避風塘香辣龍蝦2人套餐2人餐有兩隻龍蝦,使用避風塘及香辣口味炮製鮑魚,聖子,花甲,扇貝,雜菜底,食完海鮮之後可以打邊爐,海鮮烹調炮製的特色佳餚,當中最好味啖啖肉當然係避風塘龍蝦,炒龍蝦肉鮮美,醬汁香濃,再加埋大量嘅蒜蓉同辣椒,真係好惹味!火候控制啱啱好,保持住海鮮嘅鮮甜同嫩滑感!椰皇雞湯好香椰子味既雞湯湯煲,滋補而不燥,好香甜,成煲清哂雞又係好滑 職員好細心會走過來提我哋啲雞係唔能夠煮太熟時間已經夠可以去食用我哋四個大人去食就啱啱好,份量唔多唔少
避風塘香辣龍蝦2人套餐

2人餐

椰皇雞湯

好香椰子味既雞湯湯煲,滋補而不燥,好香甜,成煲清哂

我哋四個大人去食就啱啱好,份量唔多唔少
2023-12-04
2023-12-24 350 瀏覽
之前在社交平台見過廣告已經好想試下呢間,冬至日終於有機會來試試。我地叫左龍蝦山(半香辣),先食上層的海鮮,然後加水滾熟底下的蔬菜。上層的蒜蓉海鮮,感覺唔夠蒜蓉,唔夠入味,梗係覺得欠少少,而且份量好少😔😔海鮮少可以話係成本貴,少係正常;但底下的蔬菜都好少,蓮藕片4塊、粟米4塊、豆卜少許,再加少量娃娃菜,完全係配給制咁🫠🫠🫠食唔飽!結果返到屋企再煮糖水食🤣總括來說,性價比不高,以$500一位的價錢來計,可以有更好嘅選擇,去西貢食避風塘仲好d !

我地叫左龍蝦山(半香辣),先食上層的海鮮,然後加水滾
熟底下的蔬菜。

2023-10-01 927 瀏覽
爸爸鍾意食海鮮, 又聽朋友推介, 所以特意book左海鮮山試試, book位前都有好多細節事項需要留意, 店員via WhatsApp問及人數, 食唔食辣, 同埋send link俾我揀海鮮餐, 大致上分別有龍蝦, 蟹, 魚嘅海鮮餐, 另外仲有肉類, 丸類, 菜類for打邊爐🍲我地揀左龍蝦山, 店員好細心幫我地剪開哂隻龍蝦, 方便易夾, 大大隻龍蝦啖啖肉, 肉質鮮甜夠彈牙, 帶子, 蟶子夠鮮味, 食完海鮮, 開始叫便打邊爐, 叫左一碟手切肥牛, 一碟手切封門柳, 好彩兩款都有叫!!兩款都好食, 又重牛味😍再黎手打鮮丸雙拼(墨魚,鮮蝦) 又係好彈牙, 真心推介鍾意食海鮮嘅朋友仔, 一次過滿足哂💯值得一提, 店內三男一女店員, 佢地都非常有禮, 細心, 有耐性, 解釋得好好, 觀察力亦好強👍👍

2023-07-27 874 瀏覽
夫君朋友生日🎂八個人 超滿足海鮮新鮮海鮮山有蜆 超多桂花蚌 大隻鮮甜肉蟹 爆肉蝦 彈牙仲有條海斑入邊有腐皮蒜頭洋蔥粟米麻辣湯底辣到適中 唔會蓋過鮮味龍蝦山龍蝦大隻 椒鹽炸咗 彈牙鮮甜刺身象拔蚌 甜甜甜真係多到食唔晒!大啤 嘉士伯純滑買二送一 抵飲大啤 藍妹 有活動抽獎 兩支一次老闆熱情細心介紹👍
夫君朋友生日🎂
入邊有腐皮蒜頭洋蔥粟米
麻辣湯底辣到適中 唔會蓋過鮮味

龍蝦大隻 椒鹽炸咗 彈牙鮮甜

刺身象拔蚌 甜甜甜

真係多到食唔晒!

大啤 嘉士伯純滑買二送一 抵飲
大啤 藍妹 有活動抽獎 兩支一次

老闆熱情細心介紹👍
2023-06-16 999 瀏覽
海鮮山3人套餐海鮮: 蟹1隻 蝦10隻內 帶子3隻 聖子10隻 蜆20粒內火鍋配料: 菜 栗米 腐竹 各5款飲品: 3罐汽水甜品: 3杯雪糕食物質素: 正常發揮 海鮮上菜時唔夠熱服務質素: 太hard sell其他食品感想: 埋單1000蚊 唔抵食
海鮮山3人套餐

火鍋配料: 菜 栗米 腐竹 各5款
飲品: 3罐汽水
甜品: 3杯雪糕

食物質素: 正常發揮 海鮮上菜時唔夠熱

服務質素: 太hard sell其他食品

感想: 埋單1000蚊 唔抵食
2023-06-02 948 瀏覽
同好姊妹補祝生日,知道佢喜歡食海鲜,又喜歡食牛及火煱,揀去"海鲜山醉辣火鍋"; 其實之前都想試左好耐 (今晚终於有機會)。餐廳主要食海鮮(有辣/麻辣/不辣),我哋要咗兩份二人餐‘’海鲜山‘’入面有扇貝,蟶子,花甲,蜆,蝦,蟹,用好多炸蒜整所以超级惹味 (我地叫香辣~微辣)。食完海鮮就繼續打邊爐🍲,海鮮底層已有蔬菜~ 炸支竹,蓮藕,豆卜,粟米,每份餐包一枝指定啤酒,每人一杯雪糕及一罐汽水(雪糕款式好多,我至愛榴槤。另薑汁燉奶好特別)。另外再叫其他火鍋配料 (有啲食物享有六折優惠)。我知道有一張枱背景有Happy Birthday 裝飾,所以訂枱時講明要嗰張枱(幸好未比其他人訂左)。我地更為壽星預備左個生日蛋糕(餐廳仲播埋生日歌)。員工服務態度都好好👍
2023-06-01
生日
用餐優惠
優惠券
2023-05-05 1562 瀏覽
終於去試咗期待已久嘅海鮮山,地點喺荃灣二陂坊,有啲唔太就腳🥲今晚我地order咗龍蝦山🦞有隻一斤嘅龍蝦,大元貝,蟶子,鮑魚,花甲底下有蔬菜可以用黎打邊爐另外order咗海鮮山(轉羔蟹)全部海鮮都好新鮮,肉質彈牙小食嘅花雕鮮醉蝦好入味🦐豬手炸得脆卜卜,只係$208🐷比起出面嘅德國餐廳更出色只要order入座人數相同嘅餐,火鍋配料就可以有6折📍海鮮山醉辣火鍋 (荃灣)荃灣二陂坊25號地下人均消費:$600-700食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境:⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
今晚我地order咗龍蝦山🦞
有隻一斤嘅龍蝦,大元貝,蟶子,鮑魚,花甲
底下有蔬菜可以用黎打邊爐
另外order咗海鮮山(轉羔蟹)
全部海鮮都好新鮮,肉質彈牙
小食嘅花雕鮮醉蝦好入味🦐
豬手炸得脆卜卜,只係$208🐷比起出面嘅德國餐廳更出色
只要order入座人數相同嘅餐,火鍋配料就可以有6折

📍海鮮山醉辣火鍋 (荃灣)
荃灣二陂坊25號地下

德國式豬手
花雕鮮醉蝦
德國式豬手
2023-03-19 2170 瀏覽
今年生日飯揀左呢間海鮮山醉辣火鍋,隻龍蝦(多膏鮮甜) ,大到成隻monster咁,個set仲有: 鮑魚(爽彈唔韌) ,蝦(夠新鮮) ,帶子(大大隻好厚肉) ,蜆(雖然細粒肉但隻隻都冇沙) ,蚌(清得乾淨甜美唔腥) ,嗌左3人餐,其實食完海鮮都飽左,叫多個菜同蝦丸墨丸雙併都差d食唔晒,因為老人家堅持唔浪費堅持要清枱(我媽連d花生都立埋走,話好好食) ,飽到我地呢。。。服務真係very good, 食之前耐心介紹設備用法又幫手剪開隻大龍蝦,食緊時幫手清殼,任何時候都留意到我地需要,非常抵讚!

2023-03-15 1201 瀏覽
適逢生日,太太叫我自己選擇想食啲乜嘢,最終被網上照片吸引而選擇了這間有海鮮有牛扒的小店。一早在網上預約並選擇了這海鮮+我最愛的斧頭扒。坐低時,職員會非常細心地講解介紹。到了主菜上枱,份量果然相當震撼,海鮮上佈滿炸蒜,非常香口,而且因為選了二級辣,對愛辣的我倆而言,十分啱口味。而到了食斧頭扒,牛扒厚身,要5成熟也算煮得剛好,而且職員細心地問想自己切,還是他們幫我們切,極懶的我自然選擇讓他們幫忙。牛扒還算不錯,較可惜的是因為牛扒是和海鮮一起上的,所以當我們食完海鮮之後再食牛扒,牛扒已經變冷,讓味道差了一點。食完主菜,最後還有雪糕提供,味道也不錯。到結帳時和老板討論起牛扒變冷的問題時,他說兩樣一起上主要是很多人喜歡影相打咭,一起上影落靚好多,如果講究啲,可要求分開上,食完海鮮再上牛扒,那就不會變冷。雖然價錢有點貴,但有機會要嚟試多次先~
2023-02-22 873 瀏覽
之前睇到已經一路好想試,終於試到由未去食book位係信息溝通已經覺得好好服務,因為我哋好肚餓問可唔可以整定先所以一去到就差唔多有得食之後店員好詳細咁講解注意事項有啲咩,好細心,值得加分四個人去食叫左個8星海鮮御宴都好夠食,海鮮種類配料夠多,因為有朋友唔食辣所以食到啲菜同粉絲吸哂海鮮既鮮甜味,食海鮮最重要夠新鮮,佢真係好新鮮👍🏻之後再加配料仲有折價錢合理。最後仲送左雪糕俾我哋食下次想試下頂層干鍋😋
之前睇到已經一路好想試,終於試到
價錢合理。最後仲送左雪糕俾我哋食
下次想試下頂層干鍋😋
8星海鮮御宴
8星海鮮御宴
2022-11-17 969 瀏覽
T骨扒香辣海鮮餐~抵食推介(跟汽水及雪糕)飽到一個點! 扒又厚又大又夠肉味!海鮮香辣野味(叫左1級程度、食小小辣既人岩晒),牛扒叫了5成熟,用慢煮去處理~肉質剛剛好!另外再加點醉蝦同酥炸由魚蘇,都好好食,送啤酒一流斷送埋雪糕都飽都食路落咁濟服務方面,員工會介紹個餐點食,用餐時會問埋滿意程度食物如何~餐廳環境不算大但整潔,滿意加分!大滿足的一餐~ 下次同朋友再encore!試埋蒸8種海鮮鍋先但要記得提早訂位呀!
T骨扒香辣海鮮餐~抵食推介
(跟汽水及雪糕)

斷送埋雪糕都飽都食路落咁濟
但要記得提早訂位呀!
醉蝦
醉蝦
2022-11-10 733 瀏覽
之前已經試過叫外賣叫帝王蟹帝王蟹新鮮生猛,二黎比的配料好足仲會好細心介紹返唔同嘅辣度,嗰次之後其實已經好想去舖頭食終於今次可以去舖頭嘗試一下同朋友結果當然冇令人失望,分別叫咗海鮮山同龍蝦山,兩個套餐份量好足,龍蝦大隻到我見到都呆一跳,二黎最重要真係好新鮮,海鮮好鮮甜,最後我地重點咗盤和牛,色澤同埋肉味都好夠,推薦比大家最重要店員服務態度真係好好❤️❤️❤️👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾
之前已經試過叫外賣叫帝王蟹
帝王蟹新鮮生猛,二黎比的配料好足
仲會好細心介紹返唔同嘅辣度,嗰次之後其實已經好想去舖頭食
終於今次可以去舖頭嘗試一下同朋友
最重要店員服務態度真係好好❤️❤️❤️👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾
2022-10-26 760 瀏覽
雖然係一間小店、坐位不多,不是有好靚嘅裝修加外觀,但佢哋出品嘅食物係好高質素嘅!永遠都唔會令你失望😋用心制作嘅出品永遠唔會輸魷魚🦑鬚好有小時候嘅味道鹹蛋魚皮有好香嘅奶黃月餅嘅香味、食落口又不會覺得膩,只會越食越想食🤣海鮮係每天到流浮山入貨、新鮮嘅味道你係會食得出🥳牛扒嘅處理係肉香嫩外香口、不會出現鞋口嘅情況👍🏼加上那些人情味、我相信好難揾到第二間🥰
永遠都唔會令你失望😋用心制作嘅出品永遠唔會輸
魷魚🦑鬚好有小時候嘅味道
海鮮係每天到流浮山入貨、新鮮嘅味道你係會食得出🥳
牛扒嘅處理係肉香嫩外香口、不會出現鞋口嘅情況👍🏼
加上那些人情味、我相信好難揾到第二間🥰
斧頭肉眼扒/避風塘海鮮/鹹蛋魚皮/魷魚鬚
2022-10-26
斧頭肉眼扒/避風塘海鮮/鹹蛋魚皮/魷魚鬚
2022-09-11 758 瀏覽
中秋-追月夜,一家人再聚,已經係第二次叫海鮮山,自己煮海鮮+海鮮山依舊新鮮好味,香辣剛剛好一流,個個屋企人都盛讚,新鮮好味隻長腳蟹煮剛剛熟,鮮甜的蟹腳肉食完一隻又一隻,簡直停唔到口,食完亦沒有口渴,真材實料叫海鮮外賣之選
依舊新鮮好味,香辣剛剛好一流,個個屋企人都盛讚,新鮮好味
外賣自取
2022-09-01 565 瀏覽
同朋友食生日飯朋友選擇嘅海鮮乾鍋,食完再打邊爐。滿足晒食海鮮同打邊爐。好美味,一定會再返嚟👍👍👍啲海鮮好新鮮,啲牛肉好正。最尾仲食埋芝麻雪糕。店員真係好nice , 加分☺️
同朋友食生日飯

啲海鮮好新鮮,啲牛肉好正。最尾仲食埋芝麻雪糕。

店員真係好nice , 加分☺️