17
1
0
等級4
457
0
Sichuan cuisine/hotpot/chicken casserole@Knutsford Terrace,TST My friend and I went to a restaurant called "YBL" (漁不老烤魚雞煲火鍋)located in 1/F, 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui尖沙咀諾士佛臺1號1樓.This restaurant offers wide variety of choice from hotpot, chickencasserole,spicy boiled fish...etc.This restaurant has electronic piano and mikes customers can sing if they wish!"Roasted Sabah grouper"原條烤沙巴龍躉HKD$398The grouper is fresh,sweet and flakyDeep fried and then put into the spicy sauce to roast!!Has 6 f
更多
Sichuan cuisine/hotpot/chicken casserole@Knutsford Terrace,TST


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


My friend and I went to a restaurant called "YBL" (漁不老烤魚雞煲火鍋)
located in 1/F, 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui
尖沙咀諾士佛臺1號1樓.

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


This restaurant offers wide variety of choice from hotpot, chicken
casserole,spicy boiled fish...etc.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


This restaurant has electronic piano and mikes customers can sing if they wish!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


"Roasted Sabah grouper"
原條烤沙巴龍躉
HKD$398

The grouper is fresh,sweet and flaky

Deep fried and then put into the spicy sauce to roast!!

Has 6 flavours to choose from.i.e.spicy,pickled chilli,pickled cabbage,garlic.fresh green pepper and tomato

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


6 degrees of spicyness for customers to choose from according to their preferences.

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


"Fengcheng dumplings"
鳳城水餃
HKD$88/8 pcs粒

With springy,bouncy sweet fresh whole shrimp wrapped inside.

Crunchy shredded bamboo shoot and black fungus as the fillings.

Yummmmmmm and value for money.recommended

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


"Shrimp wontons"
鮮蝦雲吞
HKD$88/8 pcs粒

The young male waiter is nice,polite and helpful.great service!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
等候時間
3 分鐘 (堂食)
用餐時段
晚餐
等級4
383
0
2022-06-19 522 瀏覽
呢間餐廳主打以活魚製作嘅原條烤魚,仲有不同口味雞煲。設有不同辣度選擇,最後再加入豬骨湯打邊爐🍲💗重慶麻辣鮮雞煲 (288/ 1隻)雞煲採用傳統四川麻辣做法,加入芫茜、紫洋蔥、蒜頭、辣椒等配料。今次揀咗bb辣,秘製醬汁香濃惹味,辛辣又有麻香🌶原隻雞大件肉厚,有齊雞脾、雞翼、雞胸、雞背等部位,雞肉嫩滑鮮味,掛滿醬汁夠哂入味🐔💗本地手切肥牛 ($348)手切肥牛呈大理右紋理,肉質鮮嫩腍滑,牛味濃郁,脂香腹郁🐮💗炸魚皮 ($42)炸魚皮由自設工場每日新鮮即炸,保證鬆脆香口🐟💗即炸腐皮蝦卷 ($78)脆香腐皮包住爽滑蝦膠,有粒粒粟米同青豆,口感非常豐富,蘸上泰式甜辣醬🦐💗黃金豆腐 ($58)嫩豆腐炸至每粒金黃酥脆,灑上孜然粉同辣粉,味道香辛惹味🧂💗原隻呂宋芒果沙冰 ($52)老闆娘每日到果欄親自挑選呂宋芒果,新鮮原個打成沙冰,果味香甜突出,面層加入海鹽芝士奶蓋🥭💗香滑養顏豆腐沙冰 ($48)豆腐沙冰清甜舒服,同樣加入海鹽芝士奶蓋,非常解辣⬜️
更多
呢間餐廳主打以活魚製作嘅原條烤魚,仲有不同口味雞煲。設有不同辣度選擇,最後再加入豬骨湯打邊爐🍲
14 瀏覽
1 讚好
0 留言

💗重慶麻辣鮮雞煲 (288/ 1隻)
雞煲採用傳統四川麻辣做法,加入芫茜、紫洋蔥、蒜頭、辣椒等配料。今次揀咗bb辣,秘製醬汁香濃惹味,辛辣又有麻香🌶原隻雞大件肉厚,有齊雞脾、雞翼、雞胸、雞背等部位,雞肉嫩滑鮮味,掛滿醬汁夠哂入味🐔
重慶麻辣鮮雞煲
$288
14 瀏覽
0 讚好
0 留言

💗本地手切肥牛 ($348)
手切肥牛呈大理右紋理,肉質鮮嫩腍滑,牛味濃郁,脂香腹郁🐮
本地手切肥牛
$348
14 瀏覽
0 讚好
0 留言

💗炸魚皮 ($42)
炸魚皮由自設工場每日新鮮即炸,保證鬆脆香口🐟
炸魚皮
$42
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

💗即炸腐皮蝦卷 ($78)
脆香腐皮包住爽滑蝦膠,有粒粒粟米同青豆,口感非常豐富,蘸上泰式甜辣醬🦐
即炸腐皮蝦卷
$78
14 瀏覽
0 讚好
0 留言

💗黃金豆腐 ($58)
嫩豆腐炸至每粒金黃酥脆,灑上孜然粉同辣粉,味道香辛惹味🧂
黃金豆腐
$58
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

💗原隻呂宋芒果沙冰 ($52)
老闆娘每日到果欄親自挑選呂宋芒果,新鮮原個打成沙冰,果味香甜突出,面層加入海鹽芝士奶蓋🥭
原隻呂宋芒果沙冰
$52
10 瀏覽
0 讚好
0 留言

💗香滑養顏豆腐沙冰 ($48)
豆腐沙冰清甜舒服,同樣加入海鹽芝士奶蓋,非常解辣⬜️
香滑養顏豆腐沙冰
$48
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-06-15
用餐途徑
堂食
推介美食
重慶麻辣鮮雞煲
$ 288
本地手切肥牛
$ 348
炸魚皮
$ 42
即炸腐皮蝦卷
$ 78
黃金豆腐
$ 58
原隻呂宋芒果沙冰
$ 52
香滑養顏豆腐沙冰
$ 48
等級4
107
1
平時經過士佛臺,都會見到一排好搶眼的霓虹燈。今日細心看看,先發現招聘名寫住「漁不老烤魚雞煲火鍋」原來喺一間專食烤魚、雞煲火鍋樓上餐廳。最近都無寫過魚就同朋友食上去食。餐廳中間有個live band 嘅表演臺,一問之下因為疫情關係停左。 疫情過後,遲d 會開返。佢哋除左可單點椰子雞煲、烤魚、小龍蝦、大腸鍋外。 還推出了晚市二人套餐。 有選擇困難症嘅我哋即時叫了二人套餐。星期日至四 $348位,星期五、六及公眾假期$388位。 (茶介費每位$10及加一服務費)前菜有4選1,我哋選了麻辣豬耳、涼拌蓮藕。用左川式2選1 同 4選1雞煲,換成一條烤魚。店員介紹了最少骨,肉質比較滑同肥美嘅江團魚。 肉類跟餐有頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤。 最後仲有時令海鮮拼盤、蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍。 超豐富!前菜:麻辣豬耳、涼拌蓮藕辣椒滲透豬耳及蓮藕,非常入味。集香辣、麻於一體。 豬耳及蓮藕都非常新鮮、爽口。烤江團魚店主話所有海鮮用海水養住,非常新鮮。江團魚非常滑,煎到8成熟再放出來做烤魚,食客可以食到較滑嘅魚質口感,而唔會煮到過老而令魚肉質變鞋。再配埋小辣酸菜醬汁湯底,無得頂。海鮮拼盤用碎冰做底以保持海鮮
更多
平時經過士佛臺,都會見到一排好搶眼的霓虹燈。今日細心看看,先發現招聘名寫住「漁不老烤魚雞煲火鍋」原來喺一間專食烤魚、雞煲火鍋樓上餐廳。最近都無寫過魚就同朋友食上去食。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


餐廳中間有個live band 嘅表演臺,一問之下因為疫情關係停左。 疫情過後,遲d 會開返。佢哋除左可單點椰子雞煲、烤魚、小龍蝦、大腸鍋外。 還推出了晚市二人套餐。 有選擇困難症嘅我哋即時叫了二人套餐。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


星期日至四 $348位,
星期五、六及公眾假期$388位。
(茶介費每位$10及加一服務費)

前菜有4選1,我哋選了麻辣豬耳、涼拌蓮藕。用左川式2選1 同 4選1雞煲,換成一條烤魚。店員介紹了最少骨,肉質比較滑同肥美嘅江團魚。 肉類跟餐有頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤。 最後仲有時令海鮮拼盤、蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍。 超豐富!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


前菜:麻辣豬耳、涼拌蓮藕
辣椒滲透豬耳及蓮藕,非常入味。集香辣、麻於一體。 豬耳及蓮藕都非常新鮮、爽口。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


烤江團魚
店主話所有海鮮用海水養住,非常新鮮。江團魚非常滑,煎到8成熟再放出來做烤魚,食客可以食到較滑嘅魚質口感,而唔會煮到過老而令魚肉質變鞋。再配埋小辣酸菜醬汁湯底,無得頂。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


海鮮拼盤
用碎冰做底以保持海鮮新鮮,有心機做過排盤比食客打卡。 海蝦非常新鮮,腳仲郁緊。 仲有蟶子、鮑魚同兩隻大蜆。非常抵食!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


蔬菜籃、水餃、墨魚丸同蒿筍
蔬菜籃有粟米、金菇黃芽白同生菜。水餃皮滑,蝦做餡料,蝦肉非常爽口。墨魚丸有墨魚味、非常彈牙。蒿筍翠綠色而通透,煮好後非常爽口,帶點甜味。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛
黑毛豬卷夠大片,脂肪比例平均,好有豬味。極上騙牯牛,唔會好似肥牛咁肥,比較健康。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


呢個2人餐,其實可以3個人去食。真係食到反肚,好抵食👍🏻 條魚好大好厚肉。我哋怕熱,勁叫冰水,佢哋都比完一杯再一杯。當我哋食到滿碟都係骨,佢地都主動來幫我哋換左好幾次碟。 超好嘅服務,好貼心。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
4天前
用餐途徑
堂食
人均消費
$400 (晚餐)
推介美食
  • 烤江團魚
等級3
62
0
2022-08-08 0 瀏覽
大家平日去開尖沙咀諾士佛臺,都會諗起去酒吧飲酒傾偈,諾士佛臺1號開咗間新嘅雞煲火鍋,網上邊見到食評唔錯,環境好舒服,枱與枱之間好闊落,所以今日就選擇左黎呢度打邊爐,聽職員講呢度有三間VIP房,好適合一大班朋友嚟gathering呢度有一般烤魚,辣雞煲,仲有醉雞煲同胡椒豬肚雞煲🔥胡椒豬肚雞煲 $238香港人無論天氣幾多度都好鍾意打邊爐,但因為天氣太熱,唔想食咁辣,所以胡椒雞肚煲係最好嘅選擇,湯底胡椒味好重,超多胡椒粒,就算當湯飲都唔會好重味精,湯底仲有大量豬肚,蘿蔔,蒜頭,豬肚炆到好淋好入味,蘿蔔好清甜一啲渣都冇,主角當然係個雞啦,雞肉嫩滑,唔會有雪藏味,就算滾耐左,雞肉依然咁嫩滑🔥羊肉卷 $108好濃郁嘅羊肉味,肥瘦和厚薄適中🔥鮮滑牛肉$108整得滑牛,當然要對牛肉質素好有信心先敢放上menu,牛肉經過醃製,非常嫩滑,比起美國肥牛更值得一試🔥嫩鴨血(半份)$38就算唔係食麻辣火鍋,鴨血都係火鍋絕配,鴨血質地好滑,「雪」一聲滑咗入喉嚨🔥什餃混丸拼盤 $108兩個人又想每樣試啲,叫拼盤就最適合,分別有鳳城水餃、貢丸、墨魚丸、炙燒芝士丸,水餃好足料,蝦大大粒,墨魚丸亦都係新鮮手打,貢丸香菇味
更多
大家平日去開尖沙咀諾士佛臺,都會諗起去酒吧飲酒傾偈,諾士佛臺1號開咗間新嘅雞煲火鍋,網上邊見到食評唔錯,環境好舒服,枱與枱之間好闊落,所以今日就選擇左黎呢度打邊爐,聽職員講呢度有三間VIP房,好適合一大班朋友嚟gathering


呢度有一般烤魚,辣雞煲,仲有醉雞煲同胡椒豬肚雞煲


🔥胡椒豬肚雞煲 $238
香港人無論天氣幾多度都好鍾意打邊爐,但因為天氣太熱,唔想食咁辣,所以胡椒雞肚煲係最好嘅選擇,湯底胡椒味好重,超多胡椒粒,就算當湯飲都唔會好重味精,湯底仲有大量豬肚,蘿蔔,蒜頭,豬肚炆到好淋好入味,蘿蔔好清甜一啲渣都冇,主角當然係個雞啦,雞肉嫩滑,唔會有雪藏味,就算滾耐左,雞肉依然咁嫩滑
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔥羊肉卷 $108
好濃郁嘅羊肉味,肥瘦和厚薄適中
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔥鮮滑牛肉$108
整得滑牛,當然要對牛肉質素好有信心先敢放上menu,牛肉經過醃製,非常嫩滑,比起美國肥牛更值得一試
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔥嫩鴨血(半份)$38
就算唔係食麻辣火鍋,鴨血都係火鍋絕配,鴨血質地好滑,「雪」一聲滑咗入喉嚨
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔥什餃混丸拼盤 $108
兩個人又想每樣試啲,叫拼盤就最適合,分別有鳳城水餃、貢丸、墨魚丸、炙燒芝士丸,水餃好足料,蝦大大粒,墨魚丸亦都係新鮮手打,貢丸香菇味十足
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
174
0
2022-08-07 0 瀏覽
好耐冇食過烤魚,想食火鍋但又想食高質蛋白質維持下都唔知有幾多既肌肉,食魚就岩晒。湯底有麻辣,酸辣,青椒,蕃茄,蒜香,泡椒,今次揀左青椒小辣,辣味唔算強,好mild.魚就可以揀最貴既百斑、中價既沙巴龍躉、江團魚、鉗魚, 沙巴龍躉已經煎炸好更加索味索汁,肉質較結實,搭埋芫茜食更香。湯底已經有豆卜,洋蔥,豆芽,可以自己加啲寬粉。另外點左蘿蔔 。本地手切牛切得厚身,肉味濃,而家冇和牛咁肥,岩中式邊爐多啲。見好多人點即炸腐皮蝦捲又試下,幾香口,泰式酸甜醬減一減油膩。#test_tst______________________________🏠 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺)📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾........#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelh
更多

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言

好耐冇食過烤魚,想食火鍋但又想食高質蛋白質維持下都唔知有幾多既肌肉,食魚就岩晒。

湯底有麻辣,酸辣,青椒,蕃茄,蒜香,泡椒,今次揀左青椒小辣,辣味唔算強,好mild.

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


魚就可以揀最貴既百斑、中價既沙巴龍躉、江團魚、鉗魚, 沙巴龍躉已經煎炸好更加索味索汁,肉質較結實,搭埋芫茜食更香。湯底已經有豆卜,洋蔥,豆芽,可以自己加啲寬粉。另外點左蘿蔔 。

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


本地手切牛切得厚身,肉味濃,而家冇和牛咁肥,岩中式邊爐多啲。

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


見好多人點即炸腐皮蝦捲又試下,幾香口,泰式酸甜醬減一減油膩。


#test_tst
______________________________
🏠 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺)
📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
.
.
.
.
.
.
.
.
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #brunch #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#beef #hotpot #happyfriday #tgif #vibes #wine #fish
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
58
0
2022-08-06 0 瀏覽
Found this restaurant for a family gathering because they have separate rooms available for private event/gathering. Lobster sashimi- so fresh and everyone just couldn’t stop eating it! Once we were done with the sashimi, the lobster head was used for congee!! The congee tasted pretty good but we couldn’t finish it as it was served towards the end. Roast fish- asked for non spicy because my family can’t take spicy so we chose the garlic soup based. The fish is HUGE and very fresh! The soup based
更多
Found this restaurant for a family gathering because they have separate rooms available for private event/gathering.


Lobster sashimi- so fresh and everyone just couldn’t stop eating it! Once we were done with the sashimi, the lobster head was used for congee!! The congee tasted pretty good but we couldn’t finish it as it was served towards the end.


Roast fish- asked for non spicy because my family can’t take spicy so we chose the garlic soup based. The fish is HUGE and very fresh! The soup based is perfect to be used for hotpot later on! The A4 Wagyu beef is a MUST to order as all of us couldn’t stop eating that! We also tried their razor calms and it didn’t disappoint us at all! The sizes were big and once again they were very fresh! Eating it with the soup based was perfect and no sauce was needed!


Ordered the tofu and mango smoothies. The drinks are so refreshing and especially the tofu one! Super special and highly recommend those who love to eat the tofu dessert!


Overall, this restaurant exceeded my expectation and will definitely come back
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • Tofu  smoothie
  • Roast  fish
  • A4  Wagyu  Beef
等級4
537
0
估唔到去諾士佛臺除左飲野 仲開左呢間食烤魚雞煲嘅餐廳🤤 今次仲唔食飽先飽番夠本?😆 餐廳都有唔少座位 坐得都幾舒服架👍🏻我哋今次就試左原條烤魚同辣子雞乾鍋👅 原條烤魚有3款魚選擇 我哋就揀左沙巴龍躉 口味就揀左BB辣嘅酸菜🤤 上菜滾起就食得啦 湯底都幾辣架 不過好惹味 如果酸d仲正😆 龍躉好大條好厚肉 肉質好滑好肥美 2個人食到好飽😋 配菜除咗酸菜之外 仲有芽菜同埋豆卜 索哂湯好入味👍🏻辣子雞乾鍋揀左半食已經好足夠 雞件切成細細件特別香脆😆 味道都幾辣架 配菜仲有大量蓮藕 好入味👍🏻食咁多辣野最岩就叫番杯香甜鮮鳳梨沙冰飲下 唔會好甜 好解辣架🌟
更多
估唔到去諾士佛臺除左飲野 仲開左呢間食烤魚雞煲嘅餐廳🤤 今次仲唔食飽先飽番夠本?😆 餐廳都有唔少座位 坐得都幾舒服架👍🏻
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

我哋今次就試左原條烤魚同辣子雞乾鍋👅
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
原條烤魚有3款魚選擇 我哋就揀左沙巴龍躉 口味就揀左BB辣嘅酸菜🤤 上菜滾起就食得啦 湯底都幾辣架 不過好惹味 如果酸d仲正😆
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
龍躉好大條好厚肉 肉質好滑好肥美 2個人食到好飽😋 配菜除咗酸菜之外 仲有芽菜同埋豆卜 索哂湯好入味👍🏻
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

辣子雞乾鍋揀左半食已經好足夠 雞件切成細細件特別香脆😆 味道都幾辣架 配菜仲有大量蓮藕 好入味👍🏻
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

食咁多辣野最岩就叫番杯香甜鮮鳳梨沙冰飲下 唔會好甜 好解辣架🌟
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
20
0
2022-08-02 0 瀏覽
朝早返工見到有好幾個人好努力係彌敦道派傳單, 順手拎左一張見到 lunch / tea 買一送一.而且有自己鐘意嘅四川冒菜套餐. 一於lunch去試吓.打去問買一送一只可堂食, 但openrice外賣有6折. 於是立即經OpenRice落單.唔知係我太早定點, 12:00多去到已見有一枱堂食客,D員工好似仲未返齊咁,  理論上冒菜呢一類應該好快可以上餐. 但要等大約10-15分鐘先有.  而且當我離開時, 比我更早到的堂食客仍未上菜.今次點左豬雜冒菜50元.折後29元.有豬紅,豬潤,豬肚,粉腸,鮮肥腸,芽菜,包心菜,金菇呢個價錢理應無可挑釁. 但味道實在太麻麻...湯底淡, 米線及菜口感似隔夜,幾乎所有配料都係無味. 就算自己另外加了兩大匙私伙麻辣醬依然係無味.本應抱住滿心期待去食冒菜, 但絕對係失望而回.可能純粹係我太早去,廚房師傅未熱身雖然價錢平, 但應該唔會再食多次.食完感覺完全浪費哂自己個quota. 
更多
朝早返工見到有好幾個人好努力係彌敦道派傳單, 順手拎左一張見到 lunch / tea 買一送一.
而且有自己鐘意嘅四川冒菜套餐. 一於lunch去試吓.
打去問買一送一只可堂食, 但openrice外賣有6折. 於是立即經OpenRice落單.
唔知係我太早定點, 12:00多去到已見有一枱堂食客,
D員工好似仲未返齊咁,  理論上冒菜呢一類應該好快可以上餐. 
但要等大約10-15分鐘先有.  而且當我離開時, 比我更早到的堂食客仍未上菜.
今次點左豬雜冒菜50元.折後29元.
有豬紅,豬潤,豬肚,粉腸,鮮肥腸,芽菜,包心菜,金菇
呢個價錢理應無可挑釁. 但味道實在太麻麻...
湯底淡, 米線及菜口感似隔夜,
幾乎所有配料都係無味. 就算自己另外加了兩大匙私伙麻辣醬依然係無味.
本應抱住滿心期待去食冒菜, 但絕對係失望而回.
可能純粹係我太早去,廚房師傅未熱身
雖然價錢平, 但應該唔會再食多次.
食完感覺完全浪費哂自己個quota.
 
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-08-02
等候時間
15 分鐘 (外賣自取)
人均消費
$29 (午餐)
等級4
185
0
2022-08-01 0 瀏覽
尖沙咀雞煲精選環境舒服,座位闊落,非常推薦大家黎試下。首先叫左個重慶麻辣鮮雞煲$288(一隻)(小辣)啖啖肉,雞件好大舊,份量又多,絕無偷工減料。辣味亦岩岩好。即炸腐皮蝦卷$78超香口,外脆皮,內香口,點埋泰式甜辣醬真係一流。牛胸爽$108第一次食,非常爽口,牛味亦濃,建議試下。廣島蠔$58非常驚喜,超大粒,亦好新鮮。招牌肥腸$88肥腸既味我好鐘意,所以叫左全份,一邊傾計一邊食,真係唔錯,建議大家都試下。
更多
尖沙咀雞煲精選

環境舒服,座位闊落,非常推薦大家黎試下。

首先叫左個
重慶麻辣鮮雞煲$288(一隻)(小辣)
啖啖肉,雞件好大舊,份量又多,絕無偷工減料。辣味亦岩岩好。

即炸腐皮蝦卷$78
超香口,外脆皮,內香口,點埋泰式甜辣醬真係一流。

牛胸爽$108
第一次食,非常爽口,牛味亦濃,建議試下。

廣島蠔$58
非常驚喜,超大粒,亦好新鮮。

招牌肥腸$88
肥腸既味我好鐘意,所以叫左全份,一邊傾計一邊食,真係唔錯,建議大家都試下。


0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
132
0
2022-07-31 0 瀏覽
香港人真系好鐘意打邊爐,無論最近有幾悶熱 ~ 每日30幾度都會開住冷氣打邊爐😅,不過甘熱梗係吾會自己買野整啦,出街食乾手淨腳,由其是一啲難處理嘅湯底就更加吾會自己整,一來吾識,二來整完已經身水身汗,無晒胃口啦打開餐牌嘅時候,本來想食烤魚,又想食雞煲,不過……最後選擇左胡椒豬肚雞煲好在無選擇錯,個湯勁好飲,夠晒多胡椒粒,飲得出系真材實料,雞件,豬肚都多,好正美國肥牛卷,好濃郁嘅油香味,肥瘦適中。大大隻嘅桶蠔,入口無渣,好味呀~雙併餃 ~ 雲吞+水餃,2款都都好味,蝦肉好彈牙。必飲嘅特飲 ~ 原隻呂宋芒果沙冰,好似飲緊芒果milk shake一樣,超濃郁海鮮都好抵食,下次搵多幾個friend黎再食過
更多
香港人真系好鐘意打邊爐,無論最近有幾悶熱 ~ 每日30幾度都會開住冷氣打邊爐😅,不過甘熱梗係吾會自己買野整啦,出街食乾手淨腳,由其是一啲難處理嘅湯底就更加吾會自己整,一來吾識,二來整完已經身水身汗,無晒胃口啦

打開餐牌嘅時候,本來想食烤魚,又想食雞煲,不過……最後選擇左胡椒豬肚雞煲

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

好在無選擇錯,個湯勁好飲,夠晒多胡椒粒,飲得出系真材實料,雞件,豬肚都多,好正

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

美國肥牛卷,好濃郁嘅油香味,肥瘦適中。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

大大隻嘅桶蠔,入口無渣,好味呀~
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

雙併餃 ~ 雲吞+水餃,2款都都好味,蝦肉好彈牙。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

必飲嘅特飲 ~ 原隻呂宋芒果沙冰,好似飲緊芒果milk shake一樣,超濃郁

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言

海鮮都好抵食,下次搵多幾個friend黎再食過

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言




(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-07-28
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
推介美食
  • 原隻呂宋芒沙冰
  • 美國肥牛卷
  • 胡椒豬雞雞煲
等級4
488
0
漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀).今日要推介呢個勁近諾士佛臺而且呢到唔算太貴,飲品好味!!. ▪️原條香辣烤江團魚▪️.佢有好多味揀,香辣蒜香青椒蕃茄味等,除左比較一般嘅鉗魚,仲有沙巴龍躉。我地揀左中價位同埋比較肥多肉嘅江團魚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️鵝腸·冬瓜片·鴨血·娃娃菜▪️.每次食烤魚基本上我地都會叫呢啲配料,呢到嘅鵝腸都幾新鮮洗得算乾淨,冬瓜片索味,鴨血配辣湯一流,但呢個湯唔算太辣。我地兩個人所以所有配料都叫半份,娃娃菜真係食火鍋烤魚必叫!.▪️豆腐沙冰▪️.唔係講笑呢杯野飲勁好飲,豆腐味好濃郁,唔會太甜!.📌 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號1樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
更多
漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

今日要推介呢個勁近諾士佛臺而且呢到唔算太貴,飲品好味!!
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

▪️原條香辣烤江團魚▪️
.
佢有好多味揀,香辣蒜香青椒蕃茄味等,除左比較一般嘅鉗魚,仲有沙巴龍躉。我地揀左中價位同埋比較肥多肉嘅江團魚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

▪️鵝腸·冬瓜片·鴨血·娃娃菜▪️
.
每次食烤魚基本上我地都會叫呢啲配料,呢到嘅鵝腸都幾新鮮洗得算乾淨,冬瓜片索味,鴨血配辣湯一流,但呢個湯唔算太辣。
我地兩個人所以所有配料都叫半份,娃娃菜真係食火鍋烤魚必叫!
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

▪️豆腐沙冰▪️
.
唔係講笑呢杯野飲勁好飲,豆腐味好濃郁,唔會太甜!
.
📌 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓
.
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
43
0
2022-07-29 0 瀏覽
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦lol 呢間餐廳位於尖沙咀諾士佛臺1號1樓發現諾士佛臺新開咗間烤魚專門店環境方面又乾淨 坐得又舒服地方寬敞烤魚可以選擇鉗魚/江團/沙巴龍躉/海星斑我地就揀咗比較少骨之外,肉質厚實又鮮甜嘅沙巴龍躉湯底設有不同辣度選擇,無因為多香料蓋過魚味,好食啲魚皮即使浸過湯都脆脆地咁,十分新鮮食落都妹有牛味,佢比較試厚身有咬口,我比較鐘意食薄切見佢午市有做飯類,選擇都唔少,搵次試下先招牌川式口水雞飯酸菜魚飯川味豉椒牛肉飯川味豉椒牛肉炒淮山麵經典水煮魚片飯
更多
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦lol 呢間餐廳位於尖沙咀諾士佛臺1號1樓

發現諾士佛臺新開咗間烤魚專門店
環境方面又乾淨

坐得又舒服
地方寬敞


烤魚可以選擇鉗魚/江團/沙巴龍躉/海星斑
我地就揀咗比較少骨之外,肉質厚實又鮮甜嘅沙巴龍躉
湯底設有不同辣度選擇,無因為多香料蓋過魚味,好食

啲魚皮即使浸過湯都脆脆地咁,十分新鮮



食落都妹有牛味,佢比較試厚身有咬口,我比較鐘意食薄切


見佢午市有做飯類,選擇都唔少,搵次試下先

招牌川式口水雞飯

酸菜魚飯

川味豉椒牛肉飯

川味豉椒牛肉炒淮山麵

經典水煮魚片飯
自家製墨魚滑
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
沙巴龍躉
$398
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-07-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$300
推介美食
自家製墨魚滑
沙巴龍躉
$ 398
等級3
79
0
2022-07-28 36 瀏覽
豬友又帶我食雞煲,上到去餐廳都好闊落,而且又有幾間房比客人享用,好岩三五知己,我地2個人,坐邊都ok. 對住飲吧呢個位幾好,可以睇下係點樣調飲品❤️因為唔想影到其他客人,其實個位有個唱卡啦ok 既位,不過疫情就無開放,句slogan 都幾特別:我戒不了酒,而是我戒不了朋友😝☺️秘製口水雞(半隻)$128雞件好滑,大大舊又冇骨, 而且舊肉啖啖肉爽口, 味道啱啱好唔會做到太辣, 而且鍾意佢個辣椒脆脆地, 拎嚟送酒唔錯👍☺️黃金豆腐($58)外脆內軟, 豆腐勁滑又唔會一夾就散👍有陣陣嘅椒鹽味, 而且佢個外殼真係好鬆脆, 完全係食到停唔到口😋小心食既時候燙口☺️即炸腐皮蝦卷($78)炸出來後有咬口,而且蝦味重,炸到金黃色,而且個腐皮脆脆,咬落去又彈牙☺️☺️ 以上三個小食都必定要叫,因為真係好好食👍特別係嗰兩個黃金豆腐同炸腐皮卷❤️我以為食辣雞煲,所以好快就咗啤酒同豬友啤啤去,點知,豬友話今晚食藥膳雞煲😋豬友話成日見我手腳冰冷要同我補一補☺️個漏斗好好,岩好5分鐘,點完幫我地滾起就落雞,之後5 分鐘就食得👍一大隻雞,平時雞煲會真接落晒,呢個藥膳雞煲好好丫,自己慢慢落,個湯底好濃郁❤️藥膳雞煲有黨蔘,又有杞子,
更多
豬友又帶我食雞煲,上到去餐廳都好闊落,而且又有幾間房比客人享用,好岩三五知己,我地2個人,坐邊都ok. 對住飲吧呢個位幾好,可以睇下係點樣調飲品❤️

2 瀏覽
0 讚好
0 留言


因為唔想影到其他客人,其實個位有個唱卡啦ok 既位,不過疫情就無開放,句slogan 都幾特別:我戒不了酒,而是我戒不了朋友😝
2 瀏覽
0 讚好
0 留言



☺️秘製口水雞(半隻)$128

雞件好滑,大大舊又冇骨, 而且舊肉啖啖肉爽口, 味道啱啱好唔會做到太辣, 而且鍾意佢個辣椒脆脆地, 拎嚟送酒唔錯👍
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

1 瀏覽
0 讚好
0 留言


☺️黃金豆腐($58)
外脆內軟, 豆腐勁滑又唔會一夾就散👍
有陣陣嘅椒鹽味, 而且佢個外殼真係好鬆脆, 完全係食到停唔到口😋小心食既時候燙口
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


☺️即炸腐皮蝦卷($78)

炸出來後有咬口,而且蝦味重,炸到金黃色,而且個腐皮脆脆,咬落去又彈牙


☺️☺️ 以上三個小食都必定要叫,因為真係好好食👍特別係嗰兩個黃金豆腐同炸腐皮卷❤️

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


我以為食辣雞煲,所以好快就咗啤酒同豬友啤啤去,點知,豬友話今晚食藥膳雞煲😋豬友話成日見我手腳冰冷要同我補一補☺️

個漏斗好好,岩好5分鐘,點完幫我地滾起就落雞,之後5 分鐘就食得👍
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



一大隻雞,平時雞煲會真接落晒,呢個藥膳雞煲好好丫,自己慢慢落,個湯底好濃郁❤️
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


藥膳雞煲有黨蔘,又有杞子,唔好睇少其實夏天都要補補,個湯底聞落好香,飲落真材實料👍女仔一定要試,唔好成日食麻辣雞煲☺️
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


雞件大件,又好滑,5分鐘滾起再吃又完全熟透❤️
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


☺️原隻呂宋芒沙冰
必叫飲品,綿綿沙冰,又粒粒甜甜大大的芒果,一飲之下透心涼,原隻芒果值得一讚
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


美國肥牛卷($118)

肥瘦分明,而且用筷子响卷口都淥,淥一淥放落口,牛味重又滑👍
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


好鍾意呢個茶煲,以為係熱水,原來係淡淡清香玄米茶👍

下次要再約女性朋友再來聚聚❤️❤️
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • 美國肥牛卷
  • 原隻呂宋芒
  • 黃金豆腐
  • 秘製口水雞
  • 炸蝦腐皮卷
  • 藥膳雞煲