2022-09-29
淥鼎記出名好吃😋,平時會來吃打邊爐放題😍,今次聽聞有📢新餐牌菜式(。◕‿◕。)➜ 💥鰲拜套餐$488/位(4位起)。餐廳鄰近觀塘港鐵約🚶步行五分鐘就到,非常很方便😎 ,到餐廳大堂,服務員立即安排入座,店內晚餐時段很爆場嗯😊, ✨💓還有店內燈籠燈裝飾,用來打卡拍照好美嗯💚錦繡前菜✨黃金炸魚皮, 擔擔黃金鹹香包住香脆魚皮, 超讚💞✨椒絲炒鵝腸, 伴菜有紅綠椒洋蔥炒鵝腸, 非常香口滑溜, 估唔到前菜份量都係大大碟嗯😆💚海鮮刺身✨菜式上枱嘅時候真係嘩一聲呀,擺盆好靚,蒜頭檸檬醃原隻大龍蝦🦞生蝦🦐南非鮑魚🦪,是一道微酸的菜式,非常開胃😍✨象拔蚌刺身🐚, 真係好鮮甜彈牙💞, 回味無窮🤤💚頭盤(主菜五選一)✨可選😆(*❛‿❛)→老壇酸菜鱸魚/重慶雞煲/香辣烤魚/水煮牛肉/椰子雞煲←(>▽<)ノ我選擇了椰子雞,是切件原隻雞上🐥, 雞肉鮮嫩彈牙,椰子湯底清甜,分量很足。💚火鍋(湯底六選一)✨可選(☞゚∀゚)☞芫茜皮蛋/ 豬骨鍋/ 麻辣湯底/ 菠蘿沙嗲鍋/ 養顏美人鍋⟵(๑¯◡¯๑),我當然選擇👉養顏美人鍋啦, 配有花膠紅棗杞子,✨好滋補嗯😍💞🉐另每位贈送🉐😍💫美國手切牛併盤,💥配
💚錦繡前菜
✨黃金炸魚皮, 擔擔黃金鹹香包住香脆魚皮, 超讚💞
💚海鮮刺身
✨象拔蚌刺身🐚, 真係好鮮甜彈牙💞, 回味無窮🤤
💚頭盤(主菜五選一)
💚火鍋(湯底六選一)
🉐另每位贈送🉐😍
💫美國手切牛併盤,💥配有牛小扒/和牛粒/和牛石,肉質鮮嫩, 和牛粒油脂分佈 均勻,好林呀
💫沙巴躉切片,大廚刀功了得,好新鮮
💫胸口油牛丸, 好有牛肉味很滑
💫自家製紫菜響鈴,脆卜卜配有紫菜很好特別
💫精選菜籃
💚 還可以任點任吃牛/豬/羊/ 海鮮/手打丸及還可以到自助火鍋區拿其他火鍋配料芝士腸,烏冬,公仔麵,蔬菜,響鈴等
💚還有飲品櫃, 有多款飲品選擇, 💞最讚既係👉自家製竹蔗茅根水🥰
💚最後還有haagen dazs雪糕杯🧁
總括來說, 鰲拜套餐真的很精彩,很豐盛的一餐。 CP值很高,分量很足, 食物新鮮,味道很好,相約下次節日再來訪慶祝。