今次喺荃新天地二期 一門町市場入面試咗間日韓fusion小店 海山板神,走輕食堂風,環境乾淨企理。雖然叫「芝士瀑布」,但瀑布就唔算好澎湃……🍛 芝士瀑布咖喱牛肉飯 $75(加芝士+10)本身期望會見到邪惡芝士拉絲,但現場一睇,只係面頭薄薄一層,拉絲感唔多,芝士味都唔算突出,唔多覺加咗量。咖喱偏甜,牛肉口感算嫩滑,但整體就比較普通,冇乜驚喜。🍜 韓式辣泡菜牛肉麵 $63反而泡菜麵幾有驚喜!湯底辣中帶酸,泡菜味濃郁又唔會死辣,幾醒胃。牛肉片份量唔算多但尚算嫩滑,麵條彈牙唔腍,整體比咖喱飯更出色。鍾意食韓式嘢嘅朋友可以一試!

🍛 芝士瀑布咖喱牛肉飯 $75(加芝士+10)

🍜 韓式辣泡菜牛肉麵 $63

香港|荃灣|海山板神美國牛板肩壽喜燒鍋個set 有牛、烏冬、蔬菜豆腐、兩款小菜、生雞蛋。今次揀咗美國牛板肩,牛味濃、有口感。食完牛後加入上湯,令烏冬蔬菜都帶埋牛味,正。韓式辣海鮮湯辣度溫和,仲好豐富,有蝦、蜆、青口、魷魚、大量娃娃菜、粉絲,輕鬆ko 曬D飯。黑椒蒜香牛舌鐵板飯牛舌爽口,仲有飯焦,成個飯超香口。仲可以係落單時揀多蔥多蒜、多黑椒、多牛油、多飯,岩曬重口味既我😎牛丸,海帶結,黑木茨糕,魚腐每樣兩件,好抵食既關東煮,一份都係$25,冬天可以encore 。環境乾淨衛生,呢間餐廳好多食物款式,下次要搵多啲人一齊食😄海山板神 (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2一門町市場地下J1-J3號舖#荃灣美食 #荃新天地二期 #海山板神 #壽喜燒 #關東煮
香港|荃灣|海山板神

美國牛板肩壽喜燒鍋

韓式辣海鮮湯

黑椒蒜香牛舌鐵板飯
牛舌爽口,仲有飯焦,成個飯超香口。仲可以係落單時揀多蔥
多蒜、多黑椒、多牛油、多飯,岩曬重口味既我😎

牛丸,海帶結,黑木茨糕,魚腐

環境乾淨衛生,呢間餐廳好多食物款式,下次要搵多啲人一齊食😄

海山板神 (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2一門町市場地下J1-J3號舖
#荃灣美食 #荃新天地二期 #海山板神 #壽喜燒 #關東煮
2025-06-30 0 瀏覽
很喜歡到荃新天地的一門町市場搵食,因為選擇很多,最近見到這間開張不久的海山板神,見他們的壽喜燒只是百多元,覺得可以一試,果然物超所值!我們點了澳洲和牛壽喜燒鍋!和牛質量極高,肉質嫩滑,入口即化。壽喜燒的醬汁甜中帶鹹,完美地浸透牛肉,提升整體風味。搭配新鮮的蔬菜和豆腐,整體口感更豐富。而且壽喜燒餐可以加配不同食材,例如我們叫了福袋,十分美味,的確豐富。除了壽喜燒,我們又叫了極尚四拼鐵板飯餐。四拼食材非常豐富,包括雞扒、肥牛、漢堡扒等等,而且配有蔬菜,適合各種口味的食客。鐵板的高溫能夠鎖住食材的鮮味,讓每一口都充滿香氣,非常滿足。我們又點了辣年榚腸仔串作小食!年榚腸仔的香味濃郁,搭配適中的辣味,讓人忍不住多吃幾口。加上特製的醬汁,讓整體味道更加豐富。韓式大醬湯的韓式風味濃郁,味道層次分明。大醬的鹹香與新鮮的蔬菜相結合,讓湯品既營養又美味。豆腐和海鮮的加入,更是為湯品增添口感多樣性,讓人感覺暖心。海山板神 (荃灣)地址:荃灣楊屋道18號荃新天地2一門町市場地下J1-J3號舖

海山板神 (荃灣)
2025-06-29 0 瀏覽
一門町市場開咗好多餐廳,呢間內部裝潢以夏日海洋風格為主,座位闊落,中間一棵椰子樹好似帶來海灘陽光清新的氣息壽喜燒套餐 材料包括薄切澳洲和牛、豆腐、野菜(香菇、白菜、金針菇等)、葛絲、烏冬,搭配泡菜、日式味付带子裙邊和可生食雞蛋蘸汁,份量足餐廳採用傳統關西風壽喜燒食法,好中意餐廳提供咗兩種湯底,我哋首先在鑄鐵鍋中加熱少許牛油煎牛肉片,加少少餐廳調製的壽喜燒汁調味,然後加入蔬菜、豆腐用另一鰹魚湯底燉煮,唔會好似壽喜燒汁咁偏甜醬油味🫶🏻關東煮🍢和韓國辣白菜牛肉鍋面都好味而且唔貴不收加一

壽喜燒套餐
關東煮🍢和韓國辣白菜牛肉鍋面都好味而且唔貴不收加一

2025-06-29 0 瀏覽
荃新天地 新開餐廳見到都多人,決定一試,味道不錯!✨泡菜雞肉飯有少少似一個知名餐廳,都係鐵板底,然之後可以自己炒勻個飯但係個人覺得個飯更加好食,雞好滑而另外仲有黑椒,同泡菜中和,食食吓就食晒成個飯! 份量多✨黑毛豚,牛肉壽喜燒鍋除咗有豬同牛肉外,仲有連同泡菜,裙邊,菜,烏冬,飲品等等員工介紹,本身可以先用作燒肉食,然後再做打邊爐一次可以食晒兩款,都幾特別-海山板神-荃新天地二期 一門町市場地下J1-J3號舖
荃新天地 新開餐廳
見到都多人,決定一試,味道不錯!

✨泡菜雞肉飯
有少少似一個知名餐廳,都係鐵板底,然之後可以自己炒勻個飯
但係個人覺得個飯更加好食,雞好滑
而另外仲有黑椒,同泡菜中和,食食吓就食晒成個飯! 份量多

✨黑毛豚,牛肉壽喜燒鍋
除咗有豬同牛肉外,仲有連同泡菜,裙邊,菜,烏冬,飲品等等

員工介紹,本身可以先用作燒肉食,然後再做打邊爐
一次可以食晒兩款,都幾特別

-海山板神-
荃新天地二期 一門町市場地下J1-J3號舖
2025-06-28 0 瀏覽
⁠海山板神😋😋😋CP值高質壽喜燒荃灣荃新天地2、一門町市埸地下、大型商場中西美食交滙點、以曰韓美食為主「海山」、開放式廚房、石頭鍋飯、關東煮、壽喜燒⋯⋯店內背靠梳化舒適、環境寛敞、食物質素CP值高👅👅✨澳洲和牛壽喜燒鍋$148澳洲和牛色澤鮮艷、肉質細膩、入口即化、壽喜燒醬汁香濃、搭配新鮮蔬菜、味道層次豐富、每一口都散發著肉香與甜味、令人回味無窮、搭配烏冬、簡直是美味的享受!烏冬的質感滑順而富有彈性、麵條厚實、咬下去時有著明顯的嚼勁!✨日本宮崎縣和牛壽喜燒鍋$188日本宮崎縣和牛、肉質極為細緻、霜降、油花分佈均勻、蘸蛋黃、入口即化、口感滑嫩不油膩、醬汁以醬油、糖、味醂調製、香甜可口、完美包裹每片和牛、搭配新鮮蔬菜和豆腐、味道層次豐富、讓人一口接一口、回味無窮、是極致的美食享受😋👍🏻👍🏻壽喜燒追加關東煮-$25牛丸、海帶結、黑木茨糕、魚腐-$27福袋、墨魚丸,魔芋、海帶結海山板神荃灣楊屋道18號荃新天地2一門町市場地下J1-J3號舖港鐵荃灣西站D出口、步行約7分鐘⁠

⁠海山板神

牛丸、海帶結、黑木茨糕、魚腐
福袋、墨魚丸,魔芋、海帶傑
百事可樂
2025-06-28
5 分鐘 (堂食)
午餐
澳洲和牛壽喜燒鍋
澳洲黃牛
日本宮崎縣和牛
牛丸、海帶結、黑木茨糕、魚腐
福袋、墨魚丸,魔芋、海帶傑
  • 關東煮
2025-06-28 0 瀏覽
荃灣呢間新開食鐵板同壽喜燒嘅餐廳,地方好夠大坐得夠舒服,鐵板飯類幾多款式揀,價錢都相當抵食芝士瀑布咖喱豬扒飯 $73日式甜咖哩唔辣但個味好香,芝士醬個量鋪滿晒成個飯,有半熟炒蛋同豬扒。芝士味道好濃,豬扒都夠淋。最開心嘅係食到最後都仲係好有溫度韓式芝士牛肉漢堡包(配薯條)$63真係未試過漢堡包都可以鐵板,又真係幾特別。滿滿嘅芝士醬幾濃,漢堡包包身比較淋不過幾軟熟,漢堡肉香嘅唔易散開,配左薯條幾豐富日本宮崎縣和牛壽喜燒鍋 $188一個單人套餐燒鍋,已經包左一隻蘭王蛋,泡菜,帶子群邊,烏冬同蔬菜籃,絕對係好豐富嘅一個套餐。和牛嘅雪花幾靚,唔算太油膩,肉香有口感。食完壽喜燒仲可以加埋個清湯打邊爐,勁滿足澳洲和牛 +$38,美國牛板肩 +$38加左兩個肉食完壽喜燒用黎火鍋,唔貴都ok

芝士瀑布咖喱豬扒飯 $73

韓式芝士牛肉漢堡包(配薯條)$63

日本宮崎縣和牛壽喜燒鍋 $188

澳洲和牛 +$38,美國牛板肩 +$38
加左兩個肉食完壽喜燒用黎火鍋,唔貴都ok

2025-06-25
2025-06-26 0 瀏覽
荃灣睇完戲,發現新店,裝潢以海與山為主,有新鮮感,餐廳樓底高有空間感,枱及座位都夠 夠位放哂食物,又坐得舒服。餐廳主打招牌鐵板飯、壽喜燒鍋、關東煮小食,價錢親民,份量十足。入座後,掃碼下單,好快就送上食物,享用完美食就結帳付款。日本宮崎和牛壽喜燒鍋 $188 加MEKO 檸檬茶 $6宮崎和牛油花超靚又平均,牛肉超嫩入口即化,牛脂味濃,吸左壽喜燒汁,香甜味與和牛好夾,而且唔會好膩,再沾蘭王蛋,好香滑又蛋黃味濃郁。食完牛肉仲可以倒入上湯食火鍋,加入新鮮又乾淨的蔬菜,仲有豆腐、蒟蒻絲、茼蒿、冬菇....全部都吸左湯汁好好味,煙靭彈牙烏冬吸盡湯汁精華帶有陣陣牛香味。套餐仲有酸酸地微辣的泡菜、爽口帶子群邊。肉類可追加,美國牛板肩 $38,牛肉味最濃郁,柔軟好咬。澳洲和牛 $38,牛脂好香,牛味適中,肉汁豐富。精選雞肉$28,好嫩彈雞腰肉,吸哂香甜壽喜燒汁,好正。漢堡扒牛肉鐵板飯 $88 加MEKO 檸檬茶 $6鐵板飯增量$10,加入自選蒜蓉醬汁,拌勻牛肉、飯及配料,鐵板熱度令牛肉剛好熟,散發微妙牛肉香,令人食慾大増。漢堡扒鬆化有肉汁,肉味重好正。牛肉好香同較有咬口,鐵板飯吸哂牛脂同醬汁好香,而且

日本宮崎和牛壽喜燒鍋 $188 加MEKO 檸檬茶 $6

套餐仲有酸酸地微辣的泡菜、爽口帶子群邊。

肉類可追加,美國牛板肩 $38,牛肉味最濃郁,柔軟好咬。

澳洲和牛 $38,牛脂好香,牛味適中,肉汁豐富。
精選雞肉$28,好嫩彈雞腰肉,吸哂香甜壽喜燒汁,好正。

漢堡扒牛肉鐵板飯 $88 加MEKO 檸檬茶 $6
鐵板飯增量$10,加入自選蒜蓉醬汁,拌勻牛肉、飯及配料,鐵板熱度令牛肉剛好熟,散發微妙牛肉香,令人食慾大増。漢堡扒鬆化有肉汁,肉味重好正。牛肉好香同較有咬口,鐵板飯吸哂牛脂同醬汁好香,而且有鐵板熱力,仲有脆脆香口的飯焦。
MEKO檸檬茶,唔會好甜又夠凍,食到熱辣辣一定要飲下降溫。
2025-06-25
  • 日本宮崎和牛壽喜燒鍋
  • 美國牛板肩壽喜燒
  • 漢堡扒牛肉鐵板飯
2025-06-25 0 瀏覽
這間位於荃灣的【海山板神】,主打日式關東煮、壽喜燒及韓式鐵板飯,價錢貼地而且份量十足,鐵板飯由五十多元起,十分超值。日本宮崎縣和牛壽喜燒鍋有多款不同價位的牛肉,其中日本和牛只需百多元,有五片雪花紋理清晰的和牛,燒完點蛋醬入口更腍滑,牛油甘香溶化。澳洲和牛澳洲和牛油脂不及日本和牛,肉味則更濃郁,略有咬口。食完牛肉加了壽喜燒汁煮雜菜,蔬菜吸收了牛油香味。牛肉紙米卷包了蘿蔔、青瓜等配料加上腍滑牛肉在米卷內,味道清爽健康。牛舌燒牛舌表面帶燒汁甜香,十分爽彈。芝士瀑布咖喱雞扒飯即叫即做的蛋包飯表面淋上濃厚咖喱汁,旁邊的芝士雞扒嫩滑,咖喱蛋漿口感豐富。

澳洲和牛

牛肉紙米卷
包了蘿蔔、青瓜等配料加上腍滑牛肉在米卷內,味道清爽健康。

牛舌
燒牛舌表面帶燒汁甜香,十分爽彈。

芝士瀑布咖喱雞扒飯

2025-06-23 0 瀏覽
今日同屋企人去咗荃新天地嘅「海山板神」開餐!呢間舖頭喺一門町市場地下,裝修幾有日本風情🇯🇵,座位闊落,啱晒一家大細👨👩👦~ ✨ **小食先登場** ✨ - **牛舌($49)**:厚切夠彈牙,燒得啱啱好,仲有少少炭香🔥! - **蘭王蛋($10)**:流心效果超正,撈飯一流🍳~ - **日式魚餅($6)**:平平哋但煎得香口,細路仔最鍾意😋 🍚 **主菜大比拼** 🍚 - **極尚四拼鐵板飯($128)**:肥牛片+漢堡牛扒+雞扒+西蘭花🥦,份量勁足!鐵板熱辣辣,仲可以自己撈蛋汁,滿足感爆燈💯 - **特選漢堡扒牛肉鐵板飯($88)**:太太同阿仔都揀咗呢款,漢堡扒juicy唔乾柴,加咗極量(+$16)真係多到滿瀉😱! - **配餐**:加$6有麵豉湯(正常發揮),百事可樂(+$6)解膩必備🥤 **總評**:性價比高👏,尤其鐵板飯系列抵食又大份,小學生加極量絕對食到捧住肚走~服務OK,上菜快⏱️,下次想試佢哋嘅海鮮拼盤!

✨ **小食先登場** ✨
- **蘭王蛋($10)**:流心效果超正,撈飯一流🍳~

🍚 **主菜大比拼** 🍚

2025-06-10 167 瀏覽
🥢星期日下午出街搵野食,見Citywalk 2期有餐廳新開張,就入去試下。點餐就先自己搵位,再行去收銀度點餐付費,然後等叫號,非常方便。🥢A03 泡菜牛肉飯$65,叫左增量要加$10:大大個鐵板上,好熱辣滾燙,生牛肉都好快變熟牛肉。黑椒味同牛肉超夾;飯、泡菜同粟米🌽既份量夠多,男士一定夠飽肚👍🏼🥢B06泡菜雞肉可鍋飯$69:石鍋個底好深,飯同餸菜既份量都好多,我係食唔哂要男友幫手食。雞扒肉切到細細粒,醃得夠入味;紙菜鹹鹹地送飯超正;另外仲有粟米🌽、蟹棒肉、泡菜、蘿蔔絲、太陽溫泉蛋🥚、芽菜等等都好好味。不過泡菜就辣咗少少,跟餐既韓國辣椒醬都冇點過。🥤跟餐加$6就有汽水。餐廳多人食野時,油煙都比較多,抽風應該可以改善下。

🥢A03 泡菜牛肉飯$65,叫左增量要加$10:

🥢B06泡菜雞肉可鍋飯$69:

🥤跟餐加$6就有汽水。

餐廳多人食野時,油煙都比較多,抽風應該可以改善下。

2025-06-08