、蔬菜、肉碎等好入味,連麵條都同樣勁多,美味又飽肚,抵食。
早日同老公去咗尖沙咀一間由韓國人主理
嘅 🌸 #漢城美食 🌸 享受咗一餐美味又
正宗嘅韓國料理。

呢間韓國食店由2001年開店,超過23年,
可算係尖沙咀區內少數能屹立不倒嘅店舖。
店外牆身色彩繽紛,奪目搶眼,打卡able;
但店內竟嚟個大反差,走韓式懷舊簡約風,
木枱、木櫈加吊扇,環境整潔、座位寬敞。
店內提供嘅菜式種類繁多,適合家庭聚餐,
仲特設學生優惠價添~

每次食韓國菜🥢小食都總係吸引嘅~
今次就有泡菜、煎餅及魚糕啦!

🍘 #香辣豬肉紫菜飯卷 $84
飯卷材料豐富,顏色配搭吸睛,
豬肉香口少辣,配上芝麻、蔬菜等,
入口清新,甜中帶辣,口感豐富。

🍯 #蜜糖蒜蓉雞翼 (4件) $58
雞翼脆卜卜,表層鋪上香甜蜜糖及蒜香,
外脆內軟,再配埋軟糯年糕,停唔到口!

🧀 #芝士炒年糕 $95
強烈建議要等芝士溶晒先食,
芝士掛在軟身年糕上,煙韌感十足~

🍜 #炸醬麵 $89
炸醬麵勁多醬,洋蔥、蔬菜、肉碎等好入味,
連麵條都同樣勁多,美味又飽肚,抵食。

6天前
  • 香辣豬肉紫菜飯卷
  • 芝士炒年糕
今夜最得人心是韓式炸醬麵,炸醬咸甜適中,黑黑的醬掛滿瓜類、木耳、洋蔥和肉碎,配上粗麵條,稍有嚼勁像烏龍麵,吃得我們一口接一口。Worth a mention: very delicious jjajangmyeon- thick udon-like noodles coated in thick black bean sauce. The sauce is cooked with onions, gourd, black fungus and minced pork. 菜式選擇很多,單是韓式炸雞翼已有七種款的。蜜糖蒜頭炸雞翼頗岀色。新鮮炸起熱辣辣,蜜糖甜美帶有肉桂香的調味粉,想不到雞翼沒有用蒜粉調味,反而蒜頭切成小瓣再炸,一旁還有炸年糕,不錯!Menu is diverse, seven flavours of choice for deep fried chicken wings. Our pick was honey garlic wings, sweet syrupy honey glazed on crunchy wings, with a cinnamon-flavoure

炸醬麵

Menu is diverse, seven flavours of choice for deep fried chicken wings. Our pick was honey garlic wings, sweet syrupy honey glazed on crunchy wings, with a cinnamon-flavoured seasoning. Garlic and toppoki on the side were deep fried as well.

辣豬肉飯卷吃得我津津有味,特別喜歡中間包著的波菜,清爽新鮮。辣炒年糕配公仔麵味道正宗,香辣惹味,跟漢城街頭賣的味道差無幾,果然是韓國人主理的菜館。

Very tasty and crunchy spinach wrapped inside the spicy pork gimbap! Classic toppoki and instant ramen cooked in spicy Korean sauce. Appetisers include fairly spicy kimchi; fish cake slices; and scallion pancake bites.

尖沙咀金巴利道走到差不多盡頭就到,這家開業廿多年價錢都沒脹太多。簡單利落的招牌,黑白格仔磚地板,坐位很多又寛敞,多人家庭朋友聚餐一定沒問題!

2024-03-09 148 瀏覽
今日見返有成2年無見的朋友,於左係著名婚紗街附近搵野食。大家都異口同聲話好耐無食過韓國菜,見到漢城美食就入去試試。一見面就派利是。即時點個韓國醬油蟹慶一慶新一年的來臨。餐廳由韓國人經營,已經有20年歷史。經歷過疫情都無倒閉,證明好食。它們主打韓國菜。餐廳地方寬闊,檯及椅都用木。醬油蟹+紫菜飯團 $360/2pcs我成世女真係第一次食醬油蟹,估唔到口感幾得意,食落生的蟹肉唔會好腥同過重海水味,食落蟹肉非常鮮甜。口感似食緊龍蝦剌身肉,鮮嫩彈牙。醬油好香,食落帶微甜,超爆多膏。最緊要食完無肚痛,證明夠新鮮衛生。飯糰有紫菜、紫菜帶鹹味再加上醬油蟹的甜,味道好match。年糕人蔘雞湯 $119今日天氣凍凍地,大家都共同記要點湯飲。所以我們點了進補的人蔘雞湯,剛才紫菜飯唔夠飽,現在有年糕食,可以飽肚暖胃返。以石鍋上可以保持湯的溫度,非常貼心。 生米酒750ml $105本人好少飲酒,但來得韓國餐廳都試下韓國米酒。入口帶微甜,天氣冷冷的飲住米酒食韓式晚餐、感覺就彷彿置身韓國一樣。
一見面就派利是。即時點個韓國醬油蟹慶一慶新一年的來臨。

餐廳由韓國人經營,已經有20年歷史。

醬油蟹+紫菜飯團 $360/2pcs

飯糰有紫菜、紫菜帶鹹味再加上醬油蟹的甜,味道好match。

年糕人蔘雞湯 $119
以石鍋上可以保持湯的溫度,非常貼心。

生米酒750ml $105

2024-02-22
  • 醬油蟹
天氣凍凍的就是想食暖心的食物好耐無食過韓國野一諗食韓國野一定係搵尖沙咀呢間漢城美食位於著名婚紗街餐廳由韓國人經營主打韓國菜有炸雞,醬油蟹,湯類,飯卷等等餐廳地方大 用木檯木椅檯與檯之間有相當的距離好岩同家庭或朋友聚會既地方地道韓菜 韓國人主理 超過20年經營 係附近最長時間又抵食//醬油蟹+紫菜飯團 $360/2pcs//醬油蟹是以生醃的做法醬油好香味道甜甜地而且非常多膏蟹肉口感好鮮甜入口肉質鮮嫩仲好彈牙飯糰有紫菜自己落手落腳整個小飯糰紫菜鹹鹹地加埋醬油蟹的蟹膏好好食紫菜飯團跟醬油蟹味道原來好夾可以將蟹膏蟹肉混合入紫菜飯團然後用手握飯團放入口食又可以調番轉將飯團撈落蟹蓋度好好玩而且味道又好正! //年糕人蔘雞湯 $119//天氣突然轉冷正好就是食熱鍋物所以我們另外點了人蔘雞湯這個人蔘雞湯加埋年糕更好可以飽肚湯用石鍋盛上可以保溫可自行加鹽同胡椒調味入口人蔘味味道不算很強烈但仍能清楚地飲到人蔘味雞肉一絲絲 經湯底煲過之後更加軟淋仲有軟身入口Q彈的年糕喝完真的很暖//生米酒750ml $105//呢間餐廳有來自韓國的米酒供應入口非常清新天氣冷冷的飲住米酒食韓式晚餐感覺就彷彿置身首爾街頭一樣
天氣凍凍的就是想食暖心的食物
好耐無食過韓國野
一諗食韓國野一定係搵尖沙咀
呢間漢城美食位於著名婚紗街

餐廳由韓國人經營主打韓國菜
炸雞,醬油蟹,湯類,飯卷等等
餐廳地方大 用木檯木椅

紫菜飯團跟醬油蟹味道原來好夾
可以將蟹膏蟹肉混合入紫菜飯團
然後用手握飯團放入口食
又可以調番轉將飯團撈落蟹蓋度
好好玩而且味道又好正!

//年糕人蔘雞湯 $119//

天氣冷冷的飲住米酒食韓式晚餐
感覺就彷彿置身首爾街頭一樣

• 醬油蟹+紫菜飯團
  • 年糕人蔘雞湯
呢間位於佐敦小巷嘅韓國小店,喺油尖旺區屹立超過20年,喺韓國餐廳開到成行成市嘅年代,開業咁耐價錢好均爭,設學生餐優惠,菜式種類多元化,保留傳統韓國菜都加入最潮最興嘅菜式店鋪環境好闊落,一入門口就有塊傳統樣式招褲,位置以木櫈為主,裝修簡單但感覺無比溫馨😍今日👭🏻孖妹叫左一啲熱辣辣嘅物,叫多枝啤酒當冬至飯前奏,每枱客人都有餐前小食,泡菜、芽菜同海鮮煎餅塊等涼菜,開下胃先幾唔錯🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢 蜜糖牛油炸雞 (半份)💰109✨半份都幾多,目測兩個人食有成8舊,餐廳會比雞槌、雞翼、雞胸位,各個部位都好平均,雞肉外層炸粉好薄身,肉質唔會好韌,最正係雞槌,貪佢啖啖肉😂滲上蜜糖牛油調味粉,好香夠惹味😍雞翼最為嫩滑juicy🥢芝士雞肉石頭鍋飯 💰119✨配料好豐富,有紅蘿蔔🥕、菠菜、芽菜、甜辣醬、雞柳、最後重點mozzarella cheese👍🏻石鍋整到好熱㗎,趁熱撈勻所有配料😉芝士完美拉絲,每啖都好夠餸,仲要有飯焦👍🏻👍🏻👍🏻🥢韓國CASS 啤酒 💰63✨Cass 啤酒口感清爽輕盈,今日天氣咁凍啤一啤好正,一支500ml,店員會比兩個透明玻璃杯🥃,呈淡黃色,加左碳酸增添氣泡感,倒出

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢 蜜糖牛油炸雞 (半份)💰109

🥢芝士雞肉石頭鍋飯 💰119

🥢韓國CASS 啤酒 💰63

✨Cass 啤酒口感清爽輕盈,今日天氣咁凍啤一啤好正,一支500ml,店員會比兩個透明玻璃杯🥃,呈淡黃色,加左碳酸增添氣泡感,倒出黎有層泡泡好治癒🤪

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 蜜糖牛油炸雞
  • 芝士雞肉石頭鍋飯
  • 韓國CASS 啤酒
2天前 0 瀏覽
位於尖沙咀嘅漢城美食,絕對係一間值得去的韓式餐廳!漢城美食開店已有超過20年歷史,係尖沙咀區內開業最長嘅韓式餐廳,同時亦係區內最經濟實惠嘅韓式餐廳。入去第一眼就感受到濃濃韓國風,店外嘅靚靚彩繪牆超吸引,店內簡潔大方嘅裝潢又仿如置身韓國當地餐廳。漢城美食更設有特別優惠價俾學生享用,亦好適合一家大小嘅聚餐。到咗漢城美食,首先會獲贈三款道地韓國小菜,包括香辣泡菜、爽脆韭菜同薄餅,開胃又好味。我地叫左一支韓劇主角慣常飲嘅韓式生米酒,用碗黎飲好有韓風情調。今次我哋各自點咗一道主菜。我揀咗醬油蟹,個蟹腳肥美鮮香,浸泡在濃郁醬汁中,入口即溶好美味。尤其係個蟹蓋撈飯,可謂一流,食得特別滿足。朋友揀咗牛尾湯,牛肉軟爛鮮嫩,將湯配埋清香白飯真係好養胃。漢城美食除咗有以上幾款經典菜色,仲有非常多元化嘅韓式料理選擇,絕對能夠滿足各路食客嘅需求。作為韓國人主理嘅餐廳,漢城美食所提供嘅菜式自然正宗地道。如果你鍾意體驗正宗韓國飲食文化,漢城美食絕對係你唔可錯過嘅選擇,環境、食物同服務都超乎水準,令人難忘。
位於尖沙咀嘅漢城美食,絕對係一間值得去的韓式餐廳!

朋友揀咗牛尾湯,牛肉軟爛鮮嫩,將湯配埋清香白飯真係好養胃。

作為韓國人主理嘅餐廳,漢城美食所提供嘅菜式自然正宗地道。

4天前
  • 醬油蟹
2024-04-10 0 瀏覽
今日就同朋友去左漢城美食食飯餐廳由韓國人主理, 由2001年開店到而家, 環境整潔座位寬敞, 有多款前菜, 仲有唔少韓國傳統菜式, 岩唒家庭聚餐醬油蟹加紫菜飯團醬油蟹份量好多, 蟹肉肉質鮮嫩清甜同超多膏, 唔會好腥, 調味既醬油偏甜, 用嚟撈飯岩岩好, 食到咁上下仲可以自行掐制飯團, 面頭有超大量紫菜, 調味調得啱啱好, 好香麻油味年糕人蔘雞湯湯頭清清地, 以石鍋上保持温度, 年糕好煙靭, 入面超多雞肉, 配白飯岩岩好生米酒先搖勻再倒出嚟, 味道好香醇易入口
今日就同朋友去左漢城美食食飯

醬油蟹加紫菜飯團

年糕人蔘雞湯

生米酒
先搖勻再倒出嚟, 味道好香醇易入口

朋友同我不約而同想食韓國菜,佢就推薦咗尖沙咀金巴利道嘅嘅呢間韓國餐廳。餐廳環境整潔,座位都相當寬敞,好啱一班朋友或者家庭聚餐。菜式有好多選擇,全部都係地道嘅韓國菜。原來呢間韓國餐廳開咗好耐㗎啦,2001年開店,係區內開店最長時間,加上呢間餐廳係由韓國人主理,相信水準一定唔差!•韓式豬手(半份)($168)份量十足,豬手已經用醬汁調好味道,啖啖肉,好滿足!豬手好有咬口同埋含有豐富骨膠原,加埋生菜包同埋兩款自家製嘅醬配搭之下,完全冇油膩嘅感覺。•牛尾湯 ($128)竟然有驚喜~估唔到裡面都有5-6塊牛尾!隨湯會附上一碗白飯,經過熬煮牛尾用筷子就好輕易骨肉分離😂同埋啲肉好嫩好好味。單飲牛尾湯清爽甜香不油膩,非常好飲!•生米酒 $105酒精濃度6%嘅生米酒配韓國菜一流!甜甜嘅米香味容易入口。

•韓式豬手(半份)($168)

•牛尾湯 ($128)

•生米酒 $105
酒精濃度6%嘅生米酒配韓國菜一流!甜甜嘅米香味容易入口。
2024-04-08 0 瀏覽
今日同朋友嚟呢條尖沙咀嘅韓國街食飯,韓國街有好多選擇,揀呢一間優惠,好似淨係搵到呢間係有醬油蟹食,而且佢入面嘅裝飾都好似1998入面啲餐廳,好友韓國老式店嘅風味,幾特別落咗order之後就會上三個前菜,包括有泡菜、豆芽等醬油蟹配紫菜飯大大隻醬油蟹,入面仲有好多蟹膏,見到已經流晒口水,同朋友share一一隻蟹,有兩個蟹殼,入面都好多蟹膏,其實都好夠飽,醬油味道適中,唔會太鹹,亦都唔會太甜,總括嚟講係有落少少糖嘅應該,紫菜飯好大碗,唔使豉油撈飯,紫菜飯已經好夠味泡菜辣豬肉湯飯泡菜味好濃郁,而且成個湯浩紅,應該落咗好多泡菜落去,而且都有少少辣,但飲完唔會好口渴,豬肉片都好多,食完好飽米酒好耐都冇飲過咪收得好呢個牌子嘅米酒,我一直都幾鍾意,而且唔會飲完好眼瞓,食完咁多韓國嘢,再飲番杯米酒,就真係啱晒啦

落咗order之後就會上三個前菜,包括有泡菜、豆芽等

醬油蟹配紫菜飯

泡菜辣豬肉湯飯

米酒
Happy Friday當然要約大學同學出去食餐好,自從大學畢業已經好耐冇去韓國街搵食,估唔到呢間由大學時代食到而家嘅韓國料理仲喺度,呢間韓國餐廳個人主理,仲記得以前會有學生優惠,所以我哋約咗喺呢度食飯懷緬過去。🍗 蜜糖蒜蓉炸雞好耐冇食過呢度啲炸雞🐣味道有少少唔同咗,但係啲炸雞都係好好味,我鍾意食多骨嘅炸雞,朋友就鍾意佢嘅蜜糖夠晒香甜,配埋成粒蒜頭食,好有韓國嘅滋味!食炸雞當然要配韓國啤酒,開心星期五要啤一啤🍻🍻🍻最佳嘅配搭!🦑 香辣魷魚石頭鍋飯小Sun媽我就最鍾意食石頭鍋飯啲飯焦,呢個石頭鍋飯一上枱,個鐵板仲燒到熱啦啦♨️滋滋聲勁吸引,最後撈埋隻生雞蛋落埋啲飯度撈,等到差唔多熟就剷底食飯焦,真係冇得輸,同舊時嘅飯焦一樣味夠晒香😋呢間韓國料理店個外型已經唔同咗,以前個外牆冇咁七彩,今次嚟到爭啲唔認得佢🤣

🍗 蜜糖蒜蓉炸雞

🦑 香辣魷魚石頭鍋飯

• 韓式石頭飯
今日又去到尖沙咀嘅韓國餐廳每次想食韓國嘢 都會去嗰度探索因為真係好多小店 有自家風味家庭式嘅經營 韓國人主理 好似置身韓國一樣先上韓式小碟這間漢城美食 開左應該是最耐不論邊邊怎樣轉手 仍然是漢城美食做到咁耐屹立不倒 自然有佢吸引之處位置好闊落今日叫了蜂蜜牛油雞翼雞翼都係即叫即炸所以仲係好脆 其實都有幾個味好似就揀咗蜜糖 仲有幾舊甜嘅年糕同朋友share 就岩曬炸醬麵除咗水冷麵 平日韓國餐廳都好常叫炸醬麵畢竟個炸醬其實好香 又岩食拉麵(公仔麵)炒年糕韓食辣醬永遠無論係拌飯 還是麵 都係咁合適加上年糕吸曬個味辣豬肉紫菜包飯有牛肉豬肉揀今次揀咗豬肉沒有大型連鎖店既味道 卻多一份小店體驗
今日又去到尖沙咀嘅韓國餐廳

有牛肉豬肉揀
今次揀咗豬肉
沒有大型連鎖店既味道 卻多一份小店體驗

2024-04-02 4 瀏覽
✨尖沙咀·漢城美食✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹同朋友經過尖沙咀見到呢間韓國食店幾靚於是入去試下!我地叫了蔘雞湯、醬油蟹,好耐冇食過,好似食返韓國的味道!醬油蟹伴飯真的無得彈☺️🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨尖沙咀·漢城美食✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

同朋友經過尖沙咀見到呢間韓國食店幾靚於是入去試下!
我地叫了蔘雞湯、醬油蟹,好耐冇食過,好似食返韓國的味道!
醬油蟹伴飯真的無得彈☺️
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-02 0 瀏覽
今天晚上,我和姊姊到位於尖沙咀金巴利道的漢城美食 Han Sung 韓國菜餐廳晚餐。這家店自2001年開店以來,一直是尖沙咀區內經營最長時間的韓國料理店鋪之一,也被譽為區內最經濟實惠的餐廳之一。店內特別設有學生優惠價,也非常適合家庭聚餐。由韓國廚師主理的菜式種類繁多,呈現出道地美味的韓國料理風味。在這個美食的韓國餐廳裡,我們點了漢城炒年糕,口感Q彈、風味豐富;吞拿魚紫菜飯卷,海鮮配上香氣十足的紫菜和飯,帶來滿滿的滿足感;蜜糖蒜蓉雞翼,外脆內嫩,蒜蓉和蜜糖的組合散發出誘人的香氣;以及香氣撲鼻的炸醬麵,濃郁的醬汁融合麵條,帶來一股濃厚的風味。這頓晚餐不僅是一場美食之旅,更是一次豐富的精神享受。在溫馨舒適的氛圍中,我們品嚐道地的韓國菜肴,感受到了文化的薰陶和風味的魅力。Han Sung 韓國菜餐廳給予了我們一個難忘的用餐體驗,讓我們更加喜歡和期待著下一次光臨。絕對值得推薦給喜歡韓國料理的朋友們一同前來品味!

2024-03-31 10 瀏覽
🍲 漢城美食 🍲今天我來到了尖沙咀的漢城美食,這家被譽為城中一流的韓國料理餐廳。走進餐廳,我被溫暖的燈光和熱鬧的氣氛所吸引,彷彿來到了首爾的小街小巷。我開始我的美食之旅,首先品嚐到了他們家的招牌菜年糕人蔘雞湯。這道湯品清甜鮮美,湯汁中飄散著淡淡的雞香,年糕Q彈可口,搭配上滋補的人蔘,溫暖了我的胃,也溫暖了整個身心,令人倍感愉悅。接著,我迫不及待品嚐了醬油蟹搭配紫菜飯團。蟹肉鮮嫩,入口即化,每一口都充滿了鮮味,再配上濃郁的醬汁,真是美味至極。而紫菜飯團則是一道完美的搭配,米飯糯而香,外面包裹著脆脆的紫菜,令人回味無窮。漢城美食的服務也是令人滿意的,服務員熱情友好,細心周到,讓我感受到了濃濃的韓國待客之道。📍 地址:尖沙咀金巴利道74-76號地舖
🍲 漢城美食 🍲

📍 地址:尖沙咀金巴利道74-76號地舖

2024-03-29 3 瀏覽
差唔多十幾年前都食過呢間韓國菜,應該算係尖沙咀開業時間最長既韓國餐廳之一由韓國人主理,入到要講韓文/英文傳統韓餐又有,炸雞、醬油蟹都有,選擇好豐富👍🏻價錢合理,環境乾淨企理~韓式豬手豬皮Q彈,滿滿骨膠原,啖啖都係肉,食落超滿足~配上兩款唔同嘅醬汁:甜麵醬同特製醬汁生菜包食法,減少左油膩度!好好味👍🏻泡菜豬肉湯滿滿嘅豬肉同泡菜‼️材料真係好多入邊仲有辣椒、金菇、豆腐等~飲落酸酸辣辣,配上一碗白飯🍚冬天之選食~暖笠笠啊甜辣炸雞一共有六嚿左右,味道幾正宗炸得乾身,醬汁多啲就更好~配啤酒一流海鮮煎餅份量好大件‼️飽腹感max配埋獨特嘅醬汁,味道比較清淡~生米酒($105)食炸雞唔係唔飲酒掛😂 我唔識飲酒,但覺得好好飲~甜甜地又順滑,好更入口,酒精濃度6%

由韓國人主理,入到要講韓文/英文
傳統韓餐又有,炸雞、醬油蟹都有,選擇好豐富👍🏻
價錢合理,環境乾淨企理~

韓式豬手
豬皮Q彈,滿滿骨膠原,啖啖都係肉,食落超滿足~
配上兩款唔同嘅醬汁:甜麵醬同特製醬汁
生菜包食法,減少左油膩度!好好味👍🏻

泡菜豬肉湯
滿滿嘅豬肉同泡菜‼️材料真係好多
入邊仲有辣椒、金菇、豆腐等~飲落酸酸辣辣,配上一碗白飯🍚
冬天之選食~暖笠笠啊

甜辣炸雞
一共有六嚿左右,味道幾正宗
炸得乾身,醬汁多啲就更好~配啤酒一流

海鮮煎餅
份量好大件‼️飽腹感max
配埋獨特嘅醬汁,味道比較清淡~

生米酒($105)
炸雞唔係唔飲酒掛😂 我唔識飲酒,但覺得好好飲~
甜甜地又順滑,好更入口,酒精濃度6%