餐廳: 漁樂 (黃大仙中心南館)
資訊:

爸爸媽媽比較鍾意呢間餐廳。今次去到餐廳發現他有裝修,餐廳比之前更加明亮。爸爸近來好鍾意食星洲炒米,可惜侍應告知午餐係無星洲炒米。本來諗住叫金邊粉,但係個女侍應不斷在我身邊同我們講「金邊粉好食過星洲炒米,我試過㗎啦,好食好多㗎。你哋一定要試呀!!!」聽到她咁樣講我覺得好似軍訓,好似一定要服從她。唔知以為她是漁樂老闆添。不過爸爸媽媽都係好鍾意嚟呢間餐廳度食。行咗成個商場個最後都係話要嚟呢間。兩個老人家每個禮拜都要嚟呢度飲下午茶。媽媽今次要咗個酸菜魚走辣,她都覺得幾好食。我叫班蘭紅豆🫘椰汁冰,好香椰奶味,我都幾鍾意。
2024-03-25 110 瀏覽
裝修完,真係好差,集團式經營⋯服務:侍應基本上轉晒,服務好差,舉手叫人都冇人應 當你透明,重點係個場都吾係滿,成4,5個侍應。門口招手同收銀姐姐態度最好。星期日下午茶都冇人,真係有原因食物:叫左個下午茶 冬蔭湯扎肉金邊粉 全部都係紅油 淨係得辣味 成個粉 最好食係芽菜。墨魚餅 完全係照騙。 餐牌好大塊 黎到⋯果然圖片只供參考你用app 落單架 更新張相 好難嗎?
裝修完,真係好差,集團式經營⋯

服務:

食物:
叫左個下午茶
墨魚餅 完全係照騙。 餐牌好大塊 黎到⋯果然圖片只供參考
你用app 落單架 更新張相 好難嗎?
墨魚餅

輕量冬蔭功扎肉金邊粉
2024-03-24
下午茶
2024-03-01 134 瀏覽
價格實惠家常菜假日經過見多人排隊,有一百幾十的明爐烤魚,又有五十幾蚊的牛腩飯,望落價錢正常就試下天氣凍凍地,點咗芥菜鹹蛋肉片湯飯,係石鍋上,熱辣辣,感覺無咁頹。味道方面,肉片無咩特別,芥菜的清爽同鹹蛋的濃郁為湯飯添了幾分風味。==============================見啲人唔想煮飯,又唔想成日食大x樂/大x活嗰啲就會試呢間==============================
價格實惠家常菜

見啲人唔想煮飯,又唔想成日食大x樂/大x活嗰啲就會試呢間

2024-02-01
2024-02-14 150 瀏覽
沒想到這漁樂,在黃大仙這居民區新開的東南亞餐廳,地方不大,裝修不是特別精緻,居然不論是午市還是晚市這種飯市時間會有那麼多人。果然在高級的地區或是居民區,只要找到市場需求和特點,生意總會有突破點。反正就是人多的餐廳總會是好餐廳,必須試一試,看來價錢亦可以,不貴也不便宜。食客很多都是一二人的,並不是家人或一團人的來,吃的食物也是正常普通的東南亞,泰越等的菜式,沒有多大的特點和特色。我吃的餐亦然,不過或許就是不過不失才是好的選擇。
2023-11-10 455 瀏覽
興致勃勃吃酸菜魚 電子下單沒有 走麻選項 但是其他地方酸菜魚就算有麻都是小麻,服務員也沒有提前告知。大麻影響了心情,下次不會再吃這裡的酸菜魚了。而且也沒有包野飲,失望透頂了。如果有喜歡吃酸菜魚的朋友,建議要問清楚。而且其實魚肉的分量也不是特別多,真是一言難盡大麻影響了心情,下次不會再吃這裡的酸菜魚了。而且也沒有包野飲,失望透頂了。如果有喜歡吃酸菜魚的朋友,建議要問清楚。而且其實魚肉的分量也不是特別多,真是一言難盡
2023-09-28 361 瀏覽
員工對所有食客慣常大聲指指點點,冇禮貌,正垃圾,食物ok, 但係咁嘅服務搵鬼去,平均質素都係超差,集團之中我唔會再去,9月28號11:00 51號枱嘅食吃,真心希望你點對人人點對你😡😡😡
2023-09-28
早餐
2023-08-14 367 瀏覽
依間餐廳開咗喺黃大仙咁耐 我一次都冇幫襯過 想試吓食依間餐廳啲嘢 所以咁啱放假 用手機平台叫咗外賣自取 ~叫咗個 冬陰功香茅豬扒湯金邊粉 熱奶茶🧋(返屋企加冰) 同埋加配咗一份手抓餅去到見到門口好多人幫襯 不過啲嘢食都已經有得俾我攞走 食物速度都算快 唔使我等😂 拎到返屋企個路程10至20分鐘左右打開嚟食都算熱嘅 唔使自己額外再加熱 食完覺得好飽個豬扒好大份 不過味道來講普普通通 不過不失 味道 唔係辣 而且冇跟到餐具俾我加配ge手抓餅 🫓反而唔錯🫠本身感覺呢間餐廳 不過不失 但係見到其他人留嘅食評… 見到餐廳環境污糟 覺得有啲反感 🤢而且鄰近的餐廳 有其他更加好嘅選擇 所以下次唔會選擇幫襯

加配ge手抓餅 🫓反而唔錯🫠

冬陰功香茅豬扒湯金邊粉
2023-07-13
外賣自取
冬陰功香茅豬扒湯金邊粉
2023-07-27 306 瀏覽
今次嚟到漁樂食下午茶 叫咗泰式臘腸扎肉雞粒炒飯同埋香辣肉碎炒泰式金邊粉 另外仲加咗個手抓餅同沙嗲雞肉串餐廳非常好 落單時可以同佢哋講要少油/走辣/… 好flexible整體嚟講食物都唔錯 中規中矩 性價比都高 係個下午茶嘅唔錯選擇

2023-07-14 376 瀏覽
平日午膳都好鍾意嚟呢間食,就算係外賣都成日會幫襯佢,點知今日一行四人嚟食晏,坐响卡為食到一半…期間同事細細聲話:ee……有曱甴呀……🪳🫣響我坐對面嘅位置其實睇唔到嘅都好,都明白食肆有曱甴係好合理嘅一件事~點知唔夠五分鐘,佢嘩一聲!五六隻曱甴喺個牆身度行出嚟!!爬到上去檯面都見到!!!🪳😱😱😱同事立即彈起身,我哋都紛紛挪開啲食物~呢個時候有一兩阿姐行過嚟望過下,我哋講咗一句:點算呀?點搞呀~要調位喎!!冇人理過我哋!而係繼續去安排其他客人入座?!😤😶‍🌫️行開咗唔理我哋!!等咗幾分鐘,完全冇人過嚟睇過~冇人過嚟做過任何嘢~一句都冇問過!!咁啱隔離枱係另一位同事食緊,於是乎我哋兩個同事就轉咗過去對面坐,喺“我地自己搬運食物期間”,有個亞姐傳菜經過,竟然仲開口:你阻住我呀!!😡😡😡😠😤😡你哋唔處理我哋自己處理,冇同你交待,無道歉,我哋冇搲任何著數~冇投訴~你仲夠膽出聲?!?!😱😶‍🌫️同事話:你咁樣其實我哋可以報食環署㗎!你哋咁樣嘅衛生環境實在太差啦!跟住有另一個阿姐埋嚟,扮嘢抹下張枱,就話:其實我哋已經叫咗滅蟲公司㗎喇……下晝會嚟睇㗎啦……咁即係其實你知道有咁嘅事啦!😠😤結果食完到去埋單,都無
同事立即彈起身,我哋都紛紛挪開啲食物~
結果食完到去埋單,都無人同我地處理同道過歉!!(因為我同另一位同事仍然仲坐咗響卡位嘅另一面…😮‍💨)
2023-07-13
2023-07-04 240 瀏覽
成日同同事去漁樂食😂個炒通菜真係好好食 夠大份又炒得香👍🏻👍🏻仲要勁熱好夠熱😋😋😋😋而第二鐘意既係 牛肉河牛肉好好食 份量又多👍🏻👍🏻👍🏻
成日同同事去漁樂食😂
而第二鐘意既係 牛肉河
牛肉好好食 份量又多👍🏻👍🏻👍🏻
2023-07-01 225 瀏覽
前日我老豆去落去買早餐俾我食,叫左個沙嗲牛肉蛋公仔麵,但係我老竇拎返屋企之後我一打開結果入面係得返蛋同公仔麵,打去同佢講佢話下次補返俾我哋,結果今日再去買沙嗲牛肉蛋公仔麵多次都係冇補反俾我地第二張相有嗰張本身應該有沙嗲牛肉既一睇就知冇補過⋯⋯我地俾左錢但你又冇補,岀餐又慢,佢哋已經唔係第一次一係漏單一係比錯嘢每次都係我哋自己客人落去換,之後都唔去呢間漁樂食,建議大家都係唔好去食,如果真係想試就堂食啦
沙嗲牛肉蛋公仔麵
沙嗲牛肉蛋公仔麵
外賣自取
2023-04-14 655 瀏覽
今日約咗幾個同事一齊出去食晏,一點至兩點呢個lunchtime時間去食等位都算快,等幾分鐘已經可以入座,落單上菜速度快,匆忙想快食個lunch呢度都幾適合。今次三個人叫咗三個泰皇椰汁焗香茅豬扒飯🤣上次黎已經覺得呢個飯好好食,今次黎又再encore🤓個汁有啲似沙嗲又有啲似咖喱,有椰汁嘅香味,好香濃,加埋少少辣,非常開胃😋😋香矛豬扒好入味,肉質唔會靭。面頭嘅芝士夠晒豐富,好Rich仲拉到絲,好正😍

2023-02-16 731 瀏覽
正月同朋友聚下 見個面 午市繁忙 經過漁樂 見有飯有河粉選擇 就坐低咗嘞我同朋友選擇類同 大家都食通菜佢食牛肉炒 我食豬頸肉炒嘅 貪佢少少香辣 配飯-流 店內環境ok 午餐時段上餐時間合理
我同朋友選擇類同 大家都食通菜
2023-02-01
2023-01-08 551 瀏覽
星期日下午黎食碗越香牛肉湯金邊粉,上枱時會另外附上一份辣椒同青檸,青檸汁有助提鮮,令個湯更美味,牛肉四片,金邊粉唔算太滑,但略嫌湯唔夠熱,令到個金邊粉好難夾起,如果個湯再熱D就更好
2023-01-08
2023-01-02 212 瀏覽
今日2:30食lunch點左下午茶餐,海南雞飯、碗仔翅、煎墨魚餅、星洲炒金邊粉、沙嗲雞肉串海南雞、炒金邊粉比較乾,墨魚餅同碗仔翅比較淡,沙嗲雞串燒得好香,沙嗲醬惹味餐飲都揀左熱檸茶,呢度嘅檸茶係冇檸檬嘅,茶味少少苦澀

餐飲都揀左熱檸茶,呢度嘅檸茶係冇檸檬嘅,茶味少少苦澀
2023-01-02