2025-07-29
一向主打新鮮海鮮同經典廣東菜既海港成日都有好多唔同晚市優惠,今次突登搵埋屋企人同我一齊試吓佢嘅晚市套餐(脆皮醬燒雞半隻配豉椒炒浦田蟶子)、濃湯鮮竹魚腐浸勝瓜同濃湯花膠雞響螺湯,每款都令人驚喜,味道正宗又足料!🍽️脆皮醬燒雞半隻呢隻脆皮醬燒雞真心係星級水準!雞皮烤得金黃香脆,咬落「卡滋卡滋」,內裏肉質嫩滑多汁,醬汁甜鹹適中,滲透每一絲雞肉,帶點微焦嘅炭香,食落好惹味!半隻份量啱晒2-3人分享,配碗白飯簡直係完美。🍽️豉椒炒浦田蟶子晚市優惠嘅另一款,豉椒炒浦田蟶子係海鮮控嘅心頭好!浦田蟶子新鮮肥美,每粒都彈牙多汁,配上青紅椒同黑豆豉快炒,味道鮮香微辣,豉香濃郁得來唔會蓋過蟶子嘅鮮甜。口感層次分明,辣度適中,食落好開胃,忍不住一啖接一啖!呢款炒蟶子同燒雞嘅組合真係性價比高到爆!🍽️濃湯鮮竹魚腐浸勝瓜呢道係健康又滋補嘅選擇!勝瓜切片炆得軟熟,入口清甜多汁,吸滿濃湯嘅鮮味。湯底用鮮竹同魚腐熬製,帶點海鮮嘅甜香,濃郁得來唔油膩,仲有淡淡嘅中藥味,飲落好似屋企燉湯咁暖心。魚腐滑溜,勝瓜爽脆,兩者搭配好平衡,食完覺得好舒服。🍽️濃湯花膠雞響螺湯呢款湯係滋補派嘅至愛!湯底用響螺同雞熬成,濃郁得來帶點清甜,花膠厚
🍽️脆皮醬燒雞半隻
🍽️豉椒炒浦田蟶子
🍽️濃湯鮮竹魚腐浸勝瓜
🍽️濃湯花膠雞響螺湯
呢款湯係滋補派嘅至愛!湯底用響螺同雞熬成,濃郁得來帶點清甜,花膠厚身軟糯,入口即化,滿滿膠質感,響螺切片彈牙,雞肉嫩滑,仲有少少杞子同紅棗嘅點綴,飲落好似一碗養生靚湯!湯底味道濃而不膩,菜單寫係6人用,我地3個人飲就可以每人飲到兩碗,食完覺得暖笠笠又滋潤。雖然其他菜略貴,但用料足同味道正,絕對值回票價!