今天約了好耐無見既朋友聚聚約了在南昌V Walk商場比較少黎呢邊南昌有地鐵幾條線的轉車站都幾方便約人一入商場就見到一間日本居酒屋喜歡食日本野既我地都唔駛諗就決定食呢間了 入面的裝傷充滿了日本居酒屋的氣氛座位以木系設計加上有燈籠增添氣氛枱與枱之間有相當的距離好適合同朋友傾計既好地方 //秋田美人鍋 $108//秋田傳統火鍋料理嫩雞熬煮的鮮美高湯搭配多款蔬菜剛好這幾天天氣較冷食一個熱鍋就最好不過雞肉好多而且大件入口超嫩滑好食喝一口湯非常舒服 //鐵板牛舌 $68//鐵板上的牛舌上菜時熱辣辣香噴噴 牛舌薄切牛味濃郁有咬口配上了香蔥調味減低了油膩感再加上了特調的醬汁令牛舌的味道更香 //極上四色刺身丼 $138//這個丼飯有三文魚、带子、吞拿魚蓉及赤蝦三文魚夠肥美帶子鮮甜味好出赤蝦肥美爽口 吞拿魚蓉有魚香呢個極上四色刺身丼真心唔錯 //黃金軟殼蟹 $92//呢個先係重點見menu係推介產品一於試試黃金軟殼蟹係咩樣我諗唔會有特別啦上桌時見配搭著紫菜呢個係驚喜 軟殼蟹係原隻加上了鹹蛋黃味一起炸鹹鹹香香的 邪惡得黎又好食配埋紫菜包住食 雙重口感更正!餐牌:
今天約了好耐無見既朋友聚聚

配上了香蔥調味減低了油膩感
再加上了特調的醬汁
令牛舌的味道更香

//極上四色刺身丼 $138//
這個丼飯有三文魚、带子、吞拿魚蓉及赤蝦
三文魚夠肥美

上桌時見配搭著紫菜
呢個係驚喜 軟殼蟹係原隻
加上了鹹蛋黃味一起炸
鹹鹹香香的 邪惡得黎又好食
配埋紫菜包住食 雙重口感更正!

餐牌:

• 黃金軟殼蟹
2024-04-07 100 瀏覽
今日去VWalk 逛街睇戲前覓食,見到地下有間日式料理店「漁釧」……..記得之前看過評語ok…….於是就跟朋友入去坐低🤭⋯⋯ 「漁釧」環境不錯,像日本居酒屋🤭🤭Lunch Set 都多選擇,有沙律🥗,麵豉湯和茶碗蒸…. 茶碗蒸蛋香滑,不錯!特盛叉燒雞白濃湯拉麵🍜,叉燒有4大塊,湯底好濃,拉麵🍜味道都唔錯!火炙壽司盛,配油揚稻庭烏冬定食…有八件壽司,每款兩件有帶子三文魚,味道唔錯.. 幾抵食$138

食物味道係冇問題嘅。但係份量真係少得可憐👎🏻👎🏻!!!2舊水一個海鮮鍋物,得兩條迷你蟹腳同兩粒蠔仔,其餘都係雜菜,壽司就係又貴又細舊。總之佢所有野食都係好細份,出餐非常慢,仲要限時90分鐘,不過都係既,咁既份量唔洗半個鐘都食晒啦😹😹兩個正常食量既人埋單7百幾係可以食唔飽,加上一位女侍應態度勁差,麻煩佢幫手裝水同俾份餐具,完全唔俾反應,俾人感覺好似阻住佢咁,之後大力放低隻杯又黑口黑面。體驗極差,不會有下次😕😕

2024-03-22
今日約咗幾個月無見嘅好朋友仔出黎食飯🤩佢想食日本野,我揀咗喺VWalk嘅「漁釧」,我就係衝住店家嘅10道風味套餐而黎😋因為套餐包括清酒飲飲同十道菜色,價錢只係$208位,性價比極高👍🏻一邊飲住清酒一邊傾偈,人生一大樂事😌餐廳裝修富有日本居酒屋特色,牆身上擺滿各種各樣嘅清酒,恍如置身日本居酒屋嘅環境😊日本漬物店員先送上兩款漬物,有蘿蔔漬同牛蒡漬,漬物爽脆可口,牛蒡漬上加上芝麻特別香口,配搭清酒無得頂魚生他他沙律角切三文魚同帆立貝配上新鮮嘅沙律菜,加入酸汁作調味,開胃又清新三色刺身包括三文魚、吞拿魚同赤海蝦,店家用上三文魚腩入口非常肥美,赤身油脂較少魚味較濃,赤海蝦味道鮮甜,爽口彈牙三點壽司套餐包括三款壽司,有海膽、墨魚、油甘魚,海膽份量十足,味道鮮甜完全冇腥味👍🏻墨魚口感Q彈煙靭,油甘魚上加上柚子漬更加能魚嘅鮮味,充分帶出魚嘅油香海鮮茶碗蒸茶碗蒸充滿蛋香又滑身,滑捋捋嘅蒸蛋上加上蝦仁白果,上枱時仲係熱氣騰騰,超讚帆立貝明太子海苔天婦羅推介👍🏻天婦羅即叫即炸,入口酥脆,裏面包裹住紫菜、帆立貝同明太子,除咗咸咸香香嘅味道,更帶有一份鮮味櫻花蝦唐揚炸雞必食👍🏻炸雞外面裹滿脆卜卜嘅櫻花蝦,裏面雞

日本漬物

三色刺身

三點壽司

櫻花蝦唐揚炸雞
必食👍🏻炸雞外面裹滿脆卜卜嘅櫻花蝦,裏面雞肉juicy,咬落仲充滿肉汁,口感非常豐富

扇貝麵豉湯
用茶壺裝入麵豉湯,裡面加入大大粒肥美嘅扇貝、豆腐同海帶,扇貝肉令湯底更加鮮甜

追加:
燒日本魷魚
唐揚雞軟骨粒
我地追加咗兩款小食,送酒一流🍶👍🏻魷魚香口彈牙,雞軟骨粒裹上薄薄嘅炸粉,一啖一粒,越食越過癮

甜品
店員最後會送上甜品,紅豆忌廉蛋捲,鬆軟嘅蛋糕中間加入奶油忌廉,甜度剛剛好,超級滿足嘅晚餐😋

📍漁釧 (V Walk) (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖

人均消費:$200-300
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
海膽酒盜芝士 $68一口海膽加芝士好香口鐵板牛舌 $68厚切牛舌係鐵板上上別有一番風味熟度岩岩好 好有咬口又唔會韌鹽燒黑豚腩串 $28黑豚腩厚度適中,皮頭灑上適中鹽份提升肉味網燒牛肉椰菜沙律 $148沙律菜份量好足夠,可以食足成餐飯!網燒牛肉燒得好靚,切開中間仍可見紅色,唔會全熟晒,牛肉表面網燒過好香松葉蟹海鮮鍋 $178大大一鍋滿滿海鮮,一直滾好驚滿瀉,熱辣辣食落肚好滿足漁釧 (V Walk) (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖
海膽酒盜芝士 $68
一口海膽加芝士好香口

鐵板牛舌 $68
厚切牛舌係鐵板上上別有一番風味
熟度岩岩好 好有咬口又唔會韌

鹽燒黑豚腩串 $28
黑豚腩厚度適中,皮頭灑上適中鹽份提升肉味

網燒牛肉椰菜沙律 $148
沙律菜份量好足夠,可以食足成餐飯!

松葉蟹海鮮鍋 $178
大大一鍋滿滿海鮮,一直滾好驚滿瀉,熱辣辣食落肚好滿足

漁釧 (V Walk) (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖
適逢新年又多左聚會最啱搵啲可以飲酒🍻既地方同朋友一齊食飯傾吓偈!~今次黎左朋友屋企附近既一間屋酒屋發現左有任飲既set !(ノ´ヮ´)ノ*: ・゚佢寫左係6時起開始供應,同埋全枱都需一同選擇 「任飲一人前」套餐。於是就選擇左八道風味餐同十道風味餐各一跟住就share黎食飲品方面佢提供清酒🍶、檸檬綠茶同各款氣水比大家暢飲。無限任飲一人前:8道風味 日本直送漬物魚生他他沙律三色刺身(三文魚、吞拿魚、赤海蝦)三點壽司(吞拿魚蓉、墨魚、油甘魚)海鮮茶碗蒸帆立貝明太子海苔天婦羅日本直送甜品無限任飲一人前:10道風味 日本直送漬物魚生他他沙律三色刺身(三文魚、吞拿魚、赤海蝦)三點壽司(海膽、墨魚、油甘魚)海鮮茶碗蒸帆立貝明太子海苔天婦羅櫻花蝦唐揚炸雞蜆貝麵豉湯日本直送甜品日本直送漬物用左精致小碟裝住,有牛蒡/蘿蔔等等,同魚生他他沙律一樣清新又開胃(・`ω´・)令人驚喜既係佢地既刺身同壽司🍣全部都十分高質同埋好出色,佢地既赤海蝦同海膽真係好鮮甜美味,而帆立貝明太子海苔天婦羅同櫻花蝦唐揚炸雞都係好特色嘅菜色,加左唔小創新既材料落去,好味道之餘又可以帶出漁釧既特色!下次一定會再同朋友去食返呢個餐!!
適逢新年又多左聚會
最啱搵啲可以飲酒🍻既地方同朋友一齊食飯

飲品方面佢提供清酒🍶、檸檬綠茶同各款氣水比大家暢飲。

無限任飲一人前:8道風味
魚生他他沙律
三色刺身(三文魚、吞拿魚、赤海蝦)
三點壽司(吞拿魚蓉、墨魚、油甘魚)
日本直送甜品

無限任飲一人前:10道風味
魚生他他沙律
三色刺身(三文魚、吞拿魚、赤海蝦)
三點壽司(海膽、墨魚、油甘魚)
蜆貝麵豉湯
日本直送甜品

日本直送漬物用左精致小碟裝住,有牛蒡/蘿蔔等等,同魚生他他沙律一樣清新又開胃(・`ω´・)令人驚喜既係佢地既刺身壽司🍣

2024-01-18 200 瀏覽
-漁釧-📍深水埗.平時揸車食飯都幾鍾意泊入V Walk,因為泊車優惠都算容易攞到。今次就試咗呢間漁釧日式料理。.餐廳裝修以木為主,加上偏昏暗嘅燈光,每張枱嘅空間都好夠,令食客坐得好舒服。.秋田美人鍋($108)輕盈的日式高湯湯底,加上多種新鮮蔬菜和嫩滑雞肉,湯底吸收了蔬菜同雞肉嘅鮮味,味道好清甜。.配菜有好多,有娃娃菜、小棠菜、嫩滑豆腐和金菇等。因為食材好多,所以侍應會幫手將食材翻到湯底內。.雞件用嘅係雞皮好白嘅雞全翼同雞鎚,起初以為味道會好淡,但係食落都好香雞肉嘅鮮味。而且雞肉肉質好嫩滑,清甜嘅湯底更突出雞肉嘅鮮味。.鐵板牛油焗帶子($78)好香牛油味嘅焗帶子,用鐵板上菜令到帶子嘅外層帶點焦香,加上脆蒜粒嘅提味, 非常惹味。.鐵板牛舌 ($68)牛舌切成薄片,用洋蔥炒香,加點黑椒同香蔥更帶出香味。.鹽燒雞中翼($28)雞中翼燒到外層香脆,咬落仲保持肉汁,令肉質嫩滑。.鹽燒黑豚腩串 ($28)黑豚肉嘅油脂部份燒得香脆,食落唔會好油膩,簡單用鹽同黑椒提味已經好夠。.極上四色刺身丼 ($138)用了豐富嘅刺身飯,有三文魚粒、吞拿魚蓉、帆立貝及虎蝦。.刺身都好新鮮,夠鮮甜。.
-漁釧-
📍深水埗
秋田美人鍋($108)
鐵板牛油焗帶子($78)
鐵板牛舌 ($68)
牛舌切成薄片,用洋蔥炒香,加點黑椒同香蔥更帶出香味。
鹽燒雞中翼($28)
雞中翼燒到外層香脆,咬落仲保持肉汁,令肉質嫩滑。
鹽燒黑豚腩串 ($28)
極上四色刺身丼 ($138)
用了豐富嘅刺身飯,有三文魚粒、吞拿魚蓉、帆立貝及虎蝦。
刺身都好新鮮,夠鮮甜。
2024-01-17 202 瀏覽
黎到V walk 想食 日本野一定黎試下試佢無限任飲一人前10道風味幾抵先黎一個漬物 同魚生他他沙律前菜食完令人好開胃 再飲返杯檸檬綠茶同清酒之後黎三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)個八爪魚好爽口呀 超好食!三文魚係腩位厚身肥肉之後三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)海膽鮮甜連紫菜都係脆口墨魚外觀好迷你 食落都係爽甜雜錦海蝦天婦羅炸得好香口外脆內軟 超好食櫻花蝦唐揚炸雞勁好食 整到岩岩好 蜆貝麵豉湯 好特別用茶壺放湯最後嚟咗個蛋糕仔做甜品食到超級飽又滿足
黎到V walk 想食 日本野一定黎試下
試佢無限任飲一人前10道風味幾抵
先黎一個漬物 同魚生他他沙律
前菜食完令人好開胃 再飲返杯檸檬綠茶同清酒
之後黎三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)
個八爪魚好爽口呀 超好食!
三文魚係腩位厚身肥肉
之後三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)
海膽鮮甜連紫菜都係脆口
最後嚟咗個蛋糕仔做甜品
食到超級飽又滿足

2023-12-14
2024-01-11 112 瀏覽
平時啲居酒屋都好貴嗰日經過見到做緊兩百幾蚊一個餐咁多嘢食,仲有嘢飲任飲我就俾佢吸引咗入去啦佢個Menu有10道菜,跟住仲有清酒同埋其他嘢飲任飲魚生他他沙律- 🌕🌕🌕🌖🌑這家餐廳的魚生他他沙律魚肉鮮嫩,搭配他他醬的酸甜味道,令人胃口大開!三色刺身有三文魚、吞拿魚和八爪魚,每一種都新鮮又美味,特別係三文魚。三點壽司(海膽、墨魚和油甘魚)- 🌕🌕🌕🌑🌑海膽新鮮無苦味,墨魚同油甘魚都出色,食得出都算新鮮。海鮮茶碗蒸-🌕🌕🌕🌖🌑海鮮茶碗蒸是入面海鮮種類同材料都多,食落口啖啖肉,同個蛋融合一起,食落好夾。雜錦海蝦天婦羅和櫻花蝦唐揚炸難-🌕🌕🌕🌕🌑居酒炸物就好緊要啦,因為要送酒呀嘛,兩道炸物料理都炸得金黃酥脆,海蝦和櫻花蝦的口感鮮美,爽口彈牙。蜆貝麵豉湯-🌕🌕🌕🌗🌑最後,蜆貝麵豉湯是一道溫暖又濃郁的湯品,蜆貝的鮮美口感配上麵豉湯的香濃湯底,吃起來超舒服超滿足的。總體而言,食物質素唔錯,份量岩岩好,食完都夠飽。食物會逐份上,有清酒任飲,係同朋友聚一聚,傾下計既好地方。
平時啲居酒屋都好貴

佢個Menu有10道菜,跟住仲有清酒同埋其他嘢飲任飲

魚生他他沙律- 🌕🌕🌕🌖🌑

三點壽司(海膽、墨魚和油甘魚)- 🌕🌕🌕🌑🌑

海膽新鮮無苦味,墨魚同油甘魚都出色,食得出都算新鮮。

海鮮茶碗蒸-🌕🌕🌕🌖🌑

雜錦海蝦天婦羅和櫻花蝦唐揚炸難-🌕🌕🌕🌕🌑

蜆貝麵豉湯-🌕🌕🌕🌗🌑

2023-12-28 126 瀏覽
🍣 [ 十道風味 | 任飲一人前 | 40%割引 HK$209 ]🍶 晚上六時起供應,暢飲九十分鐘--1️⃣ 日本直送漬物2️⃣ 魚生他他沙律3️⃣ 三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)4️⃣ 三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)5️⃣ 海鮮茶碗蒸6️⃣ 雜錦海蝦天婦羅7️⃣ 櫻花蝦唐揚炸雞8️⃣ 蜆貝麵豉湯9️⃣ 日本直送甜品🔟 飲品任飲 (清酒、檸檬綠茶、各款汽水)--整體刺身都算新鮮,三文魚都帶點油脂感。三點壽司,海膽特別突出,鮮甜回味感重。海鮮茶碗蒸嫩滑,帶點鮮味,簡單的美味。天婦羅,炸蝦炸皮剛好,肉質實在,可以連炸蝦頭食,都幾香脆。櫻花蝦唐揚炸雞,幾有特色,相對普通唐揚炸雞,比較有驚喜。櫻花蝦作炸衣,分外帶點鹹香,炸雞新鮮熱辣,帶肉汁感。飲品任飲,有清酒選擇算幾抵,不過呢個價錢唔好太多要求,不過唔飲酒嘅你都唔怕,都有簡單汽水選擇。➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺  ➺ ➺ ➺ 🏠 漁釧 📍 深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖
🍶 晚上六時起供應,暢飲九十分鐘

1️⃣ 日本直送漬物
2️⃣ 魚生他他沙律
3️⃣ 三色刺身 (三文魚、吞拿魚、八爪魚)
4️⃣ 三點壽司 (海膽、墨魚、油甘魚)
5️⃣ 海鮮茶碗蒸
6️⃣ 雜錦海蝦天婦羅
7️⃣ 櫻花蝦唐揚炸雞
8️⃣ 蜆貝麵豉湯
9️⃣ 日本直送甜品
🔟 飲品任飲 (清酒、檸檬綠茶、各款汽水)

🏠 漁釧
📍 深水埗深旺道28號V Walk地下G-19號舖
2023-12-26 115 瀏覽
早兩日行過見到漁釧門口黐咗張新餐單六點後有八道set或者十道set 仲有90分鐘任飲今日唔煮飯就索性走落嚟食覺得八道同十道價錢唔爭得遠所以就揀咗食十道一開始先嚟漬物,微酸開胃魚生他他沙律主要都係三文魚角切, 蔬菜新鮮 三色刺身吞拿魚三文魚八爪魚三點壽司就係十道同八道有分別嘅位 十道有海膽海膽新鮮完全沒有腥味海鮮茶碗蒸同埋麵豉湯茶碗蒸滑漏, 海鮮鮮味同蛋混和得非常好麵豉湯好特別係用一個茶壺嚟放去到最尾打開裏面原來都仲有啲豆腐同埋海帶會開天婦羅炸到非常香脆成個殼都完全食得櫻花蝦唐揚炸雞第一次食炸雞配埋櫻花蝦,櫻花蝦炸到脆卜卜,令到炸雞都提鮮飲品可以任飲, 我哋就又飲咗zero可樂又叫咗一啲清酒, 雖然唔飲得太多酒,不過我覺得好正覺得這種set餐幾好, 選擇困難症的可以食齊各種美食
早兩日行過見到漁釧門口黐咗張新餐單
六點後有八道set或者十道set 仲有90分鐘任飲

今日唔煮飯就索性走落嚟食
覺得八道同十道價錢唔爭得遠所以就揀咗食十道

一開始先嚟漬物,微酸開胃

魚生他他沙律
主要都係三文魚角切, 蔬菜新鮮

三色刺身吞拿魚三文魚八爪魚

三點壽司就係十道同八道有分別嘅位
十道有海膽

海膽新鮮完全沒有腥味

海鮮茶碗蒸同埋麵豉湯
茶碗蒸滑漏, 海鮮鮮味同蛋混和得非常好
麵豉湯好特別係用一個茶壺嚟放
去到最尾打開裏面原來都仲有啲豆腐同埋海帶

會開天婦羅炸到非常香脆成個殼都完全食得

櫻花蝦唐揚炸雞
第一次食炸雞配埋櫻花蝦,櫻花蝦炸到脆卜卜,令到炸雞都提鮮

覺得這種set餐幾好, 選擇困難症的可以食齊各種美食

2023-12-19
  • 魚生他他沙律
  • 三點壽司
  • 櫻花蝦唐揚炸雞
  • 十道風味
$209就有清酒🍶同檸檬🍋綠茶🍵任飲!另外再加10道菜日本料理,質素不差!服務水準也不錯,值得推介略帶清淡的清酒🍶適合細嚼慢咽,配合日本料理上佳即使不喝酒,也可以享用檸檬綠茶,健康之餘也解膩,值得推介十道風味日本直送漬物 有我最愛的牛蒡 膳食纖維相當豐富魚生他他沙律 🥗再來一個魚生沙律,配合酸汁10分開胃三色刺身(三文魚、吞拿魚、八爪魚)非常肥美的三文魚是我的最愛!三點壽司🍣(海膽、墨魚、油甘魚)那麼便宜的套餐也有海膽!質素還不錯!海鮮茶碗蒸🥚蝦仁跟蟹柳相當彈牙新鮮,不俗雜錦海蝦天婦羅🍤多汁大隻,加天婦羅醬汁非常爽脆櫻花蝦唐揚炸雞🍗意想不到櫻花蝦會把炸雞提升至另一層次蜆貝麵豉湯非常鮮甜的麵豉湯!原來裏面加入了豆腐,難怪如此鮮美日本直送甜品🍮抹茶卷細細件剛好飽足!即使只有食品,這價格還是相當不錯,加上清酒任飲,絕對物超所值

服務水準也不錯,值得推介

略帶清淡的清酒🍶適合細嚼慢咽,配合日本料理上佳

即使不喝酒,也可以享用檸檬綠茶,健康之餘也解膩,值得推介

十道風味

有我最愛的牛蒡 膳食纖維相當豐富

魚生他他沙律 🥗
再來一個魚生沙律,配合酸汁10分開胃

三色刺身
(三文魚、吞拿魚、八爪魚)
非常肥美的三文魚是我的最愛!

三點壽司🍣
(海膽、墨魚、油甘魚)
那麼便宜的套餐也有海膽!質素還不錯!

海鮮茶碗蒸🥚
蝦仁跟蟹柳相當彈牙新鮮,不俗

雜錦海蝦天婦羅🍤
多汁大隻,加天婦羅醬汁非常爽脆

櫻花蝦唐揚炸雞🍗
意想不到櫻花蝦會把炸雞提升至另一層次

蜆貝麵豉湯
非常鮮甜的麵豉湯!原來裏面加入了豆腐,難怪如此鮮美

日本直送甜品🍮
抹茶卷細細件剛好飽足!

2023-12-07 157 瀏覽
今晚我和朋友去V Walk商場行街, 行完看到這間日式店, 很像很吸引, 便決定進去吃晚餐.還有二人餐, 幾抵食咁, 於是我和朋友決定點這個二人餐.韓醬八爪魚粒沙律: 沙律好fresh 好新鮮, 車厘茄也好好吃, 八爪魚粒很有口感, 不錯.刺身3點 (三文魚, 赤蝦, 油甘魚)各2件:  刺身非常鮮味, 很新鮮, 入口即溶.鐵板炭火雞 : 雞肉好滑, 幾好食. 鐵板上也有一番風味.鐵板牛舌 :牛舌薄切, 很爽口, 口感好好, 非常好吃,精選美國牛肉火鍋: 冬天吃火鍋真的非常合適,熱辣辣. 鍋物很多配菜, 鮮冬菇, 金菇, 豆腐, 菜等等, 都好好食. 然後牛肉肉質好好, 份量都夠多, 好好食, 幾正.三文魚炒飯 :好多三文魚粒, 炒飯又不會太油, 好好食, 而且份量夠多, 一定夠飽.日式甜品: 甜甜的幾有特色, 不錯.
還有二人餐, 幾抵食咁, 於是我和朋友決定點這個二人餐.
鐵板炭火雞 : 雞肉好滑, 幾好食. 鐵板上也有一番風味.

鐵板牛舌 :牛舌薄切, 很爽口, 口感好好, 非常好吃,

日式甜品: 甜甜的幾有特色, 不錯.
2023-11-14
2023-11-16 191 瀏覽
呢日去南昌探朋友,一齊喺附近嘅VWalk商場食飯。朋友推介下,揀咗商場地下一間日式餐廳。餐廳充滿日式風情,感覺舒適。餐牌選擇頗多,我哋見個二人套餐幾啱食,價錢都算抵食。二人套餐($468),包咗八樣食物,前菜主菜都有啲不同種類嘅選擇,仲有甜品,感覺豐富。蟹肉野菜沙律 - 蟹肉配上新鮮嘅沙律菜,加上惹味嘅芝蔴醬,好開胃嘅前菜。三色刺身,包括有三文魚、赤蝦、油甘魚各兩片。剌身非常新鮮,鮮甜美味。鐵板炭火雞 - 未食已經聞到好香,雞肉入口嫩滑,好香口入味。鹽燒鯖魚 - 鯖魚燒得好香,入口肉質鮮嫩,點埋醬汁食更加好味。美國牛肉火鍋 - 牛肉分量唔少,油脂分佈平均,質素唔錯。火鍋入面亦有多款蔬菜,平衡返肉嘅肥膩感。軟殼蟹卷 - 呢個十分香口,軟殼蟹炸得好脆,配埋紫菜飯卷食真心正。甜品係蕨餅,有兩種口味,每款各兩粒。蕨餅入口煙靭,味道不錯。小店食物質素唔錯,環境亦舒服好坐,適合同朋友食飯傾偈。

小店食物質素唔錯,環境亦舒服好坐,適合同朋友食飯傾偈。
2023-11-09 97 瀏覽
又喺商場睇完戲,今日揀左呢間日本菜🇯🇵餐廳內外裝修都好和風🙈有二人套餐,亦都可以散叫壽司、串燒、刺身飯、小食等~前菜我地叫左汁燒鮑魚✨鮑魚好入味彈牙,切好唒一粒粒好方便食,點埋檸檬汁食更加清新😋鐵板燒到好熱🔥蒜片勁香,咬落香脆~和牛粒冇肥膏亦冇筋,好易咬而且牛味好重,火喉亦都啱啱好!真心唔錯😍刺身飯份量都幾大碗,刺身亦好大件,吞拿魚蓉超多絕對夠撈唒成碗飯😋仲有隻蛋黃撈埋食更加香滑👍🏻中拖羅油脂好豐富,入口即溶!帶子同蝦亦好甜,又大件又新鮮😋拉麵好特別,上到枱時先睇住店員倒啲雞白湯入去~和牛冇經過烹調,只用湯嘅熱力去整熟可以確保牛唔會因高溫而過熟👍🏻拉麵質地幾好唔會太腍,雞白湯好濃郁,再加埋和牛香味同油脂味道更豐富😍和牛甚至都係入口即溶,超滑!不錯!
又喺商場睇完戲,今日揀左呢間日本菜🇯🇵

餐廳內外裝修都好和風🙈

有二人套餐,亦都可以散叫壽司、串燒、刺身飯、小食等~
汁燒飽魚

鐵板蒜香和牛粒

極盛四色刺身丼

中拖羅油脂好豐富,入口即溶!帶子同蝦亦好甜,又大件又新鮮😋

汁燒飽魚
鐵板蒜香和牛粒