呢次飲茶真係過癮到不得了! 響我腦海中游走嘅幾款菜點,終於有幸親口試到。首先,桑拿蝦真系搶鏡頭,蝦爽口得嚟又有當歸既微妙香氣,正喎!而豬脾仔嘅肉味濃郁,咬落去彈牙青春,熱氣嘅問題似乎都顯得微不足道。小抄出色,百合嘅甜味揚咗菜式level。🦀 讓蟹蓋真係掂到無朋友,食落去蟹肉鮮美得好似啱啱喺海裏面揀上嚟咁,正到不得幫手。啲湯品濃郁得黎唔會過咸,啱啱好咁滿足我對湯水嘅全部期望。春卷嘅酥脆外皮包裹住熱氣騰騰嘅餡料,呢個組合正到爆!🥢雞同糭呢對CP就難分高下,糭煎到表面脆卜卜,入口香Q,個雞雖然冇咩突出表現,但都係家傳手藝保證,入口滿足。至於官燕呀,真係解甜又解密!雖然燕窩一時間冇捉到眼,但係一啖落肚更加知呢個甜品嘅份量同美味度啦!🍰喺至親至愛共享盛宴之際,餐廳突如其來嘅生日驚喜更加增添氣氛,實在係錦上添花。雖然我地無份食乳豬,但呢份窩心擺明話,飲食以外嘅體驗都係咁重要。總結嚟講,今次嘅飯局係怡心滿意,令人好想唔停I LIKE你 ❤️。

2022-12-09 2017 瀏覽
隱世〔私房菜〕泳池餐廳話說回來,原來體育館入面都有〔私房菜〕,今次戲廳係爸爸搵既,唔知佢點樣搵到呢間戲餐,不過都真係幾好味,今日飯局係同姑姐餞行,爸爸一早order左合家歡全包宴(8人套餐),餐單有,杏汁豬肺湯:豬肺湯真係唔係好多餐廳有得飲,仲要咁多舊豬肺,超級足料同好味,蝦子原隻鮑魚金錢生財:鮑魚十分大隻,好彈牙,冬菇好香菇味,彩椒高掛脆皮咕噥肉:咕噥肉幾入味,但個人認為細舊左d同少左d,日式豉油海皇蝦:蝦十分新鮮,一d都唔"梅",同埋好惹味,喜氣洋洋新彊火焰羊架:話明新彊,口味梗係重手d,羊架肉質好淋,而且帶點羊酥味,我中意,食羊係要有少少酥先正,春回大地爆丈雞(霸王雞):勁多爆香左既蔥,雞肉質都滑,薑蔥油泡海班腩:呢個有少少辣,但辣度可以接受範圍內,班腩唔算多,黑松露四寶菇扒碧綠:黑松露真係我至愛,點整都好食,西蘭花煮得淋,唔會好硬,香江黃金裹蒸糭:呢個裹蒸糭真係未見過,好特別,個表煎到脆卜卜,好香,椰汁雪燕金沙甜羹:我覺得甜左少少,不過都好香,基本上餐廳得兩檯客,哈哈,大廚都出黎打招呼,好鬼nice!
隱世〔私房菜〕泳池餐廳

蝦子原隻鮑魚金錢生財:鮑魚十分大隻,好彈牙,冬菇好香菇味,

日式豉油海皇蝦:蝦十分新鮮,一d都唔"梅",同埋好惹味,

春回大地爆丈雞(霸王雞):勁多爆香左既蔥,雞肉質都滑,

椰汁雪燕金沙甜羹:我覺得甜左少少,不過都好香,

基本上餐廳得兩檯客,哈哈,大廚都出黎打招呼,好鬼nice!
2022-12-06
2022-01-28 1997 瀏覽
菜式嚟講大部分係海鮮有個好正嘅長腳蟹粥但係一定要起碼八條友先可以分到去食因為真係好大好大好大個羊架都好q正肉琳琳咁中間有個火去做個襯托坐嘅話就好似普通中式餐廳圓枱櫈一個內部裝修重有可以見到老闆廚師贏過嘅健力士世界紀錄獎牌係完全估唔到一間喺公眾泳池裏面開嘅餐廳有啲咁特別嘅菜款同埋treatment但係佢哋最好食嘅呢其實係佢哋嘅炒飯用咗啲芝麻嚟炒個飯令到啲飯係好脆個味道係我食過最好嘅炒飯我極之介紹呢間隱世餐廳每一次食都有唔同嘅驚喜價錢方面就唔知道因為唔係我埋單🤣🤣
菜式嚟講大部分係海鮮

個羊架都好q正肉琳琳咁中間有個火去做個襯托
坐嘅話就好似普通中式餐廳圓枱櫈一個
內部裝修重有可以見到老闆廚師贏過嘅健力士世界紀錄獎牌
我極之介紹呢間隱世餐廳
每一次食都有唔同嘅驚喜
價錢方面就唔知道因為唔係我埋單🤣🤣
2019-10-23 3121 瀏覽
這間食店其實應該只有街坊才知道。所以客人其實唔多。大家都好想很熟悉的樣子。今次的經歷很開心。因為這個地方很寧靜。員工又唔會趕自己走。當然佢趕我走,我都只是坐返出面,因為政府地方,佢趕我唔走。我今次食的係早餐。之前其實都試過佢哋嘅午餐-牛腩飯,我要求佢多汁真係做到。滿滿的一大碗牛腩很開心。今次就試一試佢哋的早餐。早餐其實份量和價錢都算合理。但因為我太早放飯。所以只可以食早餐時段。但都令我非常開心。這裡有兩個早餐選擇,日日都同一個。以下係我食的早餐:老實說:只係一個普通嘅早餐。所以食物都係來貨嘅。只是煮好就完成。其實個蛋就唔算太好。當然你又唔可以和出面那些3.5牛乳的炒蛋比較。但為什麼我會那麼開心呢?就係因為呢杯凍檸茶,份量十足,茶味濃。最緊要的原因係因為它抵飲。這杯凍檸茶比出面更大。我慢慢飲、慢慢嘆都無人騷擾。份量像出面那些台式奶茶一樣。這裡還有一個飲水自助區。如果真係唔夠飲。都可以隨便飲清水,所以我覺得這裡很體貼。
這間食店其實應該只有街坊才知道。
但因為我太早放飯。所以只可以食早餐時段。但都令我非常開心。
這裡有兩個早餐選擇,日日都同一個。
以下係我食的早餐:

凍檸茶

就係因為呢杯凍檸茶,份量十足,茶味濃。
最緊要的原因係因為它抵飲。

2019-09-26
早餐
凍檸茶
位於西灣河港島東體育館的泳池餐廳, 鄰近電影資料館, 聞名已久. 店內全都是十二人大枱, 有需要時要搭枱, 其中一旁有大玻璃窗口能飽攬樓下泳池美景.當晚六時半入座, 因為沒訂座, 只有客飯類晚餐和套餐選擇. 要試美食當然選了個 套餐, 人數是單數所以要店員加多一份, 都說香港人做生意是很靈活的.說是雞鮑魚翅湯, 實際上只有味, 能撈到的湯料較少, 但勝在大大碗, 可以暖下胃...這個新疆火焰羊架是所有菜式中最值得推介的, 蘇炸, 厚切, 大部份羊油都被迫出來, 羊顫味適中,  平常不吃羊的家人就吃了整塊. 一咬蘇脆可口, 羊架果然要用這種烤法才是王道.這味蝦子鮑片生菜不太有特色, 獻汁過咸, 用來送飯一流.這兒的炸類美食還是有水準的, 炸魚加上飄飄木魚很有動感.干燒豉油皇蝦很夠味, 又是一道送飯一流的菜式, 色香味俱全, 能再多幾隻蝦就更好了.沒了網蝦卷所以用什菜炸脆麵代替, 獻汁加上剛炸起的脆麵簡直是完美組合.  最後來個甜品才算完滿, 這南瓜椰汁珍珠官燕, 官燕不太看到, 但甜度剛好, 南瓜跟棷汁兩者搶去對方的味道, 不會像某些甜品店椰汁漿太多太濃, 配合得宜.結帳離開時, 見其他

例湯

喜氣洋洋新疆火焰羊架

這味蝦子鮑片生菜不太有特色, 獻汁過咸, 用來送飯一流.
蝦子鮑片金錢扒生財

這兒的炸類美食還是有水準的, 炸魚加上飄飄木魚很有動感.

日式干燒豉油皇海蝦

什菜干燒麵

南瓜椰汁西米露

結帳離開時, 見其他枱九成都是訂座, 而且菜式多數自訂, 如要吃更好的美食, 相信訂座及要求廚師提早發辦是最佳選擇.
2019-04-04
日式干燒豉油皇海蝦
  • 香江黃金絲網蝦卷
2018-07-29 3578 瀏覽
天時暑熱,與友人游完水,順道就在附近的餐廳吃完晚飯才回家。我們先來一客烤羊架,羊肉很嫩不膻,而且不很肥;蘸少少黃芥已盡顯其香,秒殺之作!友人點的黃金煎爆糉小人則不太受落,煎糉本是香物,奈何甚為油膩,加上其上的木魚碎,極其的鹹!蝦籽鮑片乃罐頭鮑貨色,都只是寥寥數塊,無甚鮑味;作為金錢的冬菇反而更搶;生菜則太腍;芡汁薄了些。茄汁蝦碌的蝦滲不了多少茄汁味;洋蔥亦提不起整道菜式,汁不多,連蝦殼都不想吮。但可能耐火的時間短,蝦肉尚爽。怕叫得多吃不掉,誰知碟頭太少,我們回家要吃杯麵呢。
天時暑熱,與友人游完水,順道就在附近的餐廳吃完晚飯才回家。

火焰羊架
香江黃金裹蒸糉
蝦籽鮑片金錢扒生財
茄汁煎蝦碌
怕叫得多吃不掉,誰知碟頭太少,我們回家要吃杯麵呢。
火焰羊架
茄汁煎蝦碌
  • 香江煎?糉
  • 香江黃金裹蒸糉
2018-06-18 2192 瀏覽
今日同朋友去做gym ,就順便去埋體育館嘅泳池餐廳食飯,餐廳裝修雖然普通,但係嘢食勝在抵食好味,每碟餸都好夠獲戲,而且價錢真係好平,平均30幾蚊1個餐, 仲要包埋嘢飲,相信係香港地已經好難搵。話明係泳池邊餐廳,就梗係見到泳池啦!餐廳入面有一幅落地玻璃,望落去就係泳池,可以一邊食嘢一邊望住人游水。我同朋友叫咗日式海鮮炒飯同蕃茄豬扒飯,兩者好味,而且好有鑊氣。番茄豬扒飯,推薦指數:3.5/5廚房放咗好多洋蔥同埋蕃茄去煮,令到醬汁好有番茄嘅香甜味,而且師傅將豬扒預先煎過,食落更加香口,配埋醬汁,好送飯。不過有兩舊蕃茄似乎未煮熟,食落好生,味道有少少怪怪的。日式海鮮炒飯,推薦指數:3/5炒飯好夠鑊戲,粒粒飯都係金黃色,而且廚房灑上白芝麻,食落甘香。不過有少少奇怪嘅,明明海鮮炒飯,但係廚房竟然放埋叉燒去炒,係有啲搞笑嘅!

番茄豬扒飯,推薦指數:3.5/5

日式海鮮炒飯,推薦指數:3/5

2018-06-16
2018-06-18 1595 瀏覽
揀呢度食飯只有兩個可能第一係做完運動游完水就腳, 第二係等朋友我係前者, 由餐廳望落去泳池好靚好開心餐廳係全部大圓桌, 如果你少過10個人黎就好大機會要搭枱下午茶時間, 我地叫左煎蛋叉燒通粉配檸檬薑茶 同煎蛋雞翼通粉配華田通粉份量十分大, 有成5小碗咁多, 煎蛋有兩隻, 係黑邊又少少流心, 仲配有紅蘿蔔粒, 粟米同青豆, 叉燒就有4塊之多, 雞翼兩隻偏老上菜時兩隻蛋係完全覆蓋左d叉燒同雞翼呢度係冇服務可言, 座位都係舊舊的, 但任坐唔嬲同有電視睇
揀呢度食飯只有兩個可能
第一係做完運動游完水就腳, 第二係等朋友
我係前者, 由餐廳望落去泳池好靚好開心
餐廳係全部大圓桌, 如果你少過10個人黎就好大機會要搭枱

上菜時兩隻蛋係完全覆蓋左d叉燒同雞翼

呢度係冇服務可言, 座位都係舊舊的, 但任坐唔嬲同有電視睇
2018-02-28 1347 瀏覽
那天到了西灣河做野,下午經過呢間泳池餐廳,見有D肚餓,食番過茶餐吧。入到去得小貓數隻,叫侍應啦,無人(呢度無侍應?),但又唔係去收銀機自助比錢架,等在好耐先有人招呼,侍應黑我面,不知所謂。講真茶餐價錢唔貴,食過雙拼出前一丁加凍飲才三十一蚊,港島區係好抵。杯凍鴛,太差了,無啡味又無奶茶味,似唔知咩味糖水咁,唔惦!個丁麵煮到太耐,都唔彈牙,入口就咬散唔好食囉!隻蛋又煎到焦哂,腸又唔好食,煮即食麵都攪成這樣,真你好可以想像呢間午餐和晚餐D野有幾好食!

2017-08-30 1626 瀏覽
星期三 午膳時間舉手落單 反覆維持10多分鐘 不斷話“等陣”期間不斷傳來各款午餐(仍未落單) 估計 各食客等到走終於 落左單 但整段無線新聞完左 都未黎齊(4份都錯) 由座下到開始進餐 前後半小時
星期三 午膳時間
舉手落單 反覆維持10多分鐘 不斷話“等陣”
期間不斷傳來各款午餐(仍未落單)
估計 各食客等到走

2017-08-30
2017-08-01 1685 瀏覽
適逢爸爸生日,打算一家人一起慶祝,於是揀選了這間泳池餐廳,因幾年前跟家人到過這裡吃飯,味道是ok的,而且隔壁還有一個小型室內兒童遊樂場,地點亦算方便,於是那天早上我便打電話去預約,已被對方不禮貌的態度影響心情... 對話中我只想知道四人餐多少錢及詳細菜單,但對方只是很含糊地說有湯有羊架有菜,因本人有個2歲多的小朋友,所以我便多問一句,如另叫一條蒸魚要多少錢,她說$120,我問是什麼魚來的?她只答我要由師傅決定,其實吃什麼魚我倒是沒有什麼所謂,只要求想要沒有那麼多骨的魚便可以了,她說「所有魚也有骨」,我隨即回答,因是給小孩吃的,所以想要沒有太多細骨的魚,其實經過之前幾分鐘的對話,我也不想花太多時間跟她溝通了,心想只要味道ok便算了。當晚去到,其實餸菜味道是可以的,但餐單上提到其中一碟餸菜是XXX配蝦卷,但我們找不到蝦,於是問侍應,她才說「對,沒有蝦,但我們有炸面代替」,老實說那個炸面像一般肉絲炒面,沒有什麼特別,而到最後說好的甜品XXX燕窩,竟變了普通的南瓜露,其實改了菜單並不是問題,問題是他們應該要在我打電話來時或到了餐廳之後知會一聲,還有,四人餐要$6XX, 但改了菜式後,價錢沒變,

當晚去到,其實餸菜味道是可以的,但餐單上提到其中一碟餸菜是XXX配蝦卷,但我們找不到蝦,於是問侍應,她才說「對,沒有蝦,但我們有炸面代替」,老實說那個炸面像一般肉絲炒面,沒有什麼特別,而到最後說好的甜品XXX燕窩,竟變了普通的南瓜露,其實改了菜單並不是問題,問題是他們應該要在我打電話來時或到了餐廳之後知會一聲,還有,四人餐要$6XX, 但改了菜式後,價錢沒變,這點感覺就像被騙一樣... 所以這間餐廳,我應該沒有下次的了,但問題不在於廚師,而是樓面的人,可惜...
2017-07-08 3449 瀏覽
為補祝爸爸節為名,實為大家又聚一聚去尋覓美食,今晚選了老公多次極力推介這家位於港島東體育館的餐廳,我們一行12人,家人致電訂位時,就被安排了吃已預設好的豪華合家歡全包宴(一至四:$1,680;五至日:$1,880免加一),見到餐單菜式不錯,就拍板啦! 今晚來到,都差不多爆滿,已平日來說,生意算是不錯!原來這裡的大廚是得獎名廚。 我們被安排了坐在窗邊的大圓枱,嗱,有真泳池景架! 旁邊還有兒童樂園,適合家中的兒童放一放電。 潮日五小碟拼盤,分別有鴨腎、叉燒、雲耳及青瓜,鴨腎口感較硬,叉燒及雲耳較普通,青瓜則調味得宜,有淡淡的麻辣味。 海龍皇鮑魚翅湯,湯的味道清甜,湯料十足,應該無添加師傅,但不要期望是真翅。 川芎元肉杞子桑拿蝦,蝦夠鮮夠大隻,肉質爽脆,還充滿小妹至愛的川芎味,感覺養生! 蝦子鮑片金錢生財,鮑片腍身,很有大酒家的水準。 喜氣洋洋新彊火焰羊架,賣相佳,那道火焰實為裝飾之用,由於菜來到時火焰很快便熄滅了,來不切拍照,店員很好,幫我們再點一次 。這道羊架,真是很讚!小妹不吃羊的,但這道菜,令小妹吃了兩塊,一點也不羶,口感腍身,帶點孜然味,很不錯! 芝士百花釀蟹蓋燴元貝(

我們被安排了坐在窗邊的大圓枱,嗱,有真泳池景架!
旁邊還有兒童樂園,適合家中的兒童放一放電。
蝦子鮑片金錢生財,鮑片腍身,很有大酒家的水準。
芝士百花釀蟹蓋燴元貝(伊麵底),啖啖蟹肉,芝士跟忌廉汁調味得而,元貝鮮味,又一道好菜!
霸皇雞,雞肉嫩滑鮮味,不負眾望。
醬爆松茸野什菌扒碧綠,西蘭花及松茸菌新鮮,炒得熟度剛好,清新好味!
清蒸鴻運大海斑,肉質鮮美,算是不錯~
香江黃金裹蒸粽,以裹蒸粽的材料煎香,加上木魚,很特別的吃法。
玉面飛龍黃金甲,以脆脆炒麵,淋上什菜芡汁,做到這道菜的水準!
南瓜椰汁珍珠燉官燕,味道甜度適中,奶味較重,不錯,但對燕窩不要有過高期望。
2017-06-30
$156 (宵夜)
港島東體育館泳池餐廳座落港島東體育館大樓二樓,彼鄰兒童玩樂室,樓下是泳池。對於有小朋友的家長們,這個兒童玩樂室絕對是一個驚喜。玩樂室由康文署營運,只要人數不達上限,基本上免費任玩。從店中的落地玻璃往下望,則是泳池的位置。餐廳以「泳池餐廳」定名不無道理。 餐廳內部裝潢簡單,晚市以中式圍菜格局擺放全場。這樣的安排十分合理,因晚市基本上只有指定圍餐供應。 這份豪華合家歡全包宴,定價 $1880 ,共有十二道菜供 12 人享用。潮日五小碟拼盤內含叉燒、鴨胸、鴨腎、青瓜及黑木耳,叉燒略乾硬;鴨胸及黑木耳正常;青瓜爽辣醒胃最好食。海龍皇鮑魚翅湯 (佛跳牆) 以佛跳牆作招徠實在有點名過其實,當中所含的湯料數量很少,什麼鮑魚魚翅更是芳蹤難見。湯汁雖然味道泛甜,但感覺上不似是從海鮮肴煮出味。川芎元肉杞子桑拿蝦以燒熱的鐵鍋盛載川芎元肉杞子藥膳湯,鍋頂以錫紙密封存氣。海蝦則置於錫紙上方,食前一刻,店員會在錫紙表面穿孔待藥膳蒸氣一湧而出,製造「桑拿」效果。雖然鮮蝦用料不算特別出色,但因筆者偏愛藥膳湯汁的味道,所以對於這道菜式仍感滿意。蝦子鮑片金錢生財製作平實,冇乜特別,建議可略略降低芡汁的稠度。 喜

1937 瀏覽

潮日五小碟拼盤

海龍皇鮑魚翅湯 (佛跳牆)

蝦子鮑片金錢生財

喜氣洋洋新疆火焰羊架是繼桑拿蝦之外另一道富視覺效果的菜餚。在小鑊的正中央,放置了一個明火小砵,雖然對優化羊架的味道實效存疑,但確實有不俗的視覺效果。羊架以富新疆特色的醃料調味,既富風味又可口,再加上鬆軟的肉質,難怪細周生也主動要求一人獨享兩件。

喜氣洋洋新疆火焰羊架

芝士百花釀蟹蓋燴元貝 (伊麵底) 以迷你版的百花釀蟹蓋最為可口,讚!元貝只屬普通,芝士伊麵過腍亦不太欣賞。
芝士百花釀蟹蓋燴元貝 (伊麵底)

芝士百花釀蟹蓋燴元貝 (伊麵底)

春回大地爆丈雞 (霸皇雞) 的雞肉鮮嫰度中規中矩,最討好的反而是面上的惹味薑蔥絲。
春回大地爆丈雞 (霸皇雞)

醬爆松茸野什菌扒碧綠正正常常無特別。
醬爆松茸野什菌扒碧綠

以這個大小及品種的清蒸鴻運大海班來説,很難期望有特別軟嫩的質感,成品效果合格。
清蒸鴻運大海班

香江黃金裹蒸粽做法特別,既有裹蒸粽的軟糯風味,又保留香煎煮法的脆香感。
香江黃金裹蒸粽

玉面飛龍黃金甲縱使澆上芡汁,但速吃品味仍然感受到炸麵的香脆,好吃!
玉面飛龍黃金甲

南瓜椰汁珍珠燉官燕似是開粉煮製的糖水,當然亦找不到官燕,不滿意!
南瓜椰汁珍珠燉官燕

生果拼盤只有香橙一款生果難成拼盤,幸好香橙汁多清甜。
生果拼盤

整體來說,這份套餐的份量毋庸置疑,價錢亦算實惠,但始終要顧及食材成本,選料質素上未能期望太高。餐廳彼鄰的兒童遊樂室,由康民署免費營運,實屬餐廳另一額外亮點。

[23/6/2017; Fri]
2017-06-23
玉面飛龍黃金甲
2016-07-22 4229 瀏覽
一班同學仔在農莊玩完一日,包車先去醫肚,呢度係個媽咪食過話好,晚飯要預訂,唔可以walk in, 去到見係間比較舊式嘅菜館,好多係大枱,比咗兩大張枱我哋,靠近落地玻璃窗,可以睇到泳池!店員會先比橙汁,大家到齊叫起!豪華合家歡全包宴:潮日5小碟拼盤:青瓜辣辣的爽脆,海蜇彈牙,雞腎都係辣嘅,有咬口偏硬!雲耳彈牙,不過唔夠酸,唔惹味,鴨胸全瘦不過唔嚡,肉質爽口!好味!海龍王鮑魚翅湯(佛跳牆):啲湯好清,味道香濃,不過見到嘅湯料唔多,翅都係得幾條!感覺像清雞湯!川芎元肉杞子桑拿蝦:好得意嘅上枱方式,錫紙托起中蝦,店員上枱時在錫箔紙拮幾個窿,啲湯汁流到鍋底冒出蒸氣,好像表演,中蝦爽口,味道鹹鹹地,有啲中藥味道,不過唔重!好味蝦子鮑片金錢發財:金錢即係冬菇,發財即係生財,冬菇厚肉,炆得淋身入味!生菜爽脆,不過切得太大棵,蝦子有鹹香味道,鮑片彈牙但我覺得味道一般喜喜洋洋新疆火焰羊架:著住火上枱吸睛,不過好快熄滅,羊架砌到好像一朵花,羊架肥美,醃得入味,新疆醃料惹味!羊肉唔膻!好味!,芝士百花釀蟹蓋燴元貝(伊麵底)賣相好搶,蟹蓋好細,釀嘅係雜菜肉碎,一般,元貝係雪藏貨,雖然大隻,不過肉質好木!芝士汁雖
店員會先比橙汁,大家到齊叫起!
1943 瀏覽
豪華合家歡全包宴:
芝士百花釀蟹蓋燴元貝(伊麵底)賣相好搶,蟹蓋好細,釀嘅係雜菜肉碎,一般,元貝係雪藏貨,雖然大隻,不過肉質好木!芝士汁雖然杰,不過芝士味唔夠濃,伊麵唔夠滑,如果用天使麵會好味啲!整體一般!
春回大地爆大雞(霸王雞):我食雞胸肉,(因為唔鍾意雞髀中央鮮紅色嘅骨)肉質唔算滑但正常,蔥絲加醬汁鹹鹹地好味!唔係雞特別出色,係煮法好味!
醬爆松茸野什菌扒碧綠:什菇炒菜,什菇兜一兜,質地仲彈牙,西蘭花索晒啲汁,咬落爽脆!好味!
清蒸鴻運大海班:係少有蒸到剛好離骨,而且肉質幾滑,最好味係配嘅甜豉油,加上爽脆蔥絲!我平時唔好魚都食咗兩大塊!
香江黃金裹蒸稯:見到係稯以為好滯,其實係煎得香脆嘅糯米片,外脆內煙韌!QQ幾得意!
玉面飛龍黃金甲:個名好勁,實際只係什菜炒麵,
炸過嘅麵底卜卜脆,淋咗湯汁都無淋,醬汁幾滑,加上爽脆嘅蔬菜!椰菜同蘿蔔絲好爽!肉絲正常
南瓜椰汁珍珠燉官燕:南瓜橙色幾靚,入面嘅西米唔多,官燕更加見唔到,唔知係唔係煲溶晒!味道清甜,質地幾滑!
生果拼盤:只係切橙,不過好甜,係食完糖水都覺得甜!
橙汁一渣:好大一樽,橙汁夠凍,雖然唔係鮮橙汁,味道都唔假!
餐點好大份,有啲菜色幾特別!出面都未食過!最矚目係第二枱客嘅超大龍蝦蕃茄鍋,5隻大加拿大龍蝦,個鍋仲大過臉盆!好誇張,問咗店員,套餐可以減菜色,再加錢要呢個餸(價錢取決減邊款菜色)

店員有禮,非常包容,因為小孩子多,比較論盡,打瀉3次果汁都無黑面!即刻攞毛巾處理!解問我哋對菜色嘅疑問好詳盡!
2016-07-02
2015-09-06 4578 瀏覽
據聞哩度個大廚係中國拎過唔少獎o既三級廚就相約同事黎食哩度主要係做booking客因為野食都係一圍圍咁訂菜式都係既定o既所以黎哩度食o既人其實枱枱食o既野都係一樣的蝦子鮑片金錢生財鮑片上面都有幾多蝦子不過就唔係好食倒蝦子味鮑片都幾有咬口醬汁都係平時d鮑汁, 冇乜特別喜氣洋洋新疆火焰羊架因為枱枱食o既野都一樣所以哩道上上枱時幾個人逐枱送上枱上面噴晒火, 視覺效果一流羊架都幾入味, 肉夠林, 好食川芎元肉杞子桑拿蝦叫得桑拿, 送上黎時梗係好似焗桑拿咁噴晒煙蝦都好新鮮, 蝦肉夠實不過就冇個送名講到咁, 其實冇乜藥材味的阿拉斯加大蟹粥又一搶晒鏡o既送一送上黎時, 個個爭住影相好大兜, 11個人食, 每人都分倒2碗d蟹腳仲啖啖肉粥都充滿蟹的鮮味, 正清蒸鴻運大金鮋魚肉都滑, 唔錯英花白雲扒碧綠其實即係蛋白西蘭花蛋白唔會整得過老, 夠滑西蘭花都新鮮, 唔錯海龍皇鮑魚翅湯 (佛跳牆)內有冬菇, 鮑魚, 魚翅, 豬肉但湯竟然好清, 冇肥油, 抵讚香草芝士百花釀蟹蓋燴元貝(伊麵底)好香芝士味伊麵同蟹蓋都索晒芝士醬汁, 正可惜食完個蟹粥已經飽左7成所以都食唔晒唔係同事介紹都唔知體育館入面有間咁o既中菜館雖
據聞哩度個大廚係中國拎過唔少獎o既三級廚

蝦子鮑片金錢生財
鮑片上面都有幾多蝦子
不過就唔係好食倒蝦子味
鮑片都幾有咬口
醬汁都係平時d鮑汁, 冇乜特別
因為枱枱食o既野都一樣
所以哩道上上枱時
幾個人逐枱送上枱
上面噴晒火, 視覺效果一流

羊架都幾入味, 肉夠林, 好食
川芎元肉杞子桑拿蝦
叫得桑拿, 送上黎時梗係好似焗桑拿咁噴晒煙
蝦都好新鮮, 蝦肉夠實
不過就冇個送名講到咁, 其實冇乜藥材味的
阿拉斯加大蟹粥
又一搶晒鏡o既送
一送上黎時, 個個爭住影相
好大兜, 11個人食, 每人都分倒2碗
d蟹腳仲啖啖肉

粥都充滿蟹的鮮味, 正
清蒸鴻運大金鮋
魚肉都滑, 唔錯
英花白雲扒碧綠
其實即係蛋白西蘭花
蛋白唔會整得過老, 夠滑
西蘭花都新鮮, 唔錯
海龍皇鮑魚翅湯 (佛跳牆)
內有冬菇, 鮑魚, 魚翅, 豬肉
但湯竟然好清, 冇肥油, 抵讚
香草芝士百花釀蟹蓋燴元貝(伊麵底)
好香芝士味
伊麵同蟹蓋都索晒芝士醬汁, 正

可惜食完個蟹粥已經飽左7成
所以都食唔晒