2021-07-09 0 瀏覽
今日請咗半日假同屋企人食下lunch, 好多年前食過一次晚餐,其實麻麻,疫下都捱得住嘅韓燒幾犀利,無他,價錢平,食肆同客人將價就貨又將貨就價咁。weekday 價錢133, 由11點食到4點,去到勁多人,唔通個個都唔使返工? 我地人多,所以俾咗間房我地,房冷氣好夠(可以自己set 温度),有兩組燈,3個爐,我太耐無食韓燒,原來而家唔係喺上面落管抽氣,係個爐喺下面抽氣,小女子實在有啲落後😅,因為抽氣做得好,唔係好油煙👍。食物方面係勁多野食,有熟食,韓國粉絲,波菜,豬腳薑……💪自己燒嘅豬牛雞羊一定有,仲有疏食,冬菇,金菇……,當然金菇肥牛卷係我地自己卷啦,另外仲有蒜片同生菜,自己燒完肉可自己包啊~😙飲品有三個凍櫃,都幾多款,但當然唔係local or 日本牌子啦,係楊協成同不知名brand甜品有豆腐花,有雀巢雪糕杯,都幾多味,有香芋,朱古力,紅豆…總括其實性價比都幾高,雖然肉就唔太新鮮,服務都麻麻地,但款多,環境都OK, 而且我地食咗over 4 個鐘,攞假食都值🤣🤣
食物方面係勁多野食,有熟食,韓國粉絲,波菜,豬腳薑……💪

2021-07-08
2021-06-24 330 瀏覽
見到網上食評好壞參半 決定嚟試吓結果真係永不錄用價錢來講係幾抵嘅$193+1入座唔會限時趕你走但係食物質素真係冇乜嘢好食最好食嘅我已經幫大家列咗出嚟豆腐花、火雞腎、羊肉片、雞肉雞翼普通都還好薯條最易整應該係最冇問題都唔得好硬 應該係炸咗喺度放咗好耐嘢食唔好食 醃料太鹹 肉質鞋完全咬唔落都算食食下俾我見到隻曱甴 仲要係兩隻一隻大 一隻細🤮🤮🤮真係超恐怖嘔心但我在座見到成個場都好多人食嘢不過唔少應該都係附近嘅街坊但我就唔會再嚟呢間食嘢啦都要讚吓佢啲服務嘅雖然成個場都好多人但係啲服務員都會自動自覺主動嚟幫你換過個爐底等啲食物唔會咁快煎到黑晒
見到網上食評好壞參半 決定嚟試吓
結果真係永不錄用

價錢來講係幾抵嘅$193+1
入座唔會限時趕你走
但係食物質素真係冇乜嘢好食
最好食嘅我已經幫大家列咗出嚟
豆腐花、火雞腎、羊肉片、雞肉雞翼普通都還好

薯條最易整應該係最冇問題都唔得

雖然成個場都好多人
但係啲服務員都會自動自覺主動嚟幫你換過個爐底
等啲食物唔會咁快煎到黑晒
2021-05-25 799 瀏覽
多個服務員態度甚差,尤其係個男服務員,因為我係座房間的所以慢常關門,跟住叫佢換鐵板,佢就話我關左到門所以佢換唔到,我閂門啫又唔係鎖門點樣換唔到啊,好多員工都係咁,唔通座房閂門係佢哋嘅大忌?
多個服務員態度甚差,尤其係個男服務員
,好多員工都係咁,唔通座房閂門係佢哋嘅大忌?
2021-05-25
2021-04-03 1726 瀏覽
剛巧今日同老公做搬運工人所以約咗喺呢一區食飯老爺介紹試吓呢間餐廳我哋本身仲諗住驚佢好大浸味因為係韓式燒烤嗰啲但係發現原來佢有午市套餐入嚟發現佢嗰個自助韓式燒烤,都幾多嘢食不過我哋趕住做搬運工人所以食午餐算啦我嗌咗牛骨湯飯我覺得個餐又有泡菜又有菠菜前菜跟住碗飯都幾大,然後我個牛骨湯都好大兜都係60幾蚊好抵喎仲有個湯有好多蔥啱晒我😎雖然有加一不過都可以接受我就冇影其他食物嘅相因為大家都好肚餓🙈我唔好意思影但呢間餐廳都值得推介如果唔趕時間呢個自助韓式燒烤都真係幾抵好似都係120幾蚊
剛巧今日同老公做搬運工人
所以約咗喺呢一區食飯
老爺介紹試吓呢間餐廳
我哋本身仲諗住驚佢好大浸味因為係韓式燒烤嗰啲
但係發現原來佢有午市套餐
入嚟發現佢嗰個自助韓式燒烤,都幾多嘢食
不過我哋趕住做搬運工人所以食午餐算啦
我嗌咗牛骨湯飯
我覺得個餐又有泡菜又有菠菜前菜
跟住碗飯都幾大,然後我個牛骨湯都好大兜
都係60幾蚊好抵喎
如果唔趕時間呢個自助韓式燒烤都真係幾抵
好似都係120幾蚊

2021-04-02
2021-03-25 1016 瀏覽
午餐抵食 價錢合理 但唔夠熱 冷氣又大 d食物好快凍曬食左個韓式牛肉飯 肉既份量好多 湯好飲 但d牛肉似係將韓燒賣剩既肉煮熟 就拎出黎賣 想再光顧但一諗到裡面太凍食物又唔熱就無再去
午餐抵食 價錢合理 但唔夠熱 冷氣又大 d食物好快凍曬
想再光顧但一諗到裡面太凍食物又唔熱就無再去
2021-03-22 896 瀏覽
本身對呢間店都係一直抱有良好感覺 覺得30幾蚊學生餐對學生都算合理 所以就同4個女仔一起食利申(之前都去過好幾次) 唯獨今日態度差到一個點 嘢都未食一半 就有個女服務員過來話賣單 都算啦 一開頭已經講好分開兩張單,咁正常就一張一張單咁俾錢啦 我地就講係分單 每個人38 咁正常個個人都係自己比翻自己錢啦 但女服務員收完錢先改口話一起俾即係$190,到找錢就覺得唔對路 得$90 咁開頭話嘅分單意義何在?都算啦 餐飯就$190 因為一張單$114(因為個3個女仔先到)另外一張單$76 (我同另外一個遲D先到)所以先分開兩張單。 咁由於佢後面改口話全部一次過俾錢 本來逐個逐個俾錢就係一個40 一個50 一個身上得100 跟著方便個D服務員找錢 分開俾咁就應該一個找$2一個找$12 一個找$62 而我同第二個女仔就係打算100蚊係俾76個張單 結果一共比左$290 咁如果一開始講清楚就直接190咪得咯 找翻嘅錢就得$90 跟著相信小學生都識計加減啦 290-190咪100 覺得條數唔啱肯定會搵服務員講返啦 都好聲好氣咁講 佢反而覺得係我哋計錯數 仲開始賴我哋比多左$100 咁佢一開頭分兩張
咁由於佢後面改口話全部一次過俾錢 本來逐個逐個俾錢就係一個40 一個50 一個身上得100 跟著方便個D服務員找錢 分開俾咁就應該一個找$2一個找$12 一個找$62 而我同第二個女仔就係打算100蚊係俾76個張單 結果一共比左$290 咁如果一開始講清楚就直接190咪得咯 找翻嘅錢就得$90 跟著相信小學生都識計加減啦 290-190咪100 覺得條數唔啱肯定會搵服務員講返啦 都好聲好氣咁講 佢反而覺得係我哋計錯數 仲開始賴我哋比多左$100 咁佢一開頭分兩張單叫我哋比又係咩意思呢?講到唔清唔楚 隔離當時有個男嘅侍應仲喺度陰陽怪氣 講中學生計好條數再俾錢啦 跟住心諗明明就係你哋計錯數 找小$10咪俾返我哋囉 仲要同我哋喺度嘈?後面仲扮到勁委屈畀返晒啲錢叫我哋計好再俾佢,其實唔使搞咁多嘢唔通我哋真係會食霸王餐咩?本來一開頭每個人$38就係預好咗你會逐個逐個找返相應嘅錢,分單又係你講一次過俾錢又係你講 玩晒啦?
仲要嗰陣時剩返我哋一台
係驚死冇閉路電視定係冇其他學生或者顧客所以可以過嚟蝦我哋?趕我哋走都唔需要叫我地埋單來做藉口掛?我哋食完就會自己主動去埋單㗎 佢咁樣講法好似搞到我哋專登拖延時間唔想俾錢一直留喺嗰度咁樣?
2021-03-15 995 瀏覽
本人今天一行六人本想到漢和韓國料理上水彩園分店光顧午市韓燒自助餐,店舖早上11時開閘,但沒有職員理會在門外輪候的客人,本人只好自行進入店舖,分別坐下兩張四人卡位,每張卡位坐三人,但一名自稱經理的女職員,態度惡劣地指示卡位需要坐四人,要求我們改往其指定位置坐下,本人覺得不合理,與她理論,店舖剛剛午市營業,門外輪候的客人不足10人,加上今天是星期一,不是假期,為何要强迫客人改坐其他地方,而且我們是三人一枱。但該女職員仍以惡劣態度地强詞奪理,聲稱客人如有不滿可作投訴及離去,本人十分失望,今後決不會光顧「漢和韓國料理」。
2021-03-15
2021-03-15 590 瀏覽
本人及家人去光顧上水漢和韓國料理,怎知道竟然遇到全香港最差的服務員,本人及其家人一家六口幫襯,在早上剛開門入場,要求坐卡位,但此店服務員態度勁差,好似同客人作對,要求去一些光線較黑暗的枱,不可以由客人話事,全店一開始入場只有八個人,沒有其他客人,如果多人,咁就要由餐廳按排入座是正常,但沒有其他客人,為何不接受客人要求,全店連支客一共三位女性服務員,但每一個都是這樣,要脅客人就範,真係勁癲。
2021-03-15
紀念日
2021-03-04 702 瀏覽
上水彩園那間韓燒越來越差!張姨姨生日,媽媽和我趁新十五及疫情未有反彈時請她在這兒食生日飯。因為張姨姨喜歡到這間食韓燒!由於媽媽每次來這兒都愛飲人蔘雞湯,故此,一入去便要找人蔘雞湯。因為找不到,於是去好聲好氣問在附近個侍應:「人蔘雞湯在哪兒?」那侍應竟大聲呼喝我:「在嗰邊,你睇唔到的?」🔥🔥🔥🔥🔥火來了!連媽媽都聽到那個侍應不禮貌的回答。而在食的期間,間唔中我都聽見這個不禮貌的侍應多次呼喝食客!講回食物:不錯,但食物種類太少了,又沒有海鮮!
上水彩園那間韓燒越來越差!

火來了!連媽媽都聽到那個侍應不禮貌的回答。
而在食的期間,間唔中我都聽見這個不禮貌的侍應多次呼喝食客!
講回食物:不錯,但食物種類太少了,又沒有海鮮!
燒金菇最正
燒金菇最正
2021-02-10 828 瀏覽
今次黎到上水少有既韓式餐廳。午餐可以揀套餐或者韓燒自助餐,對比附近商場,佢既午餐套餐唔算貴,最平既韓式雞肉/豬肉飯餐都係四十幾蚊,份量十足,跟餐有湯,小菜兩碟,性價比高。餐廳地方闊落,中午時間唔驚無位。今次試左蛋包魚飯,好有蛋香味,味道少少鹹送飯唔錯,如果驚其他韓式菜熱氣既話,依個都係唔錯既選擇。
2020-11-25 1449 瀏覽
我依家係上水彩園邨既漢和料理店,入到去覺得環境好大空氣清送夠冷氣~依樣都唔重要,最重要係食物款式夠多而且仲係自助式!餐廳職員服務態度良好,唔似其他分店服務態度差
2020-11-14 1146 瀏覽
Book位時已問清楚分店可以食到幾點,接電話員工表明可以食到11:00pm,食到晚上10:45pm 有一位男員工入黎表示11點要清場,當時已表明知道,2分鐘後10:47pm有另一位員工唐xx入黎話夠鐘交場 ,仲話我地掛住傾偈所以食唔曬d野,又唔走,已經即時重申已經準備離開,呢位職員仲將一個裝碗碟既盤用力扔上桌上,整污糟我地其中一位條褲,我地要求道歉,佢仲不斷指罵我地阻住佢收工,後尾我地離開既時間要求搵經理,其他員工就表示當日經理放假呢位 女副經理xxx係最大,所以當日投訴冇門,勁不滿

2020-10-26
上星期日落雨濕濕 冇出遠門留左係上水 同朋友突然好想食韓燒 就去左上水唯一一間韓燒餐廳漢和喇每位收費2百頭 任飲任食 抵唔抵食就視乎閣下個胃有幾大啦 我地一行三人一向以大食見稱 同埋無肉不歡 所以呢個價錢對我地黎講可以話係非常實惠除左燒肉外 仲有熟食雪糕、甜品、刺身、壽司、湯同水果等等都係任食三文魚刺身 任食黎講 真心唔差肉類選擇算係多 有二三十款選擇 淨係雞翼都有兩款 肉類既質素亦唔錯 驚喜既係有牛舌呢d比較貴少少既肉類 另外牛肋骨都好好食熟食同水果都唔差 呢個價錢可以食到呢個質素 好超值

除左燒肉外 仲有熟食雪糕、甜品刺身壽司、湯同水果等等都係任食

三文魚刺身
任食黎講 真心唔差

肉類選擇算係多 有二三十款選擇 淨係雞翼都有兩款

熟食同水果都唔差

呢個價錢可以食到呢個質素 好超值
2019-12-20 4639 瀏覽
自助餐真抵食,無限時,又唔貴,唔同時段又有唔同優惠,款式類型又多,中西日韓既食物都有,剩係每款食一件都跑到行唔識行😂😂😂😂😂而且食物味道唔錯,豬🐷🐂🐑🐟🥬🦐🍄🐠🍉🍈🌽🥗🍲🍜🍝🍣🍛🍱🥟🦪🧇🍖🥐🍨🍦🍧🍮⋯⋯等等,款式多到👍👍鐘意食嘢的我,日日週圍食,最緊要係食極唔肥,所以食完呢餐之後,又要搵一日博命做返運動,如果唔係就大鑊⋯⋯😂😂😂😂😂😂仲有要唔限時,死未⋯⋯款式又多,食物唔差,味道更加是大眾化口味,仲要唔貴,死未,想唔肥都幾難😂😂😂😂😂😂我就最鍾意食呢到既羊肉,味道適中,而且肉質又鮮嫩,🐔翼有辣有唔辣,燒豬腩肉,爽脆好味,又有碗仔翅,人參🐔湯,又有我最鍾意食既薑醋,夠火候夠腍又好味道,甜品又有多款,熱辣辣豆腐花,飽都要裝半碗食,紅豆味雪糕又係好好味⋯⋯食物數之不盡,味道又惹味到停唔到口,我每款食一件都飽到唔識行😅😅😅😅😅
我就最鍾意食呢到既羊肉,味道適中,而且肉質又鮮嫩,🐔翼有辣有唔辣,燒豬腩肉,爽脆好味,又有碗仔翅,人參🐔湯,又有我最鍾意食既薑醋,夠火候夠腍又好味道,甜品又有多款,熱辣辣豆腐花,飽都要裝半碗食[笑哭][笑哭],紅豆味雪糕又係好好味⋯⋯食物數之不盡,味道又惹味到停唔到口,我每款食一件都飽到唔識行😅😅😅😅😅
2019-11-03 3658 瀏覽
上水真係冇咩選擇,如果想食韓燒一定係呢間。今次3個人,食左$670(連加一),每人都係$200多少少,其實好ok,因為佢係咁食既,唔單止燒肉,仲有其他熟食,生果,甜品同飲品。燒肉冇咁快食得又餓既話可以食下刺食壽司先,一黎就拎左碟三文魚刺身。因為呢個價錢任食,我覺得有咁多款肉(包括豬牛雞魚等,仲有蔬菜同菇類)俾你揀黎燒真係唔錯,同埋d肉都唔算差。燒到個爐板好污糟,又可以叫佢換。雖然主打係燒肉,但熟食既選擇都唔少。炒菜、煎三文魚、秋刀魚、韓式粉絲、炒飯,韓式煎餅、碗仔翅等。而且又有幾款湯,人蔘雞湯、辣海鮮湯同中式湯水。仲有沙律區,新鮮蔬菜又有,韓式醃菜都好幾款,淨係咁每樣試晒都飽。最後食甜品,都有好多款。有朱古力噴泉、雪糕杯、泰式椰汁糕、杞子糕、奶凍豆腐花等。最鐘意就係‘畢’豆腐花,好似人地出面咁自己一片片咁‘畢’落碗度,正!所以整體黎講唔錯架,始終上水唯一一間韓燒,唔貴,又多款。

所以整體黎講唔錯架,始終上水唯一一間韓燒,唔貴,又多款。