餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

添好運真係久不久我就會去食蝦餃燒賣鳳爪蒸飯真係好好食,尤其酥皮叉燒包雖然點心款式較少,但做好根本都好重要。 而家仲進步咗,有冷泡茶,今日試咗蜜桃烏龍,淡淡桃香唔太濃,好飲。
添好運真係久不久我就會去食
蝦餃燒賣鳳爪蒸飯真係好好食,尤其酥皮叉燒包
雖然點心款式較少,但做好根本都好重要。

2023-12-09
2023-12-08 463 瀏覽
用餐日期:2023/12/04用餐時段:晚餐用餐費用(每人):$95餐廳環境:室內不少座位 冷氣足 檯與檯之間較近 人多時可能要搭檯 服務:服務員服務態度正常 點菜上菜都快味道:點了百花釀油條配香辣蟹膏+紅燒豬欶骨撈粗麵+麻辣豬皮豬紅+陳皮牛肉球+酥皮焗叉燒包1-百花釀油條配香辣蟹膏:這個因醬汁是直接淋在油條上 使油條變得淋不鬆脆 醬汁偏咸 不推薦2-紅燒豬欶骨撈粗麵:這個豬軟骨豬肉醃得很入味豬肉夠稔味道好 湯汁不過咸 粗麵煮得剛好不過硬或過稔 和豬軟骨一起食味道超好 推薦3-麻辣豬皮豬紅:份量足 豬紅味道好 也夠辣 但豬皮吸了辣汁後偏咸 如可只是麻辣豬紅更好4-陳皮牛肉球:這是來這家必點的 牛肉球內很少筋 有牛肉味 牛肉醃得好味 牛肉球多汁彈牙 推薦5-酥皮焗叉燒包:這個夠熱 包焗得鬆脆 包內叉燒醬汁味道不錯 推薦總結:這家環境整潔乾淨 室內有不少座位 點心味道好 上菜也快 如想少人輕鬆進食最好選午後時段 晚上6時前。
用餐日期:2023/12/04
2-紅燒豬欶骨撈粗麵:
3-麻辣豬皮豬紅:
2023-12-04
2023-10-08 646 瀏覽
成日都話食添好運但係今次先係第一次食入到去坐低先至第一次睇餐牌選擇畀想像中少, 有啲想食嘅嘢都冇 不過坐低咗就照食兩個人叫咗一個飯+三個點心燒賣有四粒,味道不過不失冇乜驚喜牛肉球重陳皮味覺得都好食鹹水角係成餐我覺得最好食嘅因為真係啱啱炸起熱,辣辣面脆卜卜外層又脆又煙煙靭靭裏面嘅餡料都算好食蒸飯,飯粒 算係粒粒分明,有咬口上面肉汁都有落到啲飯嗰度, 略嫌份量比想像中細兜整體感覺都ok, 係有啲想食嘅嘢冇,所以下次都會食再下其他
成日都話食添好運但係今次先係第一次食
入到去坐低先至第一次睇餐牌
選擇畀想像中少, 有啲想食嘅嘢都冇
不過坐低咗就照食

兩個人叫咗一個飯+三個點心

燒賣有四粒,味道不過不失冇乜驚喜

牛肉球重陳皮味覺得都好食

鹹水角係成餐我覺得最好食嘅
因為真係啱啱炸起熱,辣辣面脆卜卜
外層又脆又煙煙靭靭

裏面嘅餡料都算好食

蒸飯,飯粒 算係粒粒分明,有咬口
上面肉汁都有落到啲飯嗰度, 略嫌份量比想像中細兜

整體感覺都ok, 係有啲想食嘅嘢冇,所以下次都會食再下其他

2023-09-28
  • 鹹水角
2023-10-02 394 瀏覽
這家是我們經常光顧的店。簡單的幾樣點心,做得味道都不錯。牛肉飯也是我們的喜好之一,每次必點。價格也不貴,是一家人吃飯的好選擇。唯獨有時排隊人很多需要等很久,而且餐廳的衛生環境需要再加強!
2023-10-02 316 瀏覽
The porridge is just like rice water and tasteless, just like adding boiled water. Steamed rice with spareribs, the ribs just melted inside your mouth, no texture at all. the rice noodle rolls still very smooth but the meat is tasteless. I can't undertake that they want to keep the cost within budget but I the poor quality will push the customers away. I don't mind to pay more for the old quality, but now I don't think I will visit this shop again.
2023-10-02
2023-09-19 318 瀏覽
本身諗住叫個外賣俾個小朋友食,已經特登早啲落單,去到收銀個到,又話我張單已經攞咗,又話無,叫我自己去check。我話張單係我落,外賣自取唔係攞住張單先有得攞架咩?!然後,個前台就係咁話唔知,叫我搵經理,跟住搵九世都未搵到個經理,原來個經理就係個前台隔離拾緊啲外賣,係咁敷衍我話攞咗就無架啦!我$就俾咗,野就攞唔到,仲要無人解答到我個問題 : “唔係有張單先可以攞到野食既咩?”咁我話 : 算!我依家只係要個解決方案,總之我依家就攞唔到野食,咁一係你哋整過俾我,一係就幫我取消咗張單,退返$俾我。佢哋就𠲖𠲖哦哦咁話整過俾我,咁我都講清楚我既情況 : “其實我就趕時間,我已經專登早啲叫,依家搞咗半個鐘,咁你哋要整幾耐先俾到我?”佢哋既回覆係 “等一陣啦!”我話 “你都俾個時間我,5分鐘?10分鐘?”“都話一陣就有囉!”突然之間,個前台話外賣平台取消咗張單,跟住佢同我講,張單取消咗,所以乜都無得攞…..“吓?!點解張單會取消咗?!”“我唔知!你問返外賣平台”“咁不如你照入返單,我係到俾$算,我只係想小朋友有野食”“取消咗就無架啦!”唉!我都費事再講,轉身,走!全程職員態度極為惡劣,不斷推卸責任,亦

我話張單係我落,外賣自取唔係攞住張單先有得攞架咩?!

佢哋就𠲖𠲖哦哦咁話整過俾我,
咁我都講清楚我既情況 :
佢哋既回覆係 “等一陣啦!”
我話 “你都俾個時間我,5分鐘?10分鐘?”
“都話一陣就有囉!”

“吓?!點解張單會取消咗?!”
“我唔知!你問返外賣平台”
“咁不如你照入返單,我係到俾$算,
我只係想小朋友有野食”
“取消咗就無架啦!”

唉!我都費事再講,轉身,走!

全程職員態度極為惡劣,不斷推卸責任,
亦由始至終都無諗過、提出過解決方法。
食過佢哋既堂食,又唔係真心特別出色。
外個賣自取都可以有咁既待遇,
堂食?!不了!
2023-09-19
45 分鐘 (外賣自取)
2023-09-04 350 瀏覽
十年前在總店食添好運,因為夠平,又好味!近年轉型後,點心款式大致相同,價格卻提高了。那是當然的,都闖出個名堂來,有旅客。現在茶錢都$12位(嶄新冷泡茶)只是gimmick野,想跟隨市場步伐兼乘機加價,可是茶包味道很淡呢,沖一壺就無味了,不知道是否可要求換新茶包?我寧可喝傳統舊茶$6位商業化後點心味道變普通了往時有感雪山叉燒包出色現在只有腸粉仍然是嫩滑的
十年前在總店食添好運,因為夠平,又好味!

現在茶錢都$12位(嶄新冷泡茶)

我寧可喝傳統舊茶$6位

商業化後點心味道變普通了
往時有感雪山叉燒包出色
現在只有腸粉仍然是嫩滑的
下午茶
2023-07-17 564 瀏覽
喺香港點可以無食過添好運,性價比咁高嘅價錢嚟講,點心質素真係好好食!我覺得有以下幾樣特別出色雪山叉燒包熱辣辣嘅雪山叉燒包,咬落去外皮好鬆軟,入面嘅醬汁同叉燒亦都好豐富,外脆內軟 停唔到口,一啖接一啖😋😋豬潤腸粉豬潤腸粉一啲都唔腥,豬潤嘅份量亦都好足夠,腸粉外皮好煙靭,不錯🥰燒賣燒賣入面好足嘅蝦仁同豬肉,啖啖肉都好彈牙,好食😆鮑汁鳳爪炆得好入味,一啖咬落去滿滿嘅鮑汁,滿滿嘅骨膠原,值得叫添好運喺香港嚟講算係遊客必到嘅地方,點心質素依然保持到,而價錢亦都唔算太高,茶位亦都係$5一位😆😆

雪山叉燒包

豬潤腸粉

燒賣
燒賣入面好足嘅蝦仁同豬肉,啖啖肉都好彈牙,好食😆

鮑汁鳳爪
炆得好入味,一啖咬落去滿滿嘅鮑汁,滿滿嘅骨膠原,值得叫

2023-06-30 478 瀏覽
每次想食點心,想不到新店都會到添好運。通常都是點某幾款小食,整體質素都係水準以上。首先話蝦餃,味道清甜鮮美,蝦肉鮮嫩多汁,皮薄韌度啱啱好,煮得剛剛好,不會太爛或太硬,感覺好新鮮。燒賣亦然,燒賣皮有啲彈牙,燒賣肉有足夠嘅鮮味,不會太鹹或太淡,十分開胃。✨鳳爪係我唔可以錯過嘅點心,添好運嘅鳳爪雖然唔算係最大隻,但係味道十分正宗,醬汁香濃有味,鳳爪肉質腍滑,肉皮亦夠軟滑,都係非常好食。馬拉糕亦係另一款經典點心,味道唔會太辣,但又有足夠嘅香料味,質感腍滑,好適合搭配一杯熱茶食。❤️最後講下雪山叉燒包,雖然呢款係添好運嘅招牌點心,但我覺得味道一般,叉燒肉質有啲老,包皮唔算太鬆軟,亦唔算太韌。不過,好處係叉燒汁夠多夠濃郁,所以都算食得過癮。✨添好運嘅點心質素都係水準以上,雖然未到最好食,但係價錢合理又食得滿足,所以都值得一試。

❤️

2023-06-01 580 瀏覽
無先睇下面食評 經過好多次終於試下啦 我一個人叫咗 鳳爪排骨飯和一碟烚生菜想叫多個點心都係唔好住 試下兩樣睇下好唔好先 首先個飯來到了蒸得好濕一pet pet 跟住個烚生菜好多油唔太啱食
蒸得好濕一pet pet 跟住個烚生菜好多油唔太啱食

2023-04-30 664 瀏覽
一直食開添好運,點知尼間甘垃圾,服務態度又差,嘴藐藐,又打錯單。衛生環境一般,味道一般,服務拉低整體添好運水准。十分不推薦來食,難怪飯點都冇人排隊。食過一次,冇下次啦。

2023-04-07 791 瀏覽
今次嚟叫咗多款點心,包括燒賣、鳳爪、蒸粉果、馬拉糕、牛肉球、牛肉腸、叉燒包及蘿蔔糕,可說是極大路的點心;長話短說 ,部份點心味道不達水準,現簡短分享:燒賣及蒸粉果味道和質感還好 ;鳳爪嘅靈魂-芡汁,味道欠奉使人非常失望;馬拉糕味道還好,但件頭太細;牛肉球和蘿蔔糕又係衰在味道上;蘿蔔糕可說是近年來吃到的最差了;牛肉腸喺甜豉油配襯下味道中上;叉燒包是這一餐最滿意的,保持極佳水準!希望老闆可以定期做下食物QC,看看出品達不達到水準,唔好再令捧場客失望。另外,當日侍應服務非常殷勤。
燒賣及蒸粉果味道和質感還好 ;
鳳爪嘅靈魂-芡汁,味道欠奉使人非常失望;
馬拉糕味道還好,但件頭太細;
牛肉腸喺甜豉油配襯下味道中上;
叉燒包是這一餐最滿意的,保持極佳水準!

2023-04-02
  • 雪山叉燒包
2023-01-22 1346 瀏覽
今晚成班網友一齊去睇入樽🥳🥳🥳約左其中一個友人去澳海城食野再一齊行去,咁黎到就睇下有乜好食,見到呢,懷念舊屎馬拉糕味,就入去食。點左唔同點心,最緊要就係點個馬拉糕啦😋😋 豉汁蒸鳳爪普普通通,冇咩好講叉燒腸料多皮滑,唔錯😋金銀蛋瘦肉粥幾好食,佢個粥底幾特別,但係又講唔出有咩唔同,係同平時食既粥有好大分別,各位知唔知有咩唔同?紅油抄手都係冇乜特別,我覺得不過不失鹹水角幾好食,料多過一般酒樓,唔錯👍杞子桂花糕好軟淋,覺得咬落好易散開,有陣花味,鍾意食既會覺得好食。酥皮焗叉燒包真係後悔太遲先食,呢款唔食尤志可,一食就覺得好好味,酥皮又脆又軟,入面又熱又香,一人一件,食完都回味無窮,再叫多碟食,誠意推薦👍👍👍👍👍👍馬拉糕就失望啦,同我n年前食既馬拉糕好唔同,以前食落係又香又軟又甜入心。而家覺得好普通,係我記憶錯左?懷念腦海中既味道🥲🥲不過成餐都唔錯,可能下午去,坐得舒服。
今晚成班網友一齊去睇入樽🥳🥳🥳
點左唔同點心,最緊要就係點個馬拉糕啦😋😋
豉汁蒸鳳爪普普通通,冇咩好講
叉燒腸料多皮滑,唔錯😋
紅油抄手都係冇乜特別,我覺得不過不失
鹹水角幾好食,料多過一般酒樓,唔錯👍
不過成餐都唔錯,可能下午去,坐得舒服。
馬拉糕
酥皮叉燒包
紅油抄手
豉汁蒸鳳爪
2023-01-12
酥皮叉燒包
2023-01-12 434 瀏覽
馬拉糕細件左,味道普通左,似一般酒樓既馬拉糕,冇以前咁好食。🥲🥲🥲金銀蛋瘦肉粥,料多,味道幾好,我覺得粥底有啲特別,同出面啲粥有唔同,但又講唔出有咩唔同紅油炒手小小辣,肉質夠新鮮,夠嫩。皮幾薄,唔錯。叉燒腸皮薄但唔多滑,料多,屬正常野。咸水角皮脆又煙韌,餡夠熱又多,趁熱食好好食👍👍蒸鳳爪味道幾好,正正常常焗叉燒包多餡,菠蘿皮脆又甜,叉燒餡又咸,甜中帶咸,食落又好好食😋😋,如果熱啲應該會仲好食,本人最推薦👍👍👍食完唔夠飽再叫多碟食,正😁😁杞子桂花糕,足料,多杞子,多桂花,不過好甜😅😅😅整體幾好,不過可能我懷舊,覺得十幾年前喺旺角食嗰陣,好食好多,尤其馬拉糕。唔知係哋美化左以前,覺得而家冇以前咁好食。
紅油炒手小小辣,肉質夠新鮮,夠嫩。皮幾薄,唔錯。
叉燒腸皮薄但唔多滑,料多,屬正常野。
咸水角皮脆又煙韌,餡夠熱又多,趁熱食好好食👍👍
蒸鳳爪味道幾好,正正常常
杞子桂花糕,足料,多杞子,多桂花,不過好甜😅😅😅
唔知係哋美化左以前,覺得而家冇以前咁好食。
酥皮焗叉燒包
豉汁蒸鳳爪
馬拉糕
紅油炒手
2023-01-12
酥皮焗叉燒包
紅油炒手
2022-12-19 898 瀏覽
其實嘢食都還可以接受但係啲枱枱凳凳真係見到都有啲唔開胃個杯都未用已經係污糟.啲員工嘅服務基本上同一個機械人冇分別成間野嘅感覺俾到我好污糟同員工不是很有善好彩完全唔使等..嘢食幾好食都唔會再嚟🫤Food are acceptable The table and chairs are all molded so you can prepare to will lose some appetite.Cup and plates are basically dirty before use.The staff here are no difference than a robotOverall this place feels dirty and not friendly. lucky there was no wait…Will not come again 🫢
其實嘢食都還可以接受
但係啲枱枱凳凳真係見到都有啲唔開胃

個杯都未用已經係污糟.
啲員工嘅服務基本上同一個機械人冇分別

成間野嘅感覺俾到我好污糟同員工不是很有善