2025-07-30
西貢多左好多間cafe,而呢間我bookmark左好耐,終於有機會試啦!🥳今次試左以下兩款:南瓜海鮮濃湯配香烤酸種吐司 $148黎呢間cafe就係為左試佢!之前喺thread見人講到咁好食,就試下佢先🤣個湯一飲落去真係好濃南瓜味🥹仲要飲得出有好多海鮮特別係蝦一齊煮🤤可能我錯覺,但我好似飲到龍蝦味🦞可能係落左紅蝦一齊煮啦🤣個包又係好出色!脆得黎唔會好乾,索晒啲湯真係好食😋烤焗原個大啡菇配自家羅勒青醬捲捲粉 $108我中意佢呢款捲捲粉!本來仲有啲驚佢係之前大熱個款公仔麵款嘅捲捲粉,之前食過個款覺得個咬口一般同無話特別索汁🥲但呢款捲捲份煙韌又索汁!😋個汁都好香,我好快就食晒,有啲唔夠喉😂當日星期六大約2點去到要留電話等位,等位大約半個鐘有位🙂↕️坐低無話有限時,俾我舒舒服服過返個悠閑周末😌
南瓜海鮮濃湯配香烤酸種吐司 $148
烤焗原個大啡菇配自家羅勒青醬捲捲粉 $108