呢晚過咗嚟西灣河試吓呢間打邊爐,主打一人一鍋同埋和牛海鮮嘅放題☺️ 我哋揀咗嘅B餐,仲可以加一蚊要一碟A5嘅日本黑毛和牛🥰鍋底呢度係一人一鍋,所以可以揀兩種湯底,我同朋友揀咗日式海草美顏鍋同埋芝士湯番茄鍋🍅 用番茄鍋嚟淥牛肉真係好夾。肉類呢個套餐主打食A3嘅日本黑毛和牛同埋日本米豚肉,兩款肉類都幾嫩滑🥩 A3嘅日本黑毛和牛油花十足,望到已經知道佢可以入口即溶。另外日本嘅米豚肉夠晒薄身,所以就算佢唔算好多脂肪都唔會好韌🐷 食得呢個套餐,一定要加埋一蚊要一碟A5嘅日本黑毛和牛,比起A3嘅日本黑毛和牛,當然質素更加好啦,過嚟過下口癮都唔錯。海鮮生蠔、虎蝦、蟶子、蜆同埋帆立貝整成嘅拼盤都好豐富🦐 特別鍾意佢嘅蟶子,口感幾爽口。火鍋配料其他配料都可以係自助吧自己拎,多款丸類蔬菜都有提供🥬 一定要食呢度嘅炸魚皮,大塊又夠脆口,自助吧嘅食物睇到我地都花多眼亂🤪飲品呢度嘅飲品種類都算幾多,特別鍾意佢自家製嘅無糖涼茶🍵嚟得呢度打邊爐一定要食佢哋嘅海鮮,呢度嘅海鮮真係好正🤔

鍋底

肉類

海鮮

火鍋配料

飲品
呢度嘅飲品種類都算幾多,特別鍾意佢自家製嘅無糖涼茶🍵

嚟得呢度打邊爐一定要食佢哋嘅海鮮,呢度嘅海鮮真係好正🤔
西灣河海旁新開嘅高質火鍋放題😍和牛肥美 唔會薄到透光!🐮任食區質素勁高 無限任食芝心丸 海鮮 雞肉!🫨自家製飲品超多選擇 玫瑰雪燕 竹蔗海底椰等等!🥤午巿$99起就食到😎今次我食咗A3十勝和牛/北海道豚肉/海鮮盛盆放題set,加$1仲可以加購300g A5和牛🐮超肥美入口即融🥹另外嘅A3和牛都幾肥美,又腍又有牛味,北海道產就是信心保證。而且餐廳一啲都唔小氣!任食嘅肉類份量多,又唔會切到薄sik sik。豬肉都好新鮮同腍。海鮮盛盆極度高質!隻蠔手賞咁大🦪全部都大大隻又鮮味。任食區選擇好多,有我最愛嘅芝心丸可以無限任食🧀另外連蝦,青口,八爪魚,雞,鵝腸etc都係無限任食,大食嘅真係cp值爆燈😀我打邊爐都會慣咗食啲菜,佢啲蔬菜十分新鮮!🥬飲品係另外一個大癲嘅位🥤超多自家製飲品like羅漢果菊花,無花果蘋果,雪梨玉竹百合,土茯苓茅根,全部都真材實料有晒材料係底,又清熱解渴啱晒打邊爐飲😙
西灣河海旁新開嘅高質火鍋放題😍
和牛肥美 唔會薄到透光!🐮
任食區質素勁高 無限任食芝心丸 海鮮 雞肉!🫨
自家製飲品超多選擇 玫瑰雪燕 竹蔗海底椰等等!🥤
午巿$99起就食到😎

2025-03-31 808 瀏覽
我地揀左「日本黑毛A3和牛/日本米豚肉/海鮮盛盆」放題套餐,另外仲用$1 加購左A5 十勝和牛一份。麻辣仙鍋唔會太辣又有麻香。芝士湯鮮茄鍋一上台蕃茄湯味超香濃,真係好少食到蕃茄湯會咁濃味,通常用蕃茄湯淥完之後食物都唔會特別有蕃茄味,但呢度係錄完之後食落去仲有好濃郁嘅蕃茄味。海鮮盛盆睇個樣就知好新鮮!有蟹、魚、帶子、大大隻蠔、蝦、蜆。配上蕃茄湯一流。無論豬定牛肉都好嫩好滑,當然A5口感最好,而且冇好膩嘅感覺。每碟肉上面都有隻湯底公仔好可愛。A5 十勝和牛日本黑毛A3和牛日本米豚肉每碟肉仲附上一隻卡通造型嘅雞湯。配料種類超多,而且好多出面放題都冇嘅材料,例如青瓜花、豆苗、墨魚腸、鵝腸。丸類雖然都係嗰啲款,但食得出係同平時自己去街市買嘅唔同。仲有好多魚、蝦、青口、墨魚仔、青口等。飲品方面,有多款自家製零添加飲品。有豆漿、海底椰竹蔗水、土茯苓茶、酸梅湯。另外都有汽水提供。一入門口有個大魚缸裝晒啲龍蝦,蟹同魚,全部都仲游緊水架,食材真係好新鮮。如果食最貴個套餐,仲可以用$1加購龍蝦😱仲有即用即棄濕毛巾提供。

麻辣仙鍋
唔會太辣又有麻香。
麻辣仙鍋
海鮮盛盆
每碟肉上面都有隻湯底公仔好可愛。

日本米豚肉

每碟肉仲附上一隻卡通造型嘅雞湯。

仲有好多魚、蝦、青口、墨魚仔、青口等。

仲有即用即棄濕毛巾提供。
日本米豚肉
鐘意食和牛,又鐘意海鮮但兩樣食晒又怕貴?今日去左海上鮮和牛海鮮涮涮鍋一個價錢就可以滿足晒所有願望!我揀左全日套餐B可以任食A3級日本黑毛和牛同日本米豚肉同大量火鍋配料仲有一份每日唔同嘅海鮮盛盆再加$1 有A5和牛真係淨食和牛都食到飽🤭🤭先揀湯底共有五款湯底(泰式湯鍋、日本海草美顏鍋、芝士湯鮮茄鍋、咖喱湯鍋、麻辣鮮鍋)款款自家熬製一人一鍋夠晒衛生👍再出去火鍋配料區共有50款配料!多款菜蔬、冰鮮、肉類、丸類、粉麵應有盡有飲品區又有好多選擇雖然無汽水果汁但就全部都係自家製嘅涼茶非常貼心我勁buy❤️嘩!和牛上枱相當fancy仲有好可愛嘅招財貓造型清雞湯Cute❤️A3和牛油花靚到呢~分佈勻稱落鍋幾秒即熟肉味同脂香平衡超正!加$1 嘅A5和牛更加高質油脂更豐富入口豐腴是日海鮮拼盤有菲律賓直送海鮮大大隻帶子、花甲、羅氏蝦、海斑片,全部都勁新鮮!海斑片仲係即是魚缸撈上黎即切㗎!一啖咬落去啖啖鮮甜好幸福呀!海上鮮和牛海鮮涮涮鍋CP值極高🔥 食材新鮮有質素快啲去試啦!
鐘意食和牛,又鐘意海鮮
但兩樣食晒又怕貴?
今日去左海上鮮和牛海鮮涮涮鍋
一個價錢就可以滿足晒所有願望!

我揀左全日套餐B

款款自家熬製
一人一鍋
夠晒衛生👍

再出去火鍋配料區
共有50款配料!
多款菜蔬、冰鮮、肉類、丸類、粉麵
應有盡有

嘩!
和牛上枱相當fancy
仲有好可愛嘅招財貓造型清雞湯
Cute❤️
A3和牛油花靚到呢~
分佈勻稱
落鍋幾秒即熟
肉味同脂香平衡
超正!

加$1 嘅A5和牛更加高質
油脂更豐富
入口豐腴

是日海鮮拼盤有菲律賓直送海鮮
大大隻帶子、花甲、羅氏蝦、海斑片,全部都勁新鮮!
海斑片仲係即是魚缸撈上黎即切㗎!
一啖咬落去啖啖鮮甜
好幸福呀!

海上鮮和牛海鮮涮涮鍋CP值極高🔥
食材新鮮有質素
快啲去試啦!
2025-03-14
豐盛有機自助午餐,舌尖上的滿足盛宴‌。踏入餐廳,琳琅滿目的自助餐台立刻吸引目光。新鮮水靈的‌自家種植蔬菜‌整齊陳列,搭配特調醬汁,清爽開胃。和牛肉‌入口彈嫩多汁,蘸上秘制醬料,鮮香四溢。飲品區提供‌獨家釀製‌的冷泡果茶,酸甜解膩,風味獨特。從鮮嫩蔬菜到優質肉品,再到手工特飲,每一口都充滿誠意。從農場直達餐桌的新鮮食材,這場有機午餐不僅滿足味蕾,更是一場視覺與嗅覺的盛宴。離席時,唇齒間仍縈繞着食材本真的甘甜,讓人不禁開始期待下一次的味覺之旅。
豐盛有機自助午餐,舌尖上的滿足盛宴‌。

2025-05-05
2025-05-03 0 瀏覽
聽朋友介紹黎左呢間火鍋店 性價比都真係好高😆😆😆我地揀左最平嗰個set $298/人 已經有牛肉豬肉任食 啲牛肉同豬肉好高質 😍😍 唔係話任食就比啲cheap野你 啲牛係睇到啲油脂分布得好平均好靚🤩🤩 肉質軟腍得黎肉味又好濃👍🏻👍🏻仲有個海鮮拼盤 有好多款海鮮🤤🤤 有魚有蟶子 帶子 蝦同埋蠔 蟶子有啲沙 蠔好肥不過蠔味就唔算濃 海鮮拼盤就正正常常啦火鍋配料同埋菜都有超級多款 啲菜係佢地喺東莞同埋上海嘅自家農場每日送落黎😍😍 好鮮甜 佢哋每日買唔晒就會送俾啲客🤣🤣🤣 唔會賣隔夜菜 嗰日我地都攞左一兜返屋企😆 真係又食又拎野飲都好多選題好特別 我飲左玫瑰紅豆同埋桂花雪燕都好飲👍🏻服務方面呢度嘅職員都好好 會係咁問我地要唔要加牛肉同豬肉👍🏻👍🏻 環境都好舒服 座位闊落 冷氣好夠味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️❤️💰晚餐人均$328 (包括+1)
聽朋友介紹黎左呢間火鍋店 性價比都真係好高😆😆😆

野飲都好多選題好特別 我飲左玫瑰紅豆同埋桂花雪燕都好飲👍🏻

味道❤️❤️❤️❤️💔
抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️❤️

💰晚餐人均$328 (包括+1)
2025-05-01 0 瀏覽
A4和牛第一盤非常有氣勢,往後的幾盤肉質都一樣可口嫩滑而不肥膩。蔬菜種類特別,非常新鮮,說是自家有機蔬菜,連䊢料生薑蒜蓉芹菜芫荽樣樣都新鮮。環境衛生整潔,服務態度有善良好。
A4  和牛
A4  和牛
最近試咗西灣河🚇新開嘅「海上鮮海鮮和牛涮涮鍋」,🤩真心高質到嚇親!佢哋主打高質🌊海鮮同埋日本和牛放題🥩,火鍋配料同飲品都幾有驚喜,👍真係好值得推介!呢度係一人一鍋🍲嘅形式,我哋揀左日式🇯🇵海草美顏鍋同埋🍛咖喱湯鍋,味道都幾香濃。新鮮嘅😍海鮮拼盤擺到靚一靚✨,大頭蝦🦐彈牙爆膏、蟶子爽脆無沙、🦪生蠔肥美 creamy、大蜆鮮甜到好似啱啱喺🌊海度撈上嚟咁!任食嘅🇯🇵日本黑毛A3和牛油花均勻,輕輕一灼🥢入口即溶,牛香爆燈!🏯日本米豚肉都唔輸蝕,🐖肉質軟嫩香甜,食落又唔會太肥膩。我哋食呢個餐加$1💰就有一碟 300g A5十勝和牛(原價$298)!🤯 油脂分佈靚到癡線,入口真係有強烈嘅🤤「融化感」,呢個優惠抵到爛👏,唔加對唔住自己!自助區除咗😋普通火鍋料,居然有多款豬內臟🐖任拎!豬膶、豬肚、豬腸同埋豬肺😊洗得乾淨,淥完爽口無異味,🥰內臟控必衝!佢哋仲有多款🤩自家製養生零添加飲品,例如🌹玫瑰雪燕、茯苓薏米、玉竹百合雪梨、🍎蘋果無花果、鮮土茯苓茅根、枇杷百合茶、羅漢果🌼菊花同埋黃桃汁等,🍹清甜解膩,打邊爐飲一流呀!甜品就有🍨雪米滋任食,凍冰冰咬落去❄️ ,打完邊爐食就☺️啱曬喇。

試食活動
近排發現西灣河開了一間全新的火鍋放題店😆,餐廳主打黑毛和牛 + 米豚肉火鍋放題,時令活海鮮由菲律賓直送,即撈即涮,咁啱屋企人生日就請佢哋食下~🤭我們選了120 分鐘全日放題套餐B (成人: $398),可以任食日本黑毛A3和牛 + 日本米豚肉,另外還包括1份每日精選海鮮盛盆,設有火鍋自助區有多達50款精選火鍋配料,例如有自家農場新鮮蔬菜 / 菇菌類 / 青口 / 鮮魚 / 丸類 / 麵等等,很多選擇~👍🏻另外飲品櫃有多款自家製零添加飲品,有豆漿、海底椰竹蔗水、土茯苓茶、酸梅湯等等,養生又健康☺️ 都有汽水供應。5 款特色湯底: 泰式湯鍋 / 日本海草美顏鍋 / 芝士湯鮮茄鍋 / 咖喱湯鍋 / 麻辣鮮鍋,我們選了芝士湯鮮茄鍋 + 泰式湯鍋,芝士湯鮮茄鍋幾鮮甜又開胃,泰式湯鍋酸酸辣辣又好惹味!😋而加惠顧日本黑毛 A3 和牛、日本米豚肉放題套餐B,仲可以 $1 加購 300g A5 十勝和牛一份,幾正!😆👍🏻🐮日本 A3 黑毛和牛A3 黑毛和牛的肉質軟嫩,牛味濃郁,快涮鍋十幾秒就食得,油花分布均勻,入口即化!🥰🐷日本米豚肉米豚肉質地柔軟,脂肪分佈均勻,入口滑嫩!👍🏻🦐海鮮盛盤🦪海鮮盛盤包含了各

🐮日本 A3 黑毛和牛

🐷日本米豚肉

米豚肉質地柔軟,脂肪分佈均勻,入口滑嫩!👍🏻

🦐海鮮盛盤🦪

海鮮盛盤包含了各種精選海鮮,有大頭蝦、蟹、扇貝、花甲和生蠔,食材都好新鮮又鮮甜!👍🏻

最後,甜品方面有維記雪米糍,可惜放了在飲品雪櫃,而不是放在雪糕冰櫃,所以雪米糍有點溶掉的感覺🙊

2025-03-26
2 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2025-04-26 0 瀏覽
夜晚7點去到 夾埋自己都係得3枱一上湯底已經覺得伏味濃 叫咗2個湯 包括日式海帶豆腐 同埋 麻辣湯底 2個都有陣up味 麻辣湯仲要好酸醙味濃海鮮極唔新鮮 有陣腥臭味 啲大頭蝦係死蝦好腥 蜆同蟶子都好似死咗好耐咁叫咗A餐$298/head + 1 啲牛同豬都係好唔新鮮 切到好厚 但又鞋又靭 好似預製菜 食食下都lur返出嚟🤢🤢衞生環境都麻麻 自助區好多蚊螆 啲食材好多用水浸住 變咗滋生更多蚊螆 都已經唔想夾嚟食。。。埋單差唔多700 都無甜品 唯一可以接受係飲品充足
夜晚7點去到 夾埋自己都係得3枱
埋單差唔多700 都無甜品
唯一可以接受係飲品充足

2025-04-26
2025-04-25 0 瀏覽
日本黑毛A3和牛/日本米豚肉/海鮮盛盆 $398/位最正一定係佢哋嘅和牛😍!啲牛肉嘅油花分布靚到不得了,輕輕涮幾秒就食得👅,入口真係即溶,牛味香濃得嚟又唔會太膩😋海鮮方面都絕不失禮😜,個海鮮拼盤有齊小龍蝦、蜆、蟶子、生蠔😍,全部都好新鮮。特別係啲蝦,爽口彈牙,鮮味十足🤪自助區嘅選擇都幾多💯,除咗基本嘅蔬菜、丸類之外,仲有啲比較特別嘅配料,好似雞腎羊腩豬紅,質素都唔錯👍最驚喜係佢哋嘅自家製飲品🌟,款式非常多,特別欣賞佢地嘅蘋果無花果水,打邊爐飲真係一流😛
日本黑毛A3和牛/日本米豚肉/海鮮盛盆 $398/位

1K
2025-04-25 0 瀏覽
店名: 海上鮮海鮮和牛涮涮鍋 地址:西灣河鯉景灣太康街45號蘇豪東B期地下02B-07GB號舖西灣河站A出口,行10分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5海上鮮海鮮和牛涮涮鍋係一間主打一人火鍋放題既餐廳,餐廳主打和牛加海鮮組合既一人火鍋套餐,而位置出面亦設有自助吧,可供大家攞丸類、蔬菜,肉類、同埋飲品等🤩全日放題套餐 B 餐:日本黑毛A3和牛 /日本米豚肉|海鮮盛盆 加$1 即可品嘗A5和牛$398自助吧 ❤️❤️❤️❤️❤️餐廳既自助吧提供多款蔬菜,食物及飲品,包括各式丸類,海鮮,而飲品方面,餐廳有幾種自家製既不同飲品,都係以清新,解膩為主,令大家可以一邊食一邊解膩,愈食愈多😆泰式湯鍋❤️❤️❤️❤️哩款泰式湯鍋,聽名好似好辣,但其實調味適中,配搭肉類,頗為入味🤩日式海草美顏鍋❤️❤️❤️❤️哩款日式海草美顏鍋,則係傳統日式湯底既味道,簡單而入味,適合用黎煮蔬菜類,可以令食物更加入味😍肉類 :A5和牛 ❤️❤️❤️❤️❤️+$1A5和牛肉質非常細嫰,而且紋理非常漂亮,食落去有濃厚既牛香味湧入口腔😍日本黑毛A3和牛 ❤️❤️❤️❤️A3和牛肉質較上面個款A5較為結實,有咬口,肉味依然香濃,係口感一派既好選擇😆日本米豚肉
店名: 海上鮮海鮮和牛涮涮鍋

A5和牛 ❤️❤️❤️❤️❤️
+$1

日本黑毛A3和牛 ❤️❤️❤️❤️

日本米豚肉 ❤️❤️❤️❤️
日本米豚肉,切得比較薄身,口感亦較為清爽,無多餘既油脂,大火碌12秒左右,就差吾多熟度😍

海鮮盛盆 ❤️❤️❤️❤️
海鮮盛盆賣相方面非常驚喜,有大頭蝦、扇貝、蠔🦪、蜆等等,大頭蝦肉質爽彈,蠔非常大隻飽滿,肉汁充足,整體出色🤩

蔬菜❤️❤️❤️❤️❤️
對於火鍋而言,蔬菜係一樣必定要有既食物,除左健康因素除開,蔬菜亦非常開胃,同埋入味,而呢到既蔬菜非常新鮮鮮甜😍
試食活動
全日放題套餐$398好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️朋友住在西灣河,帶了我去這間新開的火鍋店。晚上有數款湯底和4個級別的火鍋放題供選擇。我們選的級別有日本黑毛A3和牛、日本米豚肉、海鮮盛盆。另外加了$1要了一碟A5和牛。泰式冬蔭功湯酸酸的,但不辣,好開胃。與海鮮非常夾。湯底味道濃郁,食材可以不沾任何醬汁食用。至於芝士🧀湯鮮茄鍋就與牛肉及豬肉特別夾。一人一鍋,點選不同的湯底,就可以同時試到2款湯底了。海鮮盛盆擺盤精美。拼盤有6款海鮮,包括帶子、蝦、大蜆、魚、蠔🦪、蟶子。海鮮都好新鮮,口感不錯。套餐包的薄切A3和牛雪花紋均勻好看,肉🥩質不鞋口。日本米豚肉沒有豬肉的異味,肉質蓬鬆、柔軟、味道清淡。A5和牛比A3和牛的肉質更軟嫩,有點油脂香,但又不會過於油膩。除了以上食物,自助區有多款丸、腸、蔬菜🥬、豆卜、青口、蝦🦐,雞件、豬手、麵等供客人自取。另外,值得一提的是餐廳提供的自助飲品🥤有不少自家製養生涼茶,例如蘋果無花果水、古法酸梅湯等,在其他火鍋店是沒有的。問一問,原來老闆娘是中醫師🧑‍⚕️,特別注重健
全日放題套餐
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️

泰式冬蔭功湯

海鮮盛盆

套餐包的薄切A3和牛雪花紋均勻好看,肉🥩質不鞋口。
日本黑毛A3和牛

日本米豚肉沒有豬肉的異味,肉質蓬鬆、柔軟、味道清淡。

A5和牛

另外,值得一提的是餐廳提供的自助飲品🥤有不少自家製養生涼茶,例如蘋果無花果水、古法酸梅湯等,在其他火鍋店是沒有的。問一問,原來老闆娘是中醫師🧑‍⚕️,特別注重健康,所以自家製了這些涼茶。
2025-04-24 0 瀏覽
#20250416 📝📍 #海上鮮海鮮和牛涮涮鍋 @seafoodwagyushabushabu 西灣河鯉景灣太康街45號蘇豪東B期地下02B-07GB號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#全日放題套餐B $398/位💭 西灣河並唔係一個成日會尼既地方,所以每次尼親都想搵啲好野食下😏今次試左呢個第2平既餐,其實覺得已經好夠食,因為佢啲料同平時啲任食邊爐唔太一樣,所以樣樣試下都好飽肚😮‍💨. 🥢 #芝士湯鮮茄鍋 🥢 #泰式湯鍋💭 湯底有好多款可以揀,一人一鍋唔使打交就最好,佢啲湯底都唔多尋常,有咖喱、冬蔭功等等,用料好足所以拎左啲豉油醬汁都無乜點用,多人一人揀一款share試下都唔錯🍲. 🥢 #海鮮 💭 一開始會比一兜一次性既海鮮盛盆,入面有大頭蝦、蟶子、扇貝、龍躉同生蠔🦪樣樣都係超級新鮮,食完雖然無得再叫,但係自助區度都有熟蝦、青口同墨魚仔可以任拎,絕對可以滿足個海鮮胃🦐. 🥢 #肉類 🥢 #日本黑毛A5和牛 +$1💭 其實本身個餐既A3和牛同米豚肉已經好高汁,牛有牛味,豬亦好淋,不過最正就梗係碟加$1就有既A5和牛啦,又淋又有牛味又有油脂香,簡直無得頂🐮自助區仲可以拎雞件,最特別
#20250416 📝
🥢 #泰式湯鍋

🥢 #海鮮

🥢 #肉類
🥢 #日本黑毛A5和牛 +$1
💭 其實本身個餐既A3和牛同米豚肉已經好高汁,牛有牛味,豬亦好淋,不過最正就梗係碟加$1就有既A5和牛啦,又淋又有牛味又有油脂香,簡直無得頂🐮自助區仲可以拎雞件,最特別係佢有啲炆好左既羊腩同豬手,淥返熱佢食真係好正👍🏼

🥢 #自助區
💭 呢間野好多野都好特別,連丸都特別過人,點諗過打邊爐可以淥山竹牛肉,又點諗到會有鵝腎、鵝血、鵝腸呢啲任食,不過最正係佢個炸魚片,雖然度度都有得食,但係第一次係食呢啲任食既炸魚片係鬆脆而唔係硬,加分💯

🥢 #蔬菜
💭 啲菜係自助區入面,不過絕對值得分開講,因為佢啲菜係食過咁多間打邊爐既種類之冠🏆多到有啲連名都唔知係咩,而且佢款款都係菜苗,所以食落好嫩好甜,連係咁重口味既湯底度淥都蓋唔住啲菜既甜,夠健康🥬

🥢 #麵
💭 平時打邊爐食都不外乎係烏冬、公仔麵之類,發現呢度用隻油麵同三色蛋麵取代,油麵正常,款三色麵意外地好食,係好爽彈既口感,明明平時打邊爐都唔多食麵,今次都忍唔住拎左兩次🍜

🥢 #飲品 #甜品
💭 野飲除左罐裝汽水之外,仲有好多自家製既選擇,凍既有蘋果無花果茶、茅根土茯苓、玫瑰紅豆等等,樽樽入面都有料證明唔係渣流攤,熱既都有幾款茶可以嘆下,甜品就得雪米糍,不過飽到上心口真係食品到咁多喇😮‍💨
#西灣河美食 #🐷在西灣河 #🐷_食
試食活動
捉住天氣涼浸浸既尾巴😂今日去到西灣河搵食,有間新開既火鍋放題,啲食材勁高質🫣,有啲驚喜👍🏻首先每人一個鍋我地揀左一個日式海草美顏鍋 同 麻辣仙鍋海草美顏湯頭都好甜,麻辣鍋就麻香味足放題Set日本黑毛A3和牛/日本米豚肉/ 海鮮盛盆賣相已經頂瓜瓜,食落都好出色和牛勁軟腍,牛香味足海鮮盛盆滿滿驚喜,蠔🦪勁大粒,鮮味十足,大頭蝦係有膏架!🩷,成盤都勁新鮮靚仔😍出面仲有其他火鍋食材拎,第一次見火鍋店有咁多菜款,起碼15款以上,有啲真係未食過,有啲又好似曾相識,但係唔係成日見到有得食飲品類又係好有特色,必飲玫瑰雪燕🤭😍
捉住天氣涼浸浸既尾巴😂
今日去到西灣河搵食,有間新開既火鍋放題
啲食材勁高質🫣,有啲驚喜👍🏻

首先每人一個鍋
我地揀左一個日式海草美顏鍋 同 麻辣仙鍋
海草美顏湯頭都好甜,麻辣鍋就麻香味足

放題Set
日本黑毛A3和牛/日本米豚肉/ 海鮮盛盆
賣相已經頂瓜瓜,食落都好出色
和牛勁軟腍,牛香味足

飲品類又係好有特色,必飲玫瑰雪燕🤭😍