2024-02-20 935 瀏覽
今日口痕想食打邊爐,帶住個仔唔使諗,都係海底撈。係得海底撈可以令小朋友坐定定。揀左去海之戀因為附近就有荃灣體育館,之後可以比仔仔放電。每次由外國翻香港都一定會想去海底撈,真係咁多年都keep到個水準。叫左個午市套餐,包一份主食(我揀左撈麵),蔬菜盤(都算多,午餐肉都比半罐你,蟹柳有六條!),不過唔包湯底,但都係$35/quarter埋單$237,我自己有gel甲、隊左兩碗銀耳羹、兩個橙、一條大青瓜、一堆蕃茄仔、兩碟海帶、有員工Fing拉麵(我其實叫佢就咁上)、有玩具(仲要次次都好精美)、有蒸水蛋、有奶皇包、有牛小排好有牛味!仲有餐肉蟹柳食唔晒拎走員工又friendly,自動波比瓜子、雪米糍、玩具。性價比無得頂。所以成日都間唔時就想去下!

揀左去海之戀因為附近就有荃灣體育館,之後可以比仔仔放電。

仲有餐肉蟹柳食唔晒拎走
兒童福利:蒸水蛋加豬仔奶黃包
自己調汁
撈面
2024-01-31 1061 瀏覽
服务态度咁差,举手多次没人理都在做自己的事举手多次 举到看别人台的服务员才过来帮忙无语上菜慢 小菜加的慢 都不知搞乜嘢 本就是图方便气氛来海底捞食饭 氛围搞的咁差劲 好不抵 既然这样都去内地食饭好啦好不满意令人失望 一些员工当着客人的面大喊大叫多影响客人食饭 食饭好不舒服好不满意 都不知怎麽培训d?忙着同其他客人吹水 不注意自己的本职工作,搞d唔系想呢边食饭口音说的不标准我同朋友听不清将乜嘢鬼。讲不清楚可以讲普通话啦,好不满意的一次海底捞食饭。之前在内地食饭都好开心近期不会去海底捞食饭

近期不会去海底捞食饭
2024-01-29
宵夜
2023-11-11 2550 瀏覽
海底撈火鍋 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場地下G07-G08號舖嚟到海底撈,梗係叫鴛鴦鍋㗎,我就叫咗香濃蕃茄同大骨菇湯底😝,其餘兩個就係清水,雖然話就話係清水,但係佢都會放啲紅棗同杞子喺入面㗎!蕃茄向來係我嘅最愛喺未放食材之前店員會細心咁問你需唔需要飲碗蕃茄湯,仲可以加啲牛肉粒同埋蔥等嘅材料然後一碗熱辣辣香濃嘅蕃茄湯就呈現係你眼前啦😍次次嚟到海底撈梗有人生日嘅,真係總有一台係你附近,🎵傻嗨嗨…職員嘅服務態度依然咁好,女仔仲可以排埋美甲服務添💅🏻自從比朋友洗腦打邊爐要食鵪鶉蛋之後次次嚟到海底撈都要嗌🤣一啖一粒超級爽。鴨血口感好特別,我一個人食晒成碟🤣唔識得形容嗰種口感值得讚賞嘅,就係蝦滑,每一啖都充滿住蝦,淡淡都係蝦嘅鮮味🦐另外醬爆芝士牛丸亦都係我好推介嘅食物之一,咬開啲芝士汁好似洪水咁湧出嚟🧀,另外到咗我最鍾意食嘅沙巴魚🐠,啲魚好腍,仲要冇骨超級正😍,次次必定叫㗎,最後都肥牛,味道都好重牛味肥肉同牛分布平均😍總括嚟講海底撈係我每次同朋友出街食打邊爐嘅必選之一😘#美食 #香港美食 #美食介紹 #美食博主 #飲食 #飲食推介 #香港 #內地 #澳門#foodporn
海底撈火鍋 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場地下G07-G08號舖

職員嘅服務態度依然咁好,女仔仲可以排埋美甲服務添💅🏻
值得讚賞嘅,就係蝦滑,每一啖都充滿住蝦,淡淡都係蝦嘅鮮味🦐
總括嚟講海底撈係我每次同朋友出街食打邊爐嘅必選之一😘

#foodporn#foodpics#foodiegram#snapshot#discoverhongkong#delicious#yummy#instafood#foodphotography#eat#eating#香港美食#香港#美食#吃貨人生 #吃貨 #吃貨日常 #吃 #吃吃吃 #吃到飽 #美食推薦
雖然在香港食過好多次海底撈 但還是很想念內地的 就是感覺香港的食材好像差點什麼🤔而且價錢也好像貴了一點最近愛上了 撈派巴沙魚片 特別滑嫩鮮味 絕對推薦寬粉愛好者的我 真的特別喜歡海底撈的 有多種選擇 有幼的、粗的 還有個土豆薯粉 全部都好吃😋 感覺特別幸福🥰試了酸菜湯底 只有一個字形容:鹹沒其他詞語可以形容了蕃茄湯底這個隱藏食法 真係不得了!一試便愛上 肉碎+香菜+芹菜粒+蕃茄湯底 絕了!現在每次去都一定要食這個👍🏻🥹入到去食唔夠10分鐘 生日歌就響起了真係差不多枱枱都有 勁洗腦😂
最近愛上了 撈派巴沙魚片 特別滑嫩鮮味 絕對推薦
試了酸菜湯底 只有一個字形容:鹹
沒其他詞語可以形容了
入到去食唔夠10分鐘 生日歌就響起了
真係差不多枱枱都有 勁洗腦😂

2023-09-30 1870 瀏覽
平日晚刻同同事約佐放工之後去荃灣呢間海底撈食飯。提前book佐位,過到去就可以入去。唔駛等呢一點幾好👍點佐幾多款嘢食,為佐試多幾款嘢,我地都係點半份半份咁。點佐首《分手快樂》俾「失戀」同事,佢地竟然淨係推個音箱🔊過來之後就走人。服務方面,覺得佢地唔夠人手,唔多主動照顧客人。舉手加湯都要等➕提多次。今次體驗比較一般。調味料收人頭18蚊,飲料收人頭15蚊。收佐➕1之後,我地最尾三個人盛為1115。
點佐幾多款嘢食,為佐試多幾款嘢,我地都係點半份半份咁。
調味料收人頭18蚊,飲料收人頭15蚊。
收佐➕1之後,我地最尾三個人盛為1115。
2023-08-04 2442 瀏覽
菜品: 海底撈提供了廣泛的食材選擇,從新鮮的海鮮到多種肉類和蔬菜,真的讓人眼花繚亂。往日的午市套餐已沒有了,唯有選擇二人餐(如圖)。如果可以恢復供應午市套餐就好啦🥲 湯底評論: 這家火鍋店的湯底真的是另一個亮點。他們提供了多種湯底選擇,包括蕃茄湯、麻辣湯和蘑菇湯等等。湯底的味道很濃郁,但外面自助吧的蘑菇湯與湯底的味道是一模一樣的! 用餐環境評論: 海底撈的用餐環境非常舒適和寬敞。桌子上有一個大型火鍋爐,旁邊還有一個自助區,供應各種調味料和小吃。店內的燈光柔和,氛圍溫馨,給人一種放鬆的感覺。服務人員態度友好,總是能彈性地提供幫助。整個用餐過程非常順暢,讓我感受到了良好的用餐體驗。 總的來說,這次我在這家火鍋店的用餐體驗非常出色。他們提供了新鮮的食材、多種口味的湯底和舒適的用餐環境。我對他們的菜品質量和服務印象深刻。

2023-08-01
諗住夜晚去食個宵夜打邊爐 知道海底撈一向以服務態度好出名 點知去到等咗一陣先有人就嚟問幾位 湯底冇晒冇及時加 啲水飲曬又冇人斟🥲 全部都要問先有 真係有少少失望😞不過啲野食依然都係咁好食😋 叫咗番茄鍋同麻辣鍋 番茄鍋湯底真係冇得比咁好飲 麻辣湯底淥肉真係好夾!另外自己喺出面調咗個酸辣粉同麻醬蝦滑寬粉食 果然都係好好食

另外自己喺出面調咗個酸辣粉同麻醬蝦滑寬粉食 果然都係好好食
2023-06-15 1569 瀏覽
吃過海底撈都知,海底撈出名服務好。荃灣li間完全無服務。要叫佢先過嚟,飲水要自己倒(其他間會幫你倒),湯要叫佢先會加,要食海底撈去油麻地果間啦,吳好去荃灣! !!!!

原本無OpenRice ac都特登申請一個數臭依間海底撈,早兩日同幾個朋友去食,夜晚11:30入場,間鋪又冇冷氣通風,又暗,唔知係慳電定點,都算。全場幾枱客得兩三個侍應,完全唔似係海底撈,重要嗰幾個侍應係唔理人,口音又唔正,意為去左譚仔,舉手搵佢都要等佢幾分鐘。問佢攞隻匙羹,佢叫我自己出去調味料區攞。嗌嘢食嗌一份,佢就黎半份,唔止係我依枱,隔籬枱嗌咗三個一份,黎左三個半份,道歉態度Hea到爆,好似我差佢好多咁,趕客咩大佬。嗌個拉麵無人表演拉,一碗拉好左嘅面直接放低就走,朋友生日唱生日歌,無人埋黎,無人唱。嗌三支可樂,就黎一支,過左十分鐘都無再黎,舉手吹佢,佢先懶懶閒拎黎。係人都知,去海底撈係食佢個服務,咁嘅服務質素,我屋企樓下間茶記都好過佢啦。海底撈嘅價錢,澳牛嘅服務態度,唔會再去,希望唔好再有人做下一個受害者。

問佢攞隻匙羹,佢叫我自己出去調味料區攞。

2023-01-11
$500 (宵夜)
生日
2022-12-30 3320 瀏覽
食過無數次海底撈,服務態度最差一定係呢間!對住客人講粗口!職員調戲客戶!工作態度超級散漫!希望貴公司認真處理問題!另外,有職員不停在公眾場合粗言穢語,令到客戶極感尷尬!非常離譜!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

2022-12-29
2022-12-06 3352 瀏覽
好耐冇同班friend食飯,今次第一次黎海底撈度食,期間服務人員不斷出巡,為生日嘅朋友播生日歌同發放小禮物,當然包括我哋呢一枱,只要你唔尷尬,尷尬嘅就係人哋。叫咗麻辣鍋同蕃茄鍋,麻辣鍋越煲越辣,啱曬鍾意食辣嘅人。番茄鍋清清地帶有酸味,夠曬開胃。呢度食到平時食唔到嘅火鍋食材,毛肚、黃喉、鴨血等等我都好少食,味道口感不俗,鴨血最為出色。另外仲有各個種肉類、丸類同魚片類,任君選擇。仲有熟食嘅小食可以叫,首推脆皮奶卷。飲品叫咗水果綠茶,飲落口果糖味都唔錯,茶都唔會太澀,當然有其他汽水同酒類可以選擇。

2022-11-03
2022-11-27 2340 瀏覽
📍海底撈火鍋 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場地下G07-G08號舖平時返大6先會食海底撈,但太耐無食,決定試下香港版既海底撈😍⋯⋯今次中午去食,人流唔太多,雖則話食2小時,不過都未追過我交枱🤭所以印象都唔錯👍🏻食物方面都幾多選擇,電子落單幾方面,另外出面有冷盤生果等,都係任食,醬料就加18蚊任fill🤩西瓜汁可以選常溫,都比較貼心👏總括黎講都從拾到大6海底撈既風味🤩係未返到大6食之前都可以再去食😝😝
📍海底撈火鍋 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場地下G07-G08號舖

2022-11-21 1950 瀏覽
話說呢日去荃灣西工作,五點幾收工搵嘢食,去到海之戀商場,見到海底撈,都有一排冇食過囉,於是食個 Early Dinner。除咗肥牛、羊肉卷、滑牛、萵筍之外,最鍾意食嘅就係鵝腸,好爽!另外仲有魚柳,非常滑溜!呢兩樣都係要 Encore 嘅,至於牛柏葉同鴨血就麻麻,唔點都冇壞。整體嚟講食物味道就 OK 啦,同其他國內火煱品牌相比,係就係爭少少,不過食得海底撈都知,最重要係食得開心,之前食過好幾次,生日又有人唱歌送禮物,又有人表演拉麵,一個人去食又會俾個大公仔陪你,係幾貼心嘅,今次我哋五點幾嚟食,呢個時間冇乜人,朋友今次終於可以整到指甲,正!

2022-11-17
2022-10-02 1957 瀏覽
收工收得晏 好想打邊爐…醒起海底撈營業時間較長 服務周到 就同啲同事嚟食晚飯點咗四格火鍋湯底 有辣有唔辣任君選擇🤣-清油冇渣麻辣 👈🏽可能因為冇渣 加咗辣都唔辣-大骨湯火鍋 👈🏽無乜特別驚喜-老壇酸菜 👈🏽呢個第一次食 勁多酸菜-清水-10秒腐竹 真係唔可以滾得耐 有名你叫10秒腐竹口感滑溜 入口即溶-清筍 冇渣 碧綠爽脆-鴨血必須配埋呢三寶👉🏽辣粉 花生 芝麻-烏冬原來而家無咗拉麵嗌 無拉麵表演睇💔唯有叫個烏冬 填補返心靈上嘅空虛-精品翼板肉 -四川酥肉 酥肉多汁 好惹味 炸得啱啱好 前後叫咗兩碟-紅糖糍粑口感軟糯煙韌 尾聲唔少得甜品作總結
收工收得晏 好想打邊爐…
醒起海底撈營業時間較長

-紅糖糍粑
口感軟糯煙韌 尾聲唔少得甜品作總結

2022-09-29
2022-08-10 1873 瀏覽
海底撈係我最愛的打邊爐餐廳之一,由服務到食物都是我喜歡的。我首先他的麻辣湯底麻香和辣到恰到好處,兩者平衡得很好。叫了些牛肉和丸類,牛柏葉,還有最愛的鴨血,鴨血都幾滑身和入味。服務上,見你有小朋友,會送你一份兒童餐,入面有一個包和一些生果,仲有一個企鵝的玩具,我小朋友超喜歡。出面自助的小食和水果都好好食很新鮮。他的會員制有幾抵玩的,基本上吃完一餐後,第二餐就換到份小食,很吸引再次光臨。